"МAРТЕНСКАТА ни дружинка става на 1 годинка!"III

• 7 826
  • 273
  •   1
Отговори
# 45
А колко е голамо това нещо, Кате? Аз се чудя да не е някой дребосък  Rolling Eyes Аз си го представям с размерите на техния охлюв примерно  Rolling Eyes Ако е нещо малко ще й взема един камион да се радва  Joy
http://www.family-bg.com/catalog/prX_2171.htm
или този гараж
http://www.family-bg.com/catalog/prX_2165.htm

# 46
Черпя ви виртуално. Моят бебо днес става на 11  месеца.

Ние имаме такова камионче и Ивчо много си играе снего. Някой купувал ли е голяма количка, която детето трабва да язди и бута с крачета, ние му взехме скоро и си сложихме голяма беля на главата, Иво иска постоянно да е върху нея и някойда я бута и така с часове.

Наде, радвам се че си успяла.

Гале, дано Зори да не вдига повече температура и хремата да и мине бързо.

Вашите дечица, кога казаха първите си думички, моето още само изговаря срички и даже му е трудно да повтаря тези, които аз му казвам, но иначе знае значението на много думи.

Момичета като ви чета как вземате храна от детска кухня направо ви завиждам. В Чехия няма такова нещо, продават само консервирана, но тя е доста пикантна и солена според мен. Много често има в пюретата босилек, риган или др. подправки    Rolling Eyes

# 47
Тася, много хубава питка си направила, аз два пъти се опитвах последният месец, че тук няма на кого да рзчитам като му дойде времето да направи, но все не се получава. Моля те, напиши каква ти е рецептата.   baby_neutral

# 48
Честито на рождениците (днешни,вчерашни...)!!! Много е хубав този месец март,когато дечицата ни порастват Simple Smile Нека да има повече такива празници.
Искам да ви питам,как са ви фонтанелките?Нашата доста се е позатворила.Е,има още,но сигурно няма да е задълго.А педиатърката ни казва че трябва да се затвори чак на 18 месеца.То е ясно че не може да стане всичко като по учебниците,ама все пак.Как е при вас?

# 49
Честит рожден ден на всички дечица, на които не съм честитила   bouquet   bouquet   bouquet
Здраве, късмет , радост и успехи   bouquet  bouquet

А колко е голамо това нещо, Кате? Аз се чудя да не е някой дребосък  Rolling Eyes Аз си го представям с размерите на техния охлюв примерно  Rolling Eyes Ако е нещо малко ще й взема един камион да се радва  Joy
http://www.family-bg.com/catalog/prX_2171.htm
или този гараж
http://www.family-bg.com/catalog/prX_2165.htm
Като костенурката горе-долу, не е много голям. Ние имаме един камион 2 пъти по-голям и Михаил му отделя 2-пъти повече внимание  Joy
Вече имаме 3 кътника, общо 11 зъба  Wink обаче тези дни беше такъв киселеци  Sad и продължава да се кисели, на всичкото отгоре му тече вода от носа и колкото и да ме убеждават, че зъбите, дупето и носа нямат нищо общо, за пореден път порастването на зъб е свързано с течащ нос и червено дупе  Sad  От 3 дни давам панадол преди сън вечер, но пак се буди по 3 пъти  Sad
Още не сме проходили, на няколко пъти прави по 3-4 крачки и като се осъзнае, че не се държи кляка и започва да пълзи  Joy

# 50
Здравейте на всички и аз искам да се включа към вашата дружинка.Беба става на годинка на 17.03. Все се каня да се включа към мартенските бебета и все нямам време.Беба се казва Деница.

# 51
Кате, и при нас определено има връзка между зъбите, носа и дупето  Grinning Почват сополи /с различна интензивност/ и често акане. Ама вие много сте ги наредили вече  Laughing

Нашата фонтанела също не се е затворила още. И има още о/о 1-1,5см в диаметър да се затваря. С мъжа ми се бъзикане, че този блондински мозък за щерката просто няма място къде да се побере в таз главица  Joy

Добре дошла, Шунчице  Mr. Green

# 52
  • София
На последната консултация педи каза,че нашата фонтанелка се е затворила вече.Забравих да я питам дали да продължавам с Вигантола,ама мисля до края на зимата да му давам по 1 капчица когато се сетя.

Добре дошла ,ham!

# 53
  • Варна
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КАРИНА! bdbaloni
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦА НА МАРИЯ И СОФИЯ, ПРЕСИЯНА, АЛКЕСАНДРА И ДИМИТЪР!  bouquet
Добре дошла на ham!  bouquet
Честита последна месечинка на Иво!  bouquet
Разгледах снимките. Марти много е порастнал и е много хубав рожденик. Heart Eyes
А Пресияна е голяма красавица! Специални поздрави за нея от нас! Heart Eyes
И Тася се е справила страхотно с погачата.  chef
Фонтанелата на Преслав е колкото монета от 1ст. Докито каза вместо Вигантол да му давам мултивитамини до края на зимата и сега пие Киди фарматон през ден.
За смяната на памперса-все още на повивалника, на леглото не успявам нищо да направя. Mr. Green
EkaterinaM, много зъб, много нещо, бе. ooooh! Ние едва до 7 ги докарахме, но без никакви проблеми, слава Богу! Praynig Още не съм започнала да му ги мия, защото той вечер заспива с млякото и не ни е ясно как ще става този номер, но скоро ще му купя паста Ненедент и поне сутрин ще ги мием. Някой се притесняваше, че гълтали пастата. Те бебешките пасти са направени безвредни при поглъщане. То е ясно, че детето не може да изплюе. Peace
Радвам се, че някои дечица са по-добре. И другите бързо да оздравяват. Hug

