🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 6 (20.10 - 27.10)

• 42 959
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 210

П.П. Някой да ми разясни на Венци желанието за "сирене на микровълнова" да ядял, като се прибере, каквото и да е това....
Звучи ми като някакво ергенско "ястие"..  Joy

И на мен ми прозвуча 'ергенско' - на фурна знам (може би е това) , по шопски знам. Венци дай рецептата да го видим и това чудо 😁

# 211
Изгледах епизода, изчетох ви и гледах надкаста с Мимо почти докрай.
Мимо, добре дошъл в темата Simple Smile Личи си, че мноооого обичаш да говориш, много си искрен и от там за мен доста интересен, с удоволствие те слушах. Засега не ме дърпа да ти прочета романа,  обаче съм сигурна, че ще помогне на куп хора. Успех!!

За хората, който не гледат надкастите, интересни моменти:
*Мимо подкупил един филипинец да донесе кафе на Нина и Лора по време на изолацията с пределно голяма сума и съответно филипинеца ги оставил след това събитие да си говорят с Нина.
*Писал на продукцията да вземе хора, които харесал на кастингите, които отпаднали, даже солидни доводи им сложил, защо ще е интересно с тях.
Изобщо Мимо прави чудеса от храброст, като става дума за човек, когото харесва и намира за приятел. Което и в крайна сметка видяхме от него по време на престоя му на острова.
Не го интересуват игрите, пъзели и стратегии, дошъл е за което си каза че е дошъл и това е.
*И той ходел по гащи, а ние само в на Йочката гащите сме гледали, ама ха Simple Smile

Епизода:
Рената:
Аз 100 пъти писах, че ме дразни (как се държи, а не как изглежда, ОМГ айде стига с този мустак , който не е мустак, да поддържаме малко качество в разговора), но понеже и тя би могла да чете тук, се чувствам длъжна да напиша, че заграях точно на кой ми прилича и защо ме дразни толкова.
В целият разговор с Влади преди преместването, се пробваше да го манипулира през някакви страхове.
На мен ще ми липсва, защото чаках да се светне, че не може така с всеки и да стане готино, но уви.
Има право да иска да си съхрани физиката и психиката.
И според мен си даде гривните на Дзами като отмъщение към Влади, защото карма ис а бич, но ... половината ѝ гривни са от Еляса, той дали би искал така, се питам аз Sad
*Елясаааа, ако четеш дай мнение.

Георги:
Георги добре си е измислил тактиката за съюза, има си собствени мотиви, мотиви, които да посочи пред съюза и мотиви алиби да посочи пред всички останали. Не го харесвам, но това го изигра топ, моите дълбоки уважения. Ще видим натам какви ще ги надроби.  

Влади:
Влади от своя страна, не е свикнал на скрито покрито и се вижда, че коалиционната политика доста го мъчи и след 90 минути разпит от Дзами, вече много му дойде и разпит в лагера. Вижда се, че не може да лъже (той си е честен и прям), ще му отива да овладее подхода на Луцифер (от сериала), дето им казва истината в очите и никой не му вярва. Примерно "Дзами искаше да сме коалиция, но аз му казах, че вече имам друга супер тайна коалиция и не мога с него и той 80 минути се опитваше да разбере коя е тя" Simple Smile
Продължавам много да харесвам Влади.
Много се смях как веганското шкембе в Добрич е незаконно Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Вера:
Аз мисля, че Вера се разбираше доста добре с Влади и даже смятам, че дават сега нея на синхрони много по-често, е защото това е останалата друга гледна точка в лагер 1. Но тя си има нейна игра разбира се, давай Вера!!!

Игрите:
Харесвам и Гогов и Миро и щях да съм най-доволна, ако те бяха взели по една игра. Уви, светът не се върти около това, аз да съм най-доволна Simple Smile

Миро и Алекс:
Знаех си, че Миро цели да вкара Алекс в игра, да видим какво ще стане. И двамата ги харесвам дотук, ще се радвам да останат мноого дълго. Миро му отворих профила във фейсбук, ми имаме 4 общи приятели к'во да кажа, мой човек си е.

Колелото:
Много яко, че се падна на Ина, изгледжа, че тя ще иска да пусне Нина в игра.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 12:44 от Одри ♡

# 212
В студентските години много го ядяхме. Нямаше готварски печки в общежитието, а тук-таме някой си беше взел микровълнова. Точно разновидност на запечено сирене е - парче сирене, малко олио(скъп ни беше зехтина по онези времена) и червен пипер отгоре, за 3-4 минути в микровълновата.

# 213
Скрит текст:
Серията не ми беше много интересна, та няма нужда от ревю, но за сметка на това гостуването на Мимо в Надкаст беше интересно, но наобратно за мен. Първо искам да се извиня на хората, които повтаряха, че е лийч, плазмодий, мързел и от нищо не се интересува, както и че е взел мястото на някой друг ( като под друг аз визирам само юзлеси за неговия профил, а не играчи) - вие бяхте прави за всичко, докато аз бях резервиран и му давах бенефит ъф даут, че може би не е. Очевидно съм бил в грешка.

Така, нека започна с кратко резюме на нещата, които не можах да повярвам, че чух.

1. В подкаста се говореше около 10% за самото риалити като игра и 90% за всичко преди, и след него, което беше болезнено безинтересно за мен. Аз, като Недялко, на няколко пъти също заспивах на стола, докато слушах един ужасно егоцентричен и самовлюбен (по неясни за мен причини) човек, който отчаяно има нужда от внимание, както и обожава да слуша звука на собствения си глас. Бях решил да броя, колко пъти в подкаста каза "аз", но на 593 366-тия се отказах. Това беше около 8мата минута някъде.

2. Човекът съвсем спокойно си каза, че грам не са му били интересни игрите, както за игра, така и за гледане, даже му доскучавало често на арената, докато гледа.

Дотук добре - не е физически подготвен, разбираемо. Само че след това каза, че и грам не го вълнува стратегическата игра, също както социалната, а искал "ДА ИЗЖИВЕЕ ПРИКЛЮЧЕНИЕТО". Е, кое е това приключение? Не е игри, не е стратегии, не е социализация с нови хора, не е оцеляване? Ако беше си буукнал почивка на Филипините с група български туристи за къмпинг, щеше да "изживее приключението" без да дава празни надежди на продуцентите за потенциален контент, както и да взима мястото на някое друго уиърдо, което поне е можело да направи дори минимален опит да играе стратегически или да има бегъл интерес към самата концепция.

3. Опита се да прокара някаква смешна концепция, че видиш ли, нямало жена на финал в ИВ (имало е 2 пъти нали) и това "не трябвало" да е така, като споменава и колко било засилено насилието над жените в днешно време?!?! Ни в клин, ни в ръкав подмятания, както и нула логическа свързаност в така или иначе грешната му фактология.

4. Без да се усети се издаде, че и в истинския живот е същата пиявица, каквото е бил и на Острова. Обясняваше, че когато му направели добро и му давали милостиня всичките пъти в предаването, той щял ДА ГО ЗАПОМНИ с добро тоя човек, видиш ли. Дори не му минава през главата да каже, че някога ще му го върне това добро, че на него може да разчита занапред, не, щял да го запомни и това е. Това са думи на човек, който цял живот са го дундуркали и е получавал неща без да имат хората никакви очаквания към него, и той го е приел като негов стандарт. Толкова отегчени не съм ги виждал двамата водещи никога, докато като типичните дървени философи, той им обясняваше някои от любимите си теми, които несъмнено е дъвкал хиляди пъти, защото си личеше, че е обмислил последователността на разказването им, което става с мнооого повтаряне.

5. Опита се да си изтрие ръцете и да изиграе картата на онеправдания, че не бил той причината за отцеплението на тяхната тройка, ами "то така станало, когато харесваш някой". Човекът тоооолкова иска да бъде запомнен, че чак се изумих. Може би, ако беше положил поне минимално усилие да направи нещо в играта, щеше да се получи.

П.П. Искрени съболезнования и адмирации същевременно към Нина и Ина, че са успели да го слушат това близо месец по цял ден и са се въздържали да не го удавят в океана, преди той да ги умори от скука. Ако има Нобелова награда за търпение, те двете я заслужават със сигурност. Те едва ли ще си го признаят някога, но са си отдъхнали най-накрая, като е отпаднал, защото им се дава шанс да поиграят малко вече, а не да са му бавачки и принудителни слушателки на глупостите. Рядко си развалям позитивното мнение за някой  когато излезе от риалити и се яви в подкаст, но тук няма как - Мимо и Рени от ИВ6 направо ми обърнаха мнението на 180 (не 360 Дзами 😉) градуса за себе си в негативен план.

Поредното потвърждение колко сме различни хората... Simple Smile
Да "изживееш приключението" е да отидеш в сурови условия на остров, с непознати хора и при неясни правила. Това поне би трябвало да е очеизвадно. Удобно е пропуснато колко му е струвал физически целият този "туризъм", а и виждаме че и на други не им понася добре.

Много грозни внушения - че не бил благодарен, че бил пиявица, дундуркан цял живот Imp Изобщо давате ли си сметка как звучите и на база какво са тези ви велики заключения? Мимо дори не отиде да се моли за храна, а в реалния живот се труди и прави толкова много неща... Филмът, който е направил за болните от Алцхаймер е оставен за свободно гледане в Ютуб. Изобщо не знам защо се занимавам с такива ниски топки. Спирам.

Явно не четем правилно, защото съм написал, че единственото нещо, което Мимо прави, е да бъде благодарен, като не предлага нищо в замяна, а заема удобната позиция на супер аутсайдера, който чака да събуди съжаление у другите. Нормално да не моли за храна, защото знае, че има човечни хора на Острова, които никога няма да го оставят да умре от глад. Физическите трудности, КОИТО МУ БИЛИ КОСТВАЛИ, трябвало да бъдат отчетени? Ще каже човек, че е изкачвал Еверест, ходейки на ръце... Всички участници са минали през абсолютно същите неща, за да стигнат до острова и не виждам с какво той трябва да е по-специален или да имаме по-специално отношение към неговото "знаменито" пътуване до Филипините. Това, че на него да тичаш по пясъка му се вижда най-трудното нещо на света, не значи, че е кой знае какво постижение, ако го е правил. Самият начин, по който се опитваше да си придаде важност с работата си в съдебната система направо ме отврати, наистина. Ако го слуша човек, ще си каже, че е направил тонове европейски, съдебни реформи собственоръчно. Тази миниатюрна власт във вакуум, която си мисли, че има като "саксия" (както той каза, че наричат съдебните заседатели в България), му е внушила, че е важен по някакъв начин и се е опитал всячески да го имплементира това на Острова.

Добре, че са тези подкасти след риалититата, да може такива хора да покажат какви са всъщност, защото понякога наистина успяват да заблудят с участията си в такива предавания. Този човек просто наистина е нямал работа в това риалити, а е трябвало да иде на лагер с деца някъде, където щеше да срещне абсолютно същите "трудности" като ходене, дишане, ставане от леглото и други тежкотоварни дейности, които съсипват човешкото тяло.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 16:20 от Не се сърди, човече

# 214
  • София
Най-хубавото, което Рената може да направи за себе си е да си тръгне и да спре да се излага, факт. Позата на духовна и миличка жена вече много се пропука, за нея ще е най-добре хората да я забравят и не съм съгласна, че ако си докараш подобен евтин външен вид в съзнание, хората са длъжни да ти пазят тихо, ми не - смешно е и е нормално да се обсъжда. И други жени на острова има със силикон и хиалурон, ама тука положението е било - колкото повече, толкова по-добре.
Влади горкия да не се наиграе накрая от толкова много схеми, Дзами ме изненадва как спокойно анализира обстановката, приема местенето, прави си ходовете, в началото ми се виждаше много избухлив.
Много народ си тръгва, сефте сякаш толкова много отказващи се участници, защо така? Кастинги, прегледи, усилия и накрая да си тръгнеш сам ми се вижда странно, освен ако не си отишъл просто да се покажеш по телевизията.

# 215
Дзами ме изненадва как спокойно анализира обстановката, приема местенето, прави си ходовете, в началото ми се виждаше много избухлив.

И аз си разсъждавах по тази тема, защото наскоро гледах части от първи епизод. Разликата е фрапантна. Почвам да си мисля, че верно е в някаква абстиненция, примерно никотин.

# 216
  • До морето
Изгледах серията сега.

Почнаха малко по малко да се посъбуждат и да вдяват каква е играта.......има надежБа!!!!

Рената добре, че взе решение да спре да се излага. Интуицията й подсказвала и интуитивно й идвало така интуитивно да прегърне детето си, чисто интуитивно на рождения му ден, интуитивно нали....

# 217
Забравих да спомена "хайлайта" на епизода - Марина с тиган в ръка чака на брега вожда на племето да се върне, за да може да му подаде веднагически кремвиршка и кафе. Bitch, please Rolling Eyes

# 218
Някой сцени са мнооого зле изиграни.
 - Марина с тигана
- Марина с това 'на Вие' - това е поза според мен.
- Вода за героите от джунглата ( това беше много зле изиграно , смях се с глас сериозно )
- Масаж за героите от джунглата
- Венци и Влади в 'мъжки' разговор взимат съдбовно решение да се преместят.

