Преминаване от кърма към АМ

• 479
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте Blush
Синът ми е на 4 мес. и 17 дни. Усещам, че кърмата ми започва да намалява ( до преди дни на всеки 3 часа изцеждах 120-130мл, вече обаче тези мл ги достигам на 4-5часа цедене) и проучвам наличните АМ на пазара.
Според масовото мнение Аптамил и НАН са с най-добър състав, произведени съобразно всички стандарти и се доближават най-много до майчината кърма.
Ще съм благодарна, ако някоя мама е преминала през същото, да ми сподели своя опит.
Ще се радвам да споделите вашите виждания и мнения относно различните марки и видове АМ,които сте използвали.
Blush

# 1
Здравейте Blush
Синът ми е на 4 мес. и 17 дни. Усещам, че кърмата ми започва да намалява ( до преди дни на всеки 3 часа изцеждах 120-130мл, вече обаче тези мл ги достигам на 4-5часа цедене) и проучвам наличните АМ на пазара.
Според масовото мнение Аптамил и НАН са с най-добър състав, произведени съобразно всички стандарти и се доближават най-много до майчината кърма.
Ще съм благодарна, ако някоя мама е преминала през същото, да ми сподели своя опит.
Ще се радвам да споделите вашите виждания и мнения относно различните марки и видове АМ,които сте използвали.
Blush
Аз бих пробвал различни.
Виж кое ще допадне на детето.
Моето дете отказа.
От кърма на пюрета.

# 2
Моя син пиеше НАН прокомфорт и до 1г си го пиеше. След това си го спря сам. Според мен се посъветвай с педиатъра на детето.

# 3
Нашият педиатър препоръча Лактана Био, синът ми го хареса най-много от всички млека, които пробвахме.

# 4
  • над кукувичето гнездо
Изцеденото количество не винаги е мярка за количество кърма. Понякога се случва да не може да се изцеди и капрка, а да си има доволно кърма. Ако бебето е спокойно и пълни пеленките от двете страни редовно, значи всичко е наред. Ако е в период на скок в растежа, слагайте го по-често на гърда и доизцеждайте след това, за да се увеличи количеството и да догоните потребностите.
Образуването на кърма работи на принциоа "търсенето определя предлагането". Успех!

# 5
Също съвсем скоро ви предвтои захранване. Като заместите едно хранене бебето и без това ще приема по-малко мляко за деня.

# 6
Аптамил пронутра.
Обаче имахме проблем с изхождането минах на аптамил комфорт💯

# 7
  • София
Говорете с педиатъра на детето ще ви посъветва най-добре какво ще е ок за вашето дете, но минете ли на АМ лактацията ви съвсем ще намалее ( в случай, че все пак искате смесено хранене, а не само АМ). 

# 8
Няма най-добро АМ, нито такова "което се доближава до кърмата". Всички АМ отговарят на съответен стандарт и са ОК. Вече кое как ще понесе на детето и дали ще му хареса е друг въпрос. Аз лично ползвам ХИП Комбиотик. Отначало беше само за дохранване, а сега вече спрях напълно кърменето, но моето дете е по-голямо.
Ако не искате да спирате кърмата може да опитате да цедите по-често. Не сте писала дали бебето суче или изцяло цедите. След месец (или по-рано) може и да захраните. Аз с помпа повече от 80 мл. не съм изцеждала, а помпата ми беше хубава двойна електрическа на Медела. Въпреки това обаче кърма имах, бебето сучеше активно и гърдите ми след кърмене бяха толкова колкото не са били никога след цедене.

# 9
Някой дали е пробвал Aptamil Cesar Biotik 1?
Какви са ви мненията?

# 10
  • София
Какви са ви мненията?

На една приятелка детето само с него се спогоди ок, то е специализирано за деца родени секцио, но не мисля, че е проблем да се ползва и иначе.

# 11
Какви са ви мненията?

На една приятелка детето само с него се спогоди ок, то е специализирано за деца родени секцио, но не мисля, че е проблем да се ползва и иначе.

А дали бебето се запичаше?

# 12
  • София
Какви са ви мненията?

А дали бебето се запичаше?

Само с него не се запичаше...тя пробва още 3-4 млека и със всички имаше запек.

Общи условия

Активация на акаунт