Кан, Ница, Монако...French Riviera/Cote d'Azur/ /Тема 3/

• 15 715
  • 347
  •   1
Отговори
# 240
Киди, с рента кар ще отидем до Сен Тропе, само там, в останалите градове ще сме с обществения транспорт и ще пиша за Сен Тропе.
За кога е планирано пътуването ви?
И кои градове планирате и за колко време?

# 241
  • Варна
Днес пристигнахме в Ница. Четвъртък сме в Сен Тропе.
Ще пиша пак подробно, но по нататък.

# 242
  • София
Киди, с рента кар ще отидем до Сен Тропе, само там, в останалите градове ще сме с обществения транспорт и ще пиша за Сен Тропе.
[/quote]

Здравейте,
ние ще бъдем в Ница след две седмици. Видях, че пътуването до Сен Тропе с влак и мнго дълго и със смени. Може ли да споделите, коя фирма ползвахте за рент а кар. Колко ви излезе пътуването /магистрали, такси, паркинги, цена за наем на колата/ до Сен Тропе от Ница. Аз намирам някакви фантастични цени за рент а кар от 100 до 120 евро само за наем.

# 243
  • Варна
Само за Сен Тропе наемаме кола, което ще е сега в четвъртък.
Ще я вземем от летището (ще отидем до там), защото от там е най евтино.
Наехме колата тази неделя и беше 100 лв наема.
Още 60 лв, защото ще я върнем в 6:00 защото тогава трябва да сме на летището, заради полета ни. Затова Оставихме Сен Тропе за последния ден, за да отидем до летището с колата, а не в 5:30 да гоним трамвай.
Още 40 лв застраховка за колата и стана 200 лв за един ден.
Наехме колата от economy car rentals.
Излизат различни доставчици на рента кар и си избирате.
Ние избрахме най евтиния вариант Тойота ай го, нещо си. Трима души сме.

И друг път сме наемали коли през този сайт - два пъти за Италия.

# 244
  • София
Благодаря за споделената информация, ще може ли след това да напишете как са били цените за такси по пътуването, паркинг в Сент Тропе, за колко време се стига, и въобще дали си заслужава да се отиде за един ден? Чета всякакви отзиви, от много е хубаво, до няма какво да се гледа и прехвалена работа. Разбира се всеки има различно виждане, но ще е хубаво да споделите вашено мнение за Сент Тропе. Рядко има в темата мнения за там.

# 245
Красиво е Сен Тропе, но няма много какво да се прави. Ако ще се ходи от Ница, не мисля че си струва за ден и то в сезона на ваканциите и най-големите задръствания. Подозирам, че придвижването с влак и автобус ще е по-бързо отколкото с кола.

# 246
Съгласна съм напълно с Брадли.

# 247
  • Варна
Влизам само да напиша набързо, че пътуваме обратно към Ница и много ни хареса, не съжаляваме изобщо.
Деня посветен на Сен Тропе беше супер!

Наричам го така, защото с колата отидохме до Порт Гримо и от там с водно такси (корабче) отидохме до Сен Тропе.
Беше много яко, голям кеф.

Оказа се, че това Порт Гримо било изключително туристическо, беше фраш с хора и водното такси до Сен Тропе много популярно, до степен да не знаем ще има ли място за нас на корабчето, особено на връщане.

Ние често включваме в програмата ни, когато пътуваме корабчета, ако може нещо да се види чрез тях и смятам, че това водно такси до там си заслужава.

Ще пиша ако не успея утре, почивните дни, ако някой иска да разкажа за този начин за стигане до Сен Тропе с цени магистрали, паркинги, корабче.

На Сен Тропе беше гмеж... 🤣

Преди това видяхме Ница, Вилфанш сюр мер, Ез, Монако, Ментон, Кан, Антиб.

Само до Сен Тропе сме с кола. Всичко останало с автобуси и влакове.

# 248
Здравейте, бихте ли препоръчали място за настаняване, удобно до метрото?

# 249
Разкажете за Сен Тропе! И за другите градчета също! За мен е много интересно!

# 250

За кой град?

# 251

За кой град?

Ница

# 252
В Ница няма метро, само трамваи.

# 253
В Ница няма метро, само трамваи.

Исках да кажа влак. Т.е до гарата

# 254
  • Варна
Бяхме в хотел Ibis Style Nice Centre Port.
Страхотна локация, близо до спирки, ресторанти, площади, но не си заслужава високата цена!
Избрахме го, за да има климатик.
Горещо е, обръщайте внимание има ли климатик или пише само вентилация.

Мъжът ми смята,смята и излезе, че колата за един ден е била 200 евро.
Резервирахме през economy car rental. Самата кола от Goldcar.
При резервация купихме застраховка 40 лв. Не го правете!
Оказа се на място като вземахме колата, че тая застраховка от сайта е някаква никаква и не върши работа и наново платихме застраховка 71 евро.
Може да не се плаща, но ти блокират 2 100 евро и ако няма щети ги връщат, но мъжът ми каза, че винаги ще намерят за какво да се хванат и да не ги върнат.
Колата тук там имаше ужилване, натиснат врата.

Заради ранния час на връщане още 60 лв отгоре.

Значи като се махнат тези два разхода пада на около 150 евро.

Паркинг на нашия хотел 19 евро.

Колата беше фиат 300. О, боже тази въшка е за късокраки хора, особено който стои отзад 🤣

Хибрид беше и напълва не на резервоар при връщане 26 евро.

Магистрала на отиване 6.50 евро.
Бариери на две места, плаща се с карта. В брой не знам, защото пишеше без кеш.

На връщане първа бариера дава билет. Следващи две бариери с карта, общо до Ница 9.50 евро.

Връщането на колата на летището гледйте табелите къде се връща колата, че се въртяхме в кръг малко, защото навигацията не даваше къде точно е входа за паркинга за връщане на колите. Табелата е отгоре на входа , голяма на черен фон.

Паркинг Порт Гримо. За пет часа и половина платихме 9 евро. Мисля, че се паднахме на по евтин паркинг, но не съм сигурна, просто защото нямаше бариери за влизане и излизане и купуваш билет от машина на самия паркинг. Ние закъсняхме с около 40 минути и стана повече от пет часа и половина и не до платихме, офейкахме 🤣
Места няма, фул, фул, ние имахме късмет с последното едно място. Това в 11.45 часа
После видях други големи паркинги срещу входа на пристанището на Порт Гримо от където тръгва корабчето и бяха с бариери, затова мисля, че може и да е по различна цената, не знам, да не заблуда.
Нашия паркинг беше на 15-20 минути от центъра и корабчето на Гримо. Ей този L' Amarrage. По нататък има още един

Ще пиша за Сен Тропе, но пиша от телефона и се притеснявам да не изчезне какво съм написала до сега, затова ще изчакам друг да напише пост и ще пиша за Тропето.

Най много ни хареса по ред на посещение Ез, Монако, пътешествие Сен Тропе.
Най малко Антиб.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 09:41 от missNoir

Общи условия

Активация на акаунт