Виж на Киро свалките естествено се получават, те не са от режисираните 100%

# 219
Виждам, че доста хора се чудят защо Марина говори на тренера на Вие. Емил Видев ( Тренера) освен създател на група каскадьори още през 1984г. ( На някои места го споменават като училище за каскадьори) Има черен колан по таекуондо и карате - йошимон. Най-вероятно е Сенсей ( преподавател) по карате. Ако правилно съм разбрал Марина също е тренирала нещо от бойните спортове и затова му говори на вие както са говори на всеки Сенсей.
Втория вариант е просто пак да е пример за децата си да говори на Вие на по-възрастните хора. На тренера дъщеря му е на нейните години.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 16:16 от Не се сърди, човече

# 220
  • София
Вместо да се заяждате един друг, аз имам едно предложение: да поразсъждаваме какви ще се правилата във фаза 2. На мен лично с този толкова много "непредвидени" отпадания (по медицински или други причини, а и още се очакват) за фаза 2 (която предполагам че бъде 5 седмици) изглежда ще останат хептен без хора. И ако игрите са All-in, като загубилите отпадат, то умът ми не го побира с какво точно ще запълват по 4 епизода седмично: ако всеки ден имат такива All-in битки, то те за седмица и нещо ще изгърмят всички. Тук ако някой знае нещо, може да сподели (без да се издават детайли разбира се)

# 221
Влади не умее да лъже, опитва се да говори политически, ама веднага И Миро, и Дзами го усетиха. Влади, обаче явно знае, че му се отдава говоренето с жените и умело общува с Бистра, Мая, Вера

Гогов подобно на Влади знае, че трябва да засили социалната си игра, ама няма нито уменията, нито желанието. Но пък е забавен с мрънкането си и лояле

Дзами според мен през първите седмици бе яко в абстиненция - алкохол ли, никотин ли. Бе изключително нервен, припрян, викащ, дори много груб. Имаше ужасни реплики към Петя. Явно се е детоксикирал и вече е по-балансиран.

Киро ме изненада колко добре умее да се изключи и концентрира. С баланса също е супер.

Рената направи най-голяма услуга на себе си, че напусна. Изложи се много, имаше толкова неадекватни изказвания, че отстрани заприлича на злодей. Нейните нерви също не издържаха.

според мен всички майки, ревящи за децата си са възприемали реалитито като 2седмична почивка и не са вярвали, че ще останат по-дълго време. Не са били психически подготвени за такава дълга раздяла, кой знае какво са казали и на децата си. Да не говорим, че може и да не са уредили кой да гледа децата за повече от месец. Мая и Рената са самотни майки. Марина има 2 малки деца.

# 222
Вместо да се заяждате един друг, аз имам едно предложение: да поразсъждаваме какви ще се правилата във фаза 2. На мен лично с този толкова много "непредвидени" отпадания (по медицински или други причини, а и още се очакват) за фаза 2 (която предполагам че бъде 5 седмици) изглежда ще останат хептен без хора. И ако игрите са All-in, като загубилите отпадат, то умът ми не го побира с какво точно ще запълват по 4 епизода седмично: ако всеки ден имат такива All-in битки, то те за седмица и нещо ще изгърмят всички. Тук ако някой знае нещо, може да сподели (без да се издават детайли разбира се)
Някъде казани ли са цялостните правила във втора фаза, че Н.Н. обясняваше горе-долу какво ще бъде, но доста въпросителни останаха за мен. Ще може ли човек с 1 гривна да играе пълноправно срещу тези с многото или ще има игри само за "бедните" на директни елиминации? Също така щом ще отпадат по двама на седмица, това в една игра ли ще се случва от 4 човека, където двама отпадат или 2 игри по 4ма, където на всяка по 1 отпада. Или някакви двубои, където вторият отпада?

# 223
  • София
Това което знам, че във фаза 2 се загали всички гривни, и че играч със 1 може да се "бие" срещу такъв със повече. Но това колко игри на седмица ще има, какви ще са, на какъв принцип ще отпадат не знам. Казано е също, че щели да отпадат поне по 2 играчи на седмица (сега са 23). Също така не знам каква ще бъде точната роля на златогривния във фаза 2, след като вече няма допълнителни гривни с които да спасява някой. Като цяло не съм видял някъде място където да са обяснени правилата за тази фаза.
Единственото нещо което е написано е за финала:
Цитат
На финала тримата участници с най-много гривни могат да осребрят стойността им от сандъците с 300 хиляди лева. Всеки от тях ще има шанс да осребри гривните си в изпитание на нервите, с възможност да загубят всичко в последния момент.

# 224
Един възможен вариант с поне двама отпадащи - няма бедни, няма богати, всеки може да го пуснат да играе (освен най-богатия и златногривния, дето по желание играят). Т.е. трите дни си залагаш по една гривна и като ти свършат гривните си чао (ако си с една гривна трябва да вземеш първата игра, за да останеш, а ако си две една от двете игри). На 4ти ден от цикъла, залагаш всички гривни и 2ма са чао.

Общи условия

Активация на акаунт