Отговори
# 75
Ronja не се притеснявай за пътуването, нали бебоците обичат спят в кола, нас мъжа ми ни докара от Поморие до София на 2-ри януари, тогава Ангелчо беше на 2 месеца без 1 ден и милото ни зайче спа през целия път, даже ние си спирахме на кафенце и да хапнеме, а то си спинкаше много спокойно. Пътят е около 450 км!
Събуди се чак на Цариградско шосе и мама в задръстването насред колите го накