Хайде на театър - 13

• 43 200
  • 724
  •   2
Отговори
# 90
Излизам от "Народът на Вазов". Надявах се да ми хареса повече, но ще дам 3.5. На моменти много ми доскучаваше, а основното, което не ми хареса беше образът на Вазов. В моите очи не е такъв, надявам се да не е бил такъв и не искам да го гледам такъв. 😃 Не искам да изпадам в подробности, ако някой иска да го гледа.

Точно същото е и моето мнение.

И моето. sea.sea, заслужава си да отбележим името на актрисата, която играе Мунчо - Александра Василева.

# 91
  • София
Нарочно не го написах, защото аз допълнително търсих. Изобщо не я познах и реших да я оставя в митерия. 😃
 Даже мислех, че  мъж играе. 😂
Иначе заслужена награда има за ролята, за разлика от Вергов според мен. 😃

# 92
🔸СЕДМИЧНО БОНУС ПРЕДЛОЖЕНИЕ🔸
🔸Скъпи зрители на Сатиричен театър "Алеко Константинов", по случай Деня на будителите, специалното ни предложение за вас тази седмица е:
🔸цените за всички дати на заглавията, програмирани в дните от 28.10.(понеделник) до 04.11. (понеделник) са с 50% ОТСТЪПКА от цената си!
🔸Промоцията е валидна само при покупка от касата на театъра, всеки ден от седмицата, между 10:00 и 20:00 ч.
Очакваме ви!

# 93
Гледах днес “Петък вечер”. Непретенциозно, ненатоварващо, на моменти леко дотягащо, в други моменти - забавно. Оценка: 3/5. Равно-отдалечено от най-лошите комедии, които съм гледал (напр. Сако от Велур, Операцията), но и от най-добрите (напр. Вечеря за тъпаци; Да, г-н Премиер).

Филип Буков е излишен в тази постановка. Павел Иванов успя най-накрая - поне в моите очи - да излезе от собствения си типичен образ, което ме накара в перспектива да го оценя по-добре и като Антонио във “Венецианският търговец”. Стоян Дойчев и Христо Пъдев са очакваният спасителен пояс в представлението.

Замислих се днес, че част от проблемът в случая е и самата зала. Огромна е за подобен тип представления. На фона на 800те човека в залата, семплата сцена просто се изгубва. Седях напред и въпреки това мисля така. За мен подобни постановки се възприемат по-добре в камерна обстановка.

С други думи, “Неделя сутрин” ще изчака до пролетта - не виждам спешност в гледането на две подобни представления в рамките на седмици.

# 94
Включвам се за да се запиша за новата тема. Благодаря на админа! И само да кажа, че Александър Морфов и Теди Москов са от най - любимите ми режисьори. Simple Smile

# 95
Включвам се с отзив за "Боже мой" в Народния театър.
Не бях гледала Мутафчиев от доста години. Последно може би беше в "Духът на поета", където не ме грабна особено. Същото горе долу се получи и сега - текстът беше чудесен, но някак си изпълнението ми беше фалшиво, неискрено и неубедително. Теа, която е автор на текста, е много талантливо момиче, чела съм и други нейни произведения, тук определено не ме разочарова, но не мисля че ролята беше за Христо. Иначе камерната зала на Народния е превърната в бар, има дървени маси и столове, острани има и бар, както и свещи по масите. Уютна и семпла обстановка, което ми хареса. Иначе ме накара да променя представите ми по някои (религиозни) въпроси и да се замисля за други. Представлението е час и половина.

# 96
  • София
Аз"Операцията" много я бях харесала, за разлика от "Петък вечер". Да, в сравнение с някои постановки в Сатиричния е по-добре, но и там има твърде големи простотии, които са излишни според мен- примерно това с тоалетните. Там само Пъдев ми харесва. "Неделя сутрин" няма и да си правя труда да го гледам. 😃

# 97
  • София

….Замислих се днес, че част от проблемът в случая е и самата зала. Огромна е за подобен тип представления. На фона на 800те човека в залата, семплата сцена просто се изгубва. Седях напред и въпреки това мисля така. За мен подобни постановки се възприемат по-добре в камерна обстановка.

