Откраднато портмоне и след това?

• 2 904
  • 29
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,

Бих искала да попитам, ако някой скоро е имал подобен случай на кражба, как са се развили нещата?

Преди два дни ми откраднаха портмонето от чантата докато бях в магазин Пепко, разпитах тук-там и останах с впечатление, че доста често точно в тези търговски вериги, както и подобни като Синсей и Уайкики се случват такъв тип кражби.
Пуснах жалба към районното вчера.

Въпросните хубавци, които ми взеха портмонето са се опитали да теглят пари от банкомат през карта Револют. За щастие нищо не са изтеглили, блокирали са картата. Аз бях бърза и си блокирах навреме останалите сметки, та, освен едни 100 лв и личната ми карта, които си бяха вътре - нищо друго не са взели.
От полицията ми казаха, че ще разследват щом има опит за теглене и то на не малка сума пари.  Хубавото е, че веднага ми изписа кога, къде и в колко часа е правен опит за теглене. Въпросът ми е, дали в такъв сручай биха погледнали записи от въпросните камери на този банкомат? Засега ми казаха от магазин Пепко, че запис от камерите им ще предадат само на полицията. Та в момента чакам.

Искам просто са видя кой го е направил, защото бяхме само майки с деца и възрастни жени. Страшно грозно ще е ако е някоя от жените, които след това разпитах.

Стана доста дълго обяснение, та има ли надежда да се види и след това какво следва, какъв е процесът по- натам, съд ли? Има ли хора, които все пак са успели да си върнат вещите и стари карти и тн. след такъв процес.
Не съм имала много ценни неща в портмонето, но е със сантиментална стойност за мен и ми се иска да си го намеря. Смешно или не, обикалях с детето по страничните кофи за боклук и надничах, дали пък не са го захвърлили.

Та, да... като цяло не вярвам да стане кой знае какво, вече си пуснах нови документи, но все пак искам да знам кой го е направил. Не видях наистина никой подозрителен човек, особено да се насочи към бременна жена и малко дете. На такива хора не им дреме, де, и това го знам, даже съм си топ мишенка Grinning

Благодаря за изчитането на тези, които са загубили малко време тук.

# 1
Прави си експресно нова лична.
Бързо с нея в банката. Да не осъмнеш с кредит.
Неприятна история.
Може и бързи кредити да изтеглят.
Scream

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 14:19 от bubanka

# 2
  • София
Да, доста бързо реагирах. Картата ще ми готова другата седмица, банката е запозната със случая. Надявам се да не са направили нищо чак толкова бързо. ✌️

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 14:18 от bubanka

# 3
Подкрепям RoninBG. Но все пак кредит се знае кога е изтеглен и ще се докаже, че е след кражбата. Ръчкай в МВР да изискат записите. Също и при опита за теглене може да има камери, които са уловили нещо. Може да опиташ ти самата да натиснеш Пепко, че това е прикриване на престъпници, което разваля репутацията им. Подай молба до Пепко, дали на запис се вижда кой е крадеца. Искай да ти покажат, не да ти дадат записи. В МВР  писмено по преписката, заяви да изискат записите от Пепко и банкомата при тегленето. Но не храни особени надежди, тези специалисти знаят къде са камерите и се пазят от тях.
Въобще не е смешно, че си гледала по кофите, трябвало е да огледаш и околните храсти.
Често, такива неща, без пари и карти, ги намират клошари и ги предават в МВР.

Съвет от мен - дръж си личната карта, банкови карти и др. документи на друго място, различно от портмонето, където са ти парите.

За всеки случай наблюдавайте изтривалка пред входната врата, повдигайте я за бисквитки отдолу,  оставяйте светната лампа, когато ви няма вечер, сменяй прането на терасата често, дори и да не са изпрани дрехи, просто закачай като пране, защото имат и адреса ти.
Имай предвид, че крадците са добре облечени, изглеждат добре, но почти на 100% са група минимум от 2, 3 души.
Един ти отвлича вниманието, другия те преджобва и веднага подава на трети, който изчезва с откраднатото, докато другите те баламосват.
Подсети се дали е имало такава ситуация в магазина и бъди сигурна ,че са те. Ако да, опитай да ги опишеш в полицията, възможно е да са контингент, който познават.

# 4
  • София
Да, от магадина ми показаха кадри като влизам със затворена чанта. Но нямаха право на повече от това и ме предупредиха, че само МВР може да ги изиска. Съответно аз съм съобщила и казаха, че ще действат. Надявам се да е така.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 14:20 от bubanka

# 5
Тъкмо си казвам ето и аз да отговарям един път на условието да ми се. Случвало точно същото и бам... условие да е скоро. Simple Smile Пак греда.
Случвало ми се е. Но не много скоро. Бях бременна и в магазин за дрехи втора употреба ми отмъкнаха портфейла с картите. Срещу Коледа. Току що бях взела заплата и вътре имах  и пари.
На касата установих, че ми липсва портфейла, защото нямаше как да платя.
Блокирах картите по телефона и се отправих към близкото РПУ защото (не ми се смейте) се чудех как ще раждам без лична карта и това ми беше най-големия стрес. Изкараха ми ЛК доста бързо всъщност.
Писах обяснения сто пъти в полицията, после във времето и след като родих ме викаха няколко пъти.
Накрая се оказа, че са хванали жената, която ме е ограбила. Тя е обрала и други хора в този и съседни магазини.
Викаха ме в съда.
Някакъв адвокат се свърза с мен и ми върнаха стойността, която имаше вътре, плюс за портмонето нещо отгоре.
Адвокатът каза, че е жената ще лежи в затвора и че е бременна.
И си казах гледай, това е карма.
Стана ми тъжно и го попитах какво ще стане с детето ѝ там. Той каза, че има специални условия и да не бера грижи.
Знам и за още един случай когато хванаха извършителя. Разбил
Стъклото на колата и взел портфейла, оставен на таблото.
Върнаха парите на човека.
Развитие може и да има, но отнема време.
Бъдете търпелива.

# 6
Преди години ми откраднаха портфейла и телефона от комшиите, влязоха най-нагло в кухнята. Телефонът ми върнаха няколко месеца по-късно, парите и документите не. Заловиха крадеца, не знам кой е, не са ме викали на дела. Затвориха го отново тогава. Аз доста ги "сръчквах", бях го намерила по локация, може би седмица след кражбата, но тогава не отидоха да го потърсят на мястото, където беше локализиран. Намериха го по-късно.

# 7
  • София
metal.vixen - търпение, да. И аз така мисля, че няма да стане веднага, но се надявам да има някакво развитие поне.

brumm - това е хубавото, че телефоните може поне по локация да се намерят къде са, но и там е сложно понякога.

Като цяло процесите сигурно са бавни, мудни, но ще изчакаме и се надявам други хора да не пострадат или ако се случи, да ги заловят на място и да си признаят и за останали кражби. Честно казано, това повече го вярвам, че може да стане. Grinning

# 8
На мен ми се случи преди грубо 10 г, в центъра на Пловдив тогава имаше магазин Терранова там ми откраднаха портмонето. Подадох жалба в РПУ , бяха изтеглили и пари от картата ми към 2000 лв , имаше и съдебно дело. Полицията отиде до магазина , но са отказали съдействие без съдебно решение. Поне това беше версията която ми казаха , няколко пъти ме викаха за разпит, имаше и дело на което се реши , че няма достатъчно доказателства по случая и се закри делото.
Супер глупаво разследване, без съдебно решение не дават видеозаписа , на делото решават, че няма достатъчно доказателства.
Като питах няма ли запис на банкомата от който са теглили все пак от банката би трябвало да знаят от кой точно по кое време, отговорът беше , че нямат достъп до камерите на банкоматите.
Надявам се при вас по различен начин да се развие случая.

# 9
Не са разследвали както трябва, или някой  е опънал чадър. Магазинът няма право да отказва записите на МВР, когато  разследват престъпление. Всички им дължат съдействие, те са орган на власт. И не е вярно, че нямат достъп до камерите на банкоматите. Това са плоски оправдания, трябвало е да наемеш адвокат да ги натиска.

ПС Но ми е интересно как са изтеглили пари. И паролата ли са знаели?

# 10
Бях студентка нямах пари за адвокат.
Имах листче с паролата в портмонето Joy картата беше на името на батко ми , който понякога ми внасяше пари.
Сега като се замислих май искаха и той да дойде и да подаде жалба за да изискат видеозапис , живееше в чужбина и така и не дойде.

# 11
  • София
Пароли никога на листчета, особено пък в портмонето. 😁 Прекалено рисковано е.
При мен от магазина казаха, че ще предадат записите на полицията. Леко нелегално ми показаха кадри от влизането ми в магазина със затворена чанта, което аз исках. Да видя как съм влезнала, та затова настоявам, защото видях кадри.
Аз си мислех дали изобщо ще се види какво точно е било, защото момичето в магазина ми каза, че имало е мъртви точки, които камерите не хващат. Защо ли си мисля, че ще е станало точно в мъртвата им точка 😁🙄, но да видим.

# 12
Пак ще кажа, върни си твоята лента на спомените и си спомни група, която се е поотъркла в теб. Особено ако някоя от групата те е заговорила нещо, пречила ти е на пътя да преминеш, задържала те е по някакъв начин за малко, нещо такова. Не е нужно да са разговаряли помежду си и да си е личало, че се познават, а само да са били на купчина близо до теб.

# 13
Аз се чудя с какъв кураж опитват да теглят? Ега*и нещастниците. Разбивали са къщата ни, досега по улици/магазини все още не са ме джобили. Ужас.

# 14
  • Melmak
Много гадна случка. И тази на metal vixen. И аз бих се изплашила как ще раждам без лична карта. Не знам дали става с паспорт.

Като цвло всичко е бавно. Няма как да ти покажат кадри законно, но сигурно ще ги дадат на мвр. Записите от банкомата също би следвало да ги представят.

Може да е бил някой много незабележим тип човек. Просто като пазаруваме не се усещаме какви хора има около нас, а крадците не ходят зле облечени и подозрителни. За съжаление може да си мислила, че минаваш покрай майка, която гледа бебешки дрешки, а да е била крадла.

Общи условия

Активация на акаунт