Хайде на театър - 13

• 46 151
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
Във фейсбук  актриса беше коментирала, че имало хора в тълпата, които искали списък с имената на актьорите в постановката...

# 241
Във фейсбук  актриса беше коментирала, че имало хора в тълпата, които искали списък с имената на актьорите в постановката...
Сега остава и да набият актьорите . В какво време живеем . 😐😐

# 242
  • София
Аз видях пост във Фб, в който изреждаха имената на “безродниците” актьори, които участват в пиесата. Това по примера на списък ла с учителите от НПМГ и други списъци. ПатрЕотите обичат списъци…

# 243
Аз видях пост във Фб, в който изреждаха имената на “безродниците” актьори, които участват в пиесата. Това по примера на списък ла с учителите от НПМГ и други списъци. ПатрЕотите обичат списъци…
Ако имаха достъп до такава информация, щяха да направят и списък на зрителите, закупили билети...
Гледах пресконференцията след постановката, Ирина Митева беше бясна, каза, че знакови актьори са били бити тази вечер и попита дали трябва да се страхуват за живота си, играейки в това представление...

# 244
  • Галифрей
Пиесата е качена в тубата ако някой иска  да я гледа ❤

На мен ми иде да взема един голям маркуч и да ги окъпя всичките в ледена вода. Като започнаха драмата от нищото за къненето, да се окъпят и замръзнат завинаги!

# 245
  • София
Също съм бесен. Бесен съм, че, като стане въпрос за данъци и осигуровки, първо го отнасяме тези, които си ги плащаме до последната стотинка. Но, когато стане въпрос държавата да изпълнява най-базовите си функции - именно да брани правата и свободите на хората, в това число съблюдавайки спазването на обществения ред, нея я няма. Абдикирала е някъде между липсващите библиотеки в безвремието до следващата баня.

....

Всъщност може да се окаже, че държавата в лицето на полицията умишлено не е изпълнила функциите си. Едва ли е необходимо НТ да поиска помощ, за да се включи полицията, още повече с МВР на 5 мин оттам. Както казах - видях 1 полицейски бус само, първо около 5-6 полицая, които стояха основно около хората с мегафона и знамената горе на стълбите - т.е. охраняваха и подпомагаха тях, не зрителите, които бяха дошли за постановката, после покрай нас притичаха и се втурнаха към входа още 5 полицая, явно беше станало някакво меле там. 10 макс. И едно мнение по темата, което вчера изказа и приятелка журналист, с която имахме билети, но го обявих за твърде конспиративно, а сега се замислям дали не е вярно /от фб стената на Илиян Василев, не копирам всичко/:

"....Какво зная със сигурност? Спешно са търсили повод, и са им го измислили, защото да се търси предмет на конфронтация от някакъв Джурасик Парк Съюз на писатели, изисква организация, каквато никакви "писатели" не могат да направят. Тази акция е координирана и организирана. В нея са включени биячи и лумпени, а те винаги идват по поръчка - я от спортните клубове, я от футболни агитки. И за тях се плаща.
Второ, това по което можете да се ориентирате - това е отношението на МВР. Като зная какви сили мобилизират за да охраняват властта при наши протести, да не могат да спрат 500 души означава само едно - знаели си всичко предварително и съзнателно са избрали нарочо да изпратят недостатъчно сили, които не само да не овладеят положението, но и да осигурят новините в медиите за "масов" протест и блокиране на представлението. Иначе не е било никакъв проблем да осигурят нормалното протичане на представлението и хората да могат да стигнат до театъра, като изолират тълпата далеч от театъра.
СДВР - ето адресът на отговорността. Никакъв проблем не е било да направят кордон около Народния театър на достатъчно разстояние и да направят пропускателни пунктове през които да минават хора с билети. Правили са го милион пъти.
Трето, за да действат по този начин, МВР никога не би си позволило на своя глава да допусне тези безчинства в центъра на София, защото на другия ден МВР министърът щеше да е отлетял. Значи има висша протекция и преднамерено насочване на действията на полицията. В тази държава - това може да става само със санкцията на Пеевски и Борисов. На никой друг. Гарантирам ви го на сто процента. А това че в тълпата са били видни фигури на проруските сили у нас само доказва генетичната свързаност между Пеевски и Борисов и лумпенизираните кръгове..."

