Хайде на театър - 13

• 46 110
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
  • софия
"Партийките, които си правят пропаганда" нарушават правата на простите граждани. Ето ви ги част от ратрЕотите

Бият хора, които не ги предизвикват.

# 211
  • София
Какво става момичета? Отмениха ли я? Sad

# 212
Никъде не прочетох някой да е бил бит. Но директорът каза че протестът не е трябвало да е непосредствено до театъра. Offnews излъчвят на живо пред театъра във фейсбук.
Доколко разбрах ще се играе само за журналисти.

# 213
Това е абсолютна свеинщина. Набиха Владо Пенев.

Как??? Защооо??? МВР какво правят там???

# 214
  • Галифрей
Мале ужас думи нямам гледах снимки в фейсбука,  като ги видя тия от далеч си личи фалшивият им патриотизъм на копейките.
Те  направиха нещо подобно преди време пред кино Одеон за един френски филм, повтаряха какви ли не гадости и лъжи.
Пиесата не съм я гледала,но сега проявам интерес да я гледам един ден.

# 215
btv новините излъчват на живо спектакъла на Малкович във ФБ в момента:
https://fb.watch/vIKMbLvAQR/

# 216
Преживяла съм какви ли не срамни политически събития през моите 40+ години, ядосвала съм се, смяла съм се, иронизирала съм, възмущавала съм се. За първи път обаче днес плаках, докато гледах...Никога не съм изпитвала такъв срам, безсилие, отчаяние от народа към който принадлежа! Какво ли още ни чака?!😡

# 217
  • София
Теодор Ушев
"Тази вечер, сега, трябваше да съм на спектакъл в Народния театър. Бях щастлив, че в последния си ден в България, мога да гледам постановка на великия Джон Малкович.
В 18.30 отидох в театъра, през страничния вход на каса Юг. Имаше хора, веейки знамена. Не бяха повече от 400 човека. Приближих се към входа, бях предупреден, че ще има мерки за сигурност. Попитах полицая - Как мога да вляза в театъра. Той ехидно ми каза - Ще почакате малко, тези хора също чакат. Оказа се, че тези "хора" искат да влязат в театъра, да предизвикат безредици. За секунди, по команда от шпиц- фюрера, бяхме заобиколени от неонацисти, които започнаха да ни удрят. Кой с каквото може.
Полицаят ми се скара, че съм ги бил предизвикал. Предизвикал, с това, че искам да гледам театър, за който съм си купил билет. Опитахме се да се измъкнем, цялата озверяла тълпа се нахвърли срещу нас. Бяхме ритани, обругавани, плювани, заливани с разнообразни течности, удряни с дръжки от знамена.
Полицията ни казваше да се махнем. Тръгнахме, тълпата ни гонеше. Полицията по-скоро пърхаше около нас.
Към нас летяха камъни, предмети, каквото попаднеше на "гордите българи", които ни заграждаха, вече към Съюза на композиторите.
Лицата на тези хора не подлежат на описание. Трябва да се нарисуват.
Накрая един полицай, след като изядохме боя, ми обясни, че спектакъл нямало да има.
Полицията играеше за пореден път декоративна функция. Беше допуснала нехаресващите Бърнард Шоу и Малкович "патриоти", да влязат почти в театъра.
Това, което се случва днес, в София, е равносилно на Кристалната нощ.
И както тогава, така и сега, полицията стои, толерира и пази тези развилнели се фашисти."

# 218
  • софия
Стигнахме до:
"Когато дойдоха за мен
- вече не бяха останали хора,
които да ме защитят."

ПатрЕотите да не си мислят, че ще бъдат избраниТЕ и пощадени. Рано или късно.

# 219
Ние сме царете на простотията !! Да дойдеш пред Народния театър, и да направиш анархия и да се опиташ да набиеш актьор като Владо Пенев . Аз съм потресена.. Желанието ми да гледам пиесата се засили определено .. Сега световен актьор който е печелил Оскар с какво ще ни запомни .. 😒😒 Ще дойдат и други такива страхотни и добри актьори ама през крив макарон . Браво на нас , и после се чудим защо ни мислят за простаци . 😐😐😐😐

# 220
Недобре овладяна кризисна ситуация нито от управата на НТ, нито от полицията. Не виждам защо изобщо директорът трябва да излиза и да се обяснява. А пък полицията следва да се погрижи за безпрепятствения достъп до театъра на гражданите, които искат да отидат на постановката.

# 221
  • София
Погледах малко във ФБ, но звукът е лош и се отказах. Прочетох обаче ужасяващи коментари. Един "възрожденец" искаше поименно да се публикуват имената на "тия дето играят".
Полицията явно е там не да осигури ред, а да подпомогне фашистите.

# 222
  • Beyond the stars
Мисля, че гледаме дъното вече от обратната му страна. Аз нямам думи наистина, колко лесно могат да бъдат контролирани и дирижирани определени маси хора. Страшно е.
Да се преместят към Народната библиотека, че пък там какви книги има.Close

# 223
  • софия
Полицията там присъстваше. Казаха, че от Народния не се били обърнали към тях за съдействие и затова нищо не можели да направят.
Съвсем между другото, протестът е бил разрешен до 19 ч.
А нивото на протестиращите е това
Един "възрожденец" искаше поименно да се публикуват имената на "тия дето играят".

Елена Телбис също беше. Подстригала се е.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 21:24 от zvаnchе

# 224
Късно видях, но БТВ предават на живо спектакъла в сайта:
https://www.facebook.com/btvnews/videos/1776218376465674/

Общи условия

Активация на акаунт