Блефаропластика - 4 тема

• 50 796
  • 690
  •   3
Отговори
# 675
Пиша анонимно, че имам доста лични познати във форума, а не бих искала да знаят.
Препоръчвам консултация и с проф. Юрий Анастасов в Пловдив. Преди седмица имах при него фейслифтинг, съчетан с блефаропластика. Нямах много сериозни проблеми с клепачите, по-скоро с увисналата долната част на лицето, но професорът ме убеди, че тъй и тъй ще лягам под ножа, след това разликата между младото лице и падналите клепачи ще е драстична.
Още е рано да говоря за резултати, защото операцията беше 5 часа, много сериозна, шия, лице, бузи, имам много големи отоци, но това, което ме притесняваше  - смъкнатия овал, вече го няма. Вярвам, че след два месеца ще изглеждам коренно различно.
Мислих доста, преди да се реша, самият той също ми каза, че мога да живея още няколко години по този начин, но предпочетох да не се мъча повече, защото страшни комплекси ми създаваха тези виснали бузи.
На 50 години съм, с много тежка, плътна кожа. Което е много добре от една страна, защото нямам бръчки, но от друга...

Очарована съм от професора, клиниката, отношението, следоперативната грижа и личния подход. Силно препоръчвам на всеки, който мисли в тази посока, да се консултира и с него. Той не поема много работа, не оперира на конвейр, целта е индивидуално внимание към всяка пациентка, а за професионализъм няма да коментирам. Огромен превес в решението ми имаше фактът, че оперира лицеви аномалии, и то при деца.

# 676
А какъв вид фейслифт правихте и. цена ориентировъчно?Честито и бързо възстановяване.

# 677
Води се цервикофациален лифтинг на лицето и шията.
Не кожен, а чрез въздействие на СМАС - подкожни мазини, мускули.
Реално целият този слой се хваща и размества нагоре и настрани.
Имах и мастни натрупвания под и около брадичката, професорът каза, че е разнесъл и тях.

Няма да крия, че ужасно трудно понесох последствията от общата анестезия - повръщане целия ден след операцията, гадене и на следващия ден. Не очаквах да ми е толкова тежко, била съм няколко пъти под пълна упойка, но явно тук дължината на операцията и времето под анестезия са от значение да се чувствам така зле. В момента също изглеждам, сякаш е минал танк през мен, но се надявам да си струва.

Цената професорът я определя след индивидуална консултация, защото зависи какво и как ще се прави.
Аз бях на консултация през юни м.г., тогава договорихме цената, той направи отстъпка, защото се съчетават две операции. Исках операцията да е сега, защото само януари мога да си позволя по-дълъг престой вкъщи. 4500 евро за всичко. Отделно се купува една компресионна маска, с която се ходи денонощно след операцията, но цената е пренебрежима.
Сега цените със сигурност ще са други, но едва ли драстично.
Дава ви писмена консултация да си я четете и да мислите. Вътре е описан методът, който ще се прилага, сложени са и ваши снимки. Реално това е и информираното съгласие, което се подписва в деня на операцията.

Екипът е много добър на професора, медсестрите, които се грижиха за мен бяха изключително мили и внимателни.

# 678
Супер звучи, чакаме отзиви след възстановяването и след година, да речем.

# 679
Гледам на Войнов и Таук резултатите и не е това което искам. Гледам някои хора как ахкат на резултатите им но за мен е средна работа да не кажа че някои резултати изобщо не ми харесват. А на този професор къде видяхте преди и след има ли страница?

# 680
Гледам на Войнов и Таук резултатите и не е това което искам. Гледам някои хора как ахкат на резултатите им но за мен е средна работа да не кажа че някои резултати изобщо не ми харесват. А на този професор къде видяхте преди и след има ли страница?
Предизвика любопитството ми. Какви са ти очакванията от блефарото? Дай пример за добър резултат.

# 681
  • Бургас
И на мен ми е интересно.
В групата "безОпасна красота" във Фб има един мъж, който си е правил лифтинг при една турска професорка, много я хвали, обаче като видях - той коренно различен човек станал! Прилича на Мон Дьо! И една дама пак при нея - добродушна, с меко лице, а после едни остри черти - коренна промяна. Ами не считам, че това е добър резултат.

# 682
Аз питам, защото е изключително важно какви са очакванията на пациента. Мен примерно трима лекари ме отказаха от следваща планирана операция, защото няма да стане това, което искам. За което съм супер благодарна. Друг си призна директно, че изобщо не може и не иска даже да пробва. Та затова любопитствам така какво е очакването.

# 683
  • София
Много полезна информация от дамата с фейслифтинга. Да Ви е честито! Покажете снимки като попремине време. Цената ми се видя доста добра.

# 684
Относно Наталия Иванова и Желязкова, аз също съм била на консултация и при двете за ДБ. И на мен д-р Иванова говореше за филъри, а Желязкова-че просто ще премахне минимално торбичките, за да няма хлътване. Войнов обаче прави fat repositioning,  поради което се насочих към него. Явно офталмолозите само отстраняват.
Относно д-р Димова, имам приятелка с ГБ при нея, доволна е. Аз лично я посещавам за някои естетични процедури.

# 685
Точно затова предложих Таук и Войнов. И двамата го правят и имат цялостен поглед върху анатомията на лицето. За мен офталмолог няма да се справи с това успешно.

# 686
Ами примерно в инстаграма на Д-р Узунов много ми харесва една операция има и като клип преди и след. Според мен е правен и някакъв лазер за стягане  на кожата.Обаче той има много малко снимки преди и след което според мен означава че няма голям опит. На Наталия Иванова има точно подобен резултат заради което се бях насочила към нея и там пишеше транспозиция на мазнини но при консултация не я предлага тази транспозиция. Аз съм за трансконюнктивална блеферо но Войнов и Таук доколкото съм виждала винаги правят външен разрез за да оберат кожата а много лекари в чужбина при подобни торбички правят трансконюнктивално и после силен CO2 лазер за стягане на кожата.

# 687
С CO2 резултатите са винаги голяма въпросителна - при мен нямаше никакъв ефект, за разлика от Halo/BBL. Зашо не попиташ за трансконюнктивална? Честно казано, не знам моята как е правена, не помня да съм имала разрези.

# 688
  • Бургас
Д-р Узунов млад ли е?
Това, че няма снимки може да значи, че просто не ги е качил. Много лекари пренебрегват тази "видимост", особено затрупаните в работа.
Камбурова в Бургас също няма снимки и даже сайтът е доста семпъл, обаче има много добри резултати и много снимки, които показва на консултации.

Правила съм CO2, имаше ефект, но краткотраен.

# 689
Узунов е млад май няма 30г със сигурност няма много опит и един красив резултат не означава че няма 10 не добри. Гледах и Енчев към който по принцип имам някаква антипатия и да ви кажа негови блефаропластики ми харесаха но цената му вече ми е твърде много към 4к евро

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 21:57 от Niss

Общи условия

Активация на акаунт