На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 78 238
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, синия пазар е зад открития мол Мар ги нали ? Миналата година по спомен правеха ремонт и го бяха преместили или греша?
Беше преместен,сега си е на старото място

# 46
Здравейте, имоте ли наблюдения дали в сряда сутрин има големи опашки на Лесово?
Също ако може да ми препоръчате магазин в Одрин за маратонки и дрехи? И за маркови имитации?
Също и препоръка за паркиране около центъра на Одрин?

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 17:14 от vanina1

# 47
Здравейте ,не съм ходила скоро до Одрин ,ни сега мислим да отидем с една пораснала девойка да погледнем роклите .Имате ли впечатления дали си заслужава .знам само бутик Динар ,други дали има ?ще ходя с автобус не знам дали ще се ориентирам даже къде да отида .моля да ме ориентирате,а аз ще се върна да чета и предната тема .

# 48
Здравейте, може ли да ми кажете къде да търся тапицирани спални и ако е възможни ориентировъчна цена .

# 49
Магазини за рокли съм виждала по центъра и май имаше и в Мол Ераста,обаче за имена изобщо не съм обръщала внимание.
Автобусите обикновено спират на борсата и на центъра.

# 50
  • 5 етаж в ляво
Здравейте. Ще пътувам тази седмица за Одрин. Някойда е купувал червен пипер от там? Ако да, моля за мнение. Благодаря

# 51
Аз вземам този от Bim, като цяло от там вземам от там всички подправки, бакпулвер и подобни.

# 52
  • Димитровград
Този е лютив. Simple Smile

# 53
  • София
Здравейте. Ще пътувам тази седмица за Одрин. Някойда е купувал червен пипер от там? Ако да, моля за мнение. Благодаря
Съвсем си е хубав пипера им. Но където пише Aci е лютиво Simple Smile, тоест търсиш си без Aci в надписите.

# 54
В магазините за ядки също продават. Червен, черен пипер, всякакви насипни подправки.

# 55
  • Варна
Съвсем си е хубав пипера им. Но където пише Aci е лютиво Simple Smile, тоест търсиш си без Aci в надписите.

Относно червения пипер и аз да се изкажа, макар че нямам много отношение, но майка ми все за него ми говори, поради това последния път й взех от БИМ, около 20 лири струваше пакетчето (200 г. може би).
Ноо наистина АСІ (ачи) е лют пипер, а сладък е TATLI (татлъ) - това внимавайте.

Моята любима покупка в това отношение е доматеното концентрирано пюре или пък пипереното. Всеки път това си купувам - много го харесвам, навсякъде го има. Доматеното е около 30 лири, а това от пипер - около 50. Зависи от грамажа де. Има и карашък - тоест смесено и от двете.

# 56
Ново 20! Приятели пътували за Турция миналата седмица с безсрочни лични карти  са били върнати защото личните карти били  издадени преди повече от 10 год. Някой знае ли за такъв проблем?

# 57
  • Sofia
Ново 20! Приятели пътували за Турция миналата седмица с безсрочни лични карти  са били върнати защото личните карти били  издадени преди повече от 10 год. Някой знае ли за такъв проблем?
Вероятно защото са от стария вид ЛК и не отговарят на новите изисквания.

# 58
  • Бургас
Да, с безсрочни лични карти не може да се минава. И съвсем не е ново.

"...От 2022 г. гражданите на Република България, притежаващи лични карти, са освободени от визи при туристически посещения в Турция за 90 дни в рамките на всеки 180-дневен период и при транзитно преминаване през страната. В съответствие с препоръките на Международната организация за гражданско въздухоплаване (ІСАО) и правилата на Организацията относно документите за пътуване, предоставяните на ГКПП лични карти трябва да имат НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ валидност, с оглед ограничената трайност на документите за пътуване и променящия се вид на неговите притежатели с течение на времето.

На българските граждани, които пътуват за Турция с българска лична карта, се препоръчва да представят подходяща лична карта, както е обяснено по-горе, с цел да се избегнат неудобства на граничните пунктове..."

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/t%C3%BCrkiye

Подправки и аз купувам от БИМ. С изключение на Багдад, тях ги намирам само в Мигрос - смесената подправка за пиле.
Може би си внушавам, но са ми много по-ароматни от българските.

# 59

Червения пипер е много хубав и ароматен. Внимавайте да не е лют обаче. Някой път е леко пикантен, някой път си е доста лют. Питайте за сладък червен пипер.

Общи условия

Активация на акаунт