💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 6 (21.10 - 28.10)

• 76 469
  • 1 586
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Между другото ако ще си говорим за конспиративни теории от тази капитанска битка има един момент при целенето на последните 3 кубчета от Анжи: едно кубче падна без тя да го е уцелила (който му се занимава може да си го върне и да го види, а може и гифче да направи) - дали е лош монтаж или е нещо друго не знам  Joy

# 616
  • София
Изобщо не знам дали е вярно, но нали се писа няколко пъти, че Венци са го привикали на работа и затова отпадна по този глупав начин...? Не следя спойлери, но ми звучи достоверно.

# 617
Аз нямаше да се намесвам в "разкостянето" на Раду, ама чета публикации и обмислям, чета и осмислям..😉
 Че да пиша и аз за Раду сексист или не ?
За съжаление няма измислена дума ( поне аз не се сещам ) за "Радувите вълнения" и най- близката по еквивалентност за мен е сексист.

"По-широкият термин сексизъм представляваа комплекс от предразсъдъци и стереотипи , проява на дискриминация или омраза към хората в зависимост от техния пол, но терминът може да се отнася и до принципното разделение на хората по полов признак. Въпреки че двата термина често се използват като синоними, те имат различни конотации и могат да се различават в зависимост от контекста....
Според сексистките представи и предубеждения между половете има базови различия, които предопределят различна социална роля, различна сексуална свобода и различен правен статут за мъжете и жените."

Вторачването на Раду в облеклото на жените , в половите им белези ( дългите крака на Пелипенко) , в ролята им в почистването и готвенето, в неспособността им да бъдат лидери, пренебрежителното му отношение спрямо техните възможности и омаловажаването на техните способности на терен. ( дори и с репликата  му , че е срамно само жени да успеят да вземат точки в игра ) . Присмехулното му отношение към емоциалността им и подигравателното такова спрямо техни решения....А капакът на всичко е определянето им като кокошки.

Еее ами Раду не е типичен сексист ,но е мнооого близко до това. Иначе на терен е много адаптивен и силен, но определено като човек издиша ( поне спрямо женското съсловие и това ,което до тук е показал и казал. ) А противоречията му в "речите" и завоалирването , а и на моменти откровенните лъжи определено не му правят услуга на образа.

# 618
Не мога да се начудя как така един елементарен пъзел не можа да нареди Венци. Възможно е да беше умишлено отпадане, наистина.

На битката на блатните,първата,имаше пъзел дракон ли беше, от 15на части,която редяха на пясъка..
Венци,там си и остана и тогава ми стана ясно колко глупав е реално.
Аз нямам думи да опита възмушението си от хора,които не могат да свържат 15-20 парчета пъзел.
Въобще не ми е жал за него.
Децата на 2-3г редят пъзели с двойно повече парчета.

Димитър зор въобще не си даваше и според мен иска да си ходи.Дори по лицето му се изписва едно безразличие.
Връщам се да ви чета.

# 619
  • София
Тук Калоян за малко да се пребие фатално.
Ето до какво води 'адреналина' и екзалтацията при някои хора, които изобщо не се замислят ами юруш с главата напред. Още 20/30 см. и можеше да си строши таз/крака и дори нещо по-тежко.

# 620
Аз нямаше да се намесвам в "разкостянето" на Раду, ама чета публикации и обмислям, чета и осмислям..😉
За съжаление няма измислена дума ( поне аз не се сещам ) за "Радувите вълнения" и най- близката по еквивалентност за мен е сексист.

"По-широкият термин сексизъм представляваа комплекс от предразсъдъци и стереотипи , проява на дискриминация или омраза към хората в зависимост от техния пол, но терминът може да се отнася и до принципното разделение на хората по полов признак. Въпреки че двата термина често се използват като синоними, те имат различни конотации и могат да се различават в зависимост от контекста....
Според сексистките представи и предубеждения между половете има базови различия, които предопределят различна социална роля, различна сексуална свобода и различен правен статут за мъжете и жените."

Вторачването на Раду в облеклото на жените , в половите им белези ( дългите крака на Пелипенко) , в ролята им в почистването и готвенето, в неспособността им да бъдат лидери, пренебрежителното му отношение спрямо техните възможности и омаловажаването на техните способности на терен. ( дори и с репликата  му , че е срамно само жени да успеят да вземат точки в игра ) . Присмехулното му отношение към емоциалността им и подигравателното такова спрямо техни решения....А капакът на всичко е определянето им като кокошки.

Еее ами Раду не е типичен сексист ,но е мнооого близко до това. Иначе на терен е много адаптивен и силен, но определено като човек издиша ( поне спрямо женското съсловие и това ,което до тук е показал и казал. ) А противоречията му в "речите" и завоалирването , а и на моменти откровенните лъжи определено не му правят услуга на образа.

Много хубаво обяснения на ситуацията, Джой! Само една малка корекция, Раду Е типичен сексист,  ние сме свикнали тези поведения да ги игнорираме и се фокусираме само на най-очевидните.
И само да напомня, всичко това, което Джой изреди идва от човек, който има две дъщери. Neutral Face
Според мен голяма част от капризите му в момента идват оттам, как големият бизнесмен ще бъде воден от жени.

# 621

"По-широкият термин сексизъм представляваа комплекс от предразсъдъци и стереотипи , проява на дискриминация или омраза към хората в зависимост от техния пол, но терминът може да се отнася и до принципното разделение на хората по полов признак. Въпреки че двата термина често се използват като синоними, те имат различни конотации и могат да се различават в зависимост от контекста....

Вторачването на Раду в облеклото на жените , в половите им белези ( дългите крака на Пелипенко) , в ролята им в почистването и готвенето, в неспособността им да бъдат лидери, пренебрежителното му отношение спрямо техните възможности и омаловажаването на техните способности на терен. ( дори и с репликата  му , че е срамно само жени да успеят да вземат точки в игра ) . Присмехулното му отношение към емоциалността им и подигравателното такова спрямо техни решения....А капакът на всичко е определянето им като кокошки.

Много хубаво обяснения на ситуацията, Джой! Само една малка корекция, Раду Е типичен сексист,  ние сме свикнали тези поведения да ги игнорираме и се фокусираме само на най-очевидните.
И само да напомня, всичко това, което Джой изреди идва от човек, който има две дъщери. Neutral Face
Според мен голяма част от капризите му в момента идват оттам, как големият бизнесмен ще бъде воден от жени.

Аз изобщо няма да се изненадам, ако се окаже, че той саботира битките. По време на капитанството на Силвия имаше доста необясними негови спънки (падане в басейна, ровене 2ч в пясъка), оняден с Анджи бяха мн бавни и те направиха голяма част от забавянето с количките. И той изглеждаше чак нещастен, че са на резиденция. А като бяха на плажа...не го бях виждала в толкова приповдигнат дух преди.

# 622
  • Stockholm
Да, в саботаж го подозирам много отдавна, по-точно винаги, когато властта не е в неговите ръце.

# 623
Чета, чета, чета и все нови и нови коментари. Не мога да се вредя да се ИЗОКАМ и аз по игрите от вчера, но първо ще напиша 2-3 думи за Раду.
Съгласна съм с поста на ТИК ТАК. Хич не ме дразни Раду, затова че все говори, повтаря, показва грешки и т.н. ПР ако иска няма да излъчва казаното от него и тогава зрителите ще останат с впечатлението, че Раду не "дудне като свекърва". Питат го, отговаря, записват го и излъчват казаното. Раду е хаплив в изказа си, но с няколко думи, кратко и ясно обобщава ситуацията. Която му се връзва на думите от жените в племето, просто има комплекси и търси някакъв подсмисъл и си тълкува нещата според нейните очаквания.
Пак ще кажа, че не ми е фаворит Раду, но хич не ме дразни, та чак да му пришивам някакви термини и то след като не го познавам като човек от реалния живот, а само да се базирам на някакви лепени реплики от монтажистите.

Венци е достоен мъж и не знам как някои разбраха , че е много "тъп"!? Веднага се лепят етикети и ...не ми се коментират толкова низки изказвания.
Митко още от предишната игра се вижда, че не си дава зор умишлено и че само маркира участие. Явно много го прецакаха от ПР и той прецени, че ще участват до момента, в който ще може да се измъкне от предаването. Харесва ми, че отговаря много кратко и не могат да се хванат водещите за думите му и да го смачкат още повече.
Нямам достатъчно думи да коментирам ехидното подпитване и подхилкване на Ралица за слиповете на Кралев. Нали ПР са им дали тези слипове, пък сега защо Кралев се е пременил с тях!? Мноооого смешно! Няма що! И между другото от къде Кралев знаеше, че ще има водна битка, та да се подготви с ергономичния екип 😁 или толкова ги преиграват и преснимат игрите, че нямат сухи дрехи да се преоблекат участниците.😀
Какво беше това излишно унижение и гавра с червените, които един по един Ралица накара да се събличат. Очаквах всеки момент, че ще ги накара и клиновете да свалят  😀
И накрая Борисенко - "аз малко уплашил се", "такива тарпеди" ☺️.

# 624
Има логика с наказанието чисто телевизионно. Ще е много тъпа битка, ако един просто си седи по трасето накъде и цикли. Като е накрая има съспенс, шанс за обръщане. Финалът на втори сезон беше такъв, Милен задмина на един елемент, а другият вися сума време и там си и остана докато Милен приключи. Сега това вчера с Венци не знам и аз какво беше. И Анджи между другото не беше никак доволна и горда, призна си колко е била назад и нищо не скри. Аз продължавам да я харесвам много, най-вече тая и борбеност и воля, бута до края, не мрънка и не унива.

# 625

"По-широкият термин сексизъм представляваа комплекс от предразсъдъци и стереотипи , проява на дискриминация или омраза към хората в зависимост от техния пол, но терминът може да се отнася и до принципното разделение на хората по полов признак. Въпреки че двата термина често се използват като синоними, те имат различни конотации и могат да се различават в зависимост от контекста....

Вторачването на Раду в облеклото на жените , в половите им белези ( дългите крака на Пелипенко) , в ролята им в почистването и готвенето, в неспособността им да бъдат лидери, пренебрежителното му отношение спрямо техните възможности и омаловажаването на техните способности на терен. ( дори и с репликата  му , че е срамно само жени да успеят да вземат точки в игра ) . Присмехулното му отношение към емоциалността им и подигравателното такова спрямо техни решения....А капакът на всичко е определянето им като кокошки.

Много хубаво обяснения на ситуацията, Джой! Само една малка корекция, Раду Е типичен сексист,  ние сме свикнали тези поведения да ги игнорираме и се фокусираме само на най-очевидните.

Аз изобщо няма да се изненадам, ако се окаже, че той саботира битките. По време на капитанството на Силвия имаше доста необясними негови спънки (падане в басейна, ровене 2ч в пясъка), оняден с Анджи бяха мн бавни и те направиха голяма част от забавянето с количките. И той изглеждаше чак нещастен, че са на резиденция. А като бяха на плажа...не го бях виждала в толкова приповдигнат дух преди.
Ами той си го каза разочарован накрая: "това е една много неудобна победа". Изобщо всеки всичко си казва и показва на физиономията, само трябва малко повече вглеждане между редовете и не само. Наистина толкова сме свикнали с подобни подмятания, че дори жени нападат жени с типично мъжки коментари. Чак ми е странно жена да защитава такъв тип държание. В живота не бих го изтърпяла и 5 минутки.

# 626
Ех, тази вечер ще тръгне новият турбо лаф, който Раду ще измисли, пак на гърба на грешните мадони от неговото племе. Всички ще се хилят и ще го поздравяват за остроумието ... какво беше? Кокошка кючек! Ама голяма забава, ей!
Колко се различават нещата, които каза Венци в интервюто при Ваня. Но той е минал през места, където лъжливото мъжкарство първо пада жертва и човекът няма нужда да се доказва колко е мъж на гърба на някой друг.

Моментът, в който Раду пееше патешката песничка, докато Виктория ревеше от емоция по време на играта, е достойна за трейлър на всеки психотрилър!

# 627
Децата на 2-3 години имат родители и роднини,които вероятно им купуват пъзели и пак вероятно сядат с тях да ги редят.Венци няма!Само можем да гадаем дали и какви подаръци е получавал по домовете...
Той е спечелил най-важната битка-тази да излезе от дома за сираци страхотен и добър човек,създал собствено семейство.
Никой не нарани,срещу никой не злослови,игра играта достойно.Показа,че е страхотен на арената и си тръгна достойно, като поздрави момичетата и не ги подцени.
Толкова много съжалявам, че такова свястно момче отпадна.Съпоставяйки ги къде той е израснал и къде Кралев и какви хора са станали ...ами ще замълча.
Успех момче, дано само хубави моменти ти предстоят!
И накрая да кажа,че и аз имам двама сина,много пъзели сме им купували,но на 2-3 години такива като в ИВ не са нареждали!

# 628
Това, за което се обвинява Раду - предубеденост, го срещам в много от постовете, в които се коментира поведението му.
"В живота не бих го изтърпяла и 5 минутки"

Точно това коментирам (НЕ ЗАЩИТАВАМ конкретния участник), че никой от пишещите НЕ ЗНАЕ какъв е в живота, но му се лепят етикети ( не само на него, но и на други от игрите). Май се забравя, че това е ИГРА и всеки може да влезе в дадена роля ( или поне  да се опита). Нещо като Хелоуин - Почерпка или пакост 😀.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 18:38 от mery_poppins1

# 629
Тук Калоян за малко да се пребие фатално.
Ето до какво води 'адреналина' и екзалтацията при някои хора, които изобщо не се замислят ами юруш с главата напред. Още 20/30 см. и можеше да си строши таз/крака и дори нещо по-тежко.

Ваня каза в един от подкастите, а тя трябва да знае: най-безопасно е да се приземиш по гръб на тепиха. След като го каза ги наблюдавам внимателно и повечето скачат на крака.

Общи условия

Активация на акаунт