Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 18

• 62 073
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Едно мнение на Young Wolf, когото следя в Инстаграм, който пише за филми и сериали.
"Най-накрая получих шанса да видя Епизод 1.
 С обичайните вкусове на Ay Yapim и характерното писане на г-жа Ирмак, сериалът имаше страхотен старт, над средното за новите сериали този сезон.
Въпреки това изграждането на света и експозицията донякъде липсват и въпреки всички правилни съставки, обстановката в Мардин се чувства леко обща и сюжетна, независимо от оригинала, предсказуема."

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 16:07 от NeZ_9

# 586
  • Кърджали
Sen inandır с Айча и Екин съм го превеждала... Мога да дам линк, ако някой го иска с бг субтитри. Приятно романтично филмче.
Този вампирският с Керем и Елчин в Нетфликс ли беше или за Блу ТВ.... Не че не съм го гледала, ама кво ми пречи пак да го погледна...  Проверих, в Нетфликс е, окей, ще се пуска да се погледне пак.
Бих искала линк,Александра
И ти благодаря предварително:hibiscus:
Заповядай
Sen inandır / Накарай ме да вярвам
https://videa.hu/videok/film-animacio/film-animacio-2Ye6SFDufLspt6hc?play=1

# 587
Някъде може ли да се намери The Therapist с Долунай Соусерт с английски или бг суб?

# 588
Sugarchen, аз вече и без това май свикнах да си правя съчинения  по картинки. Поне да бях научила езика😆
Сладури.

"Джан Верел влиза в
Далечен град."

Само че не знам каква роля ще изиграе.

# 589
Йо, същата работа съм аз 😅 Но вече знам доста думи, само ги шашкам у нас 😂
Този новият залагам, че е вкаран, за да ревнува Джиханчето🤭

# 590
"Според @birsenaltuntas1 се провеждат последните срещи за завършване на сценария на "Reminder" и подготовката за проекта е на път да започне.

Можем да получаваме новини по всяко време отсега нататък!"😍
HandeErçel | BarışArduç

# 591

Илко говори за Пойраз тичам да гледам ще се върна с коментар.

# 592
Момичета, вижте на каква интересна статия попаднах!

Кристина Браун

Психолог, основател на Центъра за психология на семейството и бизнеса

Първо трябва да застанете на страната на жените и да разберете защо гледат турски сериали. Има поне пет причини за това.

1) Дълги истории
Колкото и странно да звучи, едночасовите епизоди, през които зрителите интензивно следят живота на любимите си герои, дават усещане за стабилност и сигурност. В крайна сметка, без значение какво се случва в реалния живот, почти роднини на героите в рамката чакат у дома.

Освен това, когато човек гледа интересна история, тялото произвежда хормона на удоволствието допамин, така че когато един сериал свърши, искате още. И с подобна история.

2) Красиви актьори
Появата на турските актьори е легендарна: те редовно се появяват в световните класации на най-красивите звезди на планетата. Техните социални мрежи имат милиони абонати и често зрителите отиват да гледат следващия сериал само заради любимия си изпълнител.

Каква е тайната на популярността и дали е само въпрос на сладко-брутален външен вид?

Мисля, че не е само във външния вид. Турците, поради източния си манталитет, са чувствителни към семейните ценности и това се насърчава активно в телевизионните сериали. Мъжете се грижат за своите жени, деца, майки и сестри. Те се грижат за вас красиво, обсипват ви с комплименти и обграждат дамата ви с романтика. Действията им винаги са благородни и чисти. Това привлича на подсъзнателно ниво.

3) Луксозни локации
Разбира се, луксозните локации също не могат да не вълнуват духа. Тук има и море, и планини, и гори, и красиви сгради... Освен това в сериала показват красиви градове и улици, които са достъпни за жителите на нашата страна, което също е добра новина.

Много хора специално планират почивка до местата, които са видели във филма. Оказва се, че близостта до турското кино също е фактор за популярността му.

4) Предсказуем сценарий
Днес руската и западната филмова индустрия все повече отдават предпочитание на „истината на живота“, като активно отказват цензурата и показват плашещи сцени на екраните. Но животът вече е суров: всички ние редовно се сблъскваме с трудности и препятствия, така че понякога наистина искаме да се разсеем и да се отпуснем. И точно към това състояние са насочени много турски сериали: от първия епизод разбирате кой от героите е добър и кой лош, всичко е предвидимо и просто, любовта и доброто винаги побеждават.

5) Интензивност на страстите
Въпреки предсказуемия сценарий, турските сериали са лидери по наситеност на събитията и брой интриги на единица съдържание. Във всеки епизод текат реки от сълзи, а миналото е тясно преплетено с настоящето. Забавните сцени бързо отстъпват място на гангстерски престрелки, а героите се обичат като за последно.

И когато гледаме живота на любимите си герои, мозъкът ни преживява емоциите им, сякаш са наши собствени. Влизаме в историята, чакаме развръзката и наистина ни интересува как ще свърши всичко.

Тези преживявания дават усещане за богатството на реалния живот.
А това липсва на тези, които живеят в монотонен график.

Какви са предимствата на турските сериали?
Турските сериали имат своите недостатъци, но не могат да се нарекат и безполезни. Парцелите могат лесно да се комбинират с рутинни домакински задължения или дълги пътувания до работа. Това е начин да се отпуснете, да получите липсващите емоции и да избягате от собствените си проблеми.