С други думи, “Неделя сутрин” ще изчака до пролетта - не виждам спешност в гледането на две подобни представления в рамките на седмици.
Поразих се от тези 800 места и погледнах снимки на новия театър Артвент в google maps - лелеее, сериозно нещо. Толкова голяма зала съм виждала в Лондон, но за мюзикъл и беше Ок, за театър не съм сигурна доколко е подходяща, обичам по-малки зали. Може в Лондон и пиеси да се играят в такива зали, но не съм ходила още, в списъка с неща за правене ми е. Голямата зала в Народния колко човека побира, някой знае ли (не ми се броят редове и места, но е много по-мъничка, мисля)? А студентите вече не ползват тази аула, или по съвместителство ходят там през деня, любопитна съм…

Грешката си е моя, но прочетох пет пъти Неделя сутрин докато схвана, че нямаш предвид Неделя вечер, чудех се как така драмата там се свързва с лека постановка. Grinning

Взех пак билети за Без кръв за 16 ноември (събота) в Пловдив. Оказа се, че е нощта на театрите и ще започне в 21 ч. спектакъла, любопитна съм какво друго ще има, досега в Пловдив не съм била в такава вечер. В София дали се планува нещо, знаете ли?

# 98
  • София
Гледах "За неизбежната случайност" в театър Сфумато и го препоръчвам. Самият Иван Ланджев чете текстовете си /есета, стихотворения/. Интересно сценографско решение, подходящо музикално допълнение. Участват и двама актьори, но почти без реплики. Различна и прекрасна постановка.
В Сфумато ми харесва още и това, че редовете са разположени така, че се вижда добре от всякъде. Няма опасност някой висок човек да ти закрие сцената и да ти развали преживяването.

# 99
  • София
Аз гледах "Това не го казвай" в Артвент, нямам забележки към залата.
Иначе правят и други събития там, била съм на концерт на дъщеря ми там по танци. Не знам дали студентите я ползват.
Някой с мнения за "Бурята" в Народния?

# 100
Голямата зала в Народния колко човека побира, някой знае ли (не ми се броят редове и места, но е много по-мъничка, мисля)?

Взех пак билети за Без кръв за 16 ноември (събота) в Пловдив. В София дали се планува нещо, знаете ли?

Голямата зала на Народния побира 780 човека.

Иначе "Без кръв" ще гостува февруари месец в Народния театър. Hug

Страхотно представление, лично за мен едно от любимите ми. По Коледа подарявах билети за него на приятели и роднини и всички бяха очаровани! Blush

# 101
  • София
Благодаря, до края на годината ми е пълна културната програма, но мисля да взема за януари. Grinning

# 102
  • София
И аз харесах "Бурята". Не очаквайте обаче традиционен театър, доста различен поглед. Сценография, актьорска игра, костюми, всичко е безупречно. Бих го гледала отново.

# 103
  • София
Голямата зала в Народния колко човека побира, някой знае ли (не ми се броят редове и места, но е много по-мъничка, мисля)?

Взех пак билети за Без кръв за 16 ноември (събота) в Пловдив. В София дали се планува нещо, знаете ли?

Голямата зала на Народния побира 780 човека.

Иначе "Без кръв" ще гостува февруари месец в Народния театър. Hug

Страхотно представление, лично за мен едно от любимите ми. По Коледа подарявах билети за него на приятели и роднини и всички бяха очаровани! Blush
О, ти имаш някакво вътрешно инфо - не виждам програма за февруари в Народния? Само до януари.
Бурята и на мен много ми хареса, но там или се очароваш, или си потресен, средно положение май няма. Joy

# 104
"Бурята" беше първата иновативна постановка, която гледах в НТ. Няма как да разберете какво се случва ако не сте чели пиесата, но пък е зрелищно.

Общи условия

Активация на акаунт