Кан, Ница, Монако...French Riviera/Cote d'Azur/ /Тема 3/

• 15 679
  • 347
  •   1
Отговори
# 315
И аз търсих за Лион преди да отидем, но не намерих. Ако имате въпроси ми пишете на л.с. Ако мога с нещо да помогна, ще се радвам!
Недейте на лични... Защо да не е полезно и за други?
Два пъти съм била в Лион. Може да мога да помогна.

# 316
Моля споделете пресни впечатления от Лион.
В петък заминаваме.

# 317
Вече взех билети и започвам организацията:)
Ако може да препоръчате хотел или апартамент бих била много благодарна!
Планирала съм да видим - Кан, Антиб, Ментон, Ез. Чудя се за Марсилия... Пропускам ли някое върховно място?

# 318
  • София
Мантон ... Почти винаги се изписва грешно в темата.
Марсилия не бих я препоръчал. Монако си заслужава да се види. Напомням, че е извън ЕС / ЕИП и правилата за роуминг не важат. И при транзитно преминаване, примерно от Ница до Мантон, мобилният нет трябва да се изключи. Освен ако имате специален пакет към тарифния план, разбира се.

# 319
В Ментон бяхме в хотел Palm Garavan,  на крайбрежната алея с прекрасна гледка и близо до стария град и автобусна спирка до Монако. Хотелът е хубав, препоръчвам.
В Ница бяхме в хотел Esprit dAzur, по-семпъл, по-бюджетен, за една-две нощувки става.

# 320
Благодаря, включвам Ментон/Мантон. Влече ме и Екс Ан Прованс. Има ли директен влак от Ница? Някой ходил ли е?
Всички нощувки ще са в Ница, понеже не сме бързи с опаковане/разопаковане на багаж.
И още един въпрос - понеже ще сме с деца, има ли атракционен парк в района?

# 321
  • София
Екс е бижу, но не е за дневна разходка от Ница, особено сега с късия ден.
Директни влакове има от Ница но до гара Екс ан Прованс TGV, която е на скоростната линия вече и е доста извън града. Но от Ница до там няма скоростна линия ( тя започва малко преди Екс и продължава към Париж ) и пътуването не е бързо.
Вероятно около 6:30 - 7 часа ще ти отидат в път в двете посоки включително и автобуса от гарата на високоскоростната линия до града.
Съветът ми е Екс, Авиньон и района да оставиш за друго пътуване, което е съсредоточено там.

# 322
Приключи и нашето дългоочаквано пътешествие до Лазурния бряг. Нощувките ни бяха в Ница, в хотел Byakko Nice. Хотелът е хубав, препоръчвам го. Разположен е централно, на 10 мин. от гарата и на пешеходно растояние от повечето забележителности. Стаите са малки, но това се компенсира от вкусната закуска, голямата тераса на покрива и доста добрата цена в сравнение с други хотели. По един ден посветихме на Монако, Антиб и Вилфранж Сюр Мер. От последното съм очарована, може би защото беше слънчев и прекрасен ден, имаше хора на плажа, че даже и в морето. Оттам отидохме до вилата на Ротшилд на Кап Фера. Определено си заслужава да се види, а от вилата и от градините се разкрива невероятна гледка към морето. Имах идея да отидем и до Ез, но се отказахме и предпочетохме да си отделим повечко време за Ница.

# 323
Като цяло Франция ми е на сърца, френският език също, да не говорим за красотите на Лазурния  бряг!❤️❤️❤️

# 324
Ruquier добър квартал ли е? Там букнах един апартамент, че хотелите ми идват скъпички.

# 325
  • София
Riquier.
Не съм отсядал в него, но съм минавал два пъти. Изглежда съвсем нормално, чисто беше, подредено и съвсем френско. Не е туристически район в никакъв случай, но има гара от която можеш да хванеш директно влаковете за Монако, Мантон или Кан без да се налага да ходиш до централната.
Бих отседнал спокойно там.

# 326
Благодаря!
А влаковете не са ли доста скъпи? Автобусите не са ли по-изгодни за придвижване между градовете?

# 327
  • София
Благодаря!
А влаковете не са ли доста скъпи? Автобусите не са ли по-изгодни за придвижване между градовете?
За тези къси разстояния, не са скъпи. Автобусите са по-евтини, но губиш време. Поне до Монако е писано в темата много пъти, че автобусът е много евтин. За Мантон или Кан, ако ще ги посещаваш разбира се, не знам дали има и автобуси.

# 328
В темата се обсъждат някакви карти за транспорт, включващи и влакове. Изгодни ли са при положение, че ще посещаваме само по един град на ден и в него ще ходим пеша?

# 329
Ами това вие можете да си сметнете. Преценете с какъв транспорт ще се придвижвате, какви са цените (за влаковете можете да видите цените в някой сайт за билети) и също цената на картата за определения брой дни.
Транспорта е евтин и ако ще сте само три дни и ще ползвате само автобуси, може и по-евтино да ви излезе без карта.
От друга страна, картата ви дава свободата да не мислите за билети.

Общи условия

Активация на акаунт