Понякога наистина имаме нужда да видим някой друг да преминава през трудности и болка точно като нас, дори и на екрана. Номерът работи: „Тревожа се за него и това ме кара да се чувствам по-добре.“

И разбира се, добър сериал с красива история е творчество, а творчеството има лечебна сила.

Как турските сериали могат да бъдат вредни?
Често, след като са изгледали достатъчно истории за идеалната любов, много хора бягат от реалността, понякога дори се затварят в себе си.

Например една жена имаше неуспешна връзка с мъж, след което реши да търси само добри кандидати. И така тя гледа турски сериали, в които всички мъже изглеждат „едни“, а картината на любовта съвпада с тази, която би искала в живота си и започва да бяга от реалността. Тоест, той поставя „розови очила“, мислейки, че това може да се случи и в живота. Реалността обаче е друга.

Ето защо си струва ясно да се раздели сценария на екрана и реалния живот. Ако смятате, че сюжетът е твърде провлачен и ви води във фантазия и бягство от реалността, по-добре откажете да гледате нови епизоди и се съсредоточете върху това, което е важно в момента - семейство, работа, свободно време.

Ако не можете да не гледате любимите си епизоди, но все още не живеете живота си, по-добре се консултирайте с психолог. Специалист ще ви помогне да преодолеете травмата и да се съсредоточите върху настоящето.

# 593

Илко говори за Пойраз тичам да гледам ще се върна с коментар.

Страхотен не очаквах този анализ но ето още една причина Пойраз да се харесваше толкова.
Търсил е общи черти с Ата Берк започнал да гледа носът и очите в началото опитах се да се превърна в бащата.После се е сетил за неговите първи осем години и от там е потръгнало всичко.
Сцената която са снимали с застрелването на Синан е била почти без никаква подготовка исках да дам гореща емоция сподели Калели.Гледал е краката на малкия Ата за да може да се съсредоточи.Въобще не знаех как ще заснемем това и това беше поредната сцена в която пак се втурвам. Това определя за най-ужасния момент за Пойраз.Има ли по ужасно от това да застрелят детето ти и ти нищо да не можеш да направиш?
Пойраз е анти герой обречен на самота и полудяване още от самото начало.Илкер всъщност не е знаел че ще продължи сезона пишейки поста си да се сбогува с Пойраз в края на втори сезон.Говориха за играта им с Йозкан Уур който почина миналата година.😔 Каза ,че това е един от малкото хора които нищо лошо няма как да чуеш за него.
Направи ми впечатление че гледаше сцените с умиление особено предложението със скачането от балкона което каза ме е снимано в пет часът.😅
Ясно е още от самото начало че Пойраз ще откачи много сцени са излезнали като изпровизация на Илкер дори от там е дошло: Господ да те накаже Мюмтаз!😅
Все още много добри приятели с Мурат Далтабан.И той мисли като Етхем че историята я пишат само нещастните.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 11:52 от x BlackRose x the guardian team :)

# 594
Например една жена имаше неуспешна връзка с мъж, след което реши да търси само добри кандидати. И така тя гледа турски сериали, в които всички мъже изглеждат „едни“, а картината на любовта съвпада с тази, която би искала в живота си и започва да бяга от реалността. Тоест, той поставя „розови очила“, мислейки, че това може да се случи и в живота. Реалността обаче е друга.

Ето защо си струва ясно да се раздели сценария на екрана и реалния живот. Ако смятате, че сюжетът е твърде провлачен и ви води във фантазия и бягство от реалността, по-добре откажете да гледате нови епизоди и се съсредоточете върху това, което е важно в момента - семейство, работа, свободно време.

Ако не можете да не гледате любимите си епизоди, но все още не живеете живота си, по-добре се консултирайте с психолог. Специалист ще ви помогне да преодолеете травмата и да се съсредоточите върху настоящето.

Каква интересна статия, особено последният параграф Grinning диагнозата в психиатрията може да ни я класифицират като "психодизимания"Grinning

# 595
Гроздеее, диагнозата ти е точна...можеш и кабинет да отвориш!
Опашката ще е голяма, тук май всички сме с тази диагноза!

# 596
Кабинет, не, но мога нова тема да отворя "Хош гелдин в психодизимания" Grinning че има една група хора, на които наистина им трябва помощ (джандеми, ханкери, реймири и т.н.), в действителност това е наистина болест, въпреки че не съм психолог, но тяхната мания е просто извън класациите.....
Е, почнах да пиша коментара си с хумористична нагласа, но май не ми се получи Grinning

# 597
Ооо, да!
Тия крайните фендоми са много опасни. И самите актьори, много страдат от такива фенове.
Да не говорим и за противопоставянето между тях...а бе, луда работа!
Тях с предимство ще ги приемаш за лечение.
Примери бол за това.

# 598
Те са извън контрол.. безнадежден случай! Чакай набързо на намеря някой пример Grinning

Ето JoyHead Band

и има 72 лайка Grinning

# 599
Интересна статия написана от професионалист.
Турция отдавна печели от сериален туризъм и актьорите допринасят затова.  

По другия въпрос....  
Известността е нож с две остриета и понякога е опасно. За фандомите и любимците може много да се пише и говори. Разбирам че повечето искат / искаме любимците ни да са заедно в живота когато си ги гледал на екран и са те пленили ,но не винаги се получава.
Всеки има право да вярва в каквото си иска ,но в шоубизнеса съществуват и трикове.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 14:23 от femmi2

Общи условия

Активация на акаунт