🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 7 (27.10 - 03.11)

• 47 729
  • 1 570
  •   1
Отговори
# 1 125
Тъкмо сега приключих с епизода.

По доволна от развитието на игрите не мога да бъда. Толкова много се радвах , че скачах по дивана.

Аз съм си от самото начало в лагер Бистра, така че съм супер щастлива от победата.
Мая си беше подредила пъзела почти. Бистра и помогна с две или три топчета макс,  не е било кой знае какво две на едно.

За втората група нямах фаворит, но стисках палци кои да е трети 😁
Искаше ми се да е Нина да победи, но Ванеса също е ок.
Нямаше такъв кеф като видях физиономията на Лора пред тази дъска. 🤣

Тези двете въздухарки разбира се пак се оправдаха, че имало съюз срещу тях в играта. Сега то като не си се сетил, че като повтаряш една и съща стратегия да спускаш себе си срещу двама от един и същ лагер, няма как да очакваш различен резултат (малко ама на време трябва)

Марина пак рева , явно по промото и утре ще реве. Не знам, аз толкова реване в друго предаване не съм гледала. Едно време майка ми гледаше Листопад, и хвърлях по един поглед , може би там.

# 1 126
  • България
Обстановката в лагер Глория я правиха Секулички и Шериф. Улегнали мъже с деца и семейства, единият свръх балансиран и умерен, а другият много жизнерадостен. Озаптяваха Амгъл и Кирчо, приемаха различните Грозденка и Иван, създаваха ползотворна почва за Берке и Биляна, сплотяваха целия лагер.
В последствие и двамата отпаднаха и Амгъл изплува, ролята на Киро се засили с печеленето на гривни. Това беше крахът на Глория.

Тренира не взе ръководна роля, не опита да спре режисирания спор от продукцията Алената буква. Разочарована съм.

Лора и Марина са ми крайно неприятни и досадни. Марина с този аграрен манталитет и разбирания от преди 100 години да беше отишла във Фермата. Прабаба ми, живяла 1910 година, е имала по-модерни разбирания за живота и не е била планирала да се омъжва даже. Марина има спешна нужда да осъзнае в кой век живее и да осъвремени манталитета си.

# 1 127
Това официално е най-странното реалити, което съм гледала. От една страна супер ми харесва заради стратегическата игра (аз съм голям фен на Сървайвър), от друга страна има нещо адски сбъркано и в правилата и в динамиката на сезона. Обратите са постоянно, което е плюс. Само се замислете, че за три цикъла колко неща се случиха. Първите 4 цикъла бяха доста постепенни и имаше един лайтмотив - играта на Бистра и мъките на лагер Мимо. После дойде втората игра за провизии и от тогава е пълен хаос. Първо трети лагер щеше да се разпадне, после се закрепиха и бедстващ стана лагер 1. Сега и те си вляха свежа кръв и накрая ще стане така, че реално ще се разпадне лагер 2 - които беше най-голям и пълен с храна. Пълен шок. Другарския съд онзи ден обърна играта за тях изцяло, а да не говорим и за постоянните стратегически грешки като тази вечер. Ако това с обратите е по-скоро плюс, за мен има един огромен минус - постоянните напускащи. То излиза, че само Яна си тръгна по каналния ред, без някой да я спаси като напусне сам или да отпадне по медицински причини. Такова неща не съм виждала в друго реалити - падат като круши. Не знам, дали ще останат хора, за да се запълнят епизодите. Сега са 20, имаме още над 20 епизода и трима финалисти. Пък те отпадат през ден - я заради медицински причини, я за да си видят детето...не знам дали няма да им свършат участниците.
Добър формат - много потенциал - лош каст и много недомислици. Това ми е извода от среднощния анализ.

# 1 128
Каква поредна демонстрация на стратегии и схеми в днескашния епизод:

- Тренера е обявен категорично за най-добрия стратег на лагер 1 и лагер 3 единодушно от 3те лагера.

- Лора много я притеснява компонент с логика. Всички са в шок.

- Мая обучава Бистрето за големината и дебелината на бананите.

- Всички на острова слабеят, но по някаква причина Влади качва кила.(?!?)

- Тренера иска да даде отпуск на повечето оператори, затова изправя 6 жени на битка, че белкем някоя най-накрая отпадне.

- Вера отново не е избрана за игра, очевидно има приятели във секи кемп. Официално става известна на острова като аВера.

