Блефаропластика - 4 тема

• 41 831
  • 575
  •   1
Отговори
# 90
ДХ3, интубацията не е ли с тръба в гърлото? Не са ми слагали тръба или поне не докато съм била в съзнание. Отидох в операционната, анестезиологът каза какво да ми включат през абоката и после се събудих в стаята.
Zanet, не съм питала за това на консултацията и честно казано не знам. Задавах въпроси основно за упойката и процеса на възстановяване след операцията, защото това ме притесняваше най-много. Имах едни мастни натрупвания (като торбички) във вътрешния ъгъл на окото, които докторът каза че ще махне по време на операцията и ги е махнал.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 12:10 от sonik

# 91
Аз имам час за консултация при Средкова началото на февруари.Но сега и за този лекар от Вита се замислих.Но и цената ми е водеща,а така без цени не ми се обикаля по лекари само:

# 92
Здравейте мили момичета! Благодаря на всяка една от вас, която си е отделила от времето да сподели как е преминала нейната операция. Запазила съм си час за операция на долен клепач при д-р Веселин Молов. Налага се да ми сложат и мазнина взета от мен, защото имам хлътвания под очите.Някой има ли отзиви за неговата работа за този тип операция, защото знам, че повече е известен с такава на бюстове. Предварително благодаря!

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 14:58 от Нина Николова 773805

# 93
Artemida70, пълна упойка, венозно през абокат.
Тоест с интубация?
Защото периферната също се влива през абокат, но е краткотрайна и не се изисква интубация.
Чудесен резултат.
Явно е било с краткотрайна венозна упойка. Тя е подходяща за процедури за час.
Няма интубация, това означава че пациентът диша самостоятелно.
Тези доктори, които по- горе са споменати, които взимат 500-1000 лв и слагат местна упойка, само режат отпуснатата кожа е ефектът от процедурата е по- кратък на половина.

# 94
По принцип при всичките ми пълни упойки, интубирането се е случвало, след като съм
приспана.Но говорим за упойки, които е трябвало да бъдат над час.

# 95
По принцип при всичките ми пълни упойки, интубирането се е случвало, след като съм
приспана.Но говорим за упойки, които е трябвало да бъдат над час.
Предполагам, че се е налагало.
Примерни състояние, за които се прави пълна венозна анестезия без интубация- шиене на разкъсвания при раждане, махане на маточен полип, аборт, колоно и гастроскопия.
При блефаропластика чета в сайтовете на хирурзите, че е венозна без интубиране. Но за ендоскопски браулифтинг, с който може да се съчетае горна блефаропластика, се прилага пълна упойка с интубиране. / това е от сайта на Ильо Стоянов/

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 20:59 от Artemida70

# 96
Между пълна упойка и приспиване има разлика.И в двата случая заспиваш, но при пълната мозъкът е в състояние, близко до комата, затова се прави интубиране, защото може мозъкът да откаже заради медикаментите и да спре дишането.
При втората упойка се води като заспиване, тогава мозъкът е активен и няма нужда да се подсигурява дишането.
Макар и при двете да се заспива, първата е сериозната упойка, втората е лек вариант за кратки интервенции.
Моите операции бяха дълги и затова бях под пълна упойка с интубация, докато имам няколко краткотрайни манипулации до 30мин., извършени с втората, когато не се налага да се подсигурява дишането , защото упойката действа съвсем различно на мозъчната дейност
Лаишки обяснено.Това е разликата.Не се прави интубацията при нужда, а се прилага при сериозните упоявания на пациента.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 22:37 от ДХ3

# 97
Кой от коментираните в темата лекари прави операцията с корекция на мускула, така че да има по-дълготраен ефект? Запазих час за консултация за д-р Средкова, но ми се иска да чуя и друго мнение.

# 98
  • в 1001-та нощ
Между пълна упойка и приспиване има разлика.И в двата случая заспиваш, но при пълната мозъкът е в състояние, близко до комата, затова се прави интубиране, защото може мозъкът да откаже заради медикаментите и да спре дишането.
При втората упойка се води като заспиване, тогава мозъкът е активен и няма нужда да се подсигурява дишането.
Макар и при двете да се заспива, първата е сериозната упойка, втората е лек вариант за кратки интервенции.
Моите операции бяха дълги и затова бях под пълна упойка с интубация, докато имам няколко краткотрайни манипулации до 30мин., извършени с втората, когато не се налага да се подсигурява дишането , защото упойката действа съвсем различно на мозъчната дейност
Лаишки обяснено.Това е разликата.Не се прави интубацията при нужда, а се прилага при сериозните упоявания на пациента.

Не е просто и само това. Интубиране се прави тогава, когато е важно мускулите да са релаксирани. Релаксират се, защото могат неволно, неволево да трепнат и това да е "фатално", ако в този момент се прави разрез, например. За тази цел се прави релаксиране на мускулите, така, че операторът да е спокоен, че няма да стане фал.

В този момент обаче, когато мускулите са релаксирани, ние не може да дишаме самостоятелно, защото участват мускули. За да дишаме ни интубират и машина ни помага в този процес. Приспиване, обезболяване, релаксиране са различни компоненти на общото понятие "под упойка".

# 99
Artemida70, пълна упойка, венозно през абокат.
Тоест с интубация?
Защото периферната също се влива през абокат, но е краткотрайна и не се изисква интубация.
Чудесен резултат.
Явно е било с краткотрайна венозна упойка. Тя е подходяща за процедури за час.
Няма интубация, това означава че пациентът диша самостоятелно.
Тези доктори, които по- горе са споменати, които взимат 500-1000 лв и слагат местна упойка, само режат отпуснатата кожа е ефектът от процедурата е по- кратък на половина.

Като цяло се избягва рязането на мускулите, защото след 2-3 блефаропластика, може да спим с отворени очи 😃.
Аз дадох 900лв , по ЗК заради самата Д-р.Камбурова (Бургас). Преди 2г ходих в Ст.З. при Наталия Иванова, но…..много мнения, четене, консултации, Турция, БГ…избрах си Бургас+ЗК 😉

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 12:39 от Nad nad

# 100
Nad Nad, кога си прави блефаропластиката при д-р Камбурова? Вече 1000 лв ли е при нея? Може ли снимки на очите преди и след - на лични,ако се притесняваш да ги споделяш тук. Аз имам час при нея утре.

# 101
На мен никой не ми споменавал рязането на мускули. Правилата съм 4 консултации - с д-р Янков - Варна, а в София - с д-р Средкова, доц. Романски и д-р М. Янева.

# 102
Nad Nad, кога си прави блефаропластиката при д-р Камбурова? Вече 1000 лв ли е при нея? Може ли снимки на очите преди и след - на лични,ако се притесняваш да ги споделяш тук. Аз имам час при нея утре.

Здравей, на 20.01.2025г я правих
Избор на екип е вече 900лв
На ЛС ще пратя.

# 103
А как минава по ЗК ако е естетичен проблем? Или случаят не е такъв?
Защото при мен освен естетика, има едно усещане за тежест на единия клепач, но не е степен да не мога да виждам от него или подобно:

# 104
А как минава по ЗК ако е естетичен проблем? Или случаят не е такъв?
Защото при мен освен естетика, има едно усещане за тежест на единия клепач, но не е степен да не мога да виждам от него или подобно:

Основно естетика беше за мен.
С направление от личната, след това офталмолога си оправя нещата. Аз също съм с асиметрия, едното око ми е с астигматизът, усещах умора и аз точно на него заради по-голямата птоза. Сега усещам лекота и никога не ми е било толкова отворено 😃

Общи условия

Активация на акаунт