пиша за първи път във форума, обикновено само чета, но не намирам информацията която ми е нужна, аз съм много притеснена.
Имам дъщеря на година и 7 месеца, от две седмици е с нещо като хрема, в началото секретите от носа бяха прозрачни, обикновено използвам предимно Стеримар солен разтвор за прочистване на нослето, до сега е имала само една хрема за около два, три дни когато беше на 10 месеца. Но този път продължи дълго и последните 5 дни забелязвам, че секретите от носа са зелени и доста сгъстени, детето ми е много неспокойно, не спи добре ( обикновено спи спокойно) няколко дни подред вечер имаше лека температура 37.4 , 37.5, . Само да спомена живея в Англия тук не гледат никак сериозно на такъв тип неразположения при децата, преди два дни бяхме на лекар тъй като от 4 дни има и някакъв обрив в областта на дупето, прегледаха я, преслушаха гърдите, гърлото и ушите, казаха ми, че всичко е наред, но има някаква гъбична инфекция по кожата (Импетигото ) мисля че става въпрос за това, тъй като от един месец посещава нещо като детски клуб с още три деца два дни в седмицата, едно от децата е с такава инфекция и изглежда и тя я е хванала. Изписаха ни единствено крем и ми казаха да продължавам със соления разтвор и парацетамол за деца, но тя не се подобрява. Притеснявам се, че цвета на секрета от носа издава някаква инфекция и не искам да чакам да стане по-зле. Във форума, в една тема за настинки попаднах на капките УЛЕВИНОВ и споменават, че действат добре при инфекции на дихателните пътища тъй като има някакво количество антибиотик в тях. Моля за съвет какво да правя, тъй като има възможност капките да ми бъдат пратени от България и да ги получа до няколко дни, притеснено ми е да оставя детето така, след като вече повече от седмица не виждам никакво подобрение и цвета на секрета не се избистря, нито намалява, а и тази бактериална инфекция която има на кожата е упорита и ми е трудно да повярвам, че само с един крем ще отмине.
Много съм притеснена майките които живеят в Англия са наясно, че тук нещата трябва да са много сериозни, за да предприемат някакви по-сериозни действия, като секрет от носа, за да се види каква е инфекцията и като цяло лекуват децата с парацетамол и Нурофен, в което няма нищо лошо, но някой състояние изискват по сериозни мерки, за да се предотврати задълбочаването на състояние на детето.
Благодаря предварително