Отговори
# 15
Предварително се извинявам ако някой се засегне от написаното от мен по-надолу, но не мога да премълча.

Като чета как сте се засилили със захранването и ми се изправят косите.
Колко останахме дето дават на бебетата си само кърма или АМ ?

Добре, ако бебетата приемат новите храни с кеф - за тях бива.Има такива бебета - развиват се бързо, приемат новото с удоволствие.... Ама като чета как при някои са се върнали коликите  след започване на сокчета и пюренца....и се чудят от какво е. Ми много ясно ...Толкова инфо има изписано в тоя форум, четете бе момичета. Не експериментирайте с бебоците, защото грешките в захранването и храненето на детето до 2 години се отразяват на целия му живот по-натам. Затлъстяване, язви и гастрити, диабети, астма, алергии разнообразни...какво ли не.
А като давате готови сокчета на бебетата - какво си мислите че има в тях? Консерванти, овкусители, подобрители, захар и синтетични витамини.Кое от тези неща е полезно за бебето? В прясно изцедения сок на 10-тата минута витамините са изчезнали 80 %, 2 часа след изцежаднето вече няма витамини и е започнало гниене. Та колко истински плод има в тия готови сокчета? По-добре давайте разредени прясно изцедени сокчета - повече полза ще има за детето.Независимо на кой са призводство сокчетата - Хипп, Милупа, Нестле - хубави фирми, страхотни продукти .... но това е индустрия, момичета.  Не че не съм давала готови пюрета и аз - но по изключение и на по-големи месеци, когато стомахчето на детето е готово да приеме и нишестето и консервантите и всичките буклуци с които е бъкано едно готово пюре или сокче.

Извинявам се за емоционалния пост, не го приемайте лично. Това е последния ми пост за захранването, който пиша тук. Ако някой иска инфо или друго от мен - на лични.

С най-добри чувства ! Hug

# 16
Честита ни нова темичка!!!

Мамета, дайте мнение. Утре тръгваме живот и здраве за Боровец. Чудя се как да процедираме с храненето -дали да спирам на 3 часа Лина да яде, или да я оставя да спи и когато се събуди, тогава  newsm78 Четох, че някои бебоци отпират по 6 часа сън в колата. То до София ще сме стигнали за това време. И в този ред на мисли, жалко, че ще сме транзитно, иначе с удоволствие бих се срещнала с вас  Hug
Мерелин, нали вие пътувахте до Бургас? Кажи как?

За въвеждането на храни при захранването - мисля, че препоръчваха въвеждане от по 5, 6 дена и въздържане ако детето е болно, за да се избегне риска от алергии или в случай на такава да се разбере по-лесно, че е от новата храна.

gadamer, тук при нас, освен в Премама и Бенетон, не съм виждала кой знае какви дрехи за деца. Аз например не обичам много ярките цветове или блестящите елементи по дрехите, а май под това се разбира хубаво  Sad Вчера напазарувах дрехи на Лина за новите 3 месеца от живота и Simple Smile.  И слава богу намерих играчка за кошара и. Тъй като нашата кошара е с решетки само от едната страна  и самата пръчак държаща пръчките е дебела поне 20 см, ми е невъзможно да закачам повечето от играчките  Sad Но тази става!!!

Лек ден!

Последна редакция: пн, 05 мар 2007, 09:40 от ronja

# 17
Мишенце, я сподели. Чувала съм, че в готовите пюрета бухат сол, която макар и малко идва много за бебето. Така ли е?
Аз живот и здраве, ще захранвам след 6 месец и то с приготвяне на храна в къщи . Дали да изчакам всички симптоми които детето ще прояви, че иска по-твърда храна? Ти как се решила да процедираш? Знам, че имаш опит, затова питам.

Хайде - няма да ти е последния пост за захранването Praynig моля  Laughing

# 18
Мишенце, аз пък нямам абсолютно никакъв опит, но инстинктивно усещам нещата също като теб. Все още сме само на кърма, живот и здраве искам да сме така докато Марти бъде готов за захранване. А за индустриалните пюренца и храни - хич не ми се нравят. Смятам сама да приготвям храната на детето, няма да ми коства кой знае колко, но ще знам, че се храни с читава храна, а не с консерванти и промишлени добавки.

# 19
  Добро и слънчево утро мами и честита ни темичка!
Мамиии аз май вече нямам кърма-не цедя от почти 2 седмици и имам опасения,че понякога Ивко остава гладен:(
ако нещо закъсам какво да давам имам една кутия ФРИЗОЛАК1 .тРЯБВА ЛИ ДА СЕ ОБАДЯ НА ПЕДИ И ТЯ ДА МИ КАЖЕ КАКВО ам ДА ДАВАМ И КАК СЕ ДЕЙСТВА ПО-ВЪПРОСА С ПРИГОТВЯНЕТО КОГАТО НЕ СЪМ СИ УДОМА.тРЯБВА В ТЕРМОС ЛИ ДА НОСЯ ВОДА -ОХ НИщО НЕ РАЗБИРАМ.пРОБВАМ СЕ ДА ЦЕДЯ И ПИЯ МНОГО ТЕчНОСТИ АМА НЯМА БРАТчЕ,А ПО-ВЪПРОСА ЗА ЗАХРАНВАНЕТО ВЕчЕ чЕТИРИ ДНИ ДАВАХ НА иВКО ПюРЕ ОТ ЯБЪЛКИ НА гАНчЕВ МНОГО МУ ХАРЕСВА И МИСЛЯ ДНЕС И УТРЕ СЪщО ДА МУ ДАМ А ПОСЛЕ СЪМ МУ ВЗЕЛА С МОРКОВ И ТИКВА.Обаче сега му давам само след едно хранене примерно в 15ч ама май ще трябва да го разделя на два приема newsm78  а КОЛКОТО ДО КУПЕшКИТЕ ПюРЕТА-АМИ ТО ТАКИВА ПЛАСТМАСОВИ МОРКОВИ БЯХ КУПИЛА,чЕ ПОНЕ СЕ НАДЯВАМ ПюРЕТАТА ПОНЕЖЕ СА ЗА БЕБОЦИ ДА СА ТЕСТВАНИ-АКО ИМАХМЕ ГРАДИНААА ЕЕЕЕХ
  Ох това с бибата-много се смях ама и на мен как ми минава през главатааа........особено вечер:)
Май ще хайманосваме днес....Моя ден е 6-дано е слънчев и лъчезарен-такъв ви пожелавам да бъде и днешния ден-ЦЕЛУВКИИИИ
   ЛЕЛЕЕ КАК СЪМ ОБЪРКАЛА ГЛАВНИТЕ БУКВИ АМА НИщО ПОНЕ ДА ВИ РАЗСМЕЯЯЯЯЯ

# 20
Клюки, това че не цедиш не означава, че нямаш кърма- просто се е регулирала- аз цедях само първия месец- и сега, защото излизам и трябва да оставя папу- не бой се, няма да остане гладем Ивко- ако му трябва повече ще дърпа по- здраво- той все пак е голям мъжи гърдите ти ще започнат да произвеждат толкова, колкото му е нужно- не бързай да му даваш АМ - естествено ако имаш желание да кърмиш- ако ти е писнало- е друг въпрос

Мишенце, не спирай с постовете за захранването- ти си моя светъл пример- като започнах в началото да чета във форума и захранването след 6 ия месец ми се виждаш е пълна глупост- най- вече твоите постове са ме убедили в обратното- сега ще отворя и библиотеката на кърмаческия за да мога да се защитавам от роднини, че само ми натякват, че държа бебето гладно и жадно- ние сме само на кърма- нищо друго- вода пие ако някой друг й даде. А най ми е мъчно, че поне за сега не мога да убедя моята приятелка, че това е най- доброто за детето й- тя роди в 7 месец, а педиатрите още от сега й натякват как трябвала да захрани рано заради анемията и как кърмата била рядка и тем подобни глупости- тя милата се шашка и е решила да ги слуша, но няма да се откажа да й надувам главата

