🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 6 (20.10 - 27.10)

• 42 608
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 140
На него от километри му личи, че не е образ. Прекалено много вътрешни конфликти.

# 1 141
  • Другата България
Ха, успях да прочета всички мнения най-после! Simple Smile

Скрит текст:
Не знам за теб, но аз вече като чуя, че някой е там, за да го обгрижва друг, и .
Много станаха желаещите, а обгрижващите намаляват, или вкарват в действието обгрижване популистки мотиви.
И БерекетА не е най-фрапантния пример, за мен след тази вечер, в личната ми класация за призовото място се борят Мая и Сашко, двама “играчи“, които колко - месец и половина вече просто пребивават на един остров на другия край на света, на издръжката на БТВ, всеки с различни мотиви, но в нито един от тях целокупно няма и бегъл намек за някаква идея защо аджеба са там. И ако Сашко просто си пребивава в някакъв сандък необезпокояван от никого, то наглостта на Мая е наистина безгранична. Направих един паралел с поведението на Бибето тази вечер - че то разлика от Ком до Лом, и плюсовете не са в полза на жената с корекции и силикон, изравняваща тен на плажа, “златното лелче“, свикнало да го “обгрижват“ и закачило се за момиче, което поне се бори да се докаже и в игри, и в отношения.
Та, Берекета ми е назад в класацията. Но имам силни подозрения, че именно обгрижваните така, покрай обгрижващите ги ще добутат ...докъдето добутат.
Досега съм почти изцяло на твоето мнение и виждам нещата като теб, но сега се разминаваме. Simple Smile
Скрит текст:
Мая при все, че се показа зле на терен, че е пресметлива, крайна и лукава, изглежда искрена в подкрепата си към Бистра. Подозирам, че са се разбрали по-младата жена да ѝ даде някаква част от наградата, ако успее, но така или иначе, Мая вика за нея на игри, утешава я, когато загуби, дава ѝ възможност да се мобилизира за следващия си ход. Бистра ми изглежда като човек, който има нужда от авторитет, на когото да може да разчита и ако с Мая не бяха "лагер в лагера" нямаше да играе така смело и самоотвержено.
Сашко е теоретик на хартия, без куража да излезе да играе и да залага. Чака нещо, но той самия не знае какво чака. Ако приемем, че у хората, които залитат по хазарта, има нещо, което ги кара да пробват и после ги зарибява, то Сашо го няма това "нещо". Личи му отдалеч, че е внимателен в решенията си и ги премисля по няколко пъти. Overthinker, ще ме извинявате за чуждицата. Simple Smile И сега - мислил, мислил, наумувал се и се договаря с Миро за една гривна. Интересно е да се отбележи, че и Георги, и Сашо са измислили как да използват излизането на Ина така, че да се обогатят.
Но и двамата, и Сашо, и Мая не са подхлъзнали никой в човешки план - играят си играта по някакъв начин, но не са се клели в дълбоки чувства към никого и да му забият ножа в гърба.
Докато Берке, Берке постъпи като плужек - 15 дена я натиска Биляна по плажове, в океани, под палми и под навеси, а накрая не намери топките да каже на загрижените лелки Маринка и Лорка да си затварят устите и да не му се бъркат във връзката. Нееее..  кима той с глава и им благодари, че цапат оная, която уж била "най-неговия човек". Дори не намесвам бедния му речник в това, колко ми е противен. Допълвам се - предвид как играе по трасето, и той нямаше да излиза така смело, ако ги нямаше "ние, четиримата" и не разчиташе някой да го спаси - нещо, в което обвиняваме Мая. Сериозно ви казвам, че Берке ми е най-противния на тоя остров. Георги е обладан от играта, яко се е впуснал в нея и не му прави чест, че напада Биляна така. Обаче, цялата сцена нямаше да е толкова грозна, ако Берке не беше попивал като гъба всичко, което му казват.
Първо да кажа, че и аз изцяло подкрепям всичко, което пишеш и съм съгласна с него, явно наистина мислим по един и същи начин, като цяло. Разбира се, няма как това да е на 100%, иначе ще е прекалено скучно. Blush Но много уважавам различната гледна точка, особено когато е поднесена аргументирано, ясно, без обиди и нескопосани иронични вметки, защото именно различните гледни точки правят една дискусия интересна и ползотворна за четене.
Та, за Мая и Сашко - това е моето мнение, което съм написала, и в твоето има много логика, но вероятно при мен водещото е антипатията, която имам и към двамата още от самото начало. Особено към Мая, особено след онзи момент, когато Влади я изпрати на игра и нейното: “ти сериозно ли?“. Сякаш тя е с някакъв специален статут, “златното момиче“, което не спира да се върти около едно наистина момиче, стремящо се да се докаже по някакъв начин. И наистина мисля, че Бистра няма нужда от нейната “подкрепа“, според мен и да е имало някаква несигурност при нея, това беше в самото начало, когато още се стиковаха отношения и позиции. С напредването на играта за мен Мая се превърна в един товар, ненужен, който Бистра трябва да носи на гърба си, а сега и Миро, и Влади, и цялата коалиция /всъщност, и двете коалиции/, само защото “Бистра не може без Мая“. Което за мен лично не е така.
А Сашето, ако беше една идея по-идеен Blush, та дори и деен - като цяло, вероятно щеше да има моето уважение. Засега това ми е мнението за него, дано ме опровергае с някой гениален ход, ама не вярвам.

