Плетем, разплитаме, за бримките питаме! - 5

• 176 236
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна, морето и сините вълни!
Момичета, с какви конци плетете чантите??
Аз гледах едни плетени от видлон в един магазин, много веселяшки. Но не съм намирала такава прежда по магазините. Вие какво ползвате?

# 136
Тези на снимките са от ленен коноп. Доста е твърдо и чантата стои "наперена". Видлонът е мека прежда и ще е необходима допълнителна подплата. Предимството на видлона е, че като го разрешеш с неизползвана телена четка, става като пухче. Някога са били много модерни такива шапки.Евтин е.  Недостатъкът е, че е изцяло изкуствена прежда и не се дават гаранции след едно изпиране какво ще стане. Разбира се най-добре е да се пере със студена вода.

# 137
letia6tata_krava , много са сладки децата- като всички деца.
А някой съгражданки ме изшпионирали какво съм писала тука Crazy
Май ще взема да пренеса темата за благотворителност на лични. Да ме научиш на занаят Wink. Че имам много хиксове, кое как става.

Видлона  наистина е мнооого ефтин. Мисля че при пране може единствено да пусне боя. Майка ми на село много обича да плете терлици като накатява преждата с видлон- така ставали по- здрави Laughing

# 138
Днес ходих до магазина за прежди.
Обещала съм шапка за госпожица, та зарязах пончото за сега.
Видях го тоз видлон. Струва 1,30 за 50 гр. Имаше страхотни цветове.

Ленения коноп има ли разни цветове или трябва да го боядисам аз? А от магазин за прежди ли го намирате или от негде другаде??
Едно време майка ми имаше чанта от кораби въжета плетена--- супер шедьовър. Трябва да я намерим и да я снимам. Може някой да я разгадае и да ми каже как става  Mr. Green Mr. Green

# 139
Mimito,видлон съм взимала за майка ми от 1.60 до 1лв. но за 100гр. мисля...

# 140
Много се заплетохте!Я да ви бутна напред!
Скоро и аз ще имам нещо за показване.

# 141
Момичета, имам  нужда от спешна помощ Praynig Praynig
Плета шапка на една кука. Искам да я оформя като капела. Свърших с наддавките и сега искам да направя ръбче, за да седи по - красиво. Обаче не знам как да го направя. Някъде някой беше показал красива капела с такова ръбче. Но сега не мога да я намеря.
Моля кажете как да го направя!
След голямо ровене намерих това което търся  Mr. Green Mr. Green

Ати, това е твоята капелка. Кажи ми моля ако се сещаш как си направила периферията и каква е плетката на твоята шапка. Моите са с по - различна плетка, но ми се иска да пробвам и твия модел Praynig Praynig

Последна редакция: нд, 25 мар 2007, 14:15 от Mimito

# 142
Нюня, благодаря за поканата! В момента малко боледуваме и не е подходящо за гости. Ако искаш, да се организираме по-нататък по-масово и на открито, че да не ти дойде много на нагорно с домашно гости.

Майсторки, приключвам тишлайфера (така наричат покривчиците за украса на маси, секции и др. равни открити повърхности  Grinning). Запалихте ме по летните шапки на 1 кука. Може ли да ми изясните как се правят наддавките? Имаше ги описани в по-стари теми. Къде се боде с куката? В бримката от долния ред? Между две бримки от долния ред? В предното или в задното рамо на бримката от долния ред? Как преминавате на горен ред? Като плетете съответния брой бримки синджир ли?

# 143
  bouquetСтейси, ЧРД!
  bouquet

# 144

Е, много ме изненада! И после ме трогна! Но преди всичко ме изненада. Благодаря сърдечно! Много е хубаво да получаваш поздравления и на следващия ден. Hug bowuu

# 145
  • София/Овча купел 2
Нюня, благодаря за поканата! В момента малко боледуваме и не е подходящо за гости. Ако искаш, да се организираме по-нататък по-масово и на открито, че да не ти дойде много на нагорно с домашно гости.
Няма проблем,когато и където и кажете съм за Peace.Нещо хич не ми върви плетенето тези дни Sad.

# 146
Да се включа и аз, че сигурно ме забравихте. Редовно ви чета, но какво да пиша, като плетенето е в застои. Днес изплетох десетина реда, дано да се отпуши и да тръгне пак, че хем искам скоро да се похваля с нещо, хем няма време..... А вие все си майсторите по нещо... БРАВО!!!!

# 147
  • Smallville
И мен ме мързи напоследък да плета Confused,ами то като напекло едно слънце,как да му се плете на човек Rolling EyesА иначе съм накрая на една жилетка,този път за мен,но както вървят нещата,ще я облека наесен,но ще ви я покажа,като я завърша.
Успехи на всички със сръчните ръчички Hug

# 148
Привет и от мен!
Пончото, с което ви прогърмих ушите сигурно го направих, но не се харесах в него. Cry Последва разплитане и сега си правя жилетка от преждата. Добре се получава до тук.
Аз правя няколко неща едновременно сега довършвам една пелена на една кука, доволна съм от резултата, остава някакъв бордюр да и направя.
Остътъците от прежди ги впреганх в едни квадратни мотивчета на една кука, пак ще бъде одеалце, но още има да се плете, до тук са към 30 парчета и това е около една трета.
Шал си правя от една много странна прежда - декоративен за лятото/ама и аз го описах/.
Кото докарам до краай ще покажа и снимки. Simple Smile

# 149
Записвам се и аз!

Общи условия

Активация на акаунт