🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 6 (20.10 - 27.10)

• 42 721
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 585
Първо останалите играчи   с една гривна правят нещо. Да вземем  за пример Мая. Още от първия ден мъкнеше най-тежките греди, после с Бистра отидоха да вземат огън от лагер 2. През това време никой не си мръдна пръста. По съвет на Мимо, Нина и Ина  живееха като туристи. Сашо и Кънчо също не впечатлиха с нещо, общо взето отбиваха номера.
После - Мая не се разхожда по другите лагери да казва колко е гаден нейният лагер, нали така? Това несъмнено влияе върху мнението за Нина

Нина като дойде Влади и разбра че е обещавал разни неща на Кънчо, веднага започна да нарежда - искам да ме номинираш за игра, ама ако аз остана с една гривна непременно да ме спасиш. Тя направо сложи в шах Влади. Значи тя ако няма способности той трябва ли винаги да я бута напред? Той обеща че ще помога за Сашо и Нина където може и ако може. Ами ако Сашо беше поискал същото и в дадено момент се бяха изправили един срещу друг Нина и  Сашо?
Нина не показа и качества - загуби четири битки, а спечели само една  (за елиминация) и то при доста слаба конкуренция. Да бе спечелила дори една битка на предизвиканите (не говоря даже за битка на богатите) или поне да бе надвила някой силен противник (Бистра, Дзами, Гогов, Влади, Миро, Венци, Жоро) щях да имам друго мнение за нея. А то - Лора.
Вероятно затова е това отношение към нея. - нито е стратег, нито владее социалната игра, нито е биткаджия, нито сме видели да прави нещо кой знае какво за лагера.
А поведението - да дойде Влади, да говориш как ще те спасява и след две седмици да говориш по другите лагери колко е гаден...ами сори, това говори зле за Нина, не за Влади. Ако има нещо нека му го каже пред него, а не в гръб. Това не прави Влади добрия герой, ама обяснява донякъде защо зрителя масово не харесва Нина

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 00:56 от Лорд Сняг

# 586
Освен това не разбраха ли съвсем скоро и Нина и Мимо, че Влади за тях точно е говорел как нямат място там и само взимат бройката на някой друг играч? Мисля, че може би от това й стана по-несимпатичен Влади 🤷‍♀️

# 587
Окей, ама тогава тия неща трябва да ги изговори с Влади пред него, а не да ходи по другите лагери да говори колко е гаден. Ами то тя може утре да говори гадости за Дзами и Гогов пред лагер 2, с надеждата да я вземат.
А по същество Влади, Гогов и всички други се интересуват един играч с какво ще допринесе. Ей така от алтруизъм никой няма да тръгне да помага.

Лека ви нощ.

# 588
  • България
Супер, Иван Глорията, Марина, Лора, Биляна, Берке, Ванеса, Петя правят същото като Нина, но Нина започна да опитва да играе и да сменя лагерите.
Мая се покри след като изгуби поредната елиминация и спря да е мутра. Забравихме я.

Проблемът на играта е, че след като играчите станаха бедни, спряха да участват в битки и да ги следят какво правят. Седят по плажа и бездействат по 20 дни. Голяма недомислица.

Да изгонят всички с по една гривна и да гледаме само Киро, Бистра, Миро, Гошо, Дзами, Влади и Венци, и да приключваме нагласения сезон.

На Сами най-доброто попадение за каст е Гошо. Можехме да минем без Берке, Секулички, Шериф, с когото Гошо се познава от 15 години.

# 589
ох Нина е много неприятна. Мрънка от всички и за всичко - Мая, Бистра, ходи да хленчи на Влади, после ходи да хленчи срещу Влади, Миро също й е виновен. Дори си каза, че била ядосана на себе си, ама си го изкарала на Миро. Все някой друг й е виновен и длъжен. Дано в реалния живот да не е толкова слаба. и дано успее да се погледне отстрани - всичките моления, изисквания да й да дават същия брой шансове като на играчи, които допринасят за играта - било то с гривни или стратегии. Нина не предлага нищо в замяна, където и да е - не носи добавена стойност.

# 590
  • България
Дали някой ти е виновен за липсата на късмет и подсказки в играта или чакаш съотборник да ти пусне победата са две различни страни на една и съща монета.

Не съм съгласна с Миро и Дзами за Кирил. Уговорката беше коалицията да не е явна и да проработи след като се сменят правилата, а дотогава да си пазят гърбовете.
Кирил сбърка като тръгна да приказва наляво-надясно с кого е в коалиция.

# 591
За първи път ми се случва да гледам серия, в която съм 80% от времето ей така 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️. То да се чуди човек откъде да започне, ама айде, ще изБистра откъм по-поносимата част - игрите:

Игра 1 си беше на 90% идентична с тази с кошовете с торбичките от ИВ, съществената разлика обаче дойде от това, че играчите държат % от теглото си, а не равни килограми, което вдига малко шансовете на по-слабите физически играчи, но не и до толкова, че да обърне играта в тяхна полза. И нали не съм "обективен", ще похваля Петя, която ми е един от най-антипатичните образи на острова по безброй причини, че единствена предприе гарантирано най-добрата стратегия, а именно да седне на земята. Това е изрично забранено да се прави в ИВ, тъй като дава огромно преимущество и даже си мислих, че ще я накарат веднага да стане, като разрешеният максимум е само клякане, а не да седнеш, но явно е позволено, така че поздравления за Петя, че се адаптира толкова бързо. Кофтито обаче е, че това работи само за хват с две ръце, а за една работи на обратния принцип и трябваше да се усети, и да се изправи, но в случая едва ли щеше да даде разлика.

Игра 2 За съжаление една от най-тъпите игри тип "Бързи, смели , сръчни" , където шансът за обрат е нулев, пъзелът е за двегодишни, бутането му елементарно. Можеха просто да скъсят играта до това, кой първи ще вкара едно топче и да се приключва, защото нататък е просто доиграване.

Сега по ред на номерата всичките "стратези", "играчи" и "моралисти"

Венци - евала на пичът, че не пусна на Бистра. Направо съм изумен , колко хора го упрекваха, че момчето тръгна да се извинява, да разказва лични истории, че да му влязат в положение, а Бистра, за която отделиха половин епизод за нейния личен трибют, чак с отегчение каза, че Венци не трябвало да се обяснява толкова за личните си драми, ами с две приказки да обясни. Двоен аршин някой да вижда?Аз не знам, кажете вие. Имаше нелепи обвинения, че не "мислел за отбора", "очаквала кавалерски жест да ѝ остъпи победата" и какви ли не още безумия. Само хипотетичен пример да дам в обратната посока - Ако , да речем, Дзами и Петя са на тая игра и Дзами каже "А бе, Петя, яяяя ми пусни на мен да ти взема една гривна, вместо ти да вземеш 3 и да цъкаме утре за Златната". Не ще го разпънат на кръст, ами ще го вържат за 4 коня и ще ги пуснат да бягат в различни посоки, така че тука двойният аршин е по-голям от острова сигурно. Значи Бистра, която играе с Миро , Дзами и Киро, ИЗИСКВА от Венци, който е от другата коалиция с Влади и Георги, едва ли не да направи услуга на противниковата коалиция, заради тъпата златна гривна, която няма почти никакво значение вече, но е предтекст някой да лапне 3 гривни отгоре, нали Wink . Този факт умело се пропуска от всеки мрънкащ за нея. Само си представям в ИВ как едната коалиция чете конско на другата, че не са им пуснали аванта. Ще ги наврат в на кучето г*за направо.

Кирцата, хайванът, пак спойлна втората игра с тая ехидна усмивка до ушите и с неговото "Ше видим ко ши стане", ама явно не се усеща, та не го упреквам (поне за това). Дори и той се усети, че островният фейк Буда лъже и маже, но не успя някак си да се аргументира правилно пред лагера си и горе-долу свършиха наравно в спора си, а беше в дооооста по-изгодна позиция да затрие всякакво доверие на другите към КоДзенбашев. Добър е в повечето игри, но ако беше гледал ИВ, можеше направо да пусне в първата игра, защото когато се държи % от теглото, най-тежкият винаги е без шанс.

Което ме навежда на мисълта, че почти никой от хората на острова не е гледал никакво риалити, защото иначе нямам обяснение за случващото се. Имам критики дори към Миро, който вече със сигурност е най-смисленият там, че когато на 5 метра едни от други и двете коалиции "умуваха" КОЯ Е ТАЯ ДРУГА КОАЛИЦИЯ, никой не включи математиката за първи клас, примесана с елементарно, дедуктивно мислене.

Задачата гласи следното: Ако на Острова има 7 човека с много гривни (изключвам Тренера, който е пълен турист и не го вълнуват такива неща) и едната коалиция е от 3ма човека с много гривни, КОЯ ЛИ Е ДРУГАТА КОАЛИЦИЯ?!?!? И тези от другата страна същата работа - Събрали се 4ма с много гривни, има още 3ма само и пак - КОЯ ЛИ Е ДРУГАТА КОАЛИЦИЯ!??! Еми....Наистина супер трудно да се сетиш, да.

И идва любимият ми момент, както и персонаж - Жорката, за когото бях писал преди, че има пилешко сърце и му се извинявам, защото не е дорасъл още за него даже, ами е със заешко такова и то на двумесечен заек. Хората дано внимават там, че ще му докарат инфаркт. Аз наистина не съм виждал някой толкова много да го е страх от толкова много хора без причина (защото който и да е срещу него , той си се справя повече от добре на игрите). Едва ли не се караше на Кирцата, че той не играе за него да може той да бъдел имунизиран за първите директни елиминации JoyJoyJoy . После да не слагал Миро, от който очевидно умира от страх, ами ходи и мрънка на лагера си, че Киро не го бил послушал и "не играел за отбора" . И това с "да играеш за отбора" вече наистина взе да ми писва. Какъв отбор? По какво? Отборни игри ли има? Отборна награда? Всеки ползва ОТБОРА за извинение. Не, няма отбор, има лагер , в който ти съжителстваш с хора, които би трябвало да понасяш (или поне повечето). Кааааак един не излезе с тоя довод, ами всички ги е страх, какво ще си помислят зрителите. Директно вече си го прекръствам от Жорката на леля Гошка, че то толкова мрънкане, извъртане на казаното, че още малко и щеше да ревне, защото не му се получават нещата, направо не се издържаше.

Ааабсолютно всичко, което говореше на Кирцата за парите, морала, "ще изгубиш себе си", реално се отнасяше за самия него и той го прожектираше върху гарсон Кир. Този човек май наистина са му много ценни тия пари, защото нямам обяснение, как е толкова параноичен от всичко, вените му изпъкват, реве, кряка, лъже, маже. Накрая обаче явно лагерът му разбра, че се е осрал яко и всичките обърнаха гръб, и си хапваха, тъй като почна да се обяснява буквално като ученичка, което е най-големият признак на вина. По-аматьорска , стратегическа игра наистина не съм виждал дори в КнИ, където са 15 годшини деца и нямат идея какво правят. Ето и живи кадри на Жорката от острова как си гледа гривните, когато беше сам.

П.П. Реплика на вечерта печели Косъма - "Петя се опитва да вкара топката по земя" на играта с баскетболчето SobSobSob .
П.П.2 Берекетчето ми става по-симпатичен, когато е само мажоретка и им носи храна/напитки, а не лети като орел и не твърдее като камък.
П.П.3. Толкова много "брат", мъжки прегръдки и хай файвс съм виждал само в "Son's of Anarchy", където дори като излизаха от тоалетните се поздравявха и прегръщаха така, но има време, и тук може да започнат.

# 592
Днес ясно се видя едно, че финалът ще е мъжки. Пък ако не е - ще е живо чудо. За мен Георги, Влади и Дзами са най-вероятните победители, тъй като са и силни физически, и обиграни като хора. Миро го изключвам щом не се интересува от наградата. А Киро, колкото и да ми е симпатично-комичен, сам се забърква в каши - първо се остави да го изиграят с избора за игрите, а после му хрумна страхотната идея да сподели за тайната коалиция с част от жените в Лагер 2. Издържа цял ден! Венци пък е лесно манипулируем и чак изглежда наивен до глупост и въобще с такъв приятел като Влади няма да стигне далеч (завидя му, че е отново избран и ще спечели повече гривни от него). Но да видим…

# 593
Окей, ама тогава тия неща трябва да ги изговори с Влади пред него, а не да ходи по другите лагери да говори колко е гаден. Ами то тя може утре да говори гадости за Дзами и Гогов пред лагер 2, с надеждата да я вземат.
А по същество Влади, Гогов и всички други се интересуват един играч с какво ще допринесе. Ей така от алтруизъм никой няма да тръгне да помага.

Лека ви нощ.
Абе човек защо постоянно си измисляш факти уж от предаването , за да защитаваш тезите си?
Аз не гледам всяка вечер и някой път се информирам от коментарите . Снощи обясняваш , че Нина нямала спечелена игра ( а тя има ) , днес обясняваш , че Гогов бил против влизането й , а само Петя беше категорична  против.
Приеми , че част от момичетата я харесват като общуване , Дзами и Гогов  си казаха че нов член балансиран  ще разсее напрежението. Не те карат да я вземаш в твоя отбор.
А когато поиска помощта на Влади не беше нейна инициатива и Алекс се включи активно ,  представи своята позиция за  остракизма на който са подложени  , беше овладяна в аргументите . Кога е казала , че Влади е “ гаден” . Да не говорим , че тя изрази мнението си за  Влади на синхрон , не при лагера , напротив бившите съотборници дадоха епитетите.  . То си личи , че момичето има съвсем друг речник и стил на общуване .

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 02:03 от gerido

# 594
  • София
Това беше звездният епизод на Георги - на падаща звезда в очите на зрителите. След всички тиради за духовност, извисеност и благородство, взе че се изложи като кифладжия за пореден път. Упрекваше Киро, че слагал парите пред морала, докато го караше да играе за него, за да може той да бъде предпазен и да има повече гривни от Дзами. Обяснението, че го правел за благото на лагера, беше супер левашко. Правилно го контрира Кирил, че и у него да е златната гривна, това пак е същото за лагера. Изобщо - поредната излагация от страна на този така извисен духовно човечец Георги. Голямо държане на сметка кой при кого ходел, за какво ходел и какво бил занесъл. Толкова да му се свиди тая храна и толкова да копнее да му се молят и кланят и да се унижават пред него. Типични възвишени практики. Expressionless
Че и за капак като не стана на неговата, се врътна като нацупена съпруга и напусна семейното ложе. Типично по женски.

Кирил завалията хич не е умен, но не си предаде коалицията, въпреки че се огъна пред останалите. Искаше да запази в тайна заверата, но си постла лошо и сега и от двете страни се съмняват в него.
Бистра колкото пъти си отвори устата, толкова пъти ме подсеща защо никак не я харесвам. Все така нагла и егоцентрична е. Много мразя хора, които смятат, че всички са им длъжни.

# 595
Някой беше споменал, че Гогов преди да стане таксиджия е бил полицай. Към криминална полиция ли е работил? Как бързо ги навърза нещата. Казвах аз, че се прави на умряла лисица, а той наблюдавал 🤔🤣
Продължава много да ме забавлява.
За играта с държане на 40% от собственото тегло, специално гледах лявата ръка на Бистра. Бях си го поставил за цел след като видяхме снимка с контузията и. Вижда се, че не може да сгъва кутрето. От там и натоварваше повече дясната ръка. Имаше големи шансове да бие. Представям си как я боли. Затова се и ядоса в първите секунди след като изпусна тежестта.
 Ако Венци беше помислил преди играта, а не сляпо да слуша фитилите на Влади, щеше да си спести малко мазоли по ръцете. А утре и Бистра да играе за златната гривна и да имат двоен шанс за техния лагер. В спортната си кариера Бистра май не е играла отборно и това тук и е ново.
Киро няма никой на втория етаж! Сега и на Марина почна да разказва ...
 До утре вечер всичките коалиции ще се знаят от всички.
И това повтаряне " брат" през 2 думи... Откачам!
Това си беше мото обръщение, но отдавна излезе от нашите среди и няма този смисъл.
Дзами започна да ми става по- симпатичен. Но го мразим, че е малко по- дълъг от мен🤣
А Георги май мина по лудост Киро
Ама така е като им замирише на пари....

# 596
Защо няма такива велики очаквания към останалите играчи с една гривна, а само към Нина? Нина не мисля, че е очаквала нещо от Влади като е дошъл в лагер 3. Каза, че не се разбират и се чувства изолирана. Влади си е хлъзгав и няма какво да му харесаш.
Защо Влади да е хлъзгав? Не винаги в играта оставаш с тези, с които си започнал. Както и ние като зрители харесваме някой, после се разочароваме. После симпатизираме на други, преоткриваме трети и така. В началото много симпатизирах на Бистра, после взе да ме дразни самочувствието ѝ колко е “силна”. Не ми хареса, че не сподели храната си като златногривна (ако не се лъжа, единствено тя го е правила). Определено се приземи след шамарите в последващите игри, послужи и като добър урок. Така е и в живота. Човек си проличава какъв е, когато има, а не когато е в беда. Единствения играч, който харесвам от самото начало и не ме е разочаровал все още е Миро.
Относно играта на Венци днес, ако бяха отбор в истинския смисъл, щеше да отстъпи. Но при положение, че се борят за гривни, не само за златната се радвам, че не постъпи както се очакваше. Сигурна съм ако Бистра беше в същото положение нямаше да отстъпи.

# 597
  • Враца
Защо, всички ходят по чорапи в пясъка????

# 598
Моля оценете епизод 23 сряда

Всички въпроси са задължителни и допускат точно един отговор.
Ако не сте изпълнили някое от тези две условия, след натискане на бутона най-отдолу,
системата ви връща нагоре към първия неотговорен (или с повече от един отговор) въпрос.

Ако не сте сигурни какво да отговорите - избирайте средната/неутрална оценка.
Гласуването отнема 1-2 минути а след първите няколко пъти, даже и по-бързо.

Можете да си променяте мнението, но ще свалям статистиката всяка  неделя,
така че гласувания след това макар и възможни няма да бъдат отчетени в общата графика.

Моят опит показва, че е най-добре да се гласува колкото се може по-скоро след епизода,
инак впечатленията се размиват.

# 599
Защо, всички ходят по чорапи в пясъка????
Най-вероятно е пълен с кви ли не животни.

Общи условия

Активация на акаунт