73 СУ - гимназиална степен - тема №4

• 16 297
  • 199
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Най-вероятно Силвия Костова.

# 136
Ganis, има ли според Вас достатъчно опции в 73 СУ, паралелка НЕ с АЕ, за дете със засилен интерес към математика и изкарани максимален брой точки на НВО по мат, което не е успяло да се класира с много малко в СМГ /заради БЕЛ/ да се занимава засилено с математика в час или с допълнителни занимания в училище, или като домашни, както и активно да участва в състезания? Знам, че си зависи от детето, но ще ми е интересен вашия поглед към моите и неговите притеснения за "занемаряване" на нивото му по Мат.
Синът ми е силно изпълнителен, но много слабо инициативен и му е важно да има кой да му поставя задачи/домашни/изисквания/цели/да следи с него календара на състезанията и т.н. В досегашното училище засилиха тази му несамостоятелност към организацията на обучението и сега е важно как ще продължи.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 15:56 от ALADIA

# 137
  • София
Ganis, а знаеш ли кой ще замести г-н Зарков като класен?

# 138
Какво е класното ръководство на 9 клас ?

# 139
Младежът го приеха НЕ с ФЕ. Сега се надявам, че няма да му дойде много трудна комбинацията с езиците. Детето е учило английски до момента.

# 140
Саморедактирам се: на второ класиране го приеха в СМГ. Надявам се, че отива на правилното място.
Успех на всички деца в 73 СУ.

Ganis, има ли според Вас достатъчно опции в 73 СУ, паралелка НЕ с АЕ, за дете със засилен интерес към математика и изкарани максимален брой точки на НВО по мат, което не е успяло да се класира с много малко в СМГ /заради БЕЛ/ да се занимава засилено с математика в час или с допълнителни занимания в училище, или като домашни, както и активно да участва в състезания? Знам, че си зависи от детето, но ще ми е интересен вашия поглед към моите и неговите притеснения за "занемаряване" на нивото му по Мат.
Синът ми е силно изпълнителен, но много слабо инициативен и му е важно да има кой да му поставя задачи/домашни/изисквания/цели/да следи с него календара на състезанията и т.н. В досегашното училище засилиха тази му несамостоятелност към организацията на обучението и сега е важно как ще продължи.

# 141
Честито! Simple Smile
Класен ръководител на 8а клас и учител по НЕ ще е Павлина Александрова.
Аз ще преподавам по математика на 8г клас, паралелката с АЕ и на 8б клас - паралелката с Математика и Физика, ООП на всички 10-ти класове и на ПП по математика и ИТ, 11 . клас.

Здравейте, а дали има информация кой ще поеме останалите осмокласни паралелки по математика и евентуално БЕЛ?

# 142
  • София
На другите две паралелки по математика ще преподава Бистра Баирова, по БЕЛ не знам.

# 143
Честито! Simple Smile
Класен ръководител на 8а клас и учител по НЕ ще е Павлина Александрова.
Аз ще преподавам по математика на 8г клас, паралелката с АЕ и на 8б клас - паралелката с Математика и Физика, ООП на всички 10-ти класове и на ПП по математика и ИТ, 11 . клас.

8а клас обществени науки ли е? Поне спроед учебните планове качени на сайта би трябвало да е така....

# 144
  • София
Да, така е.

# 145
  • София
Здравейте, включвам се с бъдещ осмокласник в паралеклата НЕ/ФЕ. Relaxed Доколкото успях да се ориентирам, по математика няма да е с ganis, а с другата г-жа, която пък е била учител преди време в уилището, от което идва детето и имаме чудесни отзиви също. Може ли да попитам за госпожата по немски - разбрах, че няма да е тази, която е преподавала на предишния 8 клас, а ще бъде преподавател, който се връща от пенсия?
Детето първоначално беше прието в 35-то, което хареса заради различните клубове по интереси и възможности за екскурзии в чужбина. Знам, че те липсват в 73-то и това е единственото ми вътрешно неприятно усещане - от всичко прочетено дотук. Не сравнявам нивото на обучение, разбира се, което е най-важно, но се надявам, въпреки липсата на такива занимания и организирани пътувания (които според мен са много важни и сплотяват децата, изграждат екип и т.н), да намери приятели и да се чувства добре в следващите 5 години.
Относно обучението - изплашен е от френския език (желаната комбинация е немкси с англ), имаше големи колебания дали да не поставим 1АЕГ с немски (която ни е и на пешеходно разстояние) преди 73-то с друг втори език, но в крайна сметка предпочете 73-то и се надявам да сме направили правилен избор. Relaxed

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 08:53 от Niffi

# 146
Катя Веселинова е преподавала на моя син в 9- ти клас. С много добро впечатление е от нея. Той беше набора по време на Ковид, затова нямаха екскурзия, но се обсъждаше. Според мен точно тая екскурзия беше малко странна - до Франция с автобус, но вече няма никакво значение. Децата участват в много инициативи ( AHK, "Младежи дискутират"), имат си "Клуб на ентусиастите".  Би трябвало при желание да си намери място за изява.

# 147
  • София
В 73то има "клубове по интереси".

# 148
  • Sofia
Никои клубове по интереси в 35-то не могат да бъдат предимство пред 73-то Trollface От учениците зависи в какво да се включват и какви инициативи да предприемат.
Niffi, добре дошли! Детето ти ще има страхотен преподавател по немски език в 8.клас, а сигурно ще хареса и френския. Revolving Hearts

# 149
  • София
Никои клубове по интереси в 35-то не могат да бъдат предимство пред 73-то Trollface От учениците зависи в какво да се включват и какви инициативи да предприемат.
Niffi, добре дошли! Детето ти ще има страхотен преподавател по немски език в 8.клас, а сигурно ще хареса и френския. Revolving Hearts
Благодаря, aniK, много се радвам, че сме тук. Blush. Не съм си и помислила такова нещо, единствено споделих кое ми лиспва в училището (или поне информация), но това не означава, че не го смятам за най-добрия избор Tada

Общи условия

Активация на акаунт