# 246
  • София
За политическата част нямам какво да кажа, но и аз смятам, че представлението можеше да се проведе, ако имаше желание и организация. Все пак протестът не беше спонтанен.

# 247
  • софия
Полицаите от страната на Министерство на отбраната си говореха приятелски с "протестиращи". Не просто се питаха как си. Говореха си продължително време.

# 248
Според мен полицията е виновна за сцените снощи. Всеки има право да харесва и не харесва пиесата. Разрешен протест т.е. знаели са МВР какво да очакват. И? Никакви действия. Никакви!
Директорът на Народния пак беше много зле тази сутрин по БНТ. Но така се получава след като се лиши от ПР-ката на Пеевски

# 249
  • Бургас
Момичета и момчета, които снощи сте били ТАМ, съжалявам че бяхте подложени на това! Angry

Случилото се е грозно, възмутително, абсурдно и престъпно! Омерзена съм!  Ядосана съм! Както от тъпотата на агресивните протестиращи, така и от симпоматичната / и май преднамерена / импотентност на МВР, да се справи със ситуацията...

Надявам се представлението да не падне и да успеете да го гледате , все пак! Ако живеех в София, бих го гледала дори само за принципа - не приемам цензура и не желая някой да решава вместо мен, кое може да се пише, чете, поставя, гледа.... и кое не може!

Писна ми , чрез обществените утайка и мръсна пяна,чрез подстрекаване на примитивизма и арогантността на шепа хора,  да се диктува дневния ред на нормалните хора и държавата...Angry

# 250
  • Beyond the stars
При условие, че на всички ни беше ясно какво ще се случи още в момента да обявяването на протеста, някак не мога да възприема идеята, че само на МВР не им е било ясно.

# 251
  • София
Директорът на Народния театър/на когото не симпатизирам/ е изпратил писмо до СДВР относно охраната на театъра и провеждане на представлението в края на октомври, но отговор не е получил.

# 252
  • Beyond the stars

На мен ми иде да взема един голям маркуч и да ги окъпя всичките в ледена вода. Като започнаха драмата от нищото за къненето, да се окъпят и замръзнат завинаги!

Дали може линк, че снощи пропуснах излъчването на живо Blush

# 253
  • Галифрей

Дали може линк, че снощи пропуснах излъчването на живо Blush

Да разбира се https://youtu.be/zeCZCeFBLVY?si=-3VXjfSRC_dlHxyD

# 254
Още снощи се разпространи линка и аз гледах спектакъла. Какво да кажа... Обожавам Малкович като актьор, обаче в режисурата нещата куцат и то много. Разбира се , че има разлика да гледаш един спектакъл на живо вместо на екрана в къщи. Ето обаче какво видях: Декора мащабен, шарен и доста кичозен - като в малък провинциален театър от 70 - те. Всички актьори влизат излизат с опити за патетичен шарж, за съжаление не им се получава. Както и предполагах - преводът на пиесата не  е шедьовър в преводаческото изкуство - точно обратното. Не се разбират игри на думи, не е смешно, актьорите се опитват да са смешни - уви. Всички викат в един тон и се уморяваш да гледаш. Самата пиеса като такава изобщо не е от върховете на Шоу, а режисьорът не е предложил някаква интересна трактовка. В текста няма скандал освен може би няколко дървеняшки реплики с опит за шега с българските порядки от онова време. След 20 - тата минута ми стана непоносимо скучно, но изгледах до края с желание да разбера все пак има ли нещо крайно нередно, което да предизвика тези гнусни и срамни събития пред театъра. Такова няма, единственото, което видях е, че просто спектакълът не се е получил и моята лична оценка е 3 / 10. Напълно неприемливо е обаче режисирани шпиц команди да обсаждат, рушат, псуват и нападат културен институт и не само Народен театър, но и кино, и изложба - защото такива обсади наблюдаваме в последните години вече няколко пъти. Днес ще отида на протеста в защита на артистите и културата. Той ще се проведе от 18 00 пред народния. п.с. А директора на Народния театър е крайно време да си подаде оставка, защото мисля, че изборът на пиеса, която да поставя Малкович е бил и негов, когато са се провеждали преговори за гостуването на този страхотен актьор.

Общи условия

Активация на акаунт