Отговори
# 270
Здравейте, момичета кокичета!  bouquet

Честито на всички месечковци днес! Много да слушкат, да папкат и да растат все такива хубави и здрави дечица!  Heart Eyes

Аз също отдавна се чудя дали да започвам със Зимафлуора, предписаха ни го преди 2 месеца, но аз досега не съм давала. Embarassed

Тали, голям ужас! Sad Дано всичко с половинката ти да е наред и да успеете да осъдите този кретен! Close Вчера за малко нашият татко да ошамари един пенсионер, който се разпсува като хамалин, ама се размина! Praynig

Мами, когато ви идват гости и искат да подържат бебето, давате ли го? Аз ония ден много се ядосах, ама пусто неудобство ..  ooooh! Дадох да подържат Дарито и видях, че жената я сложи седнала в скута си  Close Предложих да си я взема, но ми отказаха с думите: "Е, тя не ми тежи сега, нали си седи?" #Cussing out Пощурях, ама не исках да обидя жената и си замълчах. 5 минути стоях и гледах, но ме хванаха дяволите и след артистично и натрапчиво поглеждане на часовника отсякох: "Време е за ядене!", та така си я взех.

Ние след час отиваме на частен преглед при ортопед и педиатърката по ЗК да се моли нищо да му няма на детето и да не е наложителна снимка, защото ще има кръв!  #2gunfire

Весел следобед! Hug

# 271
...
Мами, когато ви идват гости и искат да подържат бебето, давате ли го? Аз ония ден много се ядосах, ама пусто неудобство ..  ooooh! Дадох да подържат Дарито и видях, че жената я сложи седнала в скута си  Close Предложих да си я взема, но ми отказаха с думите: "Е, тя не ми тежи сега, нали си седи?" #Cussing out Пощурях, ама не исках да обидя жената и си замълчах. 5 минути стоях и гледах, но ме хванаха дяволите и след артистично и натрапчиво поглеждане на часовника отсякох: "Време е за ядене!", та така си я взех.
...

Аз си казвам, когато не ми хареса как я държат... Неудобно ми е, но по-добре на мен да ми е неудобно, отколкото на Гери...  Peace

За Зимафлуора - аз го пия, чрез кърмата ми го поема и Гери. Сигурно докато е изцяло на кърма ще е така, после ще и взема капките.

За семейното подоходно облагане - преди време Веси1 беше пуснала ето този линк за това какви декларации трябва да се попълнят - попълваш ги, и ги подаваш заедно със служебна бележка за доходите ти от миналата година. Peace

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 16:21 от Роси74

# 272
Здравейте мацки!
И аз съм с каръшки 8-ми март... Бебо се храни през нощта в 0.30, 3.30, 5.30, 7.30 ... към 9 - започна рев и писък. По обяд бяхме на консултация, биха ни ваксината.. и после рев от инжекцията.. Една приятелка закъсня за уговорената разходка, търсих подаръци за мама и свеки бързайки.... бях гладна и жадна на разходката...
Е, имаше и звезден миг - отидох за 1 час до работа - да пием по повод 8-ми март..  и най-после казах на шефката си че няма да се връщам на работа (от 10дни го  мислех, и бяха големи репетиции). 
Вече сме 6.500 кг и 64 см, на мама красавеца. Днес го водих в старата работа да го покажа на колежките, и той раздава усмивки като холивудска звезда Wink
AngelEyes, Дарина не е ли малка още да седи???  Аз нямам проблеми някой да го държи.. но май всичките ни гости са ни приятели и близки.. и ги харесвам. Но ако някой прави нещо неправилно - казвам си забележката, да се съобрази как се държи бебче.
Тали, много гадна история, дано гадняра си понесе наказанието.
Наде, те правилно са му връчили бележка на мъжа ти. До януари счетоводителите правят преизчисляване на всички заплати и удръжки от месечна на годишна база, и изравняват данъка. След това вземаш декларация  от НАП (казваш че искаш и приложение за "облекчение за деца"), попълваш и подаваш. Прилага се бележката от работа + един формуляр - от едната страна е декларацията за кое дете се ползва намалението, от другата страна е декларация от другия съпруг че няма да ползва намалението. Срока е 14-15 април.
Karil, айде от днес голямото момче да е усмято, спокойно и ящно!
За къпането, ние се къпем всяка вечер (е, има и изключения разбира се) около 22 ч., после Дарко цока, и заспива. След яденето в 17.30 заспива към 19-20 ч, ние вечеряме, гледаме ТВ и после къпане и всички по леглата.
Във Варна не е много топло (по прогноза 10-12 градуса), ама ние сме всеки ден навън за 2-3 часа... (за мама - джогинг, за бебо - здрав сън)
Роси, много е сладка Гери в коритото.. (и ние имаме същото, ама нощно синьо)

# 273
Тали, тоя изрод да го гоните до дупка, и ако съда го пусне- намерете някой, да го размаже от бой... пишлеме малоумно с жигуле... ужас!!! Сори за грубия език...