# 54
  • София
Честит Рожден Ден на Карина!!!

Безмерна,много ти е хубава рожденничката! Hug

# 55
 ЧЕСТИТ 1 РОЖДЕН ДЕН НА КАРИНА!  bouquet   Ох ,аз днес добре разтоварих! Grinning Майка ми гледа Юджи и ние с половинката излезнахме самички,аз си направих няколко подаръчета... Wink Ама то след толкова притеснения около децата вече щеше да ми гръмне главата. Crazy Писи и Дани ама много са сладки!  Hug tasia,Цеци вие музикални таланти сте явно  Wink чак сега се издадохте...! Wink        Целувки и Лека Вечер от мен! Heart Eyes

# 56
Добре дошла на Хам!

НАшата фонтанела е голяма - ок. 2 на 2 см, но ни спяха вигантола преди няколко месеца още, защото ни беше висок калция, така че Тасия питай все пак дали да го пиете, след като вече се е затворила... Приницпно и нашето доки каза до 1,5-2 г трябва да се затвори - няма фиксирани правила и е много индивидуално (както всичко). Аз нали за рахота се бях притеснила, но ми каза да го вадя по 30 мин на вън на слънце и е достатъчно... А пък и той вече е като изтребител тези дни - вече се опитва да тича едва ли не - само му дай цел... Жалко, че не е съвсем здрав още иначе щях да му наоравя прощъпулника сега, преди РД...

Мики, на всяка цена отидете на лекар. Не искам да те плаша, дано е фалшива тревога, ама нали ви писах, че около годинката бебоците изкарват вирусна болест без или с много слаби симптоми и, ако не се хване навреме, може да се усложни... То при нас се оказа, че май бавачката му е била болна, обаче точно без симптими - сега е с бронхопневмония, но без Т и кашлица - затова не я е усетила и му е прехвърлила вируса...  ooooh!

Гале, не нужно да ти вдига беба Т, за да се притесняваш и въобще не казвай, че преиграваш. На всяки му е ясно, че и 37,5 да е, пак ще се притесним... Айде да минава и нищо да не е...  Hug

Лека вечер от мен...

# 57
Това за болестите около РД не важи само за бебетата. Аз почти всяка година се разболявам преди или след, а най-често точно на рождения ми ден  Tired Казват, че тогава попадаш в някаква дупка. Не вярвам много в такива неща, но е факт. Тази година не знам как ми се размина  Rolling Eyes Същото се отнася и като тръгна ди излизам отпуск или идват любимите ми Коледни празници. Задължително ще тръгна да се смотвам няколко дни преди това. Така, че аз превантивно си следя за такива неща и при Маги

# 58
Честит Рожден Ден на Карина !   bouquet  bouquet  bouquet
boriva  заведох ги и двамата днес на лекар ама беше голямо приключение. Ние обикновенно Симона я водиме супер рядко и сами си я лекуваме и днес му казвам на мъжа ми да ги заведеме ,а той  Shocked гледа сякаш му казвам на луната да ходиме и като почна да ми обяснява ,че на децата нищо им няма и че най много някъкви други капки и сироп да ни изпишат и нищо ново няма да ни каже лекаря. Ама аз не та не, заинатих се заради рождения ден ,че нали бързам да се оправят и отидохме в крайна сметка ама казаха ,че освен хремата на Алекс нищо друго му няма гърлото дори не му зачервено и не само ,че не ни даде капки и сироп а им спря и тези където му давах до сега каза само вода с морска сол да му слагам ,а на Симона окото и беше възпалено и още не и било минало та за нея мехлема да продължиме да слагаме.
А аз накрая го питах дали може да празнуваме рождения ден  Joy и мъжа ми след това 3 часа ми пили на главата как съм завела децата здрави за да питам доктора за рождения ден и чак ме майтапи ,че съм пропуснала да питам педито каква торта да поръчаме  Joy
Дано наистина нищо да му няма ,че на мен не ми харесва как му хърка нослето.
Веси ,аз никога не съм боледувала около рождения ми ден и винаги преди и след това съм в супер настроение явно не изпадам в дупка ама сестра ми съм я забелязала ,че на Коледа винаги е болна  newsm78 много странно иначе има рожден ден на 22 ноември което е малко преди коледа незнам дали има връзка.
А за креватчето на Алекс питаше- с решетки е ,но посредата 2 от пръчките се махат и се отваря дупка около 2 педи та той от там влиза и излиза .

Последна редакция: пн, 05 мар 2007, 22:59 от miki3

# 59
Здравейте, момичета!
  bouquetЧестит рожден ден на Карина! Да е жива и здрава!  bouquet
Много са готини рожденичката Писи и Дани  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
ham, добре дошла при нас!  Hug
Катето си има още цепка на мястото на фонтанелата, около половин см широка, но дълга 2см.
Днес си направихме голяма веселба в една градинка в квартала. Ето малко снимки: тук
тук , тук и тук.

Общи условия

Активация на акаунт