- Мая и Бистра печелят първата игра. Очевидно не е било мит, че гимнастичките са много добри с топки в ръце.

- В лагер 3 най-накрая остават дружинката "Трима мъже и половина", докато жените са на война.

- Марина не е рИвала вече над 1 епизод. Вади писмо отнякъде и коригира тази нередност.

- Царицата на изометрията най-накрая печели игра. Същото ще се случи на някоя измежду Марина и Лора утре.

- Всички в лагер1 греят по някаква причина, но слънце няма. Замесен е алкохол. Гогов небрежно подритва казан за варене на ракия без акциз в храстите. Всичко  започва да придобива смисъл.

- Берекет бива трансфериран в камп 1 преди края на трансферния прозорец без знанието на Треньора. Отива с неизплатени заплати в ориз и брашно.

- Дзами го посреща със звучна 4.5 по скалата на Рихтер. Всички животни се спасяват кой, как може.

- Алкохолът е в лагер 1 , но по някаква прична "Пийняците" са в лагер 3. Очевидно Гогов е наточил бардуче течни, ферментирали банани за тях.

- Миро запява вечният хит на Звонко Демирович - "Принц и принцеса" (?!?!?!?)

- Венци и Биляна все повече си приличат. Всички повече ги харесват, ако не говорят.

- Кирцата отново е спряган от всички, че участва в 5 коалиции. Той не знае за нито една от тях.

- Съдбата ненавижда Пепа. Тя не иска никой нов в лагер 1, те и водят всеки ден по един чистак-бърсак.

- Мая отваря първия СПА център на Острова. Венци ще фалира, а Мая ще стане най-богатата на острова без игра.

- В кемп 1 се бистрят стратегии. Всички са единодушни - Кирцата е виновен за всичко. Някой ден и той ще го научи.

- Квартет "Медени гласчета" правят серенада на шампионките. Мая изпада в див криндж, но по някаква причина мимики на лицето не се виждат.

- Тренера иска да си даде гривните на някоя от отпадналите утре. Всички са в шок.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 00:57 от tfn2k

# 1 129
  • Брюксел / София
Обстановката в “Глория” е токсична заради най-добрата майка и Лора. Отвратителни са като започнат да питат някой от лагера къде е ходил, какво е правил, какво е казал и защо го е казал. В миналия епизод, когато Берке на кръга каза, че е играл за Биляна и тя е победила, най-добрата майка мн сериозно го попита: “ти това кога го реши? Ама, как така го реши?” И каквото й да им се отговори, те се съмняват. Държат се като жени с перманентен ПМС: ако говориш, защо говориш; ако мълчиш, защо мълчиш. С тези две моми човек няма полезен ход. Хората в този лагер са като крепостни селяни, трябва да се отчитат за всичко пред тези двете.
Не понасят Биляна защото е млада, естествена и “спи до обяд” Simple Smile Изключително неудовлетворени жени и нещастни. Това последното не го казвам с лошо, но само нещастен човек може да е толкова вторачен в хора, които познава от месец в някаква игра.
Гогов ми е абсолютен фаворит: кефи ме чувството му за хумор; фактът, че ги разчита и разбира кой какъв е за отрицателно време. Ще се радвам да стигне до финал, макар че едва ли.
Мая също ми става все по-симпатична: тя си е дзен, като на почивка си е на острова, но няма и особени претенции, освен да поостане Wink

# 1 130
  • България
- Тренера е обявен категорично за най-добрия стратег на лагер 1 и лагер 3 единодушно от 3те лагера.

- Мая обучава Бистрето за големината и дебелината на бананите.

- Всички на острова слабеят, но по някаква причина Влади качва кила.(?!?)

- Тренера иска да даде отпуск на повечето оператори, затова изправя 6 жени на битка, че белкем някоя най-накрая отпадне.

- Мая и Бистра печелят първата игра. Очевидно не е било мит, че гимнастичките са много добри с топки в ръце.

- Берекет бива трансфериран в камп 1 преди края на трансферния прозорец без знанието на Треньора. Отива с неизплатени заплати в ориз и брашно.

А мениджърът на отбора и финансовият надзор нямат нищо против да освободят непечеливш играч, от който отборът е на три поредни загуби. Финансовият надзор не иска да дава още кредити на Берке.

