Насилие

• 4 878
  • 111
  •   1
Отговори
# 60
Центровете няма да ида адреса на автобусите ми е пре достатъчен и за бусаджиите ако се държите добре с тях няма да ви уставят
Всеки е ковач на съдбата си...
Поне не се занимавай с бусаджии, че да не свършиш в някой публичен дом или не дай боже в куфар.

Не може да си влязла нелегално в Германия, независимо какво ти казва мъжа, с който живееш.   От  началото на 2001  година  няма визи, и собствениците на български документи за самоличност  съвсем легално и законно ходят по Европата.  Незаконно е да живееш в Германия без регистрация в общината,  но на практика не може да се докаже откога си там, защото няма визи и отбелязване на входна дата в паспорта.

# 61
Аз мисля, че жената се притеснява че ще има проблеми с влизането в България, защото е нелегално в Германия.
Другото което мисля е че се притеснява, че в последствие няма да може да замине отново, ако пожелае да го направи.
Май търси начин да стъпи на българска земя без да бъде проверявана. 🙄

# 62
  • София
Не съм намерила решение и без физически белези полицията няма да помогне тук не вярват ако нямаш доказателства

Ами направи си физически белег, лесно е - ритни някой стол или масичка и ще ти посинее крака.
Пред полицията обясни, че те рита,  блъска, но внимава да е на места, където не се виждат. Пък се е изсилил и затова има на крака.
От Саарбрюкен с рейса са 100 км. до Баден Баден. А там има летище и може  още утре следобяд да излетиш към София.  Билет може да си купиш и -  на летището, ако си там следобед. Не вземай багаж, само дамска чанта и документи.  После е лесно - ще те посрещне някой роднина.

# 63
Без документ за самоличност не може да купи самолетен билет. Дали има български документ за самоличност, е въпрос.
За пасаван - не смее да се заяви в бг посолство/консулство и няма как да и бъде издаден.
Надали има желаещ, да я посрещне тук.
Тези, които ще се затичат, да я посрещат, надали биха си пуснали дъщерята  без документи, с неясен мъж, без професия и без условия в чужбина.
 Нещо в цялата история не се връзва.
Дано събере сили, да се върне, да придобие професия.

# 64
Тя вероятно няма никакви документи, затова иска да пътува с бусове.

# 65
Какви бусаджии какви 5 лева. Тя с 200 евро може и самолетен билет да си купи до София.
Или нямаш паспорт или лична карта ? Това ли е проблема ?
Иначе Fixbus си е легална бус линия до България.
Никви нелегални неща, ще вземат да те ограбят и изхвърлят някъде по пътя

Ох чак се ядосах

# 66
  • София
Има възможност от герм. полиция да се издаде на момента пасаван на летището в Баден. Точно за подобен случай съм го проучила и питала на място. Изпробвано е - момата си е в Бг. сега.
Бг. консулски отдел за тази част на Герм. е в Мюнхен, отзивчиви са, отговарят на мейл и бързо издават документ - също е изпитано.

# 67
Авторке, а ти как отиде там да живееш ? Работиш ли ? Учиш ли,с какво се занимаваш?

# 68
  • Over the hills and far away
Момиче, време е да ти уври главата, че иначе ще имаш да патиш. Не се дърли с жените тук, повече от ясно е, че ти мислят доброто- нещо, което ти самата не правиш.
На този хубустник с ножа не му вярвай и една дума за величието му, въпреки, че щом си стоиш при него явно не ти е взел страха достатъчно. Адвокатът му е, в най- добрият случай, посредствен. Добрите ще му свалят ризата от гърба само за едно "Добро утро" и не се хващат с тарикати на дребно.
Вашите като те пратиха с него очакват ли, че ще им пращаш пари от Германия? Затова ли не искаш помощ от тях? Ако се прибереш в България те ще те приемат ли? Документите той ли ти ги държи, или по принцип нямаш?
Приятелят ти не те бие още, но ще започне. И други ще те бият. И по- лоши неща ще правят с теб, ама ти това вече го знаеш. Опичай си ума и при следващата заплаха тичай в полицията- те ще ти осигурят преводач. Не си заслужава рискът за 200€.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 22:54 от marie_curie

# 69
Сто процента оня й държи някъде документите и за това тя търси "бусаджии". Легално няма как да се върне

# 70
Ако не е пързалка, сигурно я издирват я за джебчийство, я за проституция, и за това търси начин някоя милозлива бгмама, живееща в Германия, да й осигури транспорт. Безплатен, и да я вземе от адрес.

# 71
  • Някъде там
Или явно няма никакви документи.

А на мен съчиненията за приятеля (на) приятеля са ми смешни.
Много богат този нелегален приятел, че чак и адвокати и то най- добрите.
Интересно за какво му е този адвокат и как му плаща? Или той е легален и бачка сериозна работа, знае перфектен немски и прочие, а девойката е по втория начин там и стои да му слугува. Гласена е за нещо друго явно, не за приятелка само.

# 72
А може и просто да иска някой да отиде и да я спаси, защото не си дава особен зор авторката да направи нещо по въпроса. Чака всичко да ѝ се предостави наготово, не търси особено решение. Поне така ми се струва, дано съм в грешка, но не смятам, че изобщо ще предприеме нещо.

# 73
Комбинацията от умствен капацитет и образование май, май не ѝ прави добра услуга.
Капацитет.
В елементарни ситуации да не можеш да се оправяш сам, но иначе да имаш достъп до интернет, да пишеш в бг-мама, а един сърч да не пуснеш, ако ти е напечено, не знам, не знам...

# 74
Ама ако той я държи против волята и, прибрал е докменнтите и не и дава да работи и излиза, да учи езика - си е трафик на хора!

Общи условия

Активация на акаунт