КОЛЕДА 2024/2025

• 109 807
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте момичета! Възхищавам се на красотите, които творите!
Имам въпрос към вас. Купих си бадемово брашно и марципан, като много ми се иска да направя някакви сладки с тези продукти. Може ли да помогнете с идеи и рецепти? Също искам да помоля да припомните и рецептата за зелените ментови елхички. Благодаря!

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 16:28 от kati38

# 841
  • Русе
Скрит текст:
Имам въпрос към вас. Купих си бадемово брашно и марципан, като много ми се иска да направя някакви сладки с тези продукти. Може ли да помогнете с идеи и рецепти? Също искам да помоля да припомните и рецептата за зелените ментови елхички. Благодаря!

https://ipeychev9.blogspot.com/2023/11/blog-post_18.html

# 842
  • Czech Republic
Има доста сладки с бадемово брашно тук, като опция може да замениш смлените орехи или лешници с бадемово брашно в някои рецепти. При ванилените рохлички, например.
 А марципана, може да използваш в Капучиновите звезди или като спойка на други сладки вместо мармалада. С марципан може да украсиш и меденки, вместо с фондан например. По-вкусно е. Може да се оцвети като се измесва с боята и малко пудра захар, а после се разточва с малко нишесте, за да не залепва.

G&B, много добре изглеждат сладките, браво! 👏

# 843
  • In transit
Здравейте, тази година реших да си разнообразя видовете сладки, които правя със сахер и ричарели.
Ако може Мики или някой, който е правил по нейната рецепта сахер, да ме посъветва да слагам ли бакпулвер въобще. Пише, че е по желание, но не ми се рискува да ги объркам.
Дано не е късно...аз не слагам бакпулвер. Така запазват формата си.

g.hristova, както е писала Кубратова, много зависи какво брашно си сложила, също колко грама е яйцето. Понякога 2-3г могат да променят структурата на тестото. Ще ти кажа аз какво правя в такива случаи. Ако видя, че е много сухо тестото, разпада се, рони се и не може да се събере добре, добавям съвсем мъничко прясно мляко, понякога буквално няколко капки са достатъчни, друг път 1 с.л. е ок... или малко жълтък може да сложиш допълнително, счупваш яйцето в купичка и с лъжичка слагаш 1 ч.л. от жълтъка в тестото. Така докато се получи тесто с консистенция на пластелин. Не трябва да лепне, а да е хубаво пластично и гладко, като консистенция.

Биляна, ти си извор на идеи. Heart Eyes В такива малки бурканчета съм напълнила домашен мед, слагам му малко лют пипер на люспи. Идеални са за подарък, а лютия мед върви чудесно със твърди сирена, тип пармезан.

# 844
  • под тепетата
Значи ще си чакам бурканчето с мед, Mikkey! WinkYum Чакай ме на гарата в събота!

# 845
Много ви благодаря за отговорите!

# 846
  • In transit
Значи ще си чакам бурканчето с мед, Mikkey! WinkYum Чакай ме на гарата в събота!
На теб по-голямо бурканче ще ти дам. Hug

# 847
Дами, мога ли да заменя накълцани бадеми (в рецептата на Бени за мини щолени) с бадемово брашно? Някой правил ли го е успешно?

# 848
Според мен не, защото може да промени консистенцията на тестото.
Но, нека чуем и експертите.

# 849
  • In transit
Мари, идеята на ядките в тестото е да се усещат, ако нямаш бадеми замени ги с орехи, лешници... а бадемовото брашно може да замени част от пшеничното брашно в рецептата, ако се слага.

# 850
Благодаря. Значи ще си купя бадеми и ще действам с тях.

# 851
Благодаря. Значи ще си купя бадеми и ще действам с тях.
Аз ги заменям с орехи.Ох  вчера слепих сладките Сахер, сега ги опитах.Гляма, ама голямо грешка, много са хубави.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 18:59 от mimi0585

# 852
Аз пък нощес заспах с касеролата с разтопен шоколад в ръка, права до плота, както топях последните меденки...как не я излях, не знам. И днес не съм влизала в кухнята, само пиша, не смея да ги мешам вече двете работи, че да не се яви в някой съдебен документ глазура, пък нощем да тече по килима Simple Smile  

G&B, и на мен много ми харесаха декорираните меденки! Толкова е хубаво, когато нещо вкусно и красиво излиза от ръцете и душата ти!

# 853
Това се получи при мен , започвам да раздавам . Утре евентуално ще добавя  алфахорес и спекулус , стига да имам сили след работа :

# 854
  • под тепетата
Разкошни са! Поздравления за всички творящи с ръцете си и сърцето си!
 Аз затворих последната кутия, но съм ви пускала снимки на съдържанието - пияните локумки, мини щолените на labrex, браунис бисквитките и сахера на Mikkey. Отделно соленките с пармезан и крем сирене. Засега толкова.

Общи условия

Активация на акаунт