Стендъп комедия

• 965
  • 16
  •   1
Отговори
Stand-up comedy (бълг. стендъп комедия) е комедиен жанр. Тук един човек, с един микрофон, разказва шеги, вдъхновени от собствения му живот и ги представя от първо лице пред публика. Много често пада така наречената четвърта стена и комедиантът се обръща директно към публиката. Името на жанра е буквално съставено от английските думи за изправен (пред публиката) комедиант (комик). Стендъп комедия се прави в комеди клубове и големи зали.

Харесвате ли стендъп? Ходите ли на живо или предпочитате да гледате клипове у дома? Кои са любимите ви комедианти?

# 1
Харесвам някои американски/чуждестранни комедианти.
Джордж Карлин, Louis C.K. Gabriel Iglesias, Ricky Gervais, попадам и  на такива, на които не им запомням имената.

Пробвах, подтикната от различни познати да гледам видеа и на български такива. Ужасен cringe. Не бих изтърпяла да гледам такъв ужас на живо.

# 2
всяка година гледам козилата, красимира и оля на 8 март - и трите много ги харесвам, другите жени от представленията им - не чак толкова

от мъжете любим ми е капитана

https://www.youtube.com/shorts/DWKN2BaW1ec - за мен той е интелигентно пиперлив

последно гледах в петък "леки жени и тежки наркотици" - жените (рая и деси) бяха много свежи и забавни, двамата мъже (единият беше страцимир, на другия името изобщо не го запомних) бяха безкрайно посредствени и със силно просташки уклон, т. е. преживяването беше 50:50

# 3
Аз също харесвам Капитана, но когато е самостоятелно. Последният път, на София фест, беше заедно с Кючуков и Донски беше доста вулгарен, вероятно за да пасне на другите двама...

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 19:29 от monii

# 4
Последно гледах Кючуков, Донски и Капитана на турнето им Златните момчета. Направи ми впечатление, че Кючуков и Донски почти не бяха вкарали нови истории и смешки в представлението им. Повтаряха почти едни и същи неща, които са ги казвали на стари техни шоута. Мисля, да отида на Устата.

От чуждестранните комици съм гледал по интернет Louis C.K. Gabriel Iglesias, Ricky Gervais, Amy Schumer, Katt Williams, Kevin Hart, Chris Rock,Ali Wong,Hasan Minhaj и др.

# 5
Аз съм попадала на Венсан Петров и Аладин Алиибрахим. И двамата ми допаднаха, но май за веднъж.

Не харесвам вулгарно и просташко, и на някои не съм ходила точно заради това.

# 6
От Донски и Кючука имам впечатления - ужас. Тотално изтъркани смешки и вулгаризми. Публиката беше в почти пълно мълчание, вместо да се чува смях.

Устата съм гледала също - приятно и забавно ми беше. Има страхотно чувство за самоирония.

# 7
Ходя. Инсайд Джоукс са топ!! и Златните момчета!

# 8
  • Португалия
следя Крис Рок , @fluffyguy , Trevor Noah , Kumar, Zarna Garg , Sindhu Vee, макар последната да е малко продуктивна напоследък
следя и няколко португалски и бразилски комедианти
фийдът ми показва и доста български, но са ми твърде вулгарни- все около едно и също се върти творчеството им, не следвам нито един

# 9
О, бях забравила за Тревор. Откакто се махна от The Daily Show и нещо го изпуснах от поглед, благодаря че ми напомни, трябва да видя какво ново има! Което ми напомни, че не съм гледала и последния сезон на Last Week Tonight с Джон Оливър - и той ми е много приятен.

# 10
От англоговорящите съм попадала само на Jack Whitehall и един шотландец, не си спомням името му.
От немскоговорящите са много: Monika Gruber, Martina Schwarzmann, Dieter Nuhr, Mario Barth, Bülent Ceylan, Alex Tristan, Klaus Eckel, Benedikt Mitmannsgruber ...., всеки с чара си.

# 11
  • Португалия
не го знаех този Jack Whitehall
погледах първото попаднало ми видео- занимаваше се с разликите UK /USA customer service , веднага се сетих за Ismo - финландец, женен за американка

# 12
  • София
Аз също харесвам Капитана, но когато е самостоятелно. Последният път, на София фест, беше заедно с Кючуков и Донски беше доста вулгарен, вероятно за да пасне на другите двама...

Да, така беше. Даже Кючуков не бях казала, че беше вулгарен, за разлика от Капитана.

# 13
  • Враца
Харесвам американски стендъп комедианти. Българските са слаби, но виждам, че лека полека задобряват и няколко вече се открояват, но още не са на необходмото ниво. Но, за това , трябва да помогне и публиката, която в началото, като излязаха тези шоута, хич не съдействаше и притесняваше актьора, но сега и там има подобрение.
Жените, не са ми комични или поне аз не съм попадала на такива.

# 14
  • София
Комеди клуб са ми фаворити.
Петя Кюпова е топ! Страшно се забавлявам с нея.
Емо Йоцов ме съсипва от смях всеки път.
Много мине любим Васил Ножаров, но нещо го веят други ветрове и рядко излиза на сцена.
Често ходя след работа, много разтоварващо ми действат.
И Къдравия, който отиде в Индайд джоукс, ми е любимец. И Надя Брайт харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт