Отговори
# 60
  • София
Мишенце, мерси за линковете, много са полезни наистина...

Ronja, този линк явно съм го пропснала някъде... мерси и на теб!!!

По въпроса за запарването, ние имаме такова метално нещо за зеленчуците и в една тенджера под налягане мисля че ще е идеално.. а полсе с пасатора. Ама когато му дойде времето...

# 61
  • София
Малко снимки от нас, но в албума на три месечните бебета Grinning

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=98926&photo=260

# 62
Малко снимки от нас, но в албума на три месечните бебета Grinning

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=98926&photo=260
Уф , голям сладур ! ще запратя и на Дуди малко снимки Simple Smile)) Абе много са ни хубави децата , момичета ! Браво на нас !

# 63
ето отговора на ДР.СЛЪНЧЕВА

....И в 7 месец редувате зеленчуково пюре с пюре с месо."[/i][/color]

Това за месото ме изуми.  #Crazy Мисля, че се дава едва след първата годинка. Уфф,то знае ли човек. Ще се чете още по въпроса явно.

Я да питам мамите дето кърмят докога смятат да продължават, ако има кърма?

Момичета, следващите дни няма да имам достъп до интернет  Rolling Eyes Ще ми липсватеееееееееееееее  Hug Да не пишете много, че как ще ви чета после  Mr. Green

Предварително ви пожелавам приятни изненади за 8 март и само спокойни дни с бебчовците!!!

# 64
мами ще пиша бързо, защото бебо всеки момент ще се събуди...милия нали все не спи спокойно, вече нито  в колата, нито навън..ДНЕС МЕРЕЛИН беше свидетел, макар и за малко в парка Заимов...РЕв, РеВ!!!
Незнам ...рахит ли е, алергия към нещо ли е , просто ли е такова #Crazyдете, шашнала съм се отвсякъде. водих го да му леят куршум! Shockedсутринта, бах ти работата, ... ooooh!плаче ми се вече!!! искам да е като каките ...мале кви деца бяха Tired Tired Tired
Иначе мога само да ви благодаря, за линковете за захранването! на МИШЕНЦЕ - също
, хубаво е да си припомняме някои неща,защото такива като мен в ...нерви, айде да не го наричам безизходица...са готови и пържоли да дадат, само и само бебо да спи, да е спокоен и пр. АЗ за кашата това го искам само с такава цел, боже ..??? питам се ???дали не реве от глад, т.е от незасищане?? Бре, па да не е от зъби?? Буден ли е все е неспокоен и МРЪНКА, като е на ръце е мааааааалко по-спокоен НО ПАК МРЪНКА!!! е такова чудо НЕМА!!!!ДОсега съм ревала...
В парка почти не спа, а его сега дзверо- спи си в кошарата!!
Е, има и нещо за хвалба. Купих му от Х.Димитър от бебешката борса, \от шивашкия цех\ боденце за 3.50, елек и лигавници по 1лв. НО боденцето е мноооого хубавичко, разтегливо и удобно за обличане - отвсякъде е с копчета. Като новороден му бях купувала, но трикото беше от онова бялото, финото, но НЕразтегливо, а това е мноооооооооооого удобно за обличане, има НЕЖНИ щампички ...просто красота!!
И второто нещо откоето съм доволна тези дни Mr. Green е чантата за количката, която се оказа също мноооооооого нужна и практична!!! Hug
Мони, за менструацията, обърни внимание..не е нормално според мен..дано мине скоро проблемацията..
РЕНИ, бравос!!! Смърт на стафилококите!!! Добре че ги няма! и сега кво....Пентаксим???
Клю, дано само с теорията на приготвяне на АМ да си останеш, впредвид че бъкаше от кърма.. newsm78не вярвам да ти е спряла...

