КОЛЕДА 2024/2025

• 109 740
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 855
  • Sofia
G.D., Bilyana, вие сте на финала! Радост за очите и 100% и за небцето са вашите творения.
Качвам тук една обща снимка на производството тази година и отивам да опаковам!

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 21:49 от Tari Tasartir

# 856
  • под тепетата
Ау, то за цял сладкарски цех твоето производство, Tari! Почувствах се като в сладкарница - не мога да си избера Yum

# 857
  • София
Обрахте ми всички точки, отличнички сте, коя от коя е по - добра, не мога да ви изброявам, че ще пропусна някоя, без да искам ще я обидя , а аз не искам да обиждам която и да е, затова ви казвам - прекрасни неща видях!!!
Сага ,за Наталина не става дума тя е особен вид, дето е извън класацията, ако има изобщо такава, те е за Оскар на рисуваните бисквити, смятам ,че всички сте съгласни.  Поздравления още веднъж!!!

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 15:50 от marchеva14

# 858
  • In transit
G.D., Bilyana, вие сте на финала! Радост за очите и 100% и за небцето са вашите творения.
Качвам тук една обща снимка на производството тази година и отивам да опаковам!

Скрит текст:
Божеее, и аз си мислех, че много сладки съм направила. Thinking Отивам в ъгъла! Респект, момиче! Heart Eyes

# 859
  • Sofia
Опаковах няколко кутии и капнах…

# 860
  • В светлината на слънцето
Давам рецепта за содената питка на мама. Прекрасна е. Не само, защото е нейна.
Около 700 г брашно (макс 1 кг), задължително пресято
Сол - на око
Олио - малко
Оцет - малко
1 ч.л. сода (угасена в оцета)
Хладка вода - също на око
В пресятото брашно се прави кладенче, сипва се солта, угасената сода, олиото и се добавя водата. Замесва се много меко тесто. Тавата се намазва с олио и тестото се разстила, като паричката се пъха в единия край, намазва се отгоре питката с олио и с вилица се нашарва, като се надупчва до дъното, за да може да диша. Това е. Изпечената питка се напръсква с вода и се покрива с кърпа за кратко.
В непостен вариант е с кофичка кисело мляко, 1 яйце и пак малко хладка вода.

# 861
Показвам и аз какво сътворих.

Копчетата с шамфъстък и сахерките на Mikkey.
Ако някой се чуди, защо не приличат на оригиналите, веднага казвам. Защото са дизайнерски! Grinning Разбирайте, толкова си мога.

И едни френски макарони, без които не може.

# 862
Vox, ако толкова си можеш, значи можеш много! Много хубави са станали всичките, не знам какви кусури им намираш.
С какъв крем са макароните? Тъкмо тази вечер се тюхках, че вече събрах 10 белтъка и е крайно време за макарони, но не знам ще имам ли време и за тях, че събота и неделя са ми дни за пътуване и до петък, каквото правя, това ще е.

# 863
Кубратова, много си мила Hug

Крема за макароните е от разбита сладкарска сметана и разтопен бял шоколад. Някои сметани обаче, след разбиване остават по-течни и не стават за слепване. Затова вече експерименти не си правя, ползвам само сладката на Мегле.

# 864
  • под тепетата
Много хубави цветове, vox! Разкошни са се получили!
Кубратова, с белтъците може да направиш финансиерите на Mikkey!

# 865
Благодаря, Vox!
Всички животински сметани втечняват, а видях, че кремът е с много гладка и стегната консистенция, затова попитах. И на мен не ми се рискува, особено когато нямам време и най-често забърквам бял ганаш, вместо да разбивам сметана и евентуално да я сгъстявам с нещо.

bilqna_69, и те са отворени от дни, даже в събота си купих две форми за тази цел Simple Smile
То всичко мога да направя, даже няма и да ми стигнат, ако река да мина от макарони през целувки, Павлова и стигна до финансиерите, че и друго, само време нямам. Предстоят ми две поне торти и еклери. Друг път си правя по-рано блатове, кремове и само сглобявам ден преди път, но сега имах много работа и изоставам. Само кремът на еклерите е готов и се чудех дали сега да не почна някой блат, ама ако заспя пак с касеролата, не се знае дали няма да губя време да чистя и кухня Simple Smile

# 866
Здравейте, включвам се и аз в темата. Вдъхновихте ме да се пробвам и аз да направя коледни сладки. Моля за рецепта за тесто, което да оформя с печати.

# 867
  • Bарна, морето, сините вълни

Канелени рулца с ябълки, орехи и глазура от масло, крема сирене, ванилия и пудра захар

Бисквити с кафе и бадемово брашно

# 868
Лелеее, вече сте почти готови...
А на мен ми остават тепърва - Алфахорес, Ричарели, Карамелените шприц курабийки, Меденките на Джули и Бисквитените елхички (ако си намеря формичките).
Дотук са ми готови Браунис бисквитките, Масленките с червени боровинки, Белгийските Спекулос, Полумесеците, а Линцерите и Капучиновите чакат само за слепване.
Направих и едни лимонови без глутен и лактоза, но нещо не се харесаха вкъщи и няма да ги подарявам. Оставих ги за бебето, което още не е захранено с глутен Relaxed Затова вместо тях реших да правя тези с лешниковия пралин.
Tari Tasartir , много красива кутия - и аз съм си наумила тази година да подарявам така аранжирани - в кошнички за мъфини. Само да те питам - откъде си взела хартията, която е отдолу?
И още един въпрос- мога ли да направя Алфахорес с печати?

# 869
  • In transit
Vox, аз ги намирам по-красиви от оригиналните. Heart Eyes
Я кажи какво брашно ползваш за макароните?

Кубратова, като събера белтъци все си казвам, че ще направя макарони, но точно заради времето все надделяват финансиерите. Общо взето 3:1 е в полза на финансиерите. Joy

Общи условия

Активация на акаунт