# 1 142

count_horror4e, не ставаше дума за трите кокоса. Берке бе много възмутен, че Биляна едни мекички не му направила - ерго е недостойна. Между другото - гимнастичсиките полагат зверски диети, много от тях стават анорексички, припадат от глас, а Биляна е европейска бронзова медалистка. Много ясно че няма първата ѝ мисъл да е в храната

Съгласна съм и коментарът беше саркастичен, явно кофти, но държа да го отбележа.

Целта беше да се осмеят нереалистичните очаквания на един мъж ( по негово определение ) жена да му готви и да се 'научи' да го обгрижва за 15 дни на далечен остров без течаща вода и без удобства на цивилизацията с минимален запас хранителни продукти.

Няма въобще да подхващам темата , че това да можеш да си сготвиш било и сирене на микровълнова, да переш, миеш чинии, да се изгладиш и като цяло да се грижиш за себе си и дома си  е фундаментално умение а не gender роля.

# 1 143
  • Другата България
Дяволо, от снощи се каня да те питам. За Марина.
Понеже аз и ти бяхме едни от хората /дали не и единствените/, на които Марина беше фаворит още преди старта на формата /по едни и същи причини/.
Та, с оглед представянето ѝ до момента - като цяло имам предвид, не само физическото, то не е на топ ниво, но знаеш моето мнение - физическата подготовка не е основното водещо качество на един участник специално в този тип формати. Но остави това, социалната ѝ игра как я виждаш? Защото аз съм много разочарована и Марина вече ми изпадна от фаворитите /женски/.

# 1 144
  • София
Социално е добре ама само в лагера си. Генерално слабичко. Стратегически е зле.
Тя има по-стари разбирания, от патриархалния тип жени е. Обича да има ред и дисциплина. Мрази превземки, кифленски истории и мързелуване. Тя на няколко пъти споделяше на синхрони как Биляна не пипала нищо и си придавала важност, все едно е нещо повече от останалите. Според мен не е така, а просто Биляна е от новото поколение хора, които имат съвсем друго светоусещане. Винаги ще има една голяма пропаст между едните и другите. Това, че Биляна е малка и неопитна не я прави това в което я обвинява Марина, но я разбирам и Марина.
Та така, Марина вместо да гледа самата игра глобално се заби в някакви излишни битовизми в лагера си. Кой крадял, кой колко ял, кой в колко часа ставал и какво работил... Май нейната цел беше да заеме мястото в кухнята, за да стане майката на племето и така да е номер 1 в очите на мъжете. Може да и идва отвътре, не казвам, че е стратегия. Това може да проработи за Фермата, но тук е друг формат със съвсем други правила.
Марина така и не погледна по-далеч от битието в лагера си и дребнавостите. Това е което виждам от екрана.
Според мен нагласата и е такава, че е отишла да се предизвика и докаже като майка (тя между другото е прясна майка на второто си детенце) и това и е повече от достатъчно. Не виждам този пламък да спечели формата, дори да се бори за това. Докато в Максимал как само летеше по битките и с какъв хъс играеше. И беше толкова концентрирана и вътре в играта. Ама там бяха само битки за 1 седмица и почти никаква социална игра.
Това което виждаме на острова е истинската Марина. Аз просто се подведох по Максимал. Понякога да гледаш твърде много формати пречи. Това го осъзнавам и при прогнозите ми за футболните мачове. Твърде много информация и знания имам и това те обърква. А понякога просто човек се нуждае от един трезв поглед отстрани...

