Хайде на театър - 13

• 45 921
  • 724
  •   2
Отговори
# 120
От ФБ страницата на Театър София:

🎭 От 00:00 до 23:59 часа на 1 ноември всеки от вас ще може да вземе билети за всичките ни представления с -5️⃣0️⃣% отстъпка!
Може да закупите своите билети с отстъпка на:
👉 касата на Театър София (на ъгъла на ул. „Г. С. Раковски“ и ул. „Славянска“)
👉 и онлайн с промокод БУДНИ, като се регистрирате на сайта на Театър София и въведете промокод БУДНИ (изписан с главни букви).

# 121
Една испанска пиеса: Гледах го в "ДК Борис Христов" като гостуваща постановка от Малък градски театър "Зад Канала". Пиесата е по текст на испанеца Омо Пинера и съответно действието се развива в Испания. Сюжетът проследява живота на един домоуправител вдовец Фернан (Владо Пенев), който започва връзка с Пилар, по-възрастна от него дама с три дъщери. В постановката виждаме две от тях, които са актриси. Едната е успяла кинозвезда, докато сестра и Аурелия участва основно в местни театрални роли и изкарва неуспехите и завистта си, върху мъжа си. Самият и съпруг е учителя по математика Мариано (Малин Кръстев), който за да изтърпи истеричните и изблици, се е превърнал в циничен алкохолик.

Най-интересното нещо на пиесата е, че действието е двупластово, така да кажа. Единият план е този, в който актьорите представят образите си в основната сюжетна линия на действието. Има, обаче, и втори план. В него те излизат от образите си и говорят директно с публиката и виртуално с автора, представяйки своите персонажи, какво те мислят за тях и така комуникират със зрителя. Получава се, че уж излизат от представения образ, но пак са в роля, което е доста интересно. Самото представяне на всички на сцената е доста добро, но категорично за мен, звездата е Малин Кръстев, който е просто блестящ в образа си.

Самата пиеса основно е комедия, но всъщност може да накара зрителя да се замисли над човешките взаимоотношения. Давам 7/10, само защото на моменти действието беше малко по-мудно, но като цяло си заслужава да се гледа.

# 122
Една испанска пиеса: Гледах го в "ДК Борис Христов" като гостуваща постановка от Малък градски театър "Зад Канала". Пиесата е по текст на испанеца Омо Пинера и съответно действието се развива в Испания. Сюжетът проследява живота на един домоуправител вдовец Фернан (Владо Пенев), който започва връзка с Пилар, по-възрастна от него дама с три дъщери. В постановката виждаме две от тях, които са актриси. Едната е успяла кинозвезда, докато сестра и Аурелия участва основно в местни театрални роли и изкарва неуспехите и завистта си, върху мъжа си. Самият и съпруг е учителя по математика Мариано (Малин Кръстев), който за да изтърпи истеричните и изблици, се е превърнал в циничен алкохолик.

Най-интересното нещо на пиесата е, че действието е двупластово, така да кажа. Единият план е този, в който актьорите представят образите си в основната сюжетна линия на действието. Има, обаче, и втори план. В него те излизат от образите си и говорят директно с публиката и виртуално с автора, представяйки своите персонажи, какво те мислят за тях и така комуникират със зрителя. Получава се, че уж излизат от представения образ, но пак са в роля, което е доста интересно. Самото представяне на всички на сцената е доста добро, но категорично за мен, звездата е Малин Кръстев, който е просто блестящ в образа си.
Самата пиеса основно е комедия, но всъщност може да накара зрителя да се замисли над човешките взаимоотношения. Давам 7/10, само защото на моменти действието беше малко по-мудно, но като цяло си заслужава да се гледа.

Ето такива коментари за спектакли страшно много ми харесват! Благодаря ви Titanbg  за краткия и ясен анализ и разказ.  Когато коментиращия го прави смислено, с уважение към театъра и артистите, и критиката има значение и оценката. Има няколко от членовете на групата, които с удоволствие чета и вие сте един от тях! Благодаря! Simple Smile

# 123
https://www.actualno.com/society/kabinetyt-predloji-vlado-penev- … news_2329643.html
Четохте ли вече за това предложение на министерството и според вас справедливо ли е?
Скрит текст:
Честно казано, присъствието на Марта Вачкова в този списък първо ме разсмя, после ме възмути...

# 124
  • софия
Изобщо не ми е смешно, а е възмутително за Вачкова. За какво я отличават? За най-видна (и единствена) дъщеря на прекрасен актьор? По този критерий и Муки е заслужила.
Марта Вачкова е заслужила дъщеря на баща си и заслужила придружителка на Владо Пенев. Дори не знам какво и къде играе.
Мисля, че Найден Тодоров вече се олива. Не му е достатъчен скандалът с източването на пари. Уважавах го като директор на Филхармонията, но като министър се излага за пореден път.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 15:19 от zvаnchе

# 125
  • София
И аз се разсмях... Какви заслуги. Grinning

# 126
  • София
Те Пенев и Вачкова не бяха ли гаджета преди години? Grinning Може по семейна линия да са ги сложили в списъка Grinning да чакаме и за Ернестина и мъжа й, в следващият списък , и кои още... ? , Морфов и жена му после Grinning

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 18:51 от Cabo San Lucas 40

# 127
  • софия
Абсолютно вреден Тодоров. Награда за Вачкова - видна дъщеря на баща си, медал за агент на ДС, източване на пари от театри.
Какво точно прави този човек?

# 128
Аз много харесвам и уважавам Владо Пенев, действително изключително талантлив актьор. Съгласна съм да получи такива пожизнени пари, но след прекратяване на активната му творческа дейност. Рада Москова е много възрастна и на легло, проф.Милена Моллова е световно известни име и също над 80 г, Георги Стайков е тежко болен, Ели Скорчева направи голяма роля в " Уроците на Блага" и доколкото знам не е в завидно финансово състояние...обаче Владо Пенев и Марта Вачкова, които нон стоп обикалят света и сега се готвят да ходят в Австралия и Нова Зеландия? Специално пък заслугите на Марта не искам да ги коментирам въобще, повече от нелепо е предложението.
Ето, например, нищо не се споменава за Мария Стефанова, която е  възрастна, не е добре здравословно и знам, че е съвсем сама в България. Тя въпреки всичко играе, оцелява.
Като говорим за големи таланти, и специално за Пенев, той скоро имаше рожден ден. Утре пък  Светлана Янчева става на 60, и то пак на сцената, да сте чули да се подготвя нещо в нейна чест?
Все едни и същи нахалници...

# 129
https://www.actualno.com/society/kabinetyt-predloji-vlado-penev- … news_2329643.html
Четохте ли вече за това предложение на министерството и според вас справедливо ли е?
Скрит текст:
Честно казано, присъствието на Марта Вачкова в този списък първо ме разсмя, после ме възмути...
И аз идвах с тази новина...
Възмутена съм особено от предложената Марта Вачкова, къде се изявява, какво играе!

# 130
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Тъжна картинка!
Има толкова по-заслужили творци.
Познавам лично Маргарита Горанова - работеше в едно читалище, детски вокален педагог,за да върже двата края.
Преди няколко години загуби и съпруга си.
След всичките награди и участия в концерти и филми я забравиха точно когато се бореше с рака и имаше най-голяма нужда от помощ и подкрепа. Забравиха я и никога повече не си спомниха за нея.
Дали изобщо знаят, че е жива?

# 131
  • София
Пак театрална греда. 😭 "Невинно малко убийство" на Театър София в Театро.

Благодаря за отзива, че точно си я бях набелязала.
Тази година, освен "Светци и перверзници" (брилятна игра и наслада), всичко гледано до момента ми е тотална боза.
И в този ред на мисли, вчера гледах "Отблизо" - поредното разочарование. Не видях никаква химия между актьорите, слаба игра, на места сякаш рецитираха. Сюжетът в общи линии "ти обичаш мен, аз пък него...", но ако в "Семеен съвет" (на МТ) беше поднесен с усмивка, намигане и добра игра, то тук беше суховато и скучно (и продължително).

пп: В този списък на заслужили, името на Вачкова е абсолютно незаслужено поставено. Всъщност, освен в жълтините и по снимките с разни "звезди", последното десетилетие не съм я засичала да участва някъде (изрично не пиша "играе")

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 17:15 от molive

# 132
"Христо Мутафчиев ми се обади да ми съобщи хубавата новина. Тя идва в навечерието на един от най-хубавите празници – деня на будителите. Дано да го гласуват и да имаме по-хубави пенсионни години. Хубава компания са ни събрали, за мен е гордост“, сподели пред „Телеграф“ Марта Вачкова.
Хубава компания ги били събрали! Пък ние чакаме да прояви малко съвест и да откаже...

# 133
  • София
Жалко за "Отблизо", имам билети за ноември. 🤣

# 134
Жалко за "Отблизо", имам билети за ноември. 🤣
Все ще е по-добре от последните греди, вярвам! Smile Kissing Heart
Аз се връщам от "Зимата на нашето недоволство". Добра актьорска игра. Малин Кръстев пак направи силно впечатление, въпреки че не беше в главната роля. Може би цялостно ми липсваше още емоция и въздействие, затова оценката ми е 4/5. Актрисата Светлана Янчева е рожденичка и пяхме "Happy birthday". Simple Smile В личната ми класация на спектаклите на режисьорката Бина Харалампиева, изгледани през последната година, е на едно ниво с "Неделя вечер", докато "Лисичета" и "Граф Монте Кристо" са ми чисти 5-ци.
Скоро съм на "Тортила флет" в 199, отново по роман на Стайнбек, и ми е интересно как се е получило.

Общи условия

Активация на акаунт