🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 6 (20.10 - 27.10)

• 42 905
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Точно тези дни до мислих каква ли е вероятността дискът да избере някого с една гривна? Чудесно се получи.
Разочарована съм, че гривните ги получи Дзами, а не някоя жена. В 21век жените още чакат мъж да им оправи живота и това го казва млада жена, а не някоя лелка от моя набор? Леко съм потресена.

# 181
Здравейте! Чета ви с удоволствие още от времената на "Сървайвър", но за първи път пиша тук.
Към участниците - първо, поздравления за смелостта да участвате, сигурна съм, че не ви е било леко. Благодаря ви и че всяка вечер ни разсейвате от ежедневието с вашите емоции, игри и стратегии! Това е единственото смислено предаване в момента, според мен.
Ще става все по-интересно с втория етап на играта и стратегическите ходове.
Гогов, Влади - ако четете тук - надявам се да сте стигнали до финал. Вие сте моите фаворити.
П.с. разбрахме зодията на Влади покрай Дзами - Близнаци. Чудя се дали Гогов не е скорпион. Има такъв татус на гърба.

# 182
А така да харесвам баща му 🤫😍
И баща му е същия особняк, хич не е за харесване.
Какво му е на тренера, та е с тия лепенки?

# 183
  • Другата България
Шериф нали бил настинал? Температура, треска?
Може и той да отпадне по медицински причини, да.
Ама аз все си мисля, че ще е тренера.
Или пък и двамата.

# 184
Серията не ми беше много интересна, та няма нужда от ревю, но за сметка на това гостуването на Мимо в Надкаст беше интересно, но наобратно за мен. Вие бяхте прави за всичко, докато аз бях резервиран и му давах бенефит ъф даут, че може би не е. Очевидно съм бил в грешка.

Така, нека започна с кратко резюме на нещата, които не можах да повярвам, че чух.

1. В подкаста се говореше около 10% за самото риалити като игра и 90% за всичко преди, и след него, което беше болезнено безинтересно за мен. Аз, като Недялко, на няколко пъти също заспивах на стола, докато слушах един ужасно егоцентричен и самовлюбен (по неясни за мен причини) човек, който отчаяно има нужда от внимание, както и обожава да слуша звука на собствения си глас. Бях решил да броя, колко пъти в подкаста каза "аз", но на 593 366-тия се отказах. Това беше около 8мата минута някъде.

2. Човекът съвсем спокойно си каза, че грам не са му били интересни игрите, както за игра, така и за гледане, даже му доскучавало често на арената, докато гледа.

Дотук добре - не е физически подготвен, разбираемо. Само че след това каза, че и грам не го вълнува стратегическата игра, също както социалната, а искал "ДА ИЗЖИВЕЕ ПРИКЛЮЧЕНИЕТО". Е, кое е това приключение? Не е игри, не е стратегии, не е социализация с нови хора, не е оцеляване? Ако беше си буукнал почивка на Филипините с група български туристи за къмпинг, щеше да "изживее приключението" без да дава празни надежди на продуцентите за потенциален контент, както и да взима мястото на някое друго уиърдо, което поне е можело да направи дори минимален опит да играе стратегически или да има бегъл интерес към самата концепция.

3. Опита се да прокара някаква смешна концепция, че видиш ли, нямало жена на финал в ИВ (имало е 2 пъти нали) и това "не трябвало" да е така, като споменава и колко било засилено насилието над жените в днешно време?!?! Ни в клин, ни в ръкав подмятания, както и нула логическа свързаност в така или иначе грешната му фактология.

4. Без да се усети се издаде, че и в истинския живот е същият, каквото е бил и на Острова. Обясняваше, че когато му направели добро и му давали милостиня всичките пъти в предаването, той щял ДА ГО ЗАПОМНИ с добро тоя човек, видиш ли. Дори не му минава през главата да каже, че някога ще му го върне това добро, че на него може да разчита занапред, не, щял да го запомни и това е. Това са думи на човек, който цял живот са го дундуркали и е получавал неща без да имат хората никакви очаквания към него, и той го е приел като негов стандарт. Толкова отегчени не съм ги виждал двамата водещи никога, докато като типичните дървени философи, той им обясняваше някои от любимите си теми, които несъмнено е дъвкал хиляди пъти, защото си личеше, че е обмислил последователността на разказването им, което става с мнооого повтаряне.

