Хайде на театър - 13

• 43 271
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Студентите поне преди мисля я ползваха 2-3 пъти в годината. 1 път за парти и 1-2 път за връчването на дипломите.

# 106
Бурята е прекрасна постановка, дори и да не допадне на някого, си заслужава да се види този прочит, плюс че е досег със световен театър/сценография.
Гледала съм я два пъти, препоръчвам.

# 107
Голямата зала в Народния колко човека побира, някой знае ли (не ми се броят редове и места, но е много по-мъничка, мисля)?

Взех пак билети за Без кръв за 16 ноември (събота) в Пловдив. В София дали се планува нещо, знаете ли?

Голямата зала на Народния побира 780 човека.

Иначе "Без кръв" ще гостува февруари месец в Народния театър. Hug

Някой с мнения за "Бурята" в Народния?

Страхотно представление, лично за мен едно от любимите ми. По Коледа подарявах билети за него на приятели и роднини и всички бяха очаровани! Blush
О, ти имаш някакво вътрешно инфо - не виждам програма за февруари в Народния? Само до януари.
Да, информацията ми е от един от актьорите, играещ в постановката. 🤗 Все още обаче датата се уточнява.

# 108
Колко точно иновативна и авангардна е "Бурята"? Ако е нещо модерно като Орфей, бих се въздържала. Не е моето просто, иначе сигурно си има почитатели.
И може ли мнение за "Виновният" и "Цветът на дълбоките води"? Благодаря. Simple Smile

# 109
Колко точно иновативна и авангардна е "Бурята"? Ако е нещо модерно като Орфей, бих се въздържала. Не е моето просто, иначе сигурно си има почитатели.
И може ли мнение за "Виновният" и "Цветът на дълбоките води"? Благодаря. Simple Smile

"Цветът на дълбоките води" е много добра постановка! Бойка Велкова и Павел Иванов - страхотни!
Костюмите - също!

# 110
Не съм гледала Орфей, сега си пуснах тейлъра, има доста "прекалености", няма такива в Бурята. Постановката е много естетска откъм сценографията на Робърт Уилсън, направо магнетична.

# 111

Бурята определено няма нищо общо с Орфей. В Бурята се залага много на красивия минимализъм, играта със светлината, костюмите и не на последно място - играта на актьора. Много естетско, изпипано, красиво. Представлението обиколи не една или две международни сцени, и беше високо оценено от критици и публика. Дочух, че и вбъдеще му предстои да гостува в още няколко държави. Така че давайте смело. 🤗

Ако някои има билети за утре, да знае:

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 19:38 от buldoka1

# 112
Отказах се от " Малки красиви неща " , но пък за това ще съм на " Двубой " !!! И честно казано нямам търпение да видя постановката , и най вече Павел Иванов след това което направи в " Гунди" , нямаше как да не искам да го видя и на живо . 😊😊 Страхотен актьор и се надявам и постановката да е жестока . 😊😊

# 113
Бурята е според мен прекрасна версия на Шекспировата пиеса. А и аз харесвам много постановките на Робърт Уилъсън. Не е такова мнението ми обаче за Орфей, на което след първата част си отидох. Просто не повярвах на артистите в техните отработени лични “откровения“. Прекалено актьорски номера, пък и не разбрах защо трябва баш Орфей да се избере като рамка за да слушам и гледам остаряла модернистичност в миш маш с лични преживелици на участниците.

# 114
  • София
Пак театрална греда. 😭 "Невинно малко убийство" на Театър София в Театро. Безумен текст, може би имаше шанс да се развие по интересен начин, но уви... Излишни вулгарности и крясъци, съшита с конци история. Имаше нещо като обрат, ама не беше нищо УАУ. 1.5/5. Не препоръчвам. И за губене на време не става. Също така пишеше около 90 минути, а продължи около час.
И една отменена постановка в Народния за утре:

# 115
Пак театрална греда. 😭 "Невинно малко убийство" на Театър София в Театро. Безумен текст, може би имаше шанс да се развие по интересен начин, но уви... Излишни вулгарности и крясъци, съшита с конци история. Имаше нещо като обрат, ама не беше нищо УАУ. 1.5/5. Не препоръчвам. И за губене на време не става. Също така пишеше около 90 минути, а продължи около час.

Честно казано след  "Перфектни непознати" не ми се ходи на постановка на Театър София поне за сега !! Но пък честно казано това което направи Пенко Господинов като игра във " Гунди" малко ме е ад че не го видях на живо !! Страхотен актьор шапка му свалям,  как исках да го гръмна във филма . 😊😊 Което значи добре свършена работа .. 😅😅 Нямам търпение за " Двубой "

# 116
Бурята е според мен прекрасна версия на Шекспировата пиеса. А и аз харесвам много постановките на Робърт Уилъсън. Не е такова мнението ми обаче за Орфей, на което след първата част си отидох. Просто не повярвах на артистите в техните отработени лични “откровения“. Прекалено актьорски номера, пък и не разбрах защо трябва баш Орфей да се избере като рамка за да слушам и гледам остаряла модернистичност в миш маш с лични преживелици на участниците.
А аз бях толкова шокирана, че дори не си тръгнах. Joy Чудех се къде се намирам, дали наистина съм в Народния театър и какво точно гледам... Исках да видя докъде ще стигне, все си мислех, че няма как това да е всичко. Само заради играта на Деян Донков бих дала 1/5 и като поощрение за това, че 15 минути по време на антракта не спря да тича на бягащата пътека. Animal See No Evil

# 117

Честно казано след  "Перфектни непознати" не ми се ходи на постановка на Театър София поне за сега !! Но пък честно казано това което направи Пенко Господинов като игра във " Гунди" малко ме е ад че не го видях на живо !! Страхотен актьор шапка му свалям,  как исках да го гръмна във филма . 😊😊 Което значи добре свършена работа .. 😅😅 Нямам търпение за " Двубой "
Не сте гледали постановката "Перфектни непознати",  но пък смело я коментирате!? Откъде накъде и защо изобщо?

Аз съм супер приятно впечатлена от "Богът на касапницатата" и обмислям повторение.

# 118

Честно казано след  "Перфектни непознати" не ми се ходи на постановка на Театър София поне за сега !! Но пък честно казано това което направи Пенко Господинов като игра във " Гунди" малко ме е ад че не го видях на живо !! Страхотен актьор шапка му свалям,  как исках да го гръмна във филма . 😊😊 Което значи добре свършена работа .. 😅😅 Нямам търпение за " Двубой "
Не сте гледали постановката "Перфектни непознати",  но пък смело я коментирате!? Откъде накъде и защо изобщо?

Аз съм супер приятно впечатлена от "Богът на касапницатата" и обмислям повторение.
Не съм я коментирала , имах желание да я гледам но уви не се получи , защо да не се коментира ?? Не виждам нещо лошо , но както и да е.. Има и други постановки който ще гледам с удоволствие .

# 119

Не съм я коментирала , имах желание да я гледам но уви не се получи , защо да не се коментира ?? Не виждам нещо лошо , но както и да е.. Има и други постановки който ще гледам с удоволствие .

Защото коментирате така, сякаш сте била и постановката изобщо не ви е харесала, което е странно. Постановки се отменят нерядко и по най-различни причини. Вие обвинявахте актьорите, че били алчни. После явно решихте, че целият театър София не ви харесва и не бихте гледали нищо тяхно скоро, заради разочарованието си, че тяхна постановка просто не се е състояла. Случват се такива неща, недейте да задържате в себе си горчивина за дреболии, не е здравословно.

Общи условия

Активация на акаунт