Кан, Ница, Монако...French Riviera/Cote d'Azur/ /Тема 3/

• 15 716
  • 347
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, някой случайно да знае каква е цената на плажен чадър в Ница, ориентировачно? Дали е възможно да се носи такъв чадър в градския транспорт или влаковете. Планираме да си купим такъв чадър и да го носим с нас по време на пътуванията между отделните градчета и ако има възможност да си правим плаж със собствен чадър. Моля, ако някой има опит да сподели?
Във влаковете от Ница имаше хора, които видях с плажни чадъри, които слизаха на близките гари за плаж.Едни тъмнокожи продаваха на плажа в Антиб и по спомен казваха цена 20 евро, но ние не сме си купували. Имайте предвид, че вече е активния сезон и ние случихме на два пъти претъпкани влакове. Единият път изглеждаха  като влаковете в Индия-хората стояха по вратите. Много минути тичаха между вратите за да влязат по упоритите.  Мъжът ми викаше даже да снимаме. Ние не посмяхме да се качим в подобна блъсканица. И двата пъти бяха претъпкани посока Монако. Към Кан нещата бяха по-спокойни.Сменихме посоката и тръгнахме към Кан в този ден със следващия влак. Това е информация от миналата седмица.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 14:18 от silvi_7878

# 226
  • София
Ужас, това по кое време от деня се случва, претъпканите влакове, ние мислим да тръгваме сутрин рано за разходки от Ница, в часове около 7 или 8 сутрин?  Да можем да обиколим забележителност в по нормално време и после, където има възможност да оставеме за плаж?

# 227
Ужас, това по кое време от деня се случва, претъпканите влакове, ние мислим да тръгваме сутрин рано за разходки от Ница, в часове около 7 или 8 сутрин?  Да можем да обиколим забележителност в по нормално време и после, където има възможност да оставеме за плаж?
Толкова рано никога не сме ставали. Може и  да е спокойно тогава. Ние тръгвахме за разходка по околните градчета около 10:30-11 часа. Тогава сме случвали много хора по влаковете. Предимно млади хора, тръгнали за плаж във вилфранш сюр мер или разходка в Монако.

# 228
А добър период ли е за посещение края на септември и къде бихте препоръчали  да останем за нощувки, аз мисля да резервирам за 4 нощувки, но нямам идея дари ще стигнат

# 229
Ние бяхме през октомври и беше чудесно. Предполагам в края на септември също ще бъде много хубаво.
Препоръчвам посещение на Ментон с нощувка. Може да го съчетаете с Монако за два дни. А в другите два дни да спите в Ница и да разгледате Ез, Вилфранш сюр мер или каквото решите. За няколко дни е добре, винаги има какво са се види.
Много ни хареса и един ден пак ще отидем.

# 230
А добър период ли е за посещение края на септември и къде бихте препоръчали  да останем за нощувки, аз мисля да резервирам за 4 нощувки, но нямам идея дари ще стигнат

И аз съм купила билети за Ница от 22.09 до 26.09 и съм в чуденка къде да нощуваме. Смятаме да си наемем кола, за да се придвижваме по-бързо и лесно, а сме и 4 човека, та вероятно ще е и по-икономично.
Искаме да посетим Ментон, Монако, Кан, Антиб и Сен Тропе. Ще имаме пълни 4 дни.
Иска ми се да нощуваме на едно място, като мястото за настаняване да е в оживен район, където да можем вечер да се разхождаме.
Моля за препоръки в кои райони да се насоча за нощувки.

# 231
  • Варна
Може да разгледате нощувки в Сент Рафаел или Фрежус - спокойно, но и оживено място е, особено близо до крайбрежните алеи. От там има редовно влакове за Кан, Ница, Антиб и Монако. До Сен Тропе има автобус. В Ментон не сме ходили и не знам. Порт Гримо също е интересно място.

# 232
  • София
Мантон е градчето.
Програмата е съвсем стандартна за района и също стандартно при нея се нощува в Ница. Удобно за пътуване, изобилие от места за настаняване и отговаря на изискването да е оживено за разходки.

# 233
Търся апартамент за 2ма възрастни и 2ма тинейджъри с 2 спални и паркинг за 4 нощувки около 2000-2500лв. Искам да е с висок рейтинг, да е с гледка море и да е на пешеходна разстояние от нощните барове. Като цяло по тези критерии нищо не ми излиза свободно в Ница.
За сега резервирах подобен апартамент в Кан, но ще продължа да търся ако нещо изкочи в Ница.
Някой има ли впечатления относно паркирането в Сен Тропе, Антиб, Ница, Монако, Ез, Мантон - има ли синя зона или платени паркинги. В края на септември дали ще е по-безпроблемно придвижването с кола.

# 234
  • Варна
Свалих двете приложения Lignes dazur И carte dazur.
Трябва ли да купя пластика?
Трима души сме и тримата имаме приложенията и ако трябва пластика, значи трябва да купим три пластики?

Киди, с рента кар ще отидем до Сен Тропе, само там, в останалите градове ще сме с обществения транспорт и ще пиша за Сен Тропе.

# 235
Само една пластика е достатъчна.

# 236
  • Варна
Благодаря!
Това, означава ли, че можеше само единия от нас да свали приложенията?

# 237
  • София
Не ви трябва пластика. Аз плащах с приложението за четирима - много е удобно.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 22:32 от миленка_д

# 238
  • Варна
Не ви трябва пластика. Аз плащах с приложението за четирима - много е усобно.
Ние ще обикаляме обичайните градове. Кое да вземем - три паса или мулти трипс, кое ще препоръчате?

# 239
  • София
Аз си купувах по 4 билета непосредствено преди да се качим на рейса. Пас не ни е трябвал, защото пътуваме и с влакове.

Общи условия

Активация на акаунт