Само две жени има във формата, които според мен са отишли там с нагласата да го спечелят. Бистра и Вера. Няма други. Това не значи, че ако се отвори шанс, някоя друга няма да се възползва. Било с късмет и стечение на обстоятелствата, но аз ги виждам само Бистра и Вера.
Бистра го прави открито, директно и мъжете я приеха за равна на тях, което е много голяма рядкост. Вера се опитва да ги излъже чисто стратегически, но тя също е много добре подплатена и игрово. От всички жени, които видях в битка след Бистра ми изпъкна най-много Вера, като набор от различни компоненти.
Естествено чисто физически Марина и Биляна винаги ще са фактор. Зависи много от игрите.
Между другото очаквам Тренера да напусне в най-скоро време и да завещае гривните си на Марина и така да и даде един последен шанс да направи нещо ако дискът я избере.

# 1 145
  • Другата България
Скрит текст:
Тя има по-стари разбирания, от патриархалния тип жени е. Обича да има ред и дисциплина. Мрази превземки, кифленски истории и мързелуване. Тя на няколко пъти споделяше на синхрони как Биляна не пипала нищо и си придавала важност, все едно е нещо повече от останалите. Според мен не е така, а просто Биляна е от новото поколение хора, които имат съвсем друго светоусещане. Винаги ще има една голяма пропаст между едните и другите. Това, че Биляна е малка и неопитна не я прави това в което я обвинява Марина, но я разбирам и Марина.
Та така, Марина вместо да гледа самата игра глобално се заби в някакви излишни битовизми в лагера си. Кой крадял, кой колко ял, кой в колко часа ставал и какво работил... Май нейната цел беше да заеме мястото в кухнята, за да стане майката на племето и така да е номер 1 в очите на мъжете. Може да и идва отвътре, не казвам, че е стратегия. Това може да проработи за Фермата, но тук е друг формат със съвсем други правила.
Марина така и не погледна по-далеч от битието в лагера си и дребнавостите. Това е което виждам от екрана.
Скрит текст:
Според мен нагласата и е такава, че е отишла да се предизвика и докаже като майка (тя между другото е прясна майка на второто си детенце) и това и е повече от достатъчно. Не виждам този пламък да спечели формата, дори да се бори за това. Докато в Максимал как само летеше по битките и с какъв хъс играеше. И беше толкова концентрирана и вътре в играта. Ама там бяха само битки за 1 седмица и почти никаква социална игра.
Това което виждаме на острова е истинската Марина. Аз просто се подведох по Максимал. Понякога да гледаш твърде много формати пречи. Това го осъзнавам и при прогнозите ми за футболните мачове. Твърде много информация и знания имам и това те обърква. А понякога просто човек се нуждае от един трезв поглед отстрани...

Само две жени има във формата, които според мен са отишли там с нагласата да го спечелят. Бистра и Вера. Няма други. Това не значи, че ако се отвори шанс, някоя друга няма да се възползва. Било с късмет и стечение на обстоятелствата, но аз ги виждам само Бистра и Вера.
Бистра го прави открито, директно и мъжете я приеха за равна на тях, което е много голяма рядкост. Вера се опитва да ги излъже чисто стратегически, но тя също е много добре подплатена и игрово. От всички жени, които видях в битка след Бистра ми изпъкна най-много Вера, като набор от различни компоненти.
Естествено чисто физически Марина и Биляна винаги ще са фактор. Зависи много от игрите.
Между другото очаквам Тренера да напусне в най-скоро време и да завещае гривните си на Марина и така да и даде един последен шанс да направи нещо ако дискът я избере.
Именно, което за мен си беше разочарование, но вероятно наистина в Максимал сме я видели в друга светлина и за доста по-кратко време. Физическата ѝ подготовка с оглед представянето на острова и това в Максимал също не е в полза на първото, но може би да, втората бременност и раждане имат значение.
Аз се разочаровах и от нулевия интерес към някаква стратегическа игра, първоначално бях обнадеждена - когато още в самото начало отиде при нумеролозите с цел да ги пуснат двете на битка с Биляна и тя да отстрани Биляна, но после - зиро стратегия, особено пък и след като си “изпяха“ този несполучлив опит пред “ние, четиримата“ и цялото племе..... После и нулевия интерес към предложението на Киро - той нали и нея се опита да омотае в нескопосаните си опити за стратегически съюзи с всьо и вся...точно в образа на “майка на племето“ е влязла, което доказва и нейната съвсем грешна представа за този тип формат.
Скрит текст:

Аз за момента съм резервирана към Верчето, но дано ме опровергае с дела, напоследък гледам повече се изявява. Игрово е добре, да, но стратегически ми се губи /въпреки, че уж я прочетох между редовете/.
Но, аз не подценявам и Ванеса, а и Биляна.
За тренера мисля същото, дори очаквах на мястото на Шериф той да е напусналия.

# 1 146
  • България
Скрит текст:
По принцип може да влезеш в образ - да си голям злодей без да си такъв живота. Или да се представиш за добряк, без да си такъв. Решаваш, че това е игра - и влизаш в образ.

Но както забеляза Нед, играта не може да ти бъде оправдание да разбиваш връзки.
и Нед и Туджаров правилно забелязаха, че Жорката реши колко гадна е Биляна, едва след като тя го "осветли" и показа как интригантства.
А ако се доверим на Туджаров че Жоро е натурален  (защото  не е гледал никакви риалита) излиза че това всъщност е истинският Жоро. Толкова по-зле.

count_horror4e, не ставаше дума за трите кокоса. Берке бе много възмутен, че Биляна едни мекички не му направила - ерго е недостойна. Между другото - гимнастичсиките полагат зверски диети, много от тях стават анорексички, припадат от глас, а Биляна е европейска бронзова медалистка. Много ясно че няма първата ѝ мисъл да е в храната

Още повече калорична храна като тесто и мекици, която в реалността Биляна няма да помирише.

# 1 147
Понеже много се говори за Вера, обръщам се с въпрос към Дяволо, но и към всички които тя е впечатлила:
С какво точно ви впечатли? Честно, любопитен съм, аз дори не я забелязвам. Петя, Ванеса, Марина са ми тотално безлични. Трудно бих ги отличил една от друга.
Грозденка не бе боец, но поне внесе някакъв колорит, с това че непрестанно се оплакавше как я дискриминират и с това че бе с къс фитил.

П.С. Вече казах, много съжалявам за напускането на Рената. Силно емоционална, склонна да използва обиди, но пък бе добър боец. Единствената жена, която ефективно се противопастави на Бистра. Имаше "закачка" между двете. А и с тези "мустаци" беше трудно да не я забележиш. Ще ми липсва.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 18:34 от Лорд Сняг

# 1 148
  • София
От всички нейни синхрони разбрах, че е силно стратегически играч. Мислещ играч. Анализиращ играч. И видях комплексни качества на терен. Нямаше паника, докато беше на терен. Играеше систематично, обрано, показа психика и че се владее. Имаше малшанс и в двете игри.

# 1 149
  • Варна
П.С. Вече казах, много съжалявам за напускането на Рената. Силно емоционална, склонна да използва обиди, но пък бе добър боец. Единствената жена, която ефективно се противопастави на Бистра. Имаше "закачка" между двете. А и с тези "мустаци" беше трудно да не я забележиш. Ще ми липсва.
Никакъв боец не е тя, ако беше нямаше да си тръгне.
 Разбра че ще я разкрият колко струва, разбра че ситуацията се променя и взе мерки да минимизира щетите.
Не мисля че имаха закачка с Бистра, "колко си долна" не е закачка.

# 1 150
Хексе, влагаме различни неща в думата боец. За мен боец е човек което не го е страх да излиза на битки, особено пък и да ги печели. Вече за психика не коментирам.
Отделно аз не намерих логика в решението ѝ да напусне - то ако за толкоз време не са я разбрали колко струва, нямам думи.

Дяволо, моля те с малко повече думи. Именно защото аз не съм видял нищо подобно от синхроните ѝ, а гледам същото предаване. Никаква стратегия, никаква социалан игра - нищо.
Аааа, това за малшанса ми е любимото. Ясно. Ами не, аз не приемам концепцията "тоя имаше малшанс", ама "ей сега бе на косъм работата".
Скрит текст:
От 20 години слушам как българските отбори "ей сега ще вкарат едно голче" на Юве, Челси, Андерелехт....Ама ей сигинка, те не заслужавали да паднат. То 1 гол бил разликата.  Абе пичове - дадли ще ви бият с 1-0 или с 20-0 разлика няма. Една част от победителите умишлено пестят сили и не показват пълната си мощ.
. Паднал ли си - паднал си. А когато някой излезе на две игри и падне и на двете - т.е. 100 процента загуби - за мен това говори за слаба физическа и психическа подготовка

То тогава и Бистра може да каже "имах на два пъти малшанс срещу Рената". И Венци може да каже "имах малшанс срещу Жоро".  То и Берке почна да се оправдава с малшанс. Не, това го намирам несериозно.

Едит - не искам да натрапвам мнение. Всеки има право да харесва или не харесва когото си поиска. Ето - Дяволо харесва Венци, на мен той ми е безличен. Аз пък харесвам хора, които той не харесва напълно нормално. Просто си мислих, че доводите му да види потенциал във Вера са на база някаква страшна стратегическа игра, (коалиции и тем подобни), която някак не съм забелязал, а то било че "за малко да бие".  Да, това обяснява нещата.
Аз просто не забелязвам играчи, които не бият;не се "палят" лесно; не правят коалиции. Например до тази вечер на мен Биляна ми бе супер безлична, защото не се бе скарала с никого, нито започна да бие наред.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 19:04 от Лорд Сняг

# 1 151
няма в сайта функция, която да те уведомява, че ти е изтрит коментар. ние потребители преди време искахме такава, но до днес нищо.

# 1 152
  • София
Лорде,
Едно от хобитата ми е да гледам риалити формати. Изгледал съм стотици такива и стотици битки. Просто приеми, че имам набито око и мога да различа потенциала на даден играч на терен.
Мен победите и загубите никога не са ме вълнували толкова много, защото много често е до дребен елемент, късмет, не е твоят ден или битка. Аз гледам как се владее играча по време на битката и гледам двигателната му култура. Разбира се последното спрямо потенциала на самия играч. А и аз все пак почти цял живот съм спортувал и то професионално до 18 г. Също така винаги гледам дали даден играч се адаптира на терен и измисля различни начини с които да си прави играта/елемента/битката по-лесна.
Питаш ме отговорих ти. Колко по-подробно? Те Вера не са я показвали много, за да пиша по-подробно. Явно не си и слушал синхроните или се превъртал, не знам.
Само един лек жокер. Кой е лидерът в лагер 1? И кой е един от фаворитите в сезона? И кой е най-доверения му човек там? Сигурно ще кажеш, че е Гогов или Влади (е, беше, ама вече не е), мне. Вера е...

# 1 153
  • София
Е то Берекетчето и с коментари и без коментари, все ще го намери народната любов. Малко трудно сигурно ще си хване гадже 1-2 месеца, а после вече никой няма да го помни.

# 1 154
Лорде,
Едно от хобитата ми е да гледам риалити формати. Изгледал съм стотици такива и стотици битки. Просто приеми, че имам набито око и мога да различа потенциала на даден играч на терен.
Мен победите и загубите никога не са ме вълнували толкова много, защото много често е до дребен елемент, късмет, не е твоят ден или битка. Аз гледам как се владее играча по време на битката и гледам двигателната му култура. Разбира се последното спрямо потенциала на самия играч. А и аз все пак почти цял живот съм спортувал и то професионално до 18 г. Също така винаги гледам дали даден играч се адаптира на терен и измисля различни начини с които да си прави играта/елемента/битката по-лесна.
Питаш ме отговорих ти. Колко по-подробно? Те Вера не са я показвали много, за да пиша по-подробно. Явно не си и слушал синхроните или се превъртал, не знам.
Само един лек жокер. Кой е лидерът в лагер 1? И кой е един от фаворитите в сезона? И кой е най-доверения му човек там? Сигурно ще кажеш, че е Гогов или Влади (е, беше, ама вече не е), мне. Вера е...

Лидерът в лагер 1 е Дзами. Думата лидер за мен е човек, който може да върти другите на пръста си/или който може да поведе другите след себе си. (самата дума в превод означава "водач")
Думата "потенциал" аз не я признавам. Тази думичка "ма за малко не стана" на мен ми е смешна.  В спорта няма за малко, за много има победи и загуби.  Но разбира се ако смяташ че "за малко" не е била, това обяснява много. Иначе знаеш ли какъв потенциал са имали някои спортисти, пък никога не са го реализирали?  И не са един и двама. Ти може да имаш страшен потенциал, както отидеш да вилнееш по дискотеките - голяма работа.
За мен това да не показват някого много, значи че не е агресивен. Като не е агресивен не разбирам за какъв потенциал говорим. тя агресията е първото нещо, което оценявам в един спортист. Не говоря за чисто физическата агресия, говоря за това да си активен.
Аз по тази причина не забелязвам и Венци. Окей, бива го на битки, но не е активен. А в едно риалити или трябва да си агресивен, или скандален.

Но както казах - всеки от нас има различно мнение. Ще ми бъде интересено да видя как ще се реализира потенциала на Вера . Може пък аз да греша. Ето - за Биляна грешах. Имах я за безлична, а тя се опълчи на челия лагер, показа психика, взе 9 гривни, взе решение да се премести

П.С. И във футболаната тема бе същото.
Скрит текст:
Ти вярваше в потенциала на Роналдо, аз ти казах че вече е изхабен. Ама имал потенциал...или си във форма или не си във форма.
.

Общи условия

Активация на акаунт