# 21
клюки, аз мисля, че няма значение какво АМ ще даваш на Ивко - Фризолак, НАН, Аптамил, Милумил...все АМ. Друго нещо е, ако е алергичен или има непоносимост към нещо или просто дадено мляко не му харесва. Аз съм на твоето дередже...кърмата ми почти спря и давам на Теди Фризолак...харесва му...когато беше запечен му давах Фризовом, тъй като то е за лесно храносмилане и при запек. Ако искаш за твое успокоение звънни на педи и питай какво да му даваш...      costumed050
Приготвянето навън - купуваш си едно термобоксче и в него слагаш шишето пълно с необходимото количество вода за едно хранене...като дойде време за папкане вадиш шишето, слагаш Фризолак-а и готово. Само като си взимаш бокс-а питай дали стават за марката шишета, които ползваш, защото има различни по размер, форма и големина термобоксчета... Peace
За увеличаването на кърмата - на мен най- много ми влияеше тиквата...та моя мъж затова купи десетина тикви, но за съжаление вече и тя не помага Sad
От няколко дена цедя с помпа и на ръка, но не съм цедила повече от 30-40мл...лошото е, че едната гърда взе да ме наболява, по-скоро пробожда и се чудя това в резултат на цеденето ли е или защото ми спира кърмата?!? newsm78
Другият проблем е, че Теди вече не я харесва...дори и в шише не иска да я яде... no Та сега се чудя дали да не взема да пия хапчета за спиране на кърмата?!?  Rolling Eyes

Момичета,я ме светнете!!! Bulb За какви дни иде реч?!?

# 22
Добро утро !

По въпроса за захранването аз лично споделям мнението на Мишенце, макар че медалът има и друга страна - и тя е - в момента няма читави зеленчуци на пазара, в които няма нитрати. Така че в домашните пюрета също има голяма доза риск. Затова според мен е добре да се поизчака, докато порастанат малко бебетата. Марена съм я захранила рано по старата система и макар че имах страхотна интуитивна съпротива, бидейки по-неопитна и без доводи защо, послушах другите. Донякъде съжалявам, донякъде - не. Съжалявам, че не съм я кърмила по-дълго и повече, защото кърма си имах. Не съжалявам, защото й няма нищо от по-ранното захранване. Засега поне, като я гледам как си похапва даже се чудя къде го събира... Laughing

Клюки, не се притесявай, че нямаш кърма за изцеждане - нормално е да намалее количеството , което цедиш. НО - това не означава, че на Ивко му е малко.  Просто според мен ти се е регулирала. Мисля, че по-скоро можеш да се радваш. Аз с Марена се цедях и това много ме тормозеше, защото не можех да кърмя навън. Сега, с Ваяна цедях само първия месец, след това - не, но детето си расте нормално, спи си по 3 часа и всичко е ок. Ако Ивко си  наддава добре, дори да има период на растеж, в който ще има нужда да похапва повечко /съответно по-честичко/- всичко е наред. Не бързай да даваш добавка. Peace

Роня, моят съвет е да на е будиш Лина в колата. Остави я да си спи, когато се събуди, ще я нхраниш. Може малко да ви се обърка режима, но е по-нетравмиращо за детето, според мен.
Направо ви завиждам за тази ваканция, браво ! Sunglasses И жалко, че ще минете транзит през нас, а можеше да се видим.... Rolling Eyes

# 23
ай добро ви утро Hug
ние днес се събудихме рано-както никога-в 7 Shockedама след хранене я гушнах до мен и я прилъгах да поспим до 9 Crazy
от 3 дни Ния нещо се свива пак-и акото й е едно като петролено зелено и много пъшка-нищо не съм променяла в храненето й,нито съм добавяла newsm78бях чела че акото става такова от желязото в млякото ама..... ooooh!

ЛИНА бебка нямаше никакъв проблем с дългия път-тя като се качи на кола и отнася плувката Mr. Green-чак се сърди кат сме на сфетофар-ама ние спирахме на нова загора-което е горе-долу на половиния път да похапнем ,та и тя намаза хранене-иначе не смееше да си поиска-според мен няма да имаш проблем-ако се размрънка малката колко му е да спрете и да й подадеш една цица Peace-весело изкарване на Боровец-да знаеш че ме тресе една благородна завист-и тая година пропуснах скте-то се е видялоама да се похваля-навила съм кумицата и от 24 сме на сандански с бебоците за 1 седмица-ми така де-трябва да чист въздух-на мъжете май не им се понрави много ама не ги и питаме hahaha
КЛЮ-стискам палци да не ти е спряла кърмата-но ако все пак се наложи да дохранваш-вземи си по-хубаво мляко-даже ако искаш-хипоалергенно за всеки случай-НАН НА на НЕСТле го дават най-хипоалергенно-добри ги видят също тези на Милупа-милумил НА-аз преди бях на нутрилон комфорт-водят го против колики и запек-ама не е хипоалергенно и развихме алергия към белтъка на кравето мляко
аз процедирам така-имам една разделителна кутийка на чиполин с 3 прегради и се върти капачката-там си слагам предварително измерени 3 дози за 3 хранения-в термосче взимам топла вода и празни шишета-сичко е супер лесно-ако не ти се купува такава ктийка,можеш в такива за контейнерчета за кърма да си отделиш дози-идеята ед а не носиш цялата кутия адаптирано с теб

Мишенце-е мисля че някой ще се обиди от постовете ти-моля,сподели с нас мнение и опит-за това сме ту-а всеки си решава дали да се съобрази Hug

след малко отивам в парка Заимов-ако някой има път да свирка-кат се знам каква съм-търсете ме на пицарията ДОБРО отвън или на Дървено

# 24
  • София
Здравейте и от нас, да се запишем в новата темичка  Grinning

Мишенце, аз също съм от тези, които не са захранили - още са на кърма и по малко АМ, защото не им стига - аз за съжаление не успях да ги науча да сучат и цедя и така не успявам да произведа достатъчно за двете  Sad Чудя се обаче като захранвам дали да започна с оризова каша или с пюре. Каня се да започна като навършат 6 месеца. Някъде чета, че препоръчват за начало пюре, другаде оризова каша... Не мога да се ориентирам в аргументите за и против кашата (за пюретата ми е по-ясно).
Григ, не мисля, че е толкова лошо да завържеш бибата - какво толкова може да стане, най-много да се измъкне и да се удари леко (това е най-лошият сцинарий). Важно е да си осигуриш малко почивка и за двете ви. А иначе моите ползват биба и ръцете си ядат и освен това си смучат и езиците понякога.
Карил - много благодаря, че не си ни забравила и нас в поезията - ние се включваме рядко, но от сърце и следим винаги темите! Много ми сстана хубаво като видях, че ни си включила   bouquet
Гадамер, не се давай на страха! Просто след тази случка ще си мнооооого по-внимателна, ще видиш. Все пак децата ни Господ ги пази - то ние не можем да ги защим от всичко... Аз шофирам също и се притеснявам като возя бубите, ама не се отказвам. Е, карам по-бавно и внимателно и съм си облепила колата с лепенки, че возя бебета.

Поздрави на всички  Hug

Да ни е честит женския месец - много слънце и слънчево настроение на всички пожелавам!

# 25
Ей, докато съм писала, Цвети ме е изпреварила със същия коментар. Laughing
Мишенце, май не сме чак толкова малко....

# 26
Предварително се извинявам ако някой се засегне от написаното от мен по-надолу, но не мога да премълча.

Като чета как сте се засилили със захранването и ми се изправят косите.
Колко останахме дето дават на бебетата си само кърма или АМ ?
...

Мишенце - абсолютно подкрепям всичко, което си написала! Гери е на кърма само, дай Боже искам поне още 2-3 месеца да е така - въпреки че знам случаи и за 9-месечни бебенца само на кърма, но ще видя какво ще реша. Все още не мога да си простя за ранното захранване на Йоана, пак имах предостатъчно кърма, но слушах педито... пък тя една компетентна... ако не я бях захранила рано сигурно нямаше да има проблема с кожата - но тогава наистина нямах никаква информация за това, че съществува и по-различно захранване. И определено не мисля, че към захранването трябва да се подхожда лековато и експериментирайки - например според мен 1 нова храна за 1 месец е достатъчна. Мами, не забравяйте че може да се алергизират децата по този начин!  Peace Хайде и от мен толкова за захранването Simple Smile.

Григ, Ивиче - и моя мъж предлага по този начин да подходим с бибата...  Laughing А иначе тези дупки не са за ластик, а за да минава въздуха през тях.

Григ - не се притеснявай, какво значи да прехранваш, нали я кърмиш? Тя си яде колкото иска, не е като с АМ примерно. Аз изобщо не се замислям по колко яде Гери, но факт е, че добре наддава - това ми е достатъчно.

Иначе Йоана е болничка и е в къщи - херп ангина, каза педито - и до четвъртък трябва да е ок, но се появи и хрема, а нали казват че минава с капки за 14 дни, без капки за  2 седмици   Mr. Green, та не знам как ще я пусна на градина тази седмица... Вчера се разходихме под дъжда до поликлиниката цялото семейство - хубава разходка беше Wink. Ако няма температура ще излезем и днес, ако не - Гери на балкона.

# 27
  • Отвъд алеята зад шкафа
По въпроса за готови или домашни пюрета - не мисля, че ако купя моркови, ябълки, броколи и т.н от пазара, ще направя  "ПО-ПОЛЕЗНО"  пюре, отколкото ако купя примерно готово пюре на Хип, в което няма консерванти, плодовете и зеленчуците се отглеждат на принципа на био продуктите и т.н. Зеленчуците на пазара са доста по-опасни и и пълни с нитрати и какви ли не торове и са пръскани срещу пестициди. При купешките пюрета не се използват зеленчуци и плодове, пръскани с каквато и да било химия.  Какви витамини може да има в ябълки, които стоят по 2 месеца на митница в камиони и чакат да ти разпространят по пазарите? Когато съм сигурна в произхода на зеленчуците и плодовете, тогава ще рискувам да направя домашно пюре или сокче.  А относно времето на захранването - не мисля, че е от чак толкова голямо значение 1 месец разлика.  По света се използват най-различни схеми на захранване, които включват и различни плодове и зеленчуци - в Китай, Индия или Еквадор сигурно бебта хапват съвсем различни неща, от които на някой майки от форума  ще им се изправят косите.  Така, че всеки сам решава за своето дете. Според мен много по-вредно за децата е не да ядат купешки пюрета от 4 месец, а по-скоро тъпченето с кока-кола, снаксове и зрънчовци и хамбургери. В градинките масово могат да се видят деца на 1 годинка, които сладко сладко хрупат зрънчо под благия поглед на любящата родителка - е, вижте в зрънчото какво има, пък тогава сравнете с готовите пюрета.

# 28
Добро утро мами!
Клюки ако решиш да даваш АМ, избери ХА,хипоалергенно мляко. Фризолак 1, незнам дали е ХА, но трябва да пише на кутията. Ние сме на НУТРИЛОН КОМФОРТ 1, което е ХА и против колики. НО дано проимаш кърма, че това си е най-хубавия вариант..Аз съм заредила чантата с две стерилни шишета, термос с топла вода\изварена\, кутията с АМ, мерителни лъжички - стерилни в една кутийка.ОХ, ето това са ни дисагите..Водата ако съм я сипала в термосчето много гореща, предварително в шишетата също съм наляла, за да изстива,така преди ядене смесвам двете Т, и получавам около 37 градусова вода Mr. Green, която е готова за употреба.

Мишенце, тук в България единственото най-сигурно нещо е да се дадат готови сокове и пюрета. Морковите, които купувам и то от БИЛА, са отврат, докато ги режа за супата се ронят в ръцете ми, замразявани са!!! НЕ вярвам и в другите плодове и зеленчуци. Така че в никакъв случай няма да дам такава ябълка или морков Cry
Мина, храната приготвена вкъщи е добра идея, аз за каките така съм готвила, НО си има специални технологии, които не са толкова лесно приложими у дома. Не се вари във вода, да речем а се запаряват продуктите и пр...Та и това не е ЛЕСНО..
В крайна сметка сега искам да предложа храна, а не да ХРАНЯ, да разбера какво ще му хареса на бебо, а към средата на 5-ти месец да започнем системно. Искам до една година да е захранен с почти всичко. Освен това ще трябва да готвиш всеки ден, защото неможе храна да остава кой знае колко дълго от ден за ден..Престои ли в хладилник, едва ли остават много витамини, та пак май стигаме до готовите пюрета.  newsm78

# 29
  • на странно място ......
Здравейте мамчета!
Чета напоследък ми прави впечатление, за акото на бебетата много мами обясняват, притесняват се, че акало много често бебето им, ами то моето бебе на всяка смяна на памперса е наакано, кажете това притеснително ли е аз нещо се шашнах кажете колко често трябва да ака едно бебе?????
За захранването мисля че всеки сам си преценява кога и по чии съвети да се води, ние сме все още на кърма и от време на време пием ябълков сок /прясно изцеден от домашни ябълки/ Grinning за самото захранване още се мисля кога да го започваме и с какво. Прочетох каква ли не литература започвам да си мисля че един на друг си противоречат авторите пък и тук във форума доста странни неща са изписани newsm78
Може би края на 5м ще се захраним със картофче пък да видим какво ще стане!
Цунки от мен и малката беба Диляна ревлана!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт