Хайде на театър - 13

• 45 712
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Благодаря на всички, които сподекят топ-постановките си, много е полезно!

Търся препоръка за театър, подходящ за тинейджър на 13г. Ще бъде за първи път на театър, като търся нещо на историческа тема, понеже е голям фен на историята. Ако се сещате за нещо подходящо, моля да споделите. Резервният ми вариант е Народът на Вазов. Резервен, защото на мен ми беше леко скучен.

# 631
За всички възрасти препоръчвам "Граф Монте Кристо" в Младежки по романа на Дюма. Театър в пълния смисъл на тази дума. Ще му е интересно на тийнейджъра и според мен е подходяща първа постановка за влюбване в това изкуство. Simple Smile

# 632
Ако ще е в Народния, много по-добре “Двубой” отколкото “Народът на Вазов”. Потенциално би се харесала на много по-широка аудитория.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 20:09 от Flo Ann

# 633
  • Галифрей
Да “ Двубой” е много хубава пиеса и много забавна. Пак бих отишла да я гледам. ❤

# 634
Аз завърших 2024-та година с "Куклен дом. Втора част" вчера в Народния.

Бих препоръчала да се гледа първо "Нора" и след това тази. Не за друго, а просто да се придобие представа отчасти за героите и самите им отношения (като стилистика и представяне, двете нямат нищо общо).
Иначе постановката си е в стила на класическия театър. Няма някакви особени декори/ефекти/музика. Снежина Петрова беше великолепна в образа на Нора. Много й подхожда свободолюбивия дух на героинята й. По мое мнение пиесата се крепи едиствено на нейната игра и харизма. Останалите актьори - много слабо се представиха, особено Цветан Алексиев. Бойка Велкова не я усетих в този образ, което донякъде ме изненада. Оценката ми е средна.

# 635
  • София
И аз трябваше да приключа вчера, но днес в последния момент разбрах, че и тази вечер ще съм без деца и хайде юруш. 😅
Гледах "Обществен враг" в МГТ. Като цяло много ми хареса. По-главната роля беше на Мак, но мен Леонид ме впечатли повече. 😃
Оценката ми е 4.5/5, защото на два пъти имаше съвсем излишно рапиране, мен, ако ме питате е било безумно режисьорско решение... Също така на места не разбрах добре репликите.
Декорът също беше много интересен. Доволна съм и бих препоръчала. Има смисъл и идея.

# 636
Театралната година приключих триумфално с "Венецианският търговец" в Народния театър. Оценка 5/5. Пиесата е изключителна, за мен беше връх в театралното изкуство.
Тази година така се стекоха обстоятелствата, че посетих малко пиеси, но всички бяха качествени.
Моят рейтинг:
1. "Венецианският търговец"
2. " Граф Монте Кристо" в Младежкия театър
3. "Коварство и любов" в Народния театър
4. " Три сестри" театър Възраждане
Гледах и " Докато ти спеше" в Сълза и смях". Като цяло на такива представления тип "Комиците" не ходя, но приятелки ме поканиха, така че тази пиеса ми е извън класацията, но все пак беше смешна, без да е супер цинична.

# 637

Търся препоръка за театър, подходящ за тинейджър на 13г. Ще бъде за първи път на театър, като търся нещо на историческа тема, понеже е голям фен на историята. Ако се сещате за нещо подходящо, моля да споделите. Резервният ми вариант е Народът на Вазов. Резервен, защото на мен ми беше леко скучен.
На тази възраст заведох моя син на Бай Ганьо в Младежкия театър и много му хареса. Чудесна постановка!

# 638
  • Галифрей
Много искам да видя Венецианският търговец в списъка  ми е. Само Радина не я харесвам  но ся ще я изтърпя. 😁
Това ще ми е първата пиеса на Шекспир която ще гледам на живо. Другите съм ги гледала онлайн от британски актьори.

# 639
# 640
  • София
Много искам да видя Венецианският търговец в списъка  ми е. Само Радина не я харесвам  но ся ще я изтърпя. 😁
Това ще ми е първата пиеса на Шекспир която ще гледам на живо. Другите съм ги гледала онлайн от британски актьори.

Не се пренавивай. Особено щом не харесваш Радина. Ние гледахме Венецианският търговец още на премиерата и не сме възхитени. Средна хубост. Има вкарани интересни модерни елементи, което е плюс, но Радина е доста централна фигура и не се справя особено добре...

И да напиша нещо положително в темата за финал на годината:-) Ходихме на Гала концерта в Операта, който ежегодно се прави в няколко поредни дни около Нова Година (+на самия 31-ви също) и беше за поредна година уникално добре направено! Препоръчвам на всички, които харесват оперно изкуство и балет. Ако тази година сте пропуснали, следете за догодина. Билетите се изкупуват 2 месеца преди това.

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 10:20 от .♥.Петя.♥.

# 641
Sea sea, били сме заедно на Обществен враг в МГТ. И на мен много ми хареса, като освен рап изпълненията, които стояха като кръпка, не ми хареса и това, че 30-на минути се играеше зад едни найлонови прегради и ако си леко глух не чуваш нищо... Но като цяло постановката е много добра. Леонид го гледам за първи път, но вече съм влюбена!

# 642
  • София
Ами аз бях на 5 ред и добре чувах, ама на места твърде бързо говореха като че ли и ми беше трудно да разбера. Grinning

Не се пренавивай. Особено щом не харесваш Радина. Ние гледахме Венецианският търговец още на премиерата и не сме възхитени. Средна хубост.

И аз така мисля, май 3.5/5 дадох. Много ми е далеч от връх в театралното изкуство. Grinning

# 643
Всеки има предпочитания!! Може пък на нас да ни хареса . Лично аз бих гледала постановката , и аз не харесвам особенно Радина! Но кой да знае може пък в театъра да ми хареса . 😊😊 Слагам я в списъка за гледане за догодина,  както и " Коварство и любов " . 😊😊

# 644
  • Галифрей
За мен винаги е била слаба актриса, ще видим.  Ама все пак има доста силни артисти тъй че аз заради тях отивам 😁 До година  ще я гледам. Усещам,че ми хареса. Не съм театрален критик,ще си там моята зрителка оценка.  До сега на всички пиеси които съм ходила са ми харесвали много.

Общи условия

Активация на акаунт