Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 18

• 63 138
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Кърджали
Точно днес гледах в ютуб едно предаване, където се коментираше сегашното им положение с телевизиите, каналите и сериалите. Общо взето рейтинговата им система едва ли скоро ще се промени, повече се очаква каналите един по един да започват да окапват, понеже в момента цените за разходите за направата например на сериали са нереални, страшно надути, каналите са на загуба, само продажбите в чужбина леко спасяват положението, но не достатъчно, за да им покрие загубите. Имаше предположения че ще се правят повече сериали за платформите /то се и забелязва/, както и за ютуб, но на по-ниски, тоест вече по-реалистични цени.

Лирично отклонение беше това.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 17:12 от Aлекcандрa

# 91
Хюрем Султан и Сюмбюл Ага са заедно след много години в Кан

# 92
Уникална жена ❤️
Berguzar Korel

Нови от Неслихан и Кадир.
Неслихан е в своята 20та седмица😊🤰

# 93
Всички сериали тази вечер са отменени заради терористичния акт в Анкара :Бирсен Алтунташ

# 94
Ужас !:disappointed: Ще има и траур сигурно.

Алекс и аз бях чела / чула затова за каналите , загубите и че ще снимат повече на платформите за по - евтино. Там има и повече и предимства и актьорите взеха да ги предпочитат. Не ми се вярва тв каналите да окапят и като гледам, че продукцията се увеличава, вместо да намалява.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 21:14 от femmi2

# 95
При нашите съседи е нещо страшно 😐Терористи,убийства на жени ,убийства на деца.Направо ужас просто .

# 96
  • Кърджали
Феми, случайно попаднах аз в ютуб, разговора еше между двама наистина разбиращи си от работата, единия тв водещ откак се помня - Окан Баюлген /по принцип не го харесвах особено, но напоследък много ми допада като начин на мислене, нищо че пак не мога да изтърпя примерно цяло негово предаване, много говори този човек, прекалено много/, другият ютубър, ама от тези дето знаят какво правят - Оузхан Уур. Мислите на Окан като човек който над 20 години е в телевизиите ми бяха много интересни за слушане.
Аня, при комшиите май спокоен период не е имало. Светла им памет на жертвите на атентата, все пак да кажа...

# 97
Нещата световно вървят към катастрофа без спасение язък за невинните хора те са най-потърпевши.
Алекс Оузхан и за земетръсите много помага и за последните случаи с тази сбирка и истории.
Окан е малко шармантен ,но знае какво говори гледала съм някои предавания негови.

# 98
Точно днес гледах в ютуб едно предаване, където се коментираше сегашното им положение с телевизиите, каналите и сериалите. Общо взето рейтинговата им система едва ли скоро ще се промени, повече се очаква каналите един по един да започват да окапват, понеже в момента цените за разходите за направата например на сериали са нереални, страшно надути, каналите са на загуба, само продажбите в чужбина леко спасяват положението, но не достатъчно, за да им покрие загубите. Имаше предположения че ще се правят повече сериали за платформите /то се и забелязва/, както и за ютуб, но на по-ниски, тоест вече по-реалистични цени.

Лирично отклонение беше това.

Поредният терористичен акт в Турция. Има  убити и ранени. Само не разбрах дали някоя терористична организация е поела отговорността за извършеното. Страшно е.
Вземам повод от това, което е написала Александра. То е ясно, че кризата в развлекателната индустрия върви в пълна сила от няколко години, но особено осезаемо е от последната една година. Щом нямаше летни сериали значи можем да си представим каква скъпотия е в този сектор. Виждам, че и в малко сериали могат да си позволят лукс с наемането на големи вили или по-голям актьорски екип, понеже не се знае дали няма да занулят сериала заради нисък рейтинг. Колко случаи има от последните две години на сериали стигнали до 4-5 епизод.
Останалото, което ще напиша ще е в спойлер за да не досаждам излишно, но пък искам да споделя. Hug

Скрит текст:
Както си следя сериала Ветрения хълм по канал 7, не че е надежден канал, но ГГ много ми харесаха и продължавам да го гледам с интелес и втори сезон. [И в петък във фрага за понеделник съобщават, че 146 -ти епизод ще се излъчва в събота, а после четох и инфо от Бирсен Алтунташ, че внезапно от канал 7 са взели решение вместо през седмицата в 21.15 часа, да се излъчва в събота и неделя от 19.00  часа. И така няма да дават на седмица по 5, а по 2 епизода. Това всичкото нещо е заради сериала Плен/ Есарет за да му вдигнели рейтинга и понеже е на Карамел Япъм, а Рейн понеже никой не ги познава могат да си жертват продукцията. Но още преди да стартира новия сезон съобщиха, че сменят режисьорите на Ветрения хълм, а и една дузина актьори излезнаха и бяха заменени само от две актриси, чието присъствие не е кой знае какво. Така че дизито се крепи почти само на главните герои и техните истории. Вероятно има две основни неща важни за актьорите -  избор на продуцентска компания и телевизионен канал за излъчване на продукта. Защото ако Гьокберк Йълдъръм и Джемре Арда бяха в друг проект сигурно щяха  да имат по-голям шанс. Скоро очаквам да занулят сериала, но и като гледам и останалите им сериали на канал 7 са с катастрофален рейтинг, но са и много слаби продукции. Кървавите цветя са също с много нисък рейтинг, но тях ще ги подържат до последно. Мисля, че и ще завършват трети сезон.
 /spoiler]

# 99
Ай , недейте така че като го пишете направо човек тръпки да го побият и да не ходи вече в Турция и живее. Проблема за жалост е световен не само при комшиите. Господ да пази всички ни и да се молим.  Hands Pray

Якут , Плен от време на време го гледам по нашата тв. Главният много строг външен вид има чак ме плаши. Кой сезон излъчват в момента в Турция? Ежедневните дизита много ги разтягат.  
При нас първи сезон ли върви ?
Иначе забравих че заради кризата през лятото нямаше летни ромкоми.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 21:22 от femmi2

# 100
Последния дневен сериал който следях беше Морска звезда преди многооо години ;д не знам дали има гледал дори този сериал.

# 101
Ай недейте така че като го пишете направо човек  тръпки да го побият и да не ходи вече в Турция и живее. Проблема за жалост е световен ,не само при комшиите.
Господ да пази всички ни и да се молим.  Hands Pray

Якут , Плен от време на време го гледам по нашата тв. Главният много строг външен вид има чак ме плаши. Кой сезон излъчват в момента в Турция? Ежедневните дизита много ги разтягат. 
При нас първи сезон ли върви ?
Иначе забравих че заради кризата през лятото нямаше летни ромкоми.

Така е Фемми 2, дано Господ всички да ни пази. Hands Pray
Плен в Турция стигна до сезон 3, еп. 386. Проблемът на този сериал, че нищо не се случва. По едно време реших ударно да изгледам няколко серии, но бързо се отказах защото видях, че е загуба на време. И 50 епизода да си пропуснал, пак ще си наваксаш. А ГГ изобщо не си подхождат. Хира е красавица, но  Орхун е възрастен за нея, нито името ми допада, нито играта.

# 102
Три дневен траур е обявен ,но мисля ,че чак понеделник ще се върнат към нормална си програма. Галата на сериала на Улаш и Хазал също се отменя.

# 103
  • Кърджали
Това би трябвало да означава, че и излъчването на първия епизод на  Първи и последен 2 остава за другия четвъртък.

# 104
значи няма да има шербета в петък?

Общи условия

Активация на акаунт