5. Опита се да си изтрие ръцете и да изиграе картата на онеправдания, че не бил той причината за отцеплението на тяхната тройка, ами "то така станало, когато харесваш някой". Човекът тоооолкова иска да бъде запомнен, че чак се изумих. Може би, ако беше положил поне минимално усилие да направи нещо в играта, щеше да се получи.

П.П. Искрени съболезнования и адмирации същевременно към Нина и Ина, че са успели да го слушат това близо месец по цял ден и са се въздържали да не го удавят в океана, преди той да ги умори от скука. Ако има Нобелова награда за търпение, те двете я заслужават със сигурност. Те едва ли ще си го признаят някога, но са си отдъхнали най-накрая, като е отпаднал, защото им се дава шанс да поиграят малко вече, а не да са му бавачки и принудителни слушателки на глупостите. Рядко си развалям позитивното мнение за някой  когато излезе от риалити и се яви в подкаст, но тук няма как - Мимо и Рени от ИВ6 направо ми обърнаха мнението на 180 (не 360 Дзами 😉) градуса за себе си в негативен план.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 16:22 от Не се сърди, човече

# 185
# 186
Шоуто изгуби ценен кадър в лицето на Рената.Cry
Но пък Влади се прояви като голям манипулатор. Евала на пича. Hands Plus1Hands Clap
Дзами и Миро обаче го усетиха, че играе по тънката лайсна. Стана много интересена серия.Hug

# 187
  • София
Респект за оформлението и поддръжката на темата на Дяволо, Сони и вс.замесени!
Скрит текст:
Гледам, но нямам възможност да пиша тия дни (т.е. и петъка и тази вечер - токови удари, спира изцяло, ТВ-оператора пусна т.нар. ъпдейт на програмите и няколко апарата се редиха на ръка плюс 2 дена съседски конфликти заради бълхи и котки, родили в мазето..., доста ми дойде.) Гледането на Острова ми е като почивка и на мен.
Привет на появилите се в общността ни островитяни! Чувствайте се уютно, ние си пишем каквото мислим - но тонът не е като във ФБ. Този път с много мъничко шега ще кажа: вие там сте били себе си, ние тук също сме себе си и никой не си криви екрана. Simple Smile
Много епично бутафорно взе да става на терена. Появиха се Наполеони, Уелингтъновци, Кутузовци, всички са чели Сун Дзъ най-малкото. От толкова стратегии... обикновените бойци не се виждат в кадрото. Бистра и Мътна изпаднаха от обектива. БиБе-тата вече са като женени от 7 години.
А напълно сериозно си мисля, че човек трудно би се показал такъв, какъвто не е. Иска се дарба, учи се в НАТФИЗ, или в рода ти трябва да има поне 5-6 депутати от партия, взела субсидия след избори. Та, гледам и дали си въобразявам, че "навън" разните микро среди (близки, приятели, службата, групичка по интереси) правят по-голямата макро среда, ама тя е обширно понятие и размер. На острова си има една неголяма колективна маса на пратени от продукция по нейните си критерии. И след няколко седмици игри и лежане (кой за каквото се е подготвил) сега на юруш се формират/разпадат и преконфигурират групички. Не са и "микро", ами направо са дребни и дребнави. Но през апарата у дома по-често ми е весело.
Подкрепям казаното в пресния коментар на @ Госпожа Лютиче, но ми закипява саркастичното желание да отбележа, че "навън" (особено в днешни времена) бая "ръководителки" на всякакви екипи, звена и служби, изживявайки се като незаменими - изобщо и не "подозират", че никой друг - освен тях, разбира се, може да е полезен, ценен и успешен. Тук (в играта) просто не сме потърпевши, не участваме, гледаме отстрани. (Но напълно разбирам повода за потреса в поста.)
Кой колко кого познава е едно, впечатленията от екрана - друго. За Гюров Старши мога само да кажа...
Скрит текст:
..., че колкото и странен и интровертен да изглежда и в обществени роли и като басист и вокал на "Ревю" - Васил е грамотен, чувствителен и горящ в каузите си мъж. (А в творчеството му на вълнАта на дъркуейва - от древните "Вход Б", през "Генерацията" до "Ревю" - има повече изкуство и искреност, отколкото при някои от нашите отечествени ветерани в рока. Но, всеки с мнението и представите си. Това са моите.)
Подсещам се да благодаря и на онези, дето резюмират гледаните под-, над-, връз-храсти и пр. нови "медийни" нет-форми. Не гледам такива и от вас научавам кога съм изпуснал нещо (рядко) и кога някои е рекъл нещо интересно и заслужаващо си.
Чакам 2-я етап с нарастващо нетърпение.

# 188
Прави ми впечатление, че голяма част от тези хора играят на база сантименти. Секулички и той искаше да пожъне победа в деня в който детето ми има рожден ден. Тези хора дали осъзнават, че предаването се излъчва с месеци закъснение? Ама месеци. Т.е. тази серия няма да се излъчи на рожденият ден на детето, няма смисъл да влизат с адреналин, това може да е мотивиращо, но може да прегориш.

И как въобще запазват усета си за време - те са там поне месец, на мен реално дните в еднообразна обстановка ми се сливат като нямам календар.

# 189
Нищо не е по-пагубно за развитието и успеха на жените от другите жени. Озлоблението на Рената към Влади я докара да си даде гривните на Дзами вместо да помогне дали на Митов, дали на Вера, на Ванеса ...Дзами нямаше нужда от тях, но тя го направи само, за да е по-напред от Влади. Той пък ще се наиграе, защото Вера е права - с Дзами са един и същи човек с различен шрифт, но там където Влади олеква е, че Дзами е безпардонен, а не бесен популист, заради което ще е по-стабилен социално.

Оста Влади-Дзами е ясна от ден едно, беше изключително предвидимо какво правят "алфа" мъжкарите. Между всичките "брат" и "мъжки игри" си прозира елементарното им съревнование и да излезе кой е по-алфа. И мелодраматичното реване на Нумеролозите, че са най-слаби...

Миро ми е най-много на място за момента. Харесва ми, че виждаме и повече от Вера и как мисли.

П.С. Виктор Митов изглежда на минус кръв вече, заедно с Шериф. Не знам какво им става на тия хора, но те няма да останат достатъчно хора за втора фаза с тия темпове.

# 190
Алфа извадка (рисърч)
Киро - на финала ще са трима , и ние като алфа мъжкари ще сме там. За справка Киро го спаси от отпадане жена.
Гогов - как ще ме победи жена, аз не мога да се прибера в махалата. Справка - не му пречи Ванеса да го играе бай Иван с лопатата , а той да седи и да дава акъл. В махалата му явно това го приемат.
Дзами - на жената работата е да е красива и там някакви глупости - получи гривни наготово от жена. Тя в момента го издига в йерархията.
Георги - реши да 'не даде' храна на лагер с 90% жени в него и с изключително не изравнени позиции спрямо останалите лагери в битката за храна.
Влади - Очерни жените от бившия си лагер, в синхрон, за да натрупа точки.
Берке - седнал да се подиграва на Гогов , при все че загуби (почти)  всяка възможна игра.

Алфа от Али експрес.
Но както се казва ' всеки сам си преценя'.

ПП това не е феминистки коментар, просто наблюдения.

# 191

1. В подкаста се говореше около 10% за самото риалити като игра и 90% за всичко преди, и след него....Аз, като Недялко, на няколко пъти също заспивах на стола, докато слушах
2.[/

Joy
tfn2k, аз няма да те критикувам, а да ти кажа, че много се смея и забавлявам с коментарите ти и в 90 % съм на твоето мнение.  Георги Будата ми е любимото ! Grinning

Жалко, че Ренито си тръгна, на мен ми беше симпатична, макар и да съм далеч от брътвежите й. Като застанаха с Дзами един до друг в края на епизода,  бяха като малечка палечка и Кинг Конг.

Тия големите схемаджии са интересни, но не могат да стъпят на малкия пръст на Миро ! За мен той е 100 нива над всички там. Изключителен човек, няма абсолютно нищо за което да го критикувам. Отношение, поведение, интелект, съобразителност - много висока класа и рядък вид  !!! Стискам му палци и искам да видим още много от него.

# 192
Рената беше интересен образ. Дори само заради нумерологиите и духовните енергии. Не твърдя че беше положителен персонаж. Но след като толкова хора я намразиха, значи се справи добре с втората си цел - да стане популярна. Беше един от двигателите на шоуто.

Бях прав за Кирил, че има потенциял в него.
Дзами е много директен, което ми харесва в него. Влади и Шериф са големи популисти. Иначе Влади е доста интилигентен, но все си мисля, че от много хитрости ще се прецака. Миро и Дзами го усетиха - поне донякъде.
Засега положителният герой ми е Миро.

Дяволо, няма ли да направиш анкета за най-положителен персонаж и за най-отрицателен?

# 193
Интересен епизод който май ще се окаже решаващ за следващите 15 дни.
Нина  и Мимо са тук, чакаме Ина всеки момент.😉
Ще се радвам участниците да ме светнат защо толкова много хора са с лепенки? Пясачни бълхи?
Забелязвам, че лагер Глория е най- налепен. Гугъл ми изкара, че са големи гадинки и няма утвърдено лекарство. Ако правилно съм разбрал симптомите, няма да е Шериф. Лепенките на Киро и на Тренера ме навеждат на други мисли.
Жалко, че отпадна толкова забавен персонаж като Рената. Гротеско смешно ми седеше с цялата си изпъчена стойка, патешки нос, мустак и нажилени от ято пчели джуки. А бисерите за енергии и нумеролози явно си ги вярваше.
Стискам палци на Миро да остане все така трезвомислещ!
Бистра я скриха в сянката. Нещо все замислена я дават. А в 9 от 10 кадъра Влади е близо до нея ....
Гогов нещо много отчаяно уморено започна да говори.
Киро все с по- луд блясък в очите има. Явно се изненада, че Рената си тръгна. Пак валат. Ще стои на сухо. Не вярвам, че са продължили в реалния живот.
Беркето май е най- заблудения на острова.

# 194
  • София
Днес си бях пуснала Надкаста с Диляна Попова и тя се изпусна, че 8-9 човека ще си тръгнат по медицински причини. И като гледам какво е дереджето на голяма част от участниците, никак няма да се учудя.
Иначе ситутацията общо взето е всеки е в коалиция с всички останали, с изключение на една-две заблудени души.
Лагер 1 обърнаха рязко палачинката - надуваха се и бяха високомерни, докато бяха най-силните и трябваше всички да ходят да им се кланят и да търсят одобрението им, а сега като станаха най-бедни и слаби, изведнъж се сетиха да ходят да стоплят отношения с другите лагери.
Направи ми впечатление, че Марина се обръща към тренера на "Вие". Чудесно е, че показва уважение, но ми е странно той пък така ли не благоволи за месец живот заедно да й предложи да мине на "ти". Още повече, че тя е единствената там, която му говори така. Rolling Eyes

Не харесвам Кирил и не исках да печели, но не мога да му отрека, че се справя добре в игрите. За Гогов малко ми дожаля, как пък не разбра условието, много тъпо. Все повече ме забавлява как винаги мрънка и нарежда като някоя бабичка оплаквачка преди игра.
Рената много тъпо решение взе да си даде гривните на Дзами, все едно ако ги беше оставила на жена, нямаше да й даде част от спечеленото. Каква изобщо е тази нагласа, че жените не могат да се погрижат сами за себе си и задължително имат нужда от мъж-закрилник да им оправи живота? Въпреки че май няма голяма изненада тук, предвид факта, че когато Дзами обясняваше в началото къде е мястото на жената, тя доста охотно му пригласяше. Expressionless
И как можа да си тръгне и да остави Кирил без любима. Като нищо сега ще се лепне на някоя друга. Днес гледам в темата за "Ергенът" качили снимка на една от ергенките /известна с хмм.... компромисната си външност/ и мъжка ръка със синя гривна от Острова. Загадката е на кого е ръката. И първото предположение - "Да не е Кирил?". Joy

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 18:36 от Reinа

Общи условия

Активация на акаунт