КОЛЕДА 2024/2025

• 110 206
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 375
  • Русе
Скрит текст:
Постоянно ми излиза реклама на Филаделфия и рецепта за торта Карпатка-еклерова торта
Някой дали я е правил?

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/03/blog-post.html

# 376
Здравейте, чета редовно темата, но не пиша. Може ли да ми кажете какво е АКК?

# 377
Не съм правила още, ама названията ги знам  Simple Smile
английски коледен кейк

# 378
  • Стара Загора

Торта Карпатка - любима ни е 😊

# 379
Здравейте, търси си рецепта за Меломакарона, нещо не можах да открия от качените рецепти 😊 И да питам Браунис бисквитата колко по-рано мога да я направя?

# 380
Здравейте, търси си рецепта за Меломакарона, нещо не можах да открия от качените рецепти 😊 И да питам Браунис бисквитата колко по-рано мога да я направя?

https://paxxi.gr/blog/melomakarona-nistisima/#goog_rewarded ето, може да си я преведете с гугъл

# 381
  • София
Постоянно ми излиза реклама на Филаделфия и рецепта за торта Карпатка-еклерова торта
Някой дали я е правил?
.....и Карпатка имам
ЕКЛЕРОВА ТОРТА - КАРПАТКА - ПОЛСКА ПЛАНИНСКА КАРПАТСКА ТОРТА - ECLAIR CAKE - KARPATKA - POLISH CARPATHIAN MOUNTAIN CREAM CAKE
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2022/02/eclair-cake-karpat … h-carpathian.html

Меломакарона - тук
https://www.dimitrasdishes.com/classic-melomakarona-with-semolin … hristmas-cookies/

# 382
  • София
nicolle_vm, довечера мога да пусна изпитана рецепта за Меломакарона. Правила съм ги многократно и гърци са ми казвали, че са по-хубави, отколкото в Гърция Wink

# 383
nicolle_vm, довечера мога да пусна изпитана рецепта за Меломакарона. Правила съм ги многократно и гърци са ми казвали, че са по-хубави, отколкото в Гърция Wink
Супер,ще се радвам да я споделите! Благодаря и на другите за рецептите 😊

# 384
Когато живеехме в Гърция, опитах доста от тамошните сладкиши и мога да кажа, че на върха на класацията ми за невъзможно сладки сладки са точно меломакароните. Направо отровно сладко.  Определено трябва да се намали от захарта, ако се прави по класическа рецепта.

# 385
  • софия
Здравейте. В събота стартирам с меденките на Джема. Нямам търпение.

# 386
  • София
Здравейте, ето и рецептата за Меломакарона:
2 ч.ч олио
1 ч.ч захар
1 ч.ч портокалов сок
1 ч.ч ситен грис (пшеничен или царевичен, няма значение)
1050 г брашно
Настъргани кори от 1 портокал и 1 лимон
1 пакетче бакпулвер
2 бр ванилия
1 пакетче канела
100 г мед (глюкоза)
50 г коняк (уиски)
4 г карамфил, смлян
4 г индийско орехче
250 г ситно смлени орехи

За сиропа:
0.800 кг захар
700 но вода
0.400 г мед (глюкоза)
За поръсване- 250 г смлени орехи

Олиото леко се затопля, разбива се доколкото е възможно на пяна, прибавя се захарта, сокът от портокал, медът, орехите и всички подправки. След това на части се прибавя брашното с бакпулвера в него, докато се получи меко тесто.
Оформят се топчета, леко се сплескват, отгоре се натискат с някаква формичка или решетка, за декорация. Пекат се на 180°С около 20 минути . Още топли се потапят в студения сироп з около минута, изваждат се и се поръсват с орехи.

Сироп: водата+захарта се варят 3-5 Мин и когато сместа поизстине, се добавя медът (глюкозата)
Съветвам да замените поне 1/2 от меда с глюкоза. Така сиропа не става много сладък, запазва ароматът на мед, и в същото време става по-гъст, защото глюкозата има по-високо сухо вещество.

Успех и да се похвалите! 🍪

# 387
Мики,шамфъстковите БЛАГОДАРЯ супер по вкуса ни, и освен малини,някак ако добавим бял шоколад ммм пърфект!

Пейч,много благодаря за руските рецепти,ще пробвам, като за моя изненада разбирам руски все още!! Не съм го учила от 6ти клас, преди към 30г и ще тествам и дъщеря ми вдява ли, щото веднъж грам не,въпреки че за мен са сходни езиците с българския Simple Smile

# 388
  • In transit
arino, благодаря! Разтапяш бял шоколад и потапяш едната бисквитка или половината в шоколада. На снимката вдясно има една с бял шоколад, нещо такова ще се получи.

# 389
Вчера направих сладките с бира от предишните стр. Мога да кажа, че олиото е твърде много. По погрешка вместо 0,200л срожих 0,180л и пак плуваше в мазнина. Добавях брашно. Като видях колко е мазно пропуснах орехите и използвах локум. Станаха вкусни и ги ометохме до вечерта.

Общи условия

Активация на акаунт