Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 61

  • 66 968
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Mediterraneo
  • Мнения: 40 324
Картофки с бекон, сосове, лук и кашкавал


Соленки от бутер тесто


Паста с бекон и гъби

# 601
  • Мнения: 3 089

Равиоли с червен лук и рикота в сметанов сос с гъби и аспержи

Гирос

рамен

# 602
  • София
  • Мнения: 3 190
Здравейте, попаднах на вашите прекрасни рецепти.Дали случайно имате рецепта за супа от Пелмени?Като много малка съм яла, но нямам рецепта.Знам, че за супа си използва най -малкия размер, но не помня какво се слагаше.Повечето рецепти са със сметана или кисело мляко.
Не знам как се прави такава супа.Даже за първи път чувам.Може би нещо като супа топчета,но да е с пелмени?
Някои ядат пелмени и пият от водата в която се варят.

# 603
  • Мнения: 702
Деспи, честита ти рожденичка! Много сладки дечица имаш, да са здрави и много щастливи!
Запеканка с броколи по Бени.Yum Много живописна и вкусна!





Немски наденички и пюре от карфиол.

Салата с печен на грил тиган патладжан, песто и сирене.

Ябълков кекс с бадемово брашно. Рецептата на Мики на невидимия кекс е по-сполучлива.

Пълнени камби с кайма, гъби и зеленчуци.Забравих да ги снимам когато бяха в приличен вид. Relaxed
Супа с ориз и спанак остана без снимка.

# 604
  • Мнения: 7 684

Включвам се със стара снимка на леща по манастирски, но искам да честитя рождения ден на Мони. Деспи , да ти е жива и здрава, все така усмихната, много щастлива и успешна! ❤️

# 605
  • In transit
  • Мнения: 13 091
*Ина*,
Скрит текст:
Избираш няколко много големи картофа, х 1 на човек. Хубаво е да нямат петна, зелено, защото няма да можеш да го махнеш. Измиваш, подсушаваш и нареждаш в тава. Печеш ги на 160-170С, без вентилатор за около час. Може и повече време да им е нужно, зависи от самия картоф. От време на време може да ги набучваш с клечка за зъби, за да видиш дали са се опекли и омекнали отвътре.
Докато се пекат, си приговяш плънката. За 4 човека ти трябват 1 пакет със замразени манатарки или микс горски гъби от 400г, може да сложиш 1/2 пакет замразени манатарки и 200-300г пресни печурки, например. Запържваш ги в краве масло, на силен огън, докато се сготвяш, като бъркаш енергично. Замразените ги слагаш директно на огъня, няма проблем. Готвиш ги 5-7 минути, те ще си пуснат леко сосче. Накрая им добавяш няколко стръка мащерка, само листенцата и сол на вкус.
Отделно в друг тиган или в същия, след като прехвърлиш гъбите в купа, слагаш натрошено сирене Горгонзола долче, около 150-200г и 100-тина грама прясно мляко. Разтопяваш го на бавен огън, като периодично бъркаш, докато се получи рядък сос, ако е необходимо, може да сложиш още малко прясно мляко.
След картофите са опечени, ги вадиш и слагаш в дълбоки купички, като за супа. Срязваш ги с нож през средата до долу, може само най-долу кожата да не я срязваш. Леко посоли и полей със зехтин. Внимателно с вилица, разрови средата на картофа, така, че да се разбърка солта и зехтина и да овкусят картофа.
Отгоре залей с малко от соса с горгонзолата, по цялата повърхност на картофа и завърши с гъбения сос. По-желание може да поръсиш с печени орехи, аз ги пропуснах. Завършваш с малко пресна мащерка или магданоз.
Ето клипче, да си го представиш. Преди време опитахме няколко варианта в това заведение и направо се влюбихме с мм. Уникални са! Heart  

Сладка фритата с ябълки - Апфелшмарн, в два варианта:
Ала кайзершмарн с ябълки и стафиди


 и с карамелизирани ябълки


Шкембе по неаполитански


Суши от мм с чили майонезен сос

# 606
# 607
  • София
  • Мнения: 12 017
ЗАЛЕВАЙКА - много хубава зимна супа, благодаря за рецептата!
Скрит текст:
При мен има някои отклонения от основната рецепта, но това не е толкова важно, важното е че е силно засищаща и вкусна.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2024/12/zalewaika-zuppa-tr … nale-polacca.html

Допълвам се, защото си забравих десертчето, а то е
ПЕЧЕНИ КРУШИ С ГОРГОНЗОЛА С МАСКАРПОНЕ, МЕД И ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ - BAKED PEARS WITH GORGONZOLA DOP AND MASCARPONE HONEY AND CRANBERRIES
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2024/12/baked-pears-with-g … zola-dop-and.html

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 00:31 от marchеva14

# 608
  • Мнения: 1 392
От рецептата на Мики за "Свинско по добруджански", обаче с пилешко филе:

Коледни сладки:

Честито на всички, които имат повод ♥️

# 609
  • Мнения: 613
Честита рожденничка, Деспи,, нека да бъде жива и здрава и много щастлива Kissing Heart
Аз ви следя редовно, но не снимам напоследък...

Мекички с мая, които стават като балон
 Grinning

За тези, които не искат мекици, ето Катми...

Това, за първи път, го опитах-вкусно стана...
Yağlama (така пише името в рецептата)

И да почерпя, че моята госпожица стана на 3 вече Heart Eyes

# 610
  • Мнения: 4 260
Пица с роле

# 611
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 786
Мус с пушена сьомга

# 612
  • София
  • Мнения: 15 683
Треска.



# 613
  • Мнения: 3 335

Омлет с чушки и Пържени картофи

# 614
  • Мнения: 7 593
Честит рожден ден на момичетата на Деспи и Анелка!  Да са здрави и с безоблачно детство! Бързо растат отстрани, кога показвахте торти за 1 годинка, кога вече за 6 и 3 😉😘

Пудингът с ябълки ( този път по Марчева  😘)

Чушки и домати пълнени с ориз

Без месо са ми по-вкусни

Коледа идва 😉
Скрит текст:
Коледничето ме зарадва за първи път

Общи условия

Активация на акаунт