Център за асистирана репродукция (ЦАР) 39

• 32 123
  • 721
  •   1
Отговори
# 450
Не , няма Simple Smile трябва да заявите как искате да си получите заповедта, ако искате да е електронно да имат готовност и така. Това е Simple Smile

# 451
Здравейте. Одобрени сме ние също. Каква е следващата стъпка , трябва да се свържа с   лекаря , който съм избрала или ?
В чужбина сме в момента и не знам каква трябва да е  следващата  ми стъпка..?!
Благодаря ви.
Най-добре звънни в клиниката и попитай.При мен беше така: На 2ри ден от цикъла отидох направо със заповедта.

Така ще направя , благодаря ви.

# 452
  • Sofia
Чудесно, много благодаря за отговора.

# 453
Когато попълвахме документите за ЦАР в болницата ме попитаха дали искам да продължа с моята докторка инвитро процедурата. Те изпращаха документите. Отговорих, да. Получихме заповедта , но докторката не отговаря на съобщенията ми. От болницата ме пренасочват към инвитро центъра,те ми затварят.
Имам заповедта  и се чудя това, че процедурата е задействана от конкретна болница и доктор , значи ли, че трябва да продължа с тях или мога да отида с документа при всеки?
Много ви благодаря , ако някой реши да ми обясни. Знам, че съм в голяма мъгла, и има нужда от разяснение.

# 454
  • София
Не може в друга болница, защото се издава за конкретната. За да се смени, трябва да се подаде молба и ще стане, но на следващото заседание. Попълва се бланка в новата болница.

Смяна на лекар в рамките на болницата мисля, че е възможно, свържете се с цар по телефон или с инвитро болницата ви да ви потвърдят дали може да стане без да чакате.

Някой нагоре пита какво се прави след взимане на документите, всяка клиника има двоя процедура, обикновено се започва на 2 ден от мц и се носи заповедта. Бих препоръчала да си направите обаче микробиологията седмица преди новия мц, защото е много неприятно да сте започнали и да излезе проблем.

# 455
Не може в друга болница, защото се издава за конкретната. За да се смени, трябва да се подаде молба и ще стане, но на следващото заседание. Попълва се бланка в новата болница.

Смяна на лекар в рамките на болницата мисля, че е възможно, свържете се с цар по телефон или с инвитро болницата ви да ви потвърдят дали може да стане без да чакате.

Някой нагоре пита какво се прави след взимане на документите, всяка клиника има двоя процедура, обикновено се започва на 2 ден от мц и се носи заповедта. Бих препоръчала да си направите обаче микробиологията седмица преди новия мц, защото е много неприятно да сте започнали и да излезе проблем.

Ако се направи микробиология седмица преди това и има нещо се отлага за следващ месец или се лекува за седмица?

# 456
  • София
Лекарят преценява, повечето пъти не се изпуска месец, но ако излезе нещо по-сериозно, може да се наложи отлагане, за да не се рискува заразяване и на яйчниците.

Често се пуска микробиологията след започване на стимулацията, но си има малък риск, в списъка на моя лекар си пишеше, че е препоръчително седмица по-рано.

# 457
Лекарят преценява, повечето пъти не се изпуска месец, но ако излезе нещо по-сериозно, може да се наложи отлагане, за да не се рискува заразяване и на яйчниците.

Често се пуска микробиологията след започване на стимулацията, но си има малък риск, в списъка на моя лекар си пишеше, че е препоръчително седмица по-рано.

Много Bи благодаря.

# 458
Момичета, пиша ви супер разочарована с идеята ако мога на вас да ви спестя разочарованието. Най- накрая реших, че моето чакане приключи - имам си заповед, дойде ми новия МЦ. Отивам днес 2-ри ден от МЦ за преглед- фоликул 15мм.. пропускаме този месец и трябва да пия противозачатъчни. Чудя се защо не ми го изписаха миналия месец докато си чаках заповедта, превантивно..вместо сега да губя поредния месец от живота си в чакане на нещо си. Ако ви предстои кандидатстване попитайте вашите лекари дали да приемате противозачатъчни докато чакате (освен ако не сте решили да пробвате през този месец). Но за мен лично това е пълна загуба на време и днес цял ден не мога да се събера в кожата си.

Някой друг да се е сблъсквал с подобна глупост? С един месец противозачатъчни изчисти ли се или отиде повече?

# 459
Berni, за съжаление това е само началото, тепърва предстоят отлаганията и чакането.

# 460
И ние така отлагахме 2 месеца, първо беше фоликул, после стана киста.. да.. разочароващо е, но доктора каза, че не желае да ми изписва противозачатъчни тъй като натоварва яйчниците и за жени с нисък АМХ (моят е 1), изобщо не е ок.. доверих се и чаках.. през това време отидох на друг гинеколог за да видя как върви кистата и дали се е махнала..  е вече я нямаше и започнахме..🍀

Момичета, пиша ви супер разочарована с идеята ако мога на вас да ви спестя разочарованието. Най- накрая реших, че моето чакане приключи - имам си заповед, дойде ми новия МЦ. Отивам днес 2-ри ден от МЦ за преглед- фоликул 15мм.. пропускаме този месец и трябва да пия противозачатъчни. Чудя се защо не ми го изписаха миналия месец докато си чаках заповедта, превантивно..вместо сега да губя поредния месец от живота си в чакане на нещо си. Ако ви предстои кандидатстване попитайте вашите лекари дали да приемате противозачатъчни докато чакате (освен ако не сте решили да пробвате през този месец). Но за мен лично това е пълна загуба на време и днес цял ден не мога да се събера в кожата си.

Някой друг да се е сблъсквал с подобна глупост? С един месец противозачатъчни изчисти ли се или отиде повече?

# 461
Всякакви неща изникват постоянно. Доктор в отпуск, неподходящи хормони, неподходяща лигавица, гъбички, вие в отпуск, мъжът ви в чужбина, задържан фоликул, Коледа. Въоръжете се с търпение. Не можете да предвидите всичко. Това ви го казвам като мега организиран и нетърпелив по принцип човек.

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 22:41 от Semirra

# 462
Благодаря ви момичета. Явно не съм само аз "карък". Как пък веднъж не ни се случи всичко от раз :/ Явно като е писано да се влачим по мъките, така ще е.. Добре, че го има този форум да се утешаваме, благодаря ви!

# 463
Не го мислете, при всички е така, нещата често пъти много се проточват, уж има една година да се ползва заповедта, а ние и двата пъти бяхме на ръба да не успеем да направим трансфер по фонд.
Благодаря ви момичета. Явно не съм само аз "карък". Как пък веднъж не ни се случи всичко от раз :/ Явно като е писано да се влачим по мъките, така ще е.. Добре, че го има този форум да се утешаваме, благодаря ви!

# 464
Съгласна съм с останалите, винаги може да изникне нещо на всеки етап, а вие трябва да сте спокойна и от сега да нямате очаквания и да не правите планове. Нас ни върнаха още от фонда (без адекватна причина) и чакахме още един месец новото заседание. После пък се наложи да правим замразен трансфер вместо свеж.
Но и да допълня - има значение и докторът в многото забавяния. Моято доктор е супер организиран, няма събота, няма неделя, нито празник, ако се пада да ме прегледа или да имам интервенция - там е и бута да се случват нещата, а не да се бавят. Желая ви успех!

Общи условия

Активация на акаунт