# 1 131
Много добре се получи Марина и Лора последни. За пръв път така се накефих. Станаха много досадни с този “морал”. Дано тренера не си даде гривната на някоя от тях, защото ще се самоизядат в този лагер. А Марина ако я спасят още веднъж, ще стане рекордьор!
Относно злодея, който се мисли за герой- от много време си мисля, че това е Георги, обаче последните няколко епизода май клоня към Марина.

# 1 132
  • София
Те се оплакваха, че е спала, после пък като реши да става рано, но не ѝ се говори с киселячки, а с лагер 1, пак проблем. 😅

С Берке бяха безумни също, не го харесвали и не го искат, но огромна драма, че искал да си ходи от лагера. Допадна ми, че Георги спря грозните реплики и каза да си ходи Берке.

Съжалявам, че Тренерът ще се жертва. Наистина стратегически го няма, но пък е много добър пример защо е хубаво да се спортува. Показва отлична форма.

# 1 133
  • София
Тийзър-трейлър вместо надхраст с разказвача. Дотук и нататък (нищо общо с епоса).
В лагер Мордор остават Ам Гъл, Малкия Пъзел и двете тролки. Драгоценната храна ги принуждава да я ядат по 6 пъти дневно и те торят джунглата все по-често. В битките, уж по-сити, натежалите тумбаци ги натискат към филипинския пясък. Скоро щели да се върнат в света на хората... (А вълшебната трапеза ще изненада всички в Горната, Средната и Долната островни земи. Неприятно.)
Скрит текст:
Златото неистово привличало и двамата, но докато се чудели как да го делят или единият да удави другия - по лицата им все по-видно избивали инфантилна лудост, дебилна алчност и прасешко охолство. А гривната им влязла направо в главите - лесно било, те били празни.
Скрит текст:
Дори близнакът на Гандалф хвърлил гривна не само за да спаси едната тролка като я превърне в майка на дракончета - но за да изчезне, засрамен и неразбиращ. Тя пък плакала, докато не умрял и последния елф.
Скрит текст:
Авторът (т.е. продуцентът) имал идея как ще завърши всичко това, но те не знаели. Мислели си, че са прецакали и черните и белите елфи със самозваната им кралица и придворната й, даже джуджешкия Херкулес... Но съдбата, прогорена в гривните, по-скоро не била такава.
Скрит текст:
Тя намигнала на Бистрата Кралица, която - измагьосана -  никак не щяла да се отърве от Мътната сянка, но накрая се случило. След фатална Трета битка Сянката била качена на самолет. Освободена от дисагите, онази стигнала по-далеч сама и се борила за жезъла, който - все пак - й прилягал донякъде. Един от Бомбадилите й помагал безкористно.
Скрит текст:
През всичкото това време братята-сръчковци Миро, Вик, Венц, Влад и Дзам Бомбадил сами били принудени да плетат мрежи за да обезвреждат други, почти невидими, тролчета и самото Зло-което-си-имало-няколко-имена. Различни били в братската задруга (шестият паднал жертва на скверна твар, а седмият бил по душа трубадур и ги напуснал), заслужавали свои пръстени, а гривните били само три. На тях пък им помагала - скрита пред взора на всички - яснооката Митохондрия. Някои щели да се покрият със слава...
Скрит текст:
Но, както вече рекохме, продължението и драматичния завършек на епоса от Средната Филипинска островна земя, били подвластни само на Съдбата, на Автора и на компютъра (опс, сори - това е от Стани Богат Stuck Out Tongue Winking Eye)
Скрит текст:
А обикновените хобити зяпали в телевизорите си и весело (е, не всички) потривали космати ръчички, някои си сипвали, някои се ядосвали. А често провиждали ходовете на Съдбата и Автора. Което не било трудно.
Скрит текст:
Продължението следва.

# 1 134
  • България
Каквото и да сме говорили за безхарактерността на Берке и че се връзва на глупостите от лагер Глория, че не защити, че я търси да готви и да има кариера на 21, Берке е 100 пъти по-добра партия от Киро. Берке е от добро семейство, да, назадничаво по морал, но поне учи медицина. Киро е един управител на заведение, биеш комарджия и като цяло доста кофти човек - никоя жена от форума не би го отразила дори визуално заради ръста и цвета на очите.

# 1 135
  • София
Много съм доволна от епизода, беше пълно с хубави моменти! Лора и Марина трети, какво удоволствие!
С глас се смях на възклицанието на Тренера: "Нищо не предвидихме, мама му стара!" Joy
Не е реално колко пъти лагер 2 настъпват една и съща мотика и всеки път са изненадани и ядосани. Гошо the greatest strategists трябваше да съобрази какво ще се случи. Ей, това инстант кармата е голяма работа, много обичам така!
Майката на Галактиката, най-силната и комплексната, отново се записа с провал. Дори Мая я би, която не си даваше абсолютно никакъв зор и играеше с подчертано отвращение, защото мрази такива неща - игри, пъзели... Тя е по козметичните процедури и почивчиците. Joy
Много беше жалка Марина с тъпото си оправдание, че били две срещу една. Ми тя Мая си беше наредила пъзела, не получи кой знае каква помощ. Изобщо двете клявки биха си направили огромна услуга, ако спрат да говорят, че само простотии ръсят и направо щяха да ми се обърнат очите от превъртане, докато им слушах размислите и умозаключенията.
Жалко, че Тренера май ще се жертва утре и няма да успеем да се отървем от присъствието на поне едната от двете.
Хубаво е, че Берке събра смелост да се премести, настина в лагер 2 атмосферата е отровна и напрежението може да се реже с нож, за което вина имат само и единствено двете праведнички. Не знам защо обаче не позволяват на Нумеролозите да отидат в джунглата за храна, а ги мъчат. Лагер 3 като бяха останали без нищо, им позволиха  без да ги мотаят. Откъде-накъде за едните може, за другите не? Стана като във филма - "За кучета и котки може, за прасета  - не." Не е честно така!

# 1 136
  • София
Скучен епизод. Твърде много излишен битовизъм.
Скучни битки и пак двама срещу един. Това трябва да се коригира за следващия сезон, ако има такъв. Макар че като гледах колко безпомощни бяха Марина и Лора пак щяха да са последни. Лора със сигурност. От Марина съм изненадан. Принципно е добра на пъзели. Не мога да разбера какво се случва с нея на Острова. Първа пристигна на пъзела и там заби. Нереално просто.
Днес Бистра и Марина би трябвало да спечелят, ама вече не знам и аз. Виждате какви неща се случват. Всичко е възможно. Но която и от Лора или Марина да загубят, то Тренера ще си даде гривните на другата. Май е по-добре да се загуби дуела, защото ще се спечелят 3 гривни, а тази която ще спечели битката ще се сдобие само с 1 гривна. Парадокс.
Бистра пък ще играе две игри за два дена, за да спечели само 1 гривна повече.
Безумия.

Ужасна тактика на Ам-Гъл. Не знам защо и Тренера се съгласи. Той също носи вина. Все пак дискът избра него, а не Георги. Имаш глава на раменете, ами мисли с нея. Не се оставяй други да ти редят тактиката.
Трети пореден слаб избор на Тренера. Просто нямам думи...

Берке премина в лагер 1. Хубаво. Каква изненада.

Няма смисъл да коментирам каквото и да било друго от епизода.

Слабичко.

# 1 137
Биляна - Тези хора не се ли научиха, че така не се играе. ( Перифразирам)
Петя - А може би е избор.

В понеделник ще има битка за храна. Лагер Глория тогава ще разполага с 4-ма играчи. Киро, Георги ( вероятно Марина и Лора.)  Някой спомена, че този път храната ще е високо в дърветата.

П.П. Тренера в началото искаше Бистра и Мая в различни групи. Гошко Лошко го разубеди

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 08:46 от Лорд Шаш

# 1 138
Като ще е високо в дърветата храната, Венци ще обере доста. Как само се катереше по палмите когато ходиха в джунглата за храна!
Да предположим, че и Берке (кой питаше защо Лора му произнася неправилно името, правилно е, тя му каза няколко пъти Берк), който е с вид на коала, ще може да се катери и да подсигури кемп 1 с повече храна. Ония, дето ще останат в Глория, ще се изпокарат кой трябва да се жертва за катеренето и докато се уточнят, всичко ще е обрано.
И да видим каква ще е уловката след банкета.

# 1 139
  • София
Тъкмо сега приключих с епизода.

По доволна от развитието на игрите не мога да бъда. Толкова много се радвах , че скачах по дивана. 

Марина пак рева , явно по промото и утре ще реве. Не знам, аз толкова реване в друго предаване не съм гледала. Едно време майка ми гледаше Листопад, и хвърлях по един поглед , може би там.
И аз. Simple Smile
Аз съм гледала.Веселка победителката в сезон 5 на Фермата рева, в сезон 8 пак победи,но не рева Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт