Повишен мускулен тонус какво да правим?

• 179
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте мами!
Майка съм на бебче с повишен мускулен тонус и при последния ни преглед педиатърът ни препоръча да включим повече движение и занимания във вода, като ни насочи и към бейби спа.
• Препоръчвал ли ви го е педиатър, детски ортопед или физиотерапевт?
• На каква възраст беше бебето, когато започнахте?
• Къде в София сте ходили и бихте ли го препоръчали?
• Как се отразяваше на бебето – по-спокойно ли беше, спеше ли по-добре, движеше ли се по-свободно?
• Забелязахте ли някаква промяна в тонуса или двигателното му развитие?
• Правихте ли едновременно физиотерапия/рехабилитация?
Честно казано, досега не съм водила бебето си на такова място и ще ми е много интересно да чуя вашия опит.
Благодаря!

# 1
Мойта бебка вече трети път я водя на baby spa при момичетата от Baby Bliss и ефектът беше уау по няколко параграфа - дали заради мехурчетата, които я гъделичкат по крачетата не знам, но напоследък все повече рита с крачета, ръчички...може и да си внушавам, но сякаш по-добре се справя и с моториката, не размахва ръчички и крачета така хаотично.
Първият път беше малко стресирана от новата среда, в която попада, но бързо забрави за притеснението и започна да се забавлява. След това момичетата направиха един прекрасен успокоителен масаж.  След всичкото удоволствие, което изживя, бебето заспа почти мигновено и спа близо 4 часа, беше уникално. След това беше и по-блага. Единият път явно я тормозеха зъби и беше много кисела в началото, но след любимия ритуал проблемът изчезна и тя заспа блажено. Определено пречоръчвам да опитате, ще се изненадате от ефекта. За всеки случай оставям линк на мястото, където водя моята калпазанка: https://mybabybliss.bg/

# 2
Не съм в София, но си спомням, че с направление се ходеше на рехабилитация. Също така, много е важно след баня да се правят масажи с бебешко олио.

# 3
Каква е причината за повишения мускулен тонус? Изключено ли е ДЦП?

Общи условия

Активация на акаунт