# 274
  • у дома...
Уфф, мерси много момичета Hug  Hug, че счетоводството ми е тъмна, ама тъмна Индия  Embarassed. Аз затова си учих компютрите...

# 275
  • София - Дианабад
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ, НА КОИТО НЕ СМЕ ИМАЛИ ЧЕСТТА ДА ЧЕСТИТИМ Wink! ДА БЪДАТ НАЙ-ПОСЛУШНИТЕ ДЕЧИЦА /И НАЙ-ВЕЧЕ ДАНИ Wink/!  bouquet
Мале, Тали, направо настръхнах докато четях какво се е случило. Стискам палци всичко да е наред! Наистина бродят всякакви психопати.
AngelEyes, и аз така си я взимам Софи като се ядосам. Не само като я държат седнала, а по принцип когато искам да си я взема. Направо някой път така се ядосвам като я държат и се лигавят с нея, че не издържам. Някои хора нямат мяра, ми се струва.
Роси 74, как пиеш Зимафлуора? Освен да започна и аз. Като четох Мариянка какво е написала, с пълна сила важи и за нас. Софи си гука, или пък спинка, и в един момент започва да плачка. Все си мисля, че е от зъбки. В четвъртък сме на консултация и ще попитам педиатърката по въпроса.
Дребен 78, каква салата с ролца от раци правиш? Аз имам едни такива ролца в хладилника, но понеже тати не обича и аз не се сещам да ги ям. Поне да направя някаква салата като идват гости и да свършват Grinning. А колкото до коритцата, има и по-големи, аз ги гледах в магазин "Дани" за 16 лева, жената каза, че все още си къпе в него 4-годишното дете. Но ние взехме по-малка, тъй като къпем София в стаята и с голямо корито пренасянето е по-неудобно. Както казва Цвети, после ще започнат да седят и така ще се справим с положението.
Иначе и аз вчера не усетих почти никакъв празник, но се самонавивах, че това е вече наистина МОЙ ПРАЗНИК и така. Иначе и аз като Мишенце получих семена за цветя за балкона, само че от свеки. Днес също ми е кофти, боли ме ужасно главата, но довечера съм си обещала да си легна рано. Кофтито е, че не мога да прочета 2 изречения като хората, но ще се оправя, мислейки си, че всичко е ок.

# 276
  • София
Момичета аз днес много пиша ама нали цял ден сме си вкъщи. Засега Митко е добре няма реакция от ваксината. Дано и да няма де PraynigНо знаете ли какво се сетих. Вчера с Дари си коментирахме, че май трябва да почнеме да ги мажеме с кремчета против слънцето та по този повод някоя купила ли е вече? И въобще на коя марка са хубави и с какъв фактор трябва да е кремчето? Аз бях взела един за студено време на Клоран и нали се сещате, че го мазнах точно 3 пъти, но сега се чудя какъв да купувам. Идея си нямам. Кажете вие какво мислите.

# 277
Здравейте мами

Аз чак сега виждам че има нова тема, от няколко дни не съм влизала във форума.. има доста да чета.
Искам да ви попитам вие взели ли сте активна гимнастика за бебоците? Аз се чудя дали си заслужава и дали върши работа.

# 278
...
Роси 74, как пиеш Зимафлуора?

По 1 мг/ден - при условие, че почти не пия минерална вода, т.е. нямам натрупване на флуор от водата.

И аз искам да разбера за салатата от раци на Дребен78!!!

мама Мони - вчера купих кремче - 50-ти фактор на защита, на Мустела - "само" за 30лв., 75 мл. Но аз съм малко маниачка на тема излагане на слънце - и аз, и таткото сме пълни с бенки и петна, така че вероятно и децата са предразположени... и започвам да мажа от април /сега може и от март да почна/ та до октомври.

Ред.: Благодаря ви за милите думи за Гери! Нали знаете - на всеки гарджето си му е най-хубаво, но ти става много драго когато и някой друг се израдва...  Hug

# 279
  • у дома...
При цялото писане днес тук, и може би заради тревогите след ваксината забравих да ви се израдвам - свекитата заминаха още на обед за Видин и няма да ги има два дена...
И с мъжо сега сме като младоженци, е верно с дете ама младоженци!  newsm44  newsm68  dance

# 280
Велинова, за Видин? Вие от тук ли сте?

# 281
  • у дома...
Не, на зълва ми мъжо е от Видин... Аз съм пловдивчанка, но се омъжих в Драгоман... Както се пее в песента - "Хора и пътища... град подир град..." Laughing

# 282
Честита 4 месечинка на най-доброто дете Дани! Grinning Да бъде винаги слънцето на мама.
И ние днес изживяхме поредната криза. 3 часа нон стоп рев и сълзи. Най накрая не издържах и въпреки че беше все още мрачно навън го натиках в количката и навън. А от вчера всеки път когато заспива както си затвори очите и се стряска и подскача в кревата и така сигурно 20 пъти. Звъннах и на педи и тя ми каза да му давам по половин ампула калций дневно 10 дни. И в цялата дандания забравих да я питам защо прави така. Това не беше ли резнак за рахит. Писна ми. ooooh!
Иначе ние го къпем ревльо вечер. Или в 8 или в 9 часа. Той и не заспива докато не си получи банята.
А за данъка, който връщат освен декларациите дето Цвети ги е изброила е хубаво да се попълни и едно искане за връщане на данък /пак се взима от НАП/, защото така го връщали по-бързо данъка. А иначе попълването е гадно. Аз с 300 зора я попълних. Хубавото е че служебната бележка на мъжа ми беше доста подробна, че като знам в мойта работа какви ги издават. Whistling.

# 283
Честита 4 месечинка на най-доброто дете Дани! Grinning Да бъде винаги слънцето на мама.
И ние днес изживяхме поредната криза. 3 часа нон стоп рев и сълзи. Най накрая не издържах и въпреки че беше все още мрачно навън го натиках в количката и навън. А от вчера всеки път когато заспива както си затвори очите и се стряска и подскача в кревата и така сигурно 20 пъти. Звъннах и на педи и тя ми каза да му давам по половин ампула калций дневно 10 дни. И в цялата дандания забравих да я питам защо прави така. Това не беше ли резнак за рахит. Писна ми. ooooh!

Съветвам те преди да му даваш калциев глюконат да пуснеш търсачката...

# 284
Здравейте отново!
Днес сме относително спокойни, абе направо сме си спокойни WinkСамо дето на мен пак ми се раздруса нервата от  hahahaПУтиатърката
Ей, мам си джейс ...вика ми ама кръв си му взела, а не си ли взела и секрет от носа...АМА викам кръвта си я уредих, #Cussing outтам където работя..ама в частната лаборатория, и момичетата ни пари са ми взели А ПЪК ТАЛОН ЗА КРЪВ Не сте ми дали, за да си отчетат работата, в крайна сметка викам , не са ми длъжни сто пъти да ми правят услуга.. Sick Sick SickА викам да не съм длъжна АЗ да си търся стерилен тампон и да бъркам на бебо в носа, това не е ли ваше задължение, ...А ТЯ МИ ВИКА: еми, що не си купи тампон от аптеката и НЕ МУ ВЗЕ СЕКРЕТ?!?!? БАСИ , тая Овца, да не съм и на работа, та ще и върша аз работата.!!!!!!и накрая си поисках на детето картона, който съм му купила, но седи при тях в картотека, ..потънала в прашуляк, \щото нЕма сестра да забърше #Crazy\и не ми го даде?!?!Ох, айде стига с нас...
ТАЛИ, пиши къде е сега мъжа ти и с какво го лекуват. Какви травми има. ДАНО НЯМА ПОСЛЕДСТВИЯ!!! СТИСКАМ ПАЛЦИ! Ако имате нужда от координати на консултант във ВМА, мога да ти дам..Да не се налага де, пък и в Пирогов са мнооооого добри!
мама Мони, не се притеснявай за поставянето в ръката. Дали е мускул в ръката или крачето, просто така са преценили. Пък може и да може да се прави по двата начина и подкожно и мускулно,знам ли newsm78Но не се притеснявай!
коритцето,да омалява ни понеже ни пречи малко шезлонга..но не мисля да купувам засега ново...
слънцезащитно кремче още не съм купила, а трябва..сигурно Мустела или Чико ако имат ще взема..
зимафлуора,частното ни Педи ми каза, да давам по 4 капки между хранене - един път дневно и ........като се сетя давам, ама все забравям Mr. Green
калциевия глюконат...чела съм че не бива калции да се дава, но аз лично съм на мнение, че доста добре повлиява в комбинация с Вит С настинките\вирусните истории\ Той има всъщност противоалергично и противовъзпалително действие. А в спешно го ползваме и  за други цели венозно!
Angelейс,не ми идват гости, но ако са с дрехи отвън..е то няма как да не са..Само като си представя, че са се мотали къде ли не, а бибата от верижката му виси в скута на някой...меко казано полудявам. Ама зодия. Mr. Green
знаете ли  CryДани хич не яде ...само по 60\ 90 мл на ядене...7 пъти дневно... newsm78е, понякога по 120. Това от вчера..
Софкобофко,Зантака го ползаваме в реанимация, и е много добър, по добър от "другарчетата си" Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт