КОЛЕДА 2024/2025

  • 106 836
  • 1 422
  •   2
Отговори
# 1 380
  • Мнения: 8 516
Кубратова, свеки пише изключително красиво. По професия е счетоводител.
Никой не е наследил почерка, за съжаление . 🙄

# 1 381
  • под тепетата
  • Мнения: 11 312
И аз първо се впечатлих от почерка! Равен, наредени като мъниста букви!

# 1 382
  • Мнения: 727
Аз ползвам шоколади от Змееборец или Сладката къща, от вериги не съм купувала от години, не знам какво е качеството.
Обикновено глазурата правя с ганаш, не само с шоколад - в зависимост от вида на шоколада (тъмен, млечен или бял) и процентното съдържание на какао (последният ми беше 71 %), слагам различно съотношение сметана и шоколад (напр. при тъмен шоколад слагам 1:1 сметана и шоколад, при млечен - 1:2, а при бял шоколад - 1:3). Ползвам само животинска сметана.
 
Благодаря за отговора , но ми възникна още един тъп въпрос какво е ганаш? Ще трябва да се образовам ?

# 1 383
  • София
  • Мнения: 12 253
Аз ползвам шоколади от Змееборец или Сладката къща, от вериги не съм купувала от години, не знам какво е качеството.
Скрит текст:
Обикновено глазурата правя с ганаш, не само с шоколад - в зависимост от вида на шоколада (тъмен, млечен или бял) и процентното съдържание на какао (последният ми беше 71 %), слагам различно съотношение сметана и шоколад (напр. при тъмен шоколад слагам 1:1 сметана и шоколад, при млечен - 1:2, а при бял шоколад - 1:3). Ползвам само животинска сметана.

Благодаря за отговора , но ми възникна още един тъп въпрос какво е ганаш? Ще трябва да се образовам ?
Ганаш е разтопен шоколадов кувертюр  било със сметана, или само с масло и е залят в/у тортата, да го нарека шоколадов крем, но не  точно названието,.

# 1 384
  • Мнения: 43 902
Този почерк и мен ме остави без думи!
Ползвам кувертюри от Лидл. Доволна съм и от трите предлагани вида.
Честити да са всички в темата, който тези дни имат поводи за торти!

# 1 385
  • Мнения: 3 465
Ганаша може да не е само за заливка, може да се използва и като крем.След като се охлади добре се разбива с миксер.Тортата която показах, декорацията е точно с такъв ганаш .

# 1 386
  • Мнения: 7 953
Ганашът, както е писала и Марчева, е основен вид крем с основни съставки шоколад и сметана, може да се добави масло (аз си добавям винаги и често смесвам тъмен, млечен шоколад и сметана), карамел, мед, а при при използването на бял шоколад - и разни плодови съставки, напр. някакво плодово пюре.
Когато се използва за глазура, най-често е само с шоколад, сметана и масло, евентуално карамел или мед, но може да се разбие и на крем и да се сложат разни подходящи добавки. Съотношението между сметаната и шоколада може да варира (да стане по-течен или по-гъст крема като резултат) в зависимост от това за какво ще се ползва.     

# 1 387
  • Мнения: 8 036
За ганаша съм си запазила това от една сладкарска група
Скрит текст:

# 1 388
  • In transit
  • Мнения: 14 429
За начинаещ сладкар, шоколадовите кувертюри в Лидл са идеални.

# 1 389
  • Русе
  • Мнения: 6 336
+ 1 за шоколадовите кувертюри в Лидл.

# 1 390
  • София
  • Мнения: 12 253
За начинаещ сладкар, шоколадовите кувертюри в Лидл са идеални.
Защо само за начинаещ сладкар, това си е кувертюр като кувертюр, нито лош, нито перфектен, но пък за цената е перфектен. Не знам кой от нас не е начинаещ сладкар, не мисля, че има между нас професионалист.

# 1 391
  • Мнения: 7 953
Тъмният и на мен ми допада, обаче млечния купих само веднъж и не повторих - нито на вкус, нито на консистенция беше добър. От него ползвате ли и как е? Да не се окаже, че съм улучила кофти партида?

# 1 392
  • Мнения: 3 465
За бял ганаш количеството шоколад е почти двойно на сметаната.Аз ползвам и бял и млечен и съм доволна.

# 1 393
  • In transit
  • Мнения: 14 429
За начинаещ сладкар, шоколадовите кувертюри в Лидл са идеални.
Защо само за начинаещ сладкар, това си е кувертюр като кувертюр, нито лош, нито перфектен, но пък за цената е перфектен. Не знам кой от нас не е начинаещ сладкар, не мисля, че има между нас професионалист.
Казах го, защото потребителката, която питаше, каза, че не разбирала нищо. А не виждам смисъл такъв човек да затвори доста повече пари за кувертюр от Змееборец или други, които предлагат кувертюри на Бари Калебо или Валрона. Да, те са много хубави, откъм аромати и вкус, но един начинаещ в областта няма да усети особено разликата, а като топене и краен ефект са идеални. Не искам да засегна никой, нито начинаещ, нито опитен, просто изказвам лично мнение.

Кубратова, всичките лидълски съм ползвала и ползвам, даже тъмния най-често, като нямам отворен от другите и ми трябва малко количество. За мен е много приличен. Млечния и белия също. Другия бял, който харесвам е на Емилия, но все по-трудно го намирам.

# 1 394
  • Мнения: 7 953
Значи, Мики, единствената ми покупка на млечен от Лидл е била от някаква кофти партида - вкусът беше отвратителен, както и консистенцията. Повече не повторих.
Тъмния ползвах и аз редовно, ама пусто, усещам разликата във вкуса и аромата и повече купувам на Бари калебо. Веднъж взех този, ама ми идва по-скъп: https://zmeeborets.com/shop/tematichni/koleda/shokoladi-koleda/c … hokolad-mlechen40
 Тогава насипният на Бари калебо беше по 21.00 лв/кг и разликата в цената беше съществена. Сега и насипният е на цена над 30 лв/кг, та взех пак да се замислям за пакетирания - наистина има съществена разлика дори и между тези два вида. 

Общи условия

Активация на акаунт