Да ви кажа нещо ДОСТА СТРАННО newsm78 newsm78 newsm78ХОРА! ДАНИ СЕДИ САМ ОТ ПОЛУЛЕГНАЛО СЕ ИЗПРАВЯ ДО СЕДЕШ, само му е нужно да го подпра с ръка от едната страна, ...с длан леко. Мале, той седи като ГоЛеМ човЕК!! #Crazy #Crazy #Crazyнаправо ме плаши, а като новороден, незнам дали ще повярвате СИ ДЪРЖЕШЕ ГЛАВАТА ПРАВА като ми беше в поза за уригване!!!егати Моцарта! остава и симфония да напише..и ще се гръмна Sick

# 65

Я да питам мамите дето кърмят докога смятат да продължават, ако има кърма?

Аз мисля да кърмя минимум до годинка. След това ще продължа до когато бебчо иска (Дано всичко да е наред  Praynig) А за захранването се чудя дали да е от 5 или 6 навършени месеца, май клоня към 6 и до годинка да не замествам хранене. Решила съм сама да му приготвям пюренца. А зеленчуците в Била наистина са ужас  Sick . Мисля да купувам от дядовците които седят отстрани на пазарите...
Роня, мисля, че месо се дава на 7-8 месеца, а не на годинка, но не съм сигурна.

# 66
Привет момичета!  Heart Eyes
 Черпя ви за нашия 4-ти месец, Ангелчо празнува в събота на 3-ти newsm38  party023
Аз тези дни само чета ли чета форума и още не съм изчела и старат тема, та сега да ви информирам,
бяхме а консултация в петък и ни сложиха първата Пентаксим, нали бяхме с жълтеница до скоро.
Тежиме 6360 и сме дълги 65см! Дългииииииииии като тате Party

Бебчо никак не плака, като го боцнаха, но след 4-5 часа крачето му доста се зачерви и му направих компресче с реванол на една марличака и скок бебока в 1 чорапохащник за да се притисне марличката към крачето и така слава Богу температура не вдигнахме! Hug

Имаме още къркорение, т.е колики когато се храниме и в детско здраве ни препоръчаха 5 приема по 2 Бифидус, ама мама калпазана не ги е купила на бебчо още, иначе каза лекарката че ще отминат с времето тези стимашни неразположения.

Казаха ни вече да си купиме противослънчево кремче на LaRoche possay или на Mustela 50-ти фактор.

Все още сме на млекце и от 6-ия месец ще започваме пюренцата.

Това е за сега ще чета какво съм изтървала

Лека и спокойна вечер на всички майчета и бебчовци!  bouquet  Hug   

Отивам да  newsm28 newsm75 1ironing wash hang

# 67
  • София - Дианабад
Хайде и от нас привет!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧИНКИ, РОЖДЕНИЧКИ И ПРАЗНУВАЩИ ВСЯКАКВИ ДРУГИ ПОВОДИ!  bouquet
Карил, благодаря за стихчето, което си ми посветила. Много бих искала да ти се реванширам, но се притеснявам, че само ще загрозя идеята и затова ти казвам БЛАГОДАРЯ!!! НЕВЕРОЯТНА СИ!!!БЪДИ ВСЕ ТАКАВА!!! И ДАНО СКОРО ДА ИМАМ ЧЕСТТА ДА ТЕ СРЕЩНА НА ЖИВО!!! Peace
Роня, пожелавам ти приятно изкарване в Чамкорията Grinning. Друго си е на чист въздух Grinning.
За храненето и захранването - и ние сме само на кърма все още. Ако нещо, не дай си Боже, не стигне, ще вадя запасите от фризера. За новите храни, ще се доверя на педиатърката, тя също е за късното захранване и знам, че ще даде най-точните съвети. Освен това мисля да правя домашни пюрета - които имам домашни плодове и зеленчуци, ще ги използвам; а които нямам - ще купувам също от дядовците и бабите на пазара - то си личи кои продават домашна стока и кои са прекупвачите с цел бърза печалба.
Миленче, момичетата са ти казали за кърмата - аз също смятам, че си имаш достатъчно и просто ти се е регулирала според нуждите на Ивко. Ако някой път се съмняваш, че е още гладен, прехвърли го на другата гърда и му предложи да продължи да папка, той ще си покаже дали му стига или не.
Хайде приятна вечер и много целувки! Heart Eyes

# 68
       Здравейте и честито на всички празнуващи днес!!!
    Да се отчета и аз относно кърмене и захранване : и ние сме само на кърма,водичка давам САМО когато изплаквам устичката след цокане.Дори и да имам кърма смятам да го кърмя до 6 месеца.Малко ме е срам да ви призная  Blush ,но едва издържам понякога да не запаля една цигарка,защото преди да забремения бях страстна пушачка.Ще устискам още 2 месеца. А аз пък съм била кърмена до годинка и един месец и постоянно съм боледувала  Thinking Захранване още не сме почнали,защото имаме чувствителна кожа (или атопичен дерматит  newsm78 ) и заради това нашето педи каза захранването да е възможно по-късно,след 6-тия месец.
     Ronja,приятно изкарване!!!Пусни се по пистите един път и заради нас  Simple Smile И не забравяй слънцезащитното кремче за беба и за вас!
     Кaril,благодаря за моето присъствие в страхотното ти творение!!!

# 69
Ола, амигос  Laughing

Ние също сме само и изцяло на кърма. Габи не признава нищо друго освен естествените неща - цицка и пръстче. Днес й взех биба на Нук и аха да я хареса и пак я изплю  Sad Мишенце, вие коя ползвахте след 16 несупешни опита?

А също и да попитам какво мислите по въпроса захранването да започне с оризова кашичка, която четох, че била най-щадяща и най-близка до кърмата?! И аз замразявам кърма за пюретата, но нямам идея по колко мл да съхранявам, за да е удобно после. Моля, мамите с опит да кажат, за да не се налага да изхвърляме размразена кърма или пък да не стигне за пюренце.

Карил, имам приятели, на които детето не беше спало 6 месеца като хората, а те милите ходеха като зомбита  Shocked Не да те отчайвам, но има бебчета и с такъв темперамент. Надявам се скоро Дани да се успокои и вие покрай него. Опитай да му пускаш Моцарт, много се успокояват мъниците. Поне при нас действа безотказно (Клавирен концерт 21 е парчето на Габи Simple Smile Само така я приспивам, иначе не може да заспи тези дни у дома през деня и милата само ми се жалва, кара се и тя незнае на кого. Днес вече късния следобед я изведох и като излязохме навън си поспинка хубаво и зачерви бузки.

И последно да ви се оплача, че моето детенце ми стачкува. Суче 5 мин и след това започва страхотно пищене и рев и извиване в мост. Трябва да я успокоявам после и да я нося и ако имам късмет да засуче пак. Така, вече съм кърмила в невероятни пози - на ръце с дундуркане, на 4 крака над нея, в кенгуруто, в поза ала котешки гръб и все таквиз ...   Mr. Green На нашия тати му е много забавно, но пита ли ме мене ... е, сега като си припомням и на мен ми става смешно  hahaha

Роня, мила, как ще ни липсвате с Линка. Да си изкарате супер готенко и да ни донесеш във Варна малко сняг  Simple Smile

Спокойна вечер   bouquet

Последна редакция: пн, 05 мар 2007, 21:31 от chapelita

# 70
Ола, амигос  Laughing

Ние също сме само и изцяло на кърма. Габи не признава нищо друго освен естествените неща - цицка и пръстче. Днес й взех биба на Нук и аха да я хареса и пак я изплю  Sad Мишенце, вие коя ползвахте след 16 несупешни опита?

Ники хареса биба на МаМ - каучукова физиологична. Доста наподобява като форма тези на Чико, но е по-мекичка като че ли. Баткото ни като бебе също смени 2-3 вида биби преди да си хареса силиконова на Нук. Всяко бебе е различно.

А за стачката - и Ники стачкува. Първо засуква бибата, после я вадя като се поуспокои и давам цицата.
При стачка много помага кърмене на тъмно - например в банята. Опитайте, пробвала съм и работи наистина!

# 71
Ивиче, Жени Б, Златна, дайте едно рамо за д-р Жекова в темата "за" или "против" Окръжна болница. Някаква мама писала, че била истеричка, представяте ли си? Жекова - истеричка?!  newsm78 newsm78 newsm78
Ти, Жени, как си, по-добре ли си?

За Жекова - виждала съм я и в напрегната ситуация, но мисля че е нормално, като се има предвид естеството на работата й и че доста неща от нея зависят. Ще пусна разбира се "Едно стимулиращо ДА" Simple Smile Невинаги е така разбира се, много съм доволна като цяло от нея и все още за съжаление я тормозя с мойте проблеми с гърдите и тя всеки път е страшно отзивчива. Хвала на такъв лекар Simple Smile
А за това аз как съм -  до вчера ОК. Днес следобяд пак. Обадих се на Стоименов чак сега, даде ми едно мазило, което действа противовъзпалително, но чак утре ще го поръчам. Даде ми и за разранени зърна пак приготвящо се в аптеката, щото нищо от всеизвестните не ми помага. Аз даже си го снимах болничкото ми.. ама първия ден.. и си мисля, че е за учебник по някаква медицина... А то от миналата седмица доста промени претърпя.
Айде, лека !

# 72
Благодаря ти, Мишенце  Hug Ще пробваме да се кърмим и на тъмно. При нас действа засега само в сънено или полусънено състояние, заради това и първото и последното хранене са ОК (направо класически случай както е описан в Библиотеката на Кърмаческия)

Djein, Кишер пари  Grinning

Последна редакция: вт, 06 мар 2007, 08:34 от chapelita

# 73
Ново стихче, нов късмет -
с обич аз ви поздравявам
ще започна пак поред...

ЧАПЕЛИТА морско чедо,
с Габи -пухкава къдела.
Тя е мама и шофьорка..
Тя е просто...Изабела!!!
С много стил, макар и изморена,
изглежда фино -ТЯ
Чудесен стил МИРЕНА
оставай си завинаги Жена!!!

ФЪСТЪЧКА. Няма по-чаровна мама,
със очички на сърна
и грижовна и засмяна ...тя е горда със Йоана!!!
учи, мъчи, цяла зима
изпити горката има?!

ДАРИ М. С вълшебна пръчица успя,
да надникне в детската душа.
ДАРИ, как го правиш мила?
Толкоз ОБИЧ в себе си стаила!!!
\тя гушна моя син ...и той спря да  реве\
Sbruny. Маминката на Диляна,
достичка красива стана.
В къщи не обича да стои...
търси тя природни красоти!

ще си лягам лека нощ на всички!!!
пролет иде,..ще дощъкат птички,
ще изпръхне пролетно тревица..
щъркели ще цопнат във водица...жабчета да наловят.
малките си да заситят, за да може да поспят..
ние като щъркелки грижовни,
нашите мъници - здрави, болни
сито храним от зори
с обич, ласка и игри..
НЕКА все да сме такива - ИСТИНСКИ, НЕПРОМЕНЛИВИ
Сивото ЦВЕТА да НЕ надвие!!!
тъй сме НОЕМВРИйки ние!!!!!!  bouquet

# 74
  • София
Момичета, следващите дни няма да имам достъп до интернет  Rolling Eyes Ще ми липсватеееееееееееееее  Hug Да не пишете много, че как ще ви чета после  Mr. Green
Няма чак толкова да липсвате на Роня- аз съм там и ще я утеша Joy Замъкнах си натежалия задник на Боровец и днес го татрузя по пистите. Разкаошно е тук ! Притеснявах се как ще се справям да кърмя и да карам, нооо, получава се и при това съвсем добре. И без дуго съм загубила форма и не мога да пускам повече от 4 часа Sick Днес за оскок пооринах сняг от Маркуджиците Joy и после се спуснахме по Мусаленската пътека. Само да отбележа че тя е около 12 км. bowuu Даммм.... И незнам дали ще се прибера в София с малко по-стегнат задник, но със сигурност- с много син такъв  hahaha
За който се чуди как ми се получава-забравих да уточня и че съм си домъкнала 1 брой баба и малката въшка сега се разпуква от разходки ,  Grinning
Целуваме ви!

Общи условия

Активация на акаунт