🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 7 (27.10 - 03.11)

• 47 803
  • 1 570
  •   1
Отговори
# 1 410
  • София
Поредна сбирка. Тук кои виждаме?
Киро, Венци, Мая, Дзами и Георги.

Откъде са чорапките на Венци?
Това явно е от снощния Хелоуин, където Влади и Венци са били заедно.

Митов и Венци бяха първи приятели в лагер 1, явно се е запазило и след предаването.

# 1 411
Относно шансовете да се падне едно и също число на диска са около 89% ако броим че за 6 седмици е имаше по 3 числа и тази имаше 2 + 1(този реално е за другата седмица) са общо 21 избрани числа.
Реално дори са малко повече 89% това тъй като това число е от 100 възможни избори а реално първите седмици последните числа не бяха отворени което прави шанса по-голям

инфо:
https://en.wikipedia.org/wiki/Birthday_problem

# 1 412
  • София
След седмица 7

Много хора ми се изкачиха нагоре в класацията или задържат ниво, само Кирил падна две позиции надолу, а Георги само една позиция. Към момента горе-долу така ги усещам (😀) нещата.

++
Венци

+
Влади, Гогов, Миро, Вера и Марина

= / +
Дзами, Георги, Тренера, Бистра, Биляна, Ванеса и Петя

=
Мая, Нина, Алекс, Митов и Берке

= / -
Кирил

-
Нямам

--
Нямам

# 1 413
Относно шансовете да се падне едно и също число на диска са около 89% ако броим че за 6 седмици е имаше по 3 числа и тази имаше 2 + 1(този реално е за другата седмица) са общо 21 избрани числа.
Реално дори са малко повече 89% това тъй като това число е от 100 възможни избори а реално първите седмици последните числа не бяха отворени което прави шанса по-голям

инфо:

Да се повтори изобщо число шанса е огромен, но да се повтори 1 конкретно число колко го изчисляваш?
Аз вчера смятах с chatGPT, защото формули не помня, ясно че роботчето може да сбърка, сега писах на мъжът ми да сметне и той Simple Smile

едит: и мъжът ми го смята на 89% също изобщо да се повтори номер

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 19:09 от Одри ♡

# 1 414
Тренера си е тотал щета тоя човек. Аз доста го бях нахейтила в някоя от предишните теми, той с нищо не показа, че не съм права.
Хън-мън, остави се Георги да му определи хората по групите, не показа характер, не си защити избора.
После, гузен негонен бяга, взе да се чувства виновен. Ама ще си дам гривните, ще спася, ще...

Хем искаше да го играе герой и спасител, хем изкупител на вина, хем хич не му се даваха тия гривни.
Ами като не си искал или си имал намерение само за Марина да се жертваш, трайкаш си и си мълчиш докато не мине играта и не стане ясно кой печели/губи.

Много безхарактерност видях у тоя Тренер. Никаква мъдрост, житейски опит и т.н.
Гогов е по-млад от него, но доста по-мъдро и трезво поведение и поглед над живота има.

# 1 415
  • София
Да се повтори изобщо число шанса е огромен, но да се повтори 1 конкретно число колко го изчисляваш?
Ако ти е вярна сметката сигурно 0.89%.
Всъщност така конкретно поставена задачата е много лесно да се сметне: ако приемем че всяко число има еднаква вероятност да се падне всеки път, то тогава вероятността за повтарянето на едно конкретно число е точно 1% на всяко отделно въртене (тук отчитаме като факт, че за да се повтори дадено число, то вече се е паднало веднъж). Инак от нулева позиция, дадено число да се повтори два пъти за Х(>2) на брой въртенета става експоненциално по-сложна формула колкото по-голямо става Х (за две поредни е 0.01%)

# 1 416
  • Другата България
Той го направи същото и предходния път, тогава отново май Шериф го насочи /или ние, четиримата/ кои да изпрати на битка. Просто не умее да си отстоява позицията, а и личи, че не е по тънките /а и май по никакви/ сметки. Точно като Марина, те са за друг тип игра, от рода на Максимал и ИВ. Ама, пусти “връзки“......
Мдааа, по сторитата им ще ги познаете, кой с кого, кога, как......Blush

Още се хиля с глас при вида на Дзами:

# 1 417

инфо:

Ако ти е вярна сметката сигурно 0.89%.
Аз вчера смятах с chatGPT, защото формули не помня, ясно че роботчето може да сбърка, сега писах на мъжът ми да сметне и той Simple Smile

Тук става въпрос не за конкретен номер тъй като никой преди това не е говорил специално за гривната на Гогов, а реално че една гривна (която и да е беше) излиза вече 2 пъти от само 21 опита.

# 1 418
  • Другата България
Понеже сега чета назад, попаднах на преразказ на надкаста с Иван /благодаря отново на всички, които имат време и желание да споделят и тук/, и какво се оказа - “неочаквано“ за нас всички са знаели, че той иска да си тръгва, следователно и Берекет, следователно като нищо използва желанието на Чирпанския младеж в своя лична полза и изгода, разигравайки епизод пореден /но вероятно не последен/ на поомръзналия ни сериал за Ферхунде и Левент.
Разбира се, една от дългите ръце на НН вероятно и там е побутнала с цел още, и още, и още мело/психо/санти драма, ама да не ни подценяват толкова казвам, зрителската аудитория.

# 1 419
Е да се повтори изобщо пък съвсем е голям.

Кокретно за снощи, лесно и просто:
Има 100 числа
Досега са се паднали 19 различни числа
Всички числа са с равен шанс значи 19% е бил шанса конкретно снощи да се повтори число.

# 1 420
Ако правилно помня някъде назад пак се повтори един номер гривна.

# 1 421
Няма никакъв смисъл от подобни пресмятания Simple Smile Може и повече пъти да се падне едно и също число. Не знам как се изчислява кога е мината границата от критичен брой завъртания на диска, но все още сме в зоната на хаоса, където статистиките не са меродавни. А според моята не-изчислителна логика, единствено от силата, с която Сано върти диска, зависи кое число ще се падне.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 17:11 от ladonnae

# 1 422
То нямаше да правим пресмятания, ако някакви хора не се усъмниха в шансът да се случи, което се случи.

# 1 423
  • España
За Тренера : не ми е от любимците , но го разбирам . Изобщо под клишето “да покажеш характер” и омразното ми “да бъдеш себе си “ нека не разбираме непременно “да тропнеш по масата” и “право, куме, в Очи “ ! Изобщо характери и индивидуалности има най-различни ! Емил просто си е такъв : тих; скромен и нерешителен , добър или лош , той Е себе си ….как да се обърне и да се направи на някой ,който от вътре не му идва да е …. независимо дали ще ни се хареса или не …Пък и това за “примера към младото поколение” чух да го споменава Георги , не Тренера …предвид характера на втория , съмнявам се да го е казал ! За “примера , че живота не свършва на 60 “ съм съгласна .
Хора , не знам какво толкова изчислявате вероятностите да се падне една и съща гривна на диска няколко пъти , да си призная -математиката и статистиката не са ми били никога силната страна , но ще дам един пример :
Скрит текст:
В ученическите ми години трите най-големи училища играем финален куиз ( викторина се наричаше тогава 😉) . Съответно 3 клуба на знаещите в различни области + една рулетка с 16 сектора ( 15 въпроса , а последният сектор , ако се падне , отборът получава максималния брой точки за верен отговор без да отговаря и върти отново . Само да вметна , че аз не съм хазартен тип и все грешното избирам . Та , идва нашият ред и аз, като капитан ,завъртам и бам 16-ка : нашите хора крещят в еуфория ; въртя втори път и пак 16 - нашите вече пред припадък от кеф; трети път : 16 ( публиката в мълчания) ; 4-ти път : 16 -ка и…….последва масово освиркване от другите училища , а нашите ме гледаха гузно …..мисля , че друг път не съм изпитвала такова странно усещане ( а са минали сигурно над 30 години от тогава ) , хем да знаеш , че не си направил нищо лошо ; хем пък да ти е гузно някак; хем да усетиш на гърба си подозрението и ненавистта съвсем незаслужено!

# 1 424
И отново в движение - обясняваме правилата. Значи, когато са на средата на играта Сано изведнъж казва на Бистра и Ванеса, че не са длъжни да правят по диагонал лентите. Това ново правило помогна на Ванеса, която се мъчеше защото е по-ниска. Точно такива неща мразя в ИВ - по средата на играта да се добави някое ново правило.

Това не е правило, а е подсказка. Иначе до утре сигурно ся видяли, че ще го решават, защото вероятно има само един вариант за решаване на този пъзел. Ако някоя от двете се беше сетила, нямаше да го казва Сано.

Общи условия

Активация на акаунт