Блефаропластика - 4 тема

• 41 794
  • 575
  •   2
Отговори
# 75
  • София
Мисля, че Янева от Болница Зора работи с НЗОК.

Да, и Янева и Средкова!

# 76
Здравейте,

През изминалите месеци направих консултации с д-р Янева, д-р Милев и д-р Димова.
Бих казала, че при д-р Димова се почувствах най-сигурна. Говорихме доста, обясни ми подробно как ще се случат нещата. Не ми спести нищо и ме накара да имам съвсем реалистични очаквания. След това имахме още една среща за преглед и си запазих час за операция.
Вътпросът е че не съм срещала много отзиви и за нея и някак бих се чувствала по-спокойна, ако някой е минал тази процедура при нея и ми сподели. Снимки на резултати още повече биха ме зарадвали.

# 77
Здравейте. Можете ли да препоръчате лекар в Пловдив, който може да направи горна блефаропластика по НЗОК? Проблема не е само естестичеки.

# 78
По НЗОК пак не е съвсем безплатно.
https://www.nhif.bg/bg/online/answers/48801
В Пловдив правят в Св. Георги Клиника по изгаряния, пластично-възстановителна и естетична хирургия

# 79
  • София / Пловдив
https://www.unihosp.com/kliniki/otdelenie-po-plastichno-vuzstano … rurgiya-za-detsa/

Това е отделението. Тук факирът е д-р Гигов, но за него се чака дълго, година напред часовете му са пълни. Според мен обаче си струва чакането Simple Smile Шефът на клиниката проф.Анастасов също работи очи и мисля, че е по - оптимален със сроковете за прием. Но както вече стана дума, плаща се и тук, касата не поема всичко като цена. Като екип, отношение и т.н, са супер.

# 80
Не е напълно безплатно, ако се наложи използване на споменатите допълнителни медицински изделия и консумативи. А то не се налага винаги.

# 81
Zigizagi, знаете ли за случай на напълно безплатна блефаропластика по ЗК?

# 82
Да. Доскоро работата ми беше свързана с лечебни заведения и затова си позволих да напиша, че има възможност операцията да мине по НЗОК ако се касае наистина за медицински проблем, който пречи на зрението, а не само козметичен дефект.

# 83
След години следене на темата, дойде ред да споделя и моя опит с блефаропластиката.
Много се колебаех на кой доктор да се доверя за тази процедура и все не събирах смелост. Сигурно все още нямаше да съм се решила, ако не се бях срещнала с приятелка, която беше направила горна блефаропластика една седмица преди да се видим. Бях много впечатлена от резултата при нея и в крайна сметка се престраших. Blush Тя беше правила блефарото при д-р Кънев във Вита. След близо четири месеца чакане успях да си запиша час за консултация при д-р Кънев през супердок. По време на консултацията докторът ме предупреди, че извършва блефаропластика само с обща анестезия, което аз вече знаех от приятелката ми.
Операцията ми беше през м. декември. Отидох сутринта към 07:00ч. в отделението на болницата, взеха ми кръв и урина за изследване и към 08:00ч. слязох в операционната. Някъде преди обяд се събудих в стаята с две торбички с лед на очите. Торбичките с лед ги държах до вечерта, но може да се махат за малко, например за да отиде човек до тоалетна или да хапне. Имах лепенки само върху шевовете, благодарение на което можех да виждам нормално. За да няма оток се слагат лепенки и под очите, въпреки че там нищо не е правено. Вечерта се прибрах вкъщи. Болка не съм имала абсолютно никаква в нито един момент след операцията. На третия ден след операцията ходих до болницата за да махнат лепенките и да почистят шевовете. Сложиха ми нови лепенки, само в двата края на очите, които държаха конците. На седмия ден ми свалиха конците.
За цената не ме питайте. Не е посочена в ценоразписа на болницата и предполагам, че се определя в зависимост от конкретния случай и желанието на пациента.
Това е в общи линии. За момента съм много доволна. Надявам се резултатът да се задържи поне 7-8 години. Слагам снимки в скрит текст.
Скрит текст:
Преди

2 часа след операцията

2 дни след операцията

4 дни след операцията

След свалянето на конците

# 84
Обща анестезия какво е- краткотрайна венозна упойка или такава с интубация?

# 85
Zigizagi, знаете ли за случай на напълно безплатна блефаропластика по ЗК?

Няма такъв вариант, плаща се избор на екип. От 01.01 е 900лв в Бургас приД-р.Камбурова. До края на 2024г. беше 500лв.

Утре (20.01) ще си правя при Д-р. Камбурова , имам отлични отзиви за нея. След няколко дена (когато съм в състояние) ще мога да споделя и разкажа от първо лице.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 20:30 от Nad nad

# 86
Artemida70, пълна упойка, венозно през абокат.

# 87
  • София
Sonik, чудесно се е получило.

# 88
Artemida70, пълна упойка, венозно през абокат.
Тоест с интубация?
Защото периферната също се влива през абокат, но е краткотрайна и не се изисква интубация.
Чудесен резултат.

# 89
sonik, а имаше ли зашиване на мускула към хрущяла?
Цитирам блогът на алена, където тя е написала:
"За да се реши проблема с птозата в зоната между веждата и окото (външния ъгъл), се изрязва част от мускула над окото (който е като дъга), а външният му край се повдига и зашива за хрущялната плочка (вътрешен шев)."
Супер резултат!
Честито! Hug

Общи условия

Активация на акаунт