Инфекция/ Зелени сополи дете 1+ годинка

• 677
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте,
пиша за първи път във форума, обикновено само чета, но не намирам информацията която ми е нужна, аз съм много притеснена.
Имам дъщеря на година и 7 месеца, от две седмици е с нещо като хрема, в началото секретите от носа бяха прозрачни, обикновено използвам предимно Стеримар солен разтвор за прочистване на нослето, до сега е имала само една хрема за около два, три дни когато беше на 10 месеца. Но този път продължи дълго и последните 5 дни забелязвам, че секретите от носа са зелени и доста сгъстени, детето ми е много неспокойно, не спи добре ( обикновено спи спокойно) няколко дни подред вечер имаше лека температура 37.4 , 37.5, . Само да спомена живея в Англия тук не гледат никак сериозно на такъв тип неразположения при децата, преди два дни бяхме на лекар тъй като от 4 дни има и някакъв обрив в областта на дупето, прегледаха я, преслушаха гърдите, гърлото и ушите, казаха ми, че всичко е наред, но има някаква гъбична инфекция по кожата (Импетигото ) мисля че става въпрос за това, тъй като от един месец посещава нещо като детски клуб с още три деца два дни в седмицата, едно от децата е с такава инфекция и изглежда и тя я е хванала. Изписаха ни единствено крем и ми казаха да продължавам със соления разтвор и парацетамол за деца, но тя не се подобрява. Притеснявам се, че цвета на секрета от носа издава някаква инфекция и не искам да чакам да стане по-зле. Във форума, в една тема за настинки попаднах на капките УЛЕВИНОВ и споменават, че действат добре при инфекции на дихателните пътища тъй като има някакво количество антибиотик в тях. Моля за съвет какво да правя, тъй като има възможност капките да ми бъдат пратени от България и да ги получа до няколко дни,  притеснено ми е да оставя детето така, след като вече повече от седмица не виждам никакво подобрение и цвета на секрета не се избистря, нито намалява, а и тази бактериална инфекция която има на кожата е упорита и ми е трудно да повярвам, че само с един крем ще отмине.
Много съм притеснена майките които живеят в Англия са наясно, че тук нещата трябва да са много сериозни, за да предприемат някакви по-сериозни действия, като секрет от носа, за да се види каква е инфекцията и като цяло лекуват децата с парацетамол и Нурофен, в което няма нищо лошо, но някой състояние изискват по сериозни мерки, за да се предотврати задълбочаването на състояние на детето.

Благодаря предварително Simple Smile

# 1
Била съм в Англия и знам за какво говорите. Няма да изпишат нищо за зелен сопол, там с такъв си ходят на градина. Следете температурата и ако продължава да се покачва в следващите дни търсете лекар. Според мен е бактериална инфекцията в носа, но може да отмине и без третиране. За кожната инфекция не мога да дам съвет, не съм се сбъсквала. В България биха изписали може би антибиотични капки за очи да се капят в носа, има различни видове но дали ще подействат зависи от бактерията, която се е размножила. Ако Т стигне и надвиши 39 може и антибиотик да изпишат, но се гледа общото състояние на детето.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 07:52 от brumm

# 2
  • The Evergreen State
Заведете детето на лекар отново.

# 3
Аз за мен (възрастен човек, не бебе) ако загазя подобно купувам капки за очи с антибиотик. Много са ефикасни и леки (антибиотикът е само локален) и стават и за нос. Но не знам за бебе как е.

# 4
  • София
Може да се прилага маз Бактробан/Мупироназал след почистване на носа с физиологичен разтвор или морска вода, но обикновено преди това се прави носен секрет и антибиограма, за да се уточни дали има бактерии.

# 5
Маже да опитате със сребърна вода -има антибактериално  действие.  Аз съм много доволна от Силвъртус спрей. Плюс инхалации и издърпване с аспиратор на секрета, за да се облекчи детето. За обривът не мога да дам съвет, може би бани с билкови отвари, които имат антибактериален ефект- невен, смрадлика, лайка, лавандула

# 6
Импетигото не е гъбична инфекция.
Импетигото е сериозна бактериална инфекция на кожата и се лекува с антибиотици - обикновено стафилококи или стрептококи.
Заведете детето отново на лекар и настоявайте за по-адекватно лечение.

# 7
Аз за мен (възрастен човек, не бебе) ако загазя подобно купувам капки за очи с антибиотик. Много са ефикасни и леки (антибиотикът е само локален) и стават и за нос. Но не знам за бебе как е.
Не става така в Англия.
Аз бих си заредила аптеката, поне така правех докато бяхме там. Макар че в крайна сметка като опря ножа до кокъла летяхме до България.

# 8
Благодаря на всички за отговорите, утре пак ще я водя на лекар, кожата се влошава, тя е много неспокойна, плаче буди се посред нощ с ужасен плач, сменян памперсите на половин, един час макс, но тези рани не завяхват изобщо, секрета от носа не променя цвета си, единственото което имах възможност за взема от аптеката беше спрей на Стеримар който е за настинка, STOP & PROTECT, но не виждам никакво подобрение, вчера поне нямаше никаква температура, но и давам два до три пъти на ден парацетамол 5мл. Тук в Англия са много неадекватни, ако си с лека настинка дават парацетамол, ако имаш възпаление отново парацетамол, бактериална инфекция отново парацетамол, ще настоявам утре да вземат секрет от носа и да ме изпратят на педиатър, тъй като това продължава повече от 7 дни и няма подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт