Център за асистирана репродукция (ЦАР) 39

• 35 382
  • 763
  •   1
Отговори
# 30
Според моя опит, когато си получавах моята - доколкото знам от фонда ги носят в офис на Еконт и там ги обработват. Поне моята заповед дойде в пощенски плик, надписан като за бг пощи и отделно след това си беше залепена лепенката от Еконт. Та, мисля, че проблема е в Еконт и разбирам нетърпението на всички Heart

# 31
Имам известие от Еконт, пусната ми е заповедта 😊

# 32
Имам и аз известие в приложението на Еконт.

# 33
И моята е пусната, сега проверих, значи е въпрос на време. 😊
Леда съжалявам и те разбирам! Ние трябваше да започнем юли, но заради хормонална терапия още не сме. Ей сега ще дойде догодина и ще стартирате!

# 34
Момичета, има ли от вас заявили с куриер заповед и да не сте я получили още ?

Аз имам, имам и пратка вече е получена в Еконт и ще ми я доставят на 28ми. Днес са я изпратили от центъра. Успокоих се..☺️

# 35
Момичета, аз днес си получих заповедта. Надявам се и при вас да има пратки. Хайде от тук нататък на късмет да ни е и бързо да се случват нещата.

# 36
Днес си получих заповедта, мисля днес да се обадя в клиниката но да ви питам тук преди това. Кога носите заповедта в клиниката, при започване на процедура или преди това?

# 37
А вие при кого и къде ще правите инвитро? Simple Smile

# 38
В Неовитро съм при д-р Сенкова, обадих се на рецепция и ми казаха да занеса заповедта когато старираме,  а час щели да ми запишат от между 2ри и 4ти ден когато има час, аз от прочетеното до сега останах с впечатление че къс протокол се започва на 2ри ден... Съвсем ме объркаха 😅

# 39
И аз подадох документи миналата седмица, но още нямам номер от клиниката. Предполагам ще отнеме време, но така или иначе ще стартирам догодина, ако всичко е наред. Simple Smile

Как се случват нещата с плащанията, от ЦАР превеждат сумата на болницата, в която се прави ин витрото и така се заплащат процедурите и евентуално, ако не достигне, се доплаща или? Не съм запозната, а въобще не се сетих да попитам, когато подавах документи.

# 40
Здравейте! В момента събираме необходимите документи, за да кандидатстваме по фонда с МФ. Предполагам, че до края на ноември ще сме ги събрали. Тъй като ни е за първи път, колко време отнема, горе-долу, от подаването на документите до започването на самата процедура?
Инвитрото ще го направим в Щерев.

# 41
Winter, опитай да отидеш на 2-ри ден най-добре. Тогава носиш и документите. И аз съм в тази клиника и за инвитро докторката си ми каза ден 2, въпреки, че съм имала подобен разговор на регистратура.

v.1330, входящ номер трябва да получиш от Цар - ако си подала преди няколко дни и още нямаш, им пиши/звънни и ще ти дадат.
От клиниката си следят какво се покрива и кое трябва да се плаща. Например има включен определен брой прегледи и изследване на хормони, останалите си ги плащаш. Общо взето средствата се разпределят по направления - има сума, отредена за стимулация, за трансфер, за прегледи и тези суми и не се прехвърлят от едно направление към друго.

Beyourself, Цар заседават веднъж в месеца (обикновено около средата, но понякога и по-рано/по-късно). Ако успееш да си подадеш документите до началото на месец Декември, вероятно в края на месеца ще имаш заповед и можеш да стартираш.

# 42
Здравейте момичета.

Може би малко извън темата, но с моя съпруг кандидатствахме по фонда и ни одобриха.

Ще е малко дълго, за което се извинявай, но наистина имам нужда от помощ.

Когато почнахме с всички изследвания, клиниката ни предложи този фонд и кандидатствахме, само дето не подадохме ние документите, а самият медицински център.

Никъде не бяхме отбелязали как искаме да получим тази заповед.

В последствие, след мое позвъняване до ЦАР, разбрахме, че сме одобрени и тази заповед вече е издадена и пратена по ел. път.

След всички изследвания, решихме да отидем за второ мнение и така в крайна сметка решихме да се преместим.

Може ли първата клиника да не иска да ни даде заповедта?  Т.е. легално ли е от тяхна страна да ни откажат?

Благодаря Ви предварително.

# 43
Здравей, Йоана Г,

От клиниката няма как да са получили вашата заповед, тя се получава лично от вас или по електронен път чрез системата за сигурно електронно връчване (https://edelivery.egov.bg). Ако имате електронен подпис или ПИК код на НАП/НОИ, може да се регистрирате в сайта и да получите заповедта си.

При преместване в нова клиника, трябва да подадете отново документи към Фонда, защото при вече издадената ви първа заповед е вписано лечебното заведение, където ще се проведе инвитрото. При смяна на клиниката, следва да имате и нова заповед.

# 44
Здравей,

Благодаря ти за отделеното време.

Вчера звъннах на номера посочен в сайта на ЦАР и споменах, че в същност ние не сме отбеляза ли как да го получим и че не сме кандидатства ли ние самите.

Жената ми каза, цитирам- "те са пратени отдавна по електронен път и вече трябва да са ги получили", когато попитах медицинския център ли и тя каза да.

Днес отидох в медицинския център в Шумен и ми казаха, че те нямат достъп и да се свържем се директно с доктора, явно на негов имейл са го пратили.

След като се свързах с доктора, каза че искал да поговорим...

Общи условия

Активация на акаунт