💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 6 (21.10 - 28.10)

• 76 468
  • 1 586
  •   1
Отговори
# 540
Чувате ли се какво говорите някои от вас. Бил военен и те били прости. Венци е в една от най-елитните спецчасти. Момчето въобще не е глупаво.

Точно! За Френския Легион има десетки хиляди кандидати всяка година, имат лукса да си избират само най-силните И умни.
А дори в един момент ИВ споменаха, че бил и сапьор - звучи абсурдно да не вижда детайлите на пъзел 20-24 парчета.
Искаше ми се точно той да спечели, защото е имал труден старт в живота и тези парички щяха да му помогнат да си осигури семейството с нормални условия. 
Все пак - успех в живота, Венци!

И нека похвалим Маги, наистина впечатли! А Анджи все пак се бори до край, не можем да и се сърдим, че остава, защото друг не се е справил с пъзела.

# 541
И на мен с началото ми беше жал за Венци, но! Мисля че той вече си е оправил живота, в смисъл-умен, силен, възпитан, има работа, семейство...участвал е в една игра, показа се в достатъчно добра светлина, излезе умно и с достойнство. Не е опрял до наградата, дали като пари, дали като или популярност за бройки в СМ, за жени или нещо подобно. Така че не се ядосвам, единствено ми се ще повече такива хора да показват.
Раду също разказа, че доста се е борил сам, но в други посоки. В него има едно его, което не е вкарал съвсем в градивна посока. Дано се види отстрани и коригира поведението -поме външно.
Контраста с Кралев е доста голям де, ясно е

# 542
Раду си е абсолютен сексист, но не мисля, че и сам го осъзнава. От началото отношението му към жените е диспрпорционално негативно сравенено с това към мъжете. Атаките му към тях се оповат само и единствено на стереотипи, не ги зачита като пълноправни играчи. Всички хора в предаването за него са само пионки, които да му помагат да се избута напред, с тази разлика, че никога не си е позволил да се държи към Калоян и Караолис по същия начин, по който си позволява да се държи към жените. И това, че на този етап от играта те го надиграха, защото въпреки че не се харесват особено помежду си, те се държат, е нещото ,което му сваля иначе зле поставената маска.

Жените са по-слаби физически от мъжете в по-голямата част от времето и това е факт.Това обаче не означава, че те нямат право да се борят, че нямат право да са в играта или че са длъжни да са изтривалки, само защото някой мъж може да вдигне определена бройка килограми отгоре. И за да продължават напред, жените трябва да издумкат мъжете - всичките жени, всичките мъже. Шансът им е да си изравнят игралното поле и да се съревновават помежду си. Не виждам нищо нередно в тази стратегия и единствената причина някой да е против нея на теория(естествено е да се бориш срещу стратегия, която ти е в ущърб) си е сексизма. Раду не се опитва да се бори с коалицията, той просто злобее.

Анджела много ме изненада колко зле се справи вчера, тя самата не го очакваше. За сметка на това Маги много ми хареса. Да, Венци беше по-добър на трасето, но самата Маги се справи супер и лично аз много й симпатизирам. Не ме дразни поведението й, не виждам нищо нелогично в него.

# 543
Относно Венци - изключително много го харесвах и жалко, че отпадна.

Продукцията е пробутвала какви ли не участници напред, защо и него не задържа повече?

# 544
  • Пловдив
Ако действително Венци не може да нареди пъзела от снощи, никой не може да му помогне, даже и продукцията.

# 545
Той Раду си мрънкаше от самото начало и много преди тази женска коалиция да бъде доминантна в отбора. Недай си Боже пък някоя жена да му направи забележка за нещо на този велик оратор, започваше да се сипе огън и жупел. Точно благодарение на неговото отношение и демонстрация на превъзходство над жените се наложи тази женска коалиция да се заформи. Той явно си мислеше, че ще е цар и господар в този отбор и ще си има домакини вкъщи в лицето на жените, отишли да се състезават. Като не му се получи, стана още по-отблъскващ с постоянното си мрънкане.
Нелепо ми е сравнението му с Фифо. Нищо общо нямат двамата като поведение и отношение.
Не го сравнявам с Фифо, а конкретна случка, която Фифо също имаше. Моля четете по-внимателно. Раду си мрънкаше много преди началото на женската коалиция, точно така. Мрънкаше по Ангел, явно и той е жена и Раду не го харесва само и единствено, защото е жена. Joy Joy

Раду неведнъж е мрънкал и по синхрони за Калоян, когато не му е ходил по свирката. Ако не вярвате, върнете си епизодите, когато Калоян беше капитан. Само Караолис не е бил одумван от Раду и най-вероятно и неговия момент ще дойде.

А, това с домакините вкъщи не знам от къде дойде, абсолютно изсмукано от пръстите.
Още от началото е видно, че Раду иска да бъде слушан от всички и тези, които не се съгласяват с него почва да ги хапе веднага. Не знам, как по-точно се стигна до заключението, че се държи така само с жените. Joy

Раду си е абсолютен сексист, но не мисля, че и сам го осъзнава. От началото отношението му към жените е диспрпорционално негативно сравенено с това към мъжете.

Както казах и по-горе, фактите не отговарят на подобни твърдения. Раду се е държал с всички по подобен начин и се е държал така най-вече и основно със Силвия, тъй като и тя е лидера на опозицията.

А, колкото до стратегиите. Повечето от най-далеч стигналите жени през всички сезони са именно жени, които играят с мъже. Виолета с Рълев, Денислава с Мартин, Паулина със Стратимир, Елизабет с Андрей, Виктория с Алекса и т.н.

Единственото, което държи една женска коалиция е бройката и продукцията. Отпадне ли първата, после става трудно да се запази. Да се държиш със силни играчи, които могат да се връщат от елиминации, които са неизбежни в 99% от случаите е най-добрата стратегия.

# 546
И за да продължават напред, жените трябва да издумкат мъжете - всичките жени, всичките мъже. Шансът им е да си изравнят игралното поле и да се съревновават помежду си. Не виждам нищо нередно в тази стратегия и единствената причина някой да е против нея на теория(естествено е да се бориш срещу стратегия, която ти е в ущърб) си е сексизма.

Винаги съм се чудила тази проста концепция хората как не я разбират и плюят жените, че гонят мъже. Предполага се, че не са отишли, за да са пушечно месо, а и всеки гледа да отстрани силни играчи. Всички се учудиха, че Светлин отпадна, но и всички много се зарадваха, както и за Венци снощи - на сините им светнаха очичките. Ако няма коалиция, поне 2, даже 3 от зелените жени щяха да са си вкъщи или по блатата. И най-хубавото за мен е точно това, че те явно наистина не се харесват много, но играят умно. 

Както и това, че ще се поизравнят трасетата, а и силите - като има повече жени е супер логично. То не е състезание за мъкнене и влачене в крайна сметка, че да се търси най-силния и най-якия.

# 547

Не го сравнявам с Фифо, а конкретна случка, която Фифо също имаше. Моля четете по-внимателно.

Повярвайте ми, изобщо не съм визирала точно Ваш коментар. Дори не знам какво сте писал. Това сравнение с Фифо го чета вече в доста постове и на доста места. Точно Вие какво сте написал, не съм обърнала внимание. Говоря генерално, че няма общо с Фифо, кой и където да го е написал.
Раду започна да плюе по Ангел именно, защото Ангел се разбираше повече с женската част на племето и не му ходеше по свирката на Раду.
Той по принцип си мрънка в синхрони по всички, но директно нито с Калоян, нито с Караолис се е държал така, както се държи с жените- като с втора ръка качество и като с малуомни.
Нищо не съм си изсмукала от пръстите. Цялото му отношение и поведение предопределя точно това, което съм написала. Поне според моите виждания и възприятия. Което не пречи на феновете му да продължават да му бъдат фенове.

# 548
Да се сравняват Раду и Фифо като образ и поведение е абсурдно. Раду е болезнено арогантен, не приемащ чуждо мнение, негативен, пасивно—агресивен, мрънкащ и манипулативен. В това да искаш да гониш жени или който и да е било играч няма нищо лошо. Но и отсрещната страна има право на защита. Той смята себе си за най—висш и се стреми да принизява околните.Това е и към нас като зрители м/у другото. Не забелязвате ли как ни говори на вие, никой друг не адресира така директно през камерата зрителя. Абсолютен популист.

# 549

Нелепо ми е сравнението му с Фифо. Нищо общо нямат двамата като поведение и отношение.

Абсолютно, изобщо не мрънкаше Фифо. Аз от тоя Раду една добра дума не чух да каза за жена, а не е да са някакви съвсем неспособни в племето му. Това е сексизъм за мен - да подценяваш и третираш хората по полов признак, точно това виждам у Раду. Обаче понеже говори тихо и спокойно и дай сега да не го забелязваме това.

# 550

Както казах и по-горе, фактите не отговарят на подобни твърдения. Раду се е държал с всички по подобен начин и се е държал така най-вече и основно със Силвия, тъй като и тя е лидера на опозицията.

Sure, Jan.

Ако според теб отношението към коалицията щеше да е същото, ако бяха четирима мъже, не мисля, че има как да намерим истината в спора.

# 551
  • Germany
Нямам кой знае какви впечатления от Венци, симпатичен беше, но това че във френския легион избирали най-силните и умните…не съм убедена. Имам един познат, който беше 5 години в този легион. Сега, не ми е много близък, но не бих казала, че е кой знае колко умен или пък силен… По-скоро има подобен профил на Венци, не е пълен сирак, но без баща, израснал в изключително бедно семейство в селце в България. Едиственият му шанс (според него) на 18, след като завършва е да влезе в легиона. Умен и силен не знам, по-скоро няма какво да губи. Вече да издържиш там 5год., за да вземеш френско гражданство (поне преди години е било така) наистина си трябват топки.

# 552

Sure, Jan.

Ако според теб отношението към коалицията щеше да е същото, ако бяха четирима мъже, не мисля, че има как да намерим истината в спора.
Какво щеше да му е отношението? Щеше да им прави евала, докато го гласят за елиминации ли? Естествено, че отношението му няма да е абсолютно същото като по образец, но това е нормално. Както ти имаш едно отношение към жена и друго към мъж това важи и за другата страна. Абсолютно съм сигурен, че дали мъже или жени, той пак ще търси причини всячески да напада всеки изправил се срещу него. Единствената разлика е, че може да пипа малко по-внимателно към мъже, защото инстиктивно ще се чувства по-заплашен, но разликата няма да е толкова фрапантна колкото си мислиш.

А, към другите потребители говорещи за Фифо. Не знам къде са сравнявани Фифо и Раду като поведение. Два тотални различни персонажи могат да бъдат набедени несправедливо за едно и също нещо.

YoanaIv. Ангел се насочи към жените след като почнаха да се хапят с Раду. Той и Караолис се разбира с Виктория, това не е накарало Раду да го напада. Joy Joy

# 553
И за да продължават напред, жените трябва да издумкат мъжете - всичките жени, всичките мъже. Шансът им е да си изравнят игралното поле и да се съревновават помежду си. Не виждам нищо нередно в тази стратегия и единствената причина някой да е против нея на теория(естествено е да се бориш срещу стратегия, която ти е в ущърб) си е сексизма.

Винаги съм се чудила тази проста концепция хората как не я разбират и плюят жените, че гонят мъже. Предполага се, че не са отишли, за да са пушечно месо, а и всеки гледа да отстрани силни играчи. Всички се учудиха, че Светлин отпадна, но и всички много се зарадваха, както и за Венци снощи - на сините им светнаха очичките. Ако няма коалиция, поне 2, даже 3 от зелените жени щяха да са си вкъщи или по блатата. И най-хубавото за мен е точно това, че те явно наистина не се харесват много, но играят умно. 

Както и това, че ще се поизравнят трасетата, а и силите - като има повече жени е супер логично. То не е състезание за мъкнене и влачене в крайна сметка, че да се търси най-силния и най-якия.
Тази концепция предполагам доста я разбират, проблема не е в концепцията а в пристрастността, когато мъжка коалиция стреля по жени, за да си запази коалицията, те биват нападани от Ралица а и от потребителките тук, че били мишки, че не искали да се бият, да бъдат кавалери и т.н.  Всеки е в правото си да отстреля друг съобразно собствените си интереси и не е редно да бъде хулен за това, както и не трябва такъв драматизъм от страна на жените, че били номинирани.

# 554
Ми не. Ако си мъж и си използваш дар словото само да одумваш другите и да ги принизяваш и да търсиш негативното във всяка ситуация анализирайки, си е един мрънкащ, гаден човечец. За протокола аз не го мисля за сексист, той просто иска всички да го слушат и изпълняват и като види отказ иска да  смачка, в случая момичетата. Болно его е това

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 13:22 от dakota14

Общи условия

Активация на акаунт