Как се справяте с импулсивно дете, което удря?

• 1 839
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Справихме се с работа с психолог.
Имахме късмет, че ни препоръчаха много добра психоложка и не се наложи да търсим втори/трети специалист.
Важното е да се реагира веднага, да не се чака това поведение да се закрепи/установи трайно.
Аз за бойните спортове съм на противоположно мнение. Ако намерите читав треньор/сенсей той ще го научи на дисциплина и самоконтрол, овладяване на гнева/тревожността чрез правилно дишане и други техники.

# 16
Бихте ли споделили към кой психолог се обърнахте?

# 17
Бихте ли споделили към кой психолог се обърнахте?
Не съм в София.

# 18
Има ли училищен психолог? Защото и моето дете беше ударило едно момиченце, на вид ясна ситуация и след 2 срещи с училищният психолог, психоложката ми каза, че работа с моето дете няма, самата аз.бях изненадана и какво се оказа, момиченцето се оказа, че месеци наред го е провокирала, заяждане, крила му е нещата и т.н. и това избива в тази реакция. Поговорих с бащата предложих му да излезем заедно, да си поговорим, децата също в различна среда да поговоря, да играят и да се разреши ситуацията с добро, но той се държа адски невъзпитано, с едно дебелашко самочувствие, важен, с него не се говори. Обясних му, че децата растат и минават през различни състояния, отношения и така израстват, разбира се извиних се за случилото се. Той отказа категорично дъщеря му и той, да се види с психоложката, така и така се махахме и едва изтърпях до края на учебната година. Така, че поговорете с психолог, защото нещата на вид изглеждат едни, но всъщност не е така и не на последно място учителката, нашата беше уникална простакеса, и то в едно от най-елитните училища. Пример, момченце иска до тоалетна и другото и то иска, тя се изцепва: "Ще му го държиш ли"?

Общи условия

Активация на акаунт