73 СУ - гимназиална степен - тема №4

• 16 273
  • 199
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, включвам се с бъдещ осмокласник в паралеклата НЕ/ФЕ. Relaxed Доколкото успях да се ориентирам, по математика няма да е с ganis, а с другата г-жа, която пък е била учител преди време в уилището, от което идва детето и имаме чудесни отзиви също. Може ли да попитам за госпожата по немски - разбрах, че няма да е тази, която е преподавала на предишния 8 клас, а ще бъде преподавател, който се връща от пенсия?
Детето първоначално беше прието в 35-то, което хареса заради различните клубове по интереси и възможности за екскурзии в чужбина. Знам, че те липсват в 73-то и това е единственото ми вътрешно неприятно усещане - от всичко прочетено дотук. Не сравнявам нивото на обучение, разбира се, което е най-важно, но се надявам, въпреки липсата на такива занимания и организирани пътувания (които според мен са много важни и сплотяват децата, изграждат екип и т.н), да намери приятели и да се чувства добре в следващите 5 години.
Относно обучението - изплашен е от френския език (желаната комбинация е немкси с англ), имаше големи колебания дали да не поставим 1АЕГ с немски (която ни е и на пешеходно разстояние) преди 73-то с друг втори език, но в крайна сметка предпочете 73-то и се надявам да сме направили правилен избор. Relaxed
Нямам съмнение, че сте направили правилния избор. 😀 Нивото на децата в училището е много високо, което дърпа децата. Другото ми дете беше в Испанската. Да Ви кажа, от двете училища, предпочитам 73 СУ. Много съм пристрастна 😀

# 151
Здравейте, знаете ли кой ще е преподавател по НЕ на паралелката 8 в с НЕ/ФЕ?

# 152
  • Sofia
Здравейте, знаете ли кой ще е преподавател по НЕ на паралелката 8 в с НЕ/ФЕ?

Ако прочетете само 2-3 поста по-назад, ще разберете.

# 153
Кой ще бъде класен ръководител на 9а ?

# 154
  • София
Здравейте, как стои въпросът с униформите (8клас)? Чела бях назад в темите, но вече се обърках. Жената при записване не беше съвсем сигурна и нямаме информация засега. Сайтът на училището за съжаление не е много информативен, а и явно не се поддържа редовно. Дано комуникацията в училище е на по-добро ниво.
Колебая се дали трябва да купуваме нещо сега, или по-добре да изчакаме родителската среща, която ще е на 11-ти.

# 155
  • София
Здравейте, не се носят униформи в гимназията.

# 156
  • София
Не прага "сме" на изхода на гимназията и "ние" май сме първите при които станаха незадължителни. Ковидно време. Приветствам решението на училището.
(мъниците имат)

# 157
  • София
А някой знае ли 8 клас коя смяна ще бъдат първи срок?

# 158
  • София
Първа смяна.

# 159
  • София, Лагера
На 11 септември от 18:00 ще има родителска среща за 8-мите класове
https://73su.bg/index.php/2025/08/19/parrent-meets/

# 160
Здравейте, скъпи мами!
Моята дъщеря ще бъде в 10ти клас в паралелката с изучаване на немски и френски. Идваме от чужбина. Ще и бъде доста трудно... Дали ще има родителска среща за 10тите класове? Трябва ли да се закупят учебници? В колко часа трябва да бъде в училище на 15ти ? И последен въпрос - кой преподавател ще е класен ръководител? Предполагам, че е най - добре да се свържа с него.
Благодаря ви!

# 161
  • София
Atanaska Peneva, добре дошли. Още не знаем кой ще е новият класен и съответно няма отговори на горните въпроси. Предполагам, че ще ни пишат в Школо, когато наближи още. Моята дъщеря е в същия клас.

# 162
Atanaska Peneva, добре дошли. Още не знаем кой ще е новият класен и съответно няма отговори на горните въпроси. Предполагам, че ще ни пишат в Школо, когато наближи още. Моята дъщеря е в същия клас.
Благодаря Ви! Но аз нямам регистрация в Школо все още. Бихте ли ми препратили съобщението? Предварително благодаря!

# 163
  • Sofia
Преди началото на учебната година има родителски срещи само за 1.5. и 8. класове. Школо обикновено става активно за новата учебна година малко преди тя да стартира. Информация за откриването на учебната година и за РС се публикува и на сайта на училището.
Просто не се притеснявайте, а си дайте още една седмица ваканция Smiley
Добре дошли на новите попълнения Flowers Hibiscus

# 164
  • София, Лагера
Мили дами, знаете ли кои класове коя смяна ще бъдет първи срок? Че е време да организираме спортовете...

Общи условия

Активация на акаунт