Има ли прераждане и кое ни кара да вярваме/не вярваме в него?!!

• 49 700
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 320

С приказки като тези, че ТОЙ е бил чародеец, екстрасенс, че е бил в Тибет и други подобни глупости нямате представа какво ще ви се стовари на главичките!!!

newsm43

# 1 321
Като сте такива яросни християнки, може ли да ми разясните как по-точно става това непорочно зачатие  newsm78

# 1 322
А Божият син кой е тогава?  newsm78

# 1 323
Какво подразбирате под "взет жив"? С тялото или как?

ИЛИЯ ТЕСВИТЯНИН — най-славният от старозаветните пророци, роден в град Тисви, откъдето носи името си. В Стария завет за него е отделено широко място (3 Царства 17, 18, 19, 21, 17—20.; 4 Царства 1, 3. 8—12, 2, 1—14. 3, П.). Изобличител на езичеството по времето на Ахав и Иезавел. Взет жив на небето с огнена колесница. Според Апокал. (11, 3—12.) пророкът ще дойде на земята преди второто пришествие.

Ланфеар
Някъде напред има обяснения за Син, Непорочно зачатие или в другата тема за Бог.

А за написанато от twins искам да ви помоля да я послушате.

Желая ви приятна вечер и успешна седмица!  bouquet

# 1 324
Какво подразбирате под "взет жив"? С тялото или как?

ИЛИЯ ТЕСВИТЯНИН — най-славният от старозаветните пророци, роден в град Тисви, откъдето носи името си. В Стария завет за него е отделено широко място (3 Царства 17, 18, 19, 21, 17—20.; 4 Царства 1, 3. 8—12, 2, 1—14. 3, П.). Изобличител на езичеството по времето на Ахав и Иезавел. Взет жив на небето с огнена колесница. Според Апокал. (11, 3—12.) пророкът ще дойде на земята преди второто пришествие.

Ланфеар
Някъде напред има обяснения за Син, Непорочно зачатие или в другата тема за Бог.

А за написанато от twins искам да ви помоля да я послушате.

Желая ви приятна вечер и успешна седмица!  bouquet

Цитатът ви не дава отговор на въпроса, който ви зададох...

# 1 325

Исус Христос е Божият син. Сигурно си чувала за Светата Троица - Бог е един, но има три лица - Бог Отец, Бог Син и Светия Дух.

# 1 326

Исус Христос е Божият син. Сигурно си чувала за Светата Троица - Бог е един, но има три лица - Бог Отец, Бог Син и Светия Дух.

И аз така си мислех, но явно не е ... поне не е според twins

# 1 327
SilIli много често чета в постингите Ви "Бог ми се откри","Исус каза да не си хвърлям бисерите тук","Бог ми каза да не пиша повече в тая тема"...Всичко добре, нямам против, но ми е интересно Вие и Бог кафето ли си пиете заедно?Недоумявам, как Бог ще ВИ каже да не пишете някъде или да не общувате по някакъв начин, освен ако не сте близки приятели или нещо такова.
Бихте ли, ни осведомила как разговаряте с Бог, как Ви се открива, как Ви казва да правите или да не правите разни неща?Ако  може тайната за тези чудеса...Много ще съм благодарня.А ако е нещо "скрито", може ли чрез Вас и аз да питам някой работи Бог, защото много искам някой отговори, а гледам Вие редовно си говорите...Ще бъде ли проблем?

Четох, четох, ....... страшна сте работа! smile3501
Исус, какъв не го изкарахте, а после мнооо го уважавате.....

А bloodywhite, такива въпроси ми звучат като тълпата която беше около Исус преди да го разпънат, те всички му се подиграваха "Ако си Божи син, направи това..., ако си Божий син направи онова". Исус мълчеше.
Защо ли като застана пред Пилат и той му каза, да каже нещо в своя защита, Исус Мълчеше. Не можеше ли там точно пред голямата озверяла тълпа която се гавреше с Него да им разясни Истината....

Когато цитираме Божието Слово, това са думите на Бога. За това като казваме нещо, казваме "Бог каза това..", а за бисерите които толкова те обиди също го пише в Библията, нали казваш, че си я чела, ама нещо не помниш, нали....

Да познаваме се лично с Бога, пием си кафето, разхождаме се заедно,...правим всичко заедно....защото Той е част от мен и аз съм част от Него....А аз чувам какво ми казва, чрез Святия му Дух. Дава ми свръхестествено знание за нещата, но как точно...Той има своя начин да говори на хората, за всеки е различен...Достатъчно е човек да се покае и да приеме, че Христос умря, заради него на кръста!

# 1 328
А bloodywhite, такива въпроси ми звучат като тълпата която беше около Исус преди да го разпънат, те всички му се подиграваха "Ако си Божи син, направи това..., ако си Божий син направи онова". Исус мълчеше.

"беше"..."подиграваха"..."мълчеше"...била си там явно

# 1 329
SilIli много често чета в постингите Ви "Бог ми се откри","Исус каза да не си хвърлям бисерите тук","Бог ми каза да не пиша повече в тая тема"...Всичко добре, нямам против, но ми е интересно Вие и Бог кафето ли си пиете заедно?Недоумявам, как Бог ще ВИ каже да не пишете някъде или да не общувате по някакъв начин, освен ако не сте близки приятели или нещо такова.
Бихте ли, ни осведомила как разговаряте с Бог, как Ви се открива, как Ви казва да правите или да не правите разни неща?Ако  може тайната за тези чудеса...Много ще съм благодарня.А ако е нещо "скрито", може ли чрез Вас и аз да питам някой работи Бог, защото много искам някой отговори, а гледам Вие редовно си говорите...Ще бъде ли проблем?

По бързия начин бих ти отговорил "Защо ще се задоволяваш с информация втора ръка, като можеш лично да опиташ? Ако не знаеш как да се покаеш, можеш да ми пишеш на лични или да попиташ тук."  Wink

Но за да не излезне постинга ми като заяждане ще ти отговоря за мен лично (Бог е много чувствителен и с всеки общува по различни начини, но за да си сигурен че е Бог а не някой друг, трябва да го познаваш. Как става това ли? Ами много просто чрез вяра в Него и Неговия Син. Бог дойде на света за да изкупи греховете на човеците и да ги примири със Себе Си. Ако нямаха нужда от Спасител Исус просто нямаше да е идвал.) Лично на Мен Бог ми е говорил по няколко начина.
Първия е чрез Словото Си. Когато го чета изведнъж разбирам неща за личността на Бог, които не си знаел досега.
Втория начин е да получа ясно виждане за неща, които няма начин как да знам. Например знаех със сигурност какви деца ще имам преди да са се родили (1 ден след забременяването на жена ми Simple Smile) включително и как Бог иска да ги кръстя. Получавал съм и разбиране за хора с които съм говорил (без те да са ми казвали или показвали по някакъв начин) за техни проблеми или тяхното минало (и сега за да не ме изкарате и мен екстрасенс мога да ви кажа че такива неща не са се случвали преди да приема Христос за личен Спасител).
това са двата основни начина (по често използвани от Бог за мен) по които Бог ми е говорил. Имал съм и видения, но не мисля да ги обсъждам тук, казвам го просто информативно. Относно как аз говоря на Бог - мисля, че въпроса е напълно излишен.

Ланфеар  извинете ме, но нали Християнството отрича прераждането?как тогава ще се прероди Исус Христос?Как идва, след като вече си е отишъл?

В много постинги преди това беше разяснявано че прераждане не означава възкресение и обратното. Не знам какво разбираш под думата възкресение, но аз разбирам връщане от смъртта в същото тяло. Та както става ясно от Библията Исус е възкръснал т.е. в момента е жив. Чудно ми е как ще се прероди след като още е жив  newsm78. Интересно, но когато четох тази тема, не забелязах да се използва (може да съм пропуснал) книгата Откровение на Йоан. Там се говори за последното възкресение. Ако има прераждане и ако то е било скрито в ранното християнство, чудно ми е как в тази книга ще се говори за възкръсване на мъртвите? Звучи наистина объркващо, не мислиш ли Розе? Отделно в евангелията самия Исус говори за възкресение - наистина странно, поне на мен не могат да се вържат двете понятия на едно място. Или едното или другото.

SilIli нямам желание да Ви гоня нито от темата, нито от нищо, нито пък правя разделение "християните и другите".Не сте ми трън в очите, ако това мислите!Просто ми е чудно как така смело се изказвате от името на Бог?Това е грях, а Вие доста често практикувате този грях - "Бог ми каза...","Бог ми се откри...","Бог не иска...".Постоянно използвате името Господне, а това си е направо гавра с първата Божа заповед в Християнството(така мисля, аз).Все пак зададох Ви няколко конкретни въпроса, но обикновено когато задам конкретен въпрос към няколко християнки(не всички!) отговор не получавам и се чудя защо е така?
Един съвет от мен (ако искате го вземете в предвид, ако искате не го взимайте) : По - сдържано се изказвайте от името на Бога, защото за тези неща се плаща след смъртта и извинение тогава не може да има!А изказванията от името на Бог, за личностно общуване с някой от нас са си грях, не го отричайте!

Тук си права, аз лично проверявам няколко пъти дали наистина Бог ми е говорил преди да кажа "Бог ми каза", обикновено използвам фразата "Това го пише в Библията" или "вярвам че Бог иска така", но има неща, които са явно описани в Библията и няма нужда от някакво свърхмитично и мистериозно откровение за да разбереш истината. Например изказванията за това, че Исус бил екстрасенс или, че е използвал магии си е богохулство. Това, че съм се молил за хора и те са оздравявали след молитвата не ме прави екстрасенс. Разликата между мен и екстрасенса е, че аз отдавам цялата слава на Бога, за това, което прави, докато екстрасенсите тръбят, че имат някакви свръхспособности. Аз не съм екстрасенс, а съм напълно нормален човек, който вярва в Бога. Други постинги, които са богохулство са че Бог бил някаква енергия. Коя енергия има чувства? Навсякъде в Библията е показан Божия характер изразен с Неговите чувства. Може ли енергията да обича и да мисли? Сега нямам много време да излагам и цитати от Библията, но който иска ще прочете. Която и да е книга в Библията прочетете, ще намерите за чувствата на Бога. Засега толкова, че утре съм на работа. Лека на всички.

# 1 330
  • В Сънландия
Четох, четох, ....... страшна сте работа! smile3501
Исус, какъв не го изкарахте, а после мнооо го уважавате.....

Защо ли като застана пред Пилат и той му каза, да каже нещо в своя защита, Исус Мълчеше. Не можеше ли там точно пред голямата озверяла тълпа която се гавреше с Него да им разясни Истината....

Когато цитираме Божието Слово, това са думите на Бога. За това като казваме нещо, казваме "Бог каза това..", а за бисерите които толкова те обиди също го пише в Библията, нали казваш, че си я чела, ама нещо не помниш, нали....

Да познаваме се лично с Бога, пием си кафето, разхождаме се заедно,...правим всичко заедно....защото Той е част от мен и аз съм част от Него....А аз чувам какво ми казва, чрез Святия му Дух. Дава ми свръхестествено знание за нещата, но как точно...Той има своя начин да говори на хората, за всеки е различен...Достатъчно е човек да се покае и да приеме, че Христос умря, заради него на кръста!

Кой какъв е изкарал Исус?Кой се е подиграл в една или друга степен с името Божие?
Мисля, че всеки споделя своята гледна точка по въпросите обсъждани тук и в това няма нищо лошо!
прекалено много обаче някой личности във форума използват името на Бога.А за тези личностни прояви между Вас и Бога се плаща след смъртта...И абонамента за Рая може да се окаже с изтекъл срок.
За бисери не мислете, че съм се обидила...И аз да съм чела Библията, но ми е интересно Вие скъпа migito за първи път ли я четете, че чак 30 -40 страници след писане в тази тема, открихте че няма смисъл да си хвърляте бисерите тук?За мен например беше ясно още когато попаднах на темата, че в този тип теми, рядко човек се променя и всъщност ползата от тях са знанията, които биват добити по време на дискусията.
Извинете ме migito, oбаче да ме сравнявате с тълпата около Исус...Винаги ми е било много интересно в християните следното нещо - всички се радвате, че Бог е умрял за вас, а на никого не хрумва, че можехте да го оставите да живее за Вас...И в крайна сметка Исус ако помните е бил предаден от свой последовател, не от някой друговерец, така че въобще не се вписвам в описанието Ви.
В изказването Ви има толкова гордост...жалко много жалко за това...Защото както всички знаем - гордостта е един от смъртните грехове...
Още по - жалко е, че дори не можете да вникнете в написаните неща в тази тема.Ако можехте щяхте да разберете,че никой с нищо не обижда християнството...Но 67 изписани страници не са Ви достатъчни...Има ли смисъл тогава от обяснения?Или са си празно губене на време?

# 1 331
  • В Сънландия
bksi благодаря Ви за изчерпателните отговори.Вашите отговори са един от малкото пъти, когато последовател на Християнската вяра отговаря точно на зададените въпроси и последователно на всички въпроси, за което БЛАГОДАРЯ.
Мисля, че сте разбрал и в тънката ирония и във въпросите ми, че на мен лично е неприятно личностно приписване на общуване с Бога.ВЪпреки че не съм християнка, съм силно религиозна, изучавала съм и продължавам да изучавам не една религия, и знам че навсякъде, изказвания за личностно общуване с Бога са грях.Бог наистина се открива на нас чрез Свещени писания, чрез определени хора(наречете ги пророци, духовни учители, месии и тн.), но се открива, за да даде знание, не за да ни каже "Не пише там","Не говори там" и тн.Аз лично смятам, че едно такова откриване(имам в предвид Бог да се открие на някого), би било напълно безсмислено, а Бог е съвършен - една от характеристиките на съвършенството е , че Той не прави безсмислени неща.Все пак последните 3 - 4 изречения са си мои лични мисли, та не претендирам да съм права - просто обяснявам как аз виждам нещата!
Лека и успешна седмица на всички!

# 1 332
Цитатът ви не дава отговор на въпроса, който ви зададох...
Стария завет
Четвърта книга Царства 2: (1-15)

# 1 333

bksi Мисля, че сте разбрал и в тънката ирония и във въпросите ми, че на мен лично е неприятно личностно приписване на общуване с Бога.
Уважаема bloodywhite!
Кого обвинявате в гордост? Много съжалявам, че така и не разбрахте, че с безпочвени обиди и подигравки, не можете да блеснете!
Да, християните имат общение с Бог, обяснения по въпроса има доста тук, в темата.
След като си позволявате да ми приписвате думи, които аз не съм казала, как ли се нарича това? Хайде да се върнете в темата и да ме цитирате, за тези думи, които съм болднала! Очевидно е, че като си създавате мнение за някого, то е много повърхностно. Друг път, като решите да обвинявате някого в нещо, нека да е на базата на нещо реално, а не на нещо, което сте си навили на пръста! Защото отстрани изглежда смехотворно!
Чудя се, защо ли реших, че може да се води нормална дискусия, при условие, че не виждам наличие на желание за това.

# 1 334
  • В Сънландия
SilIli в гордост обвиних migito
Извинете ако обвинението ми в гордост изглежда отправено към всички.В постинга си към migito явно не съм се изразила красноречиво и затова съм била разбрана погрешно.Ако е така моля за извинение!

Общи условия

Активация на акаунт