Определяне на цветотип с помощта на ИИ

• 227
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета,

наскоро си направих експеримент и помолих ChatGPT да ми направи професионален цветови анализ.
За целта се качва снимка в близък план на дневна светлина, без грим.

Цял живот съм живяла с убеждението, че цветотипът ми е "есен", но ChatGPT много упорито се опитва да ме убеди, че съм "soft summer", тоест "лято" Simple Smile че и доста убедителни аргументи ми дава.
Та сега се опитвам да преосмисля гардероба и цветовете на гримовете си в посока "меко лято" Blush

Въпросът ми е - правили ли сте си такъв анализ с помощта на изкуствен интелект и доколко резултатът съвпада с предварителните ви убеждения? Или пък с мнението на професионалист, ако сте посещавали такъв?

# 1
Питах гпт-то кой умира в един сериал и той ми каза човек от друг сериал. Питах го да ми намери кой пее една песен, която шазам не намира и той ми извади 7 различни песни, от които нито една не съществува. Питах го тази програма на пералнята каква е и сложих снимка и той ми обясни, че тази програма е за бързо замразяване на месо. Питах го това което соча на снимката лимфен възел ли е и той ми каза, че това е зъб. На врата ми.
Толкова за разговорите ми с чатгпт и неговите анализи.

# 2
Как по снимка? Сигурна ли си, че цветовете са реални?
Питай го дали му е калибриран мониторът... Laughing

# 3
По принцип не е само ChatGPT, има и други онлайн приложения за цветови анализ. Има и специален уред за такъв анализ (цветомер), използва се от професионалисти.
Все пак цветът е физическа величина и има обективни физически характеристики (топлина, сатурация и т.н.), които подлежат на обективен анализ с инструменти и могат да се измерят. Не е същото като да питаш за смисъла на живота.
Ясно, че една снимка няма как да е меродавна, аз качих поне 6-7, от различни сезони и с различна слънчева светлина.

# 4
  • София
Chat GPT може са ви даде страхотни отговори, стига да знаете как да питате правилно. Все пак винаги информацията трябва да се проверя

Общи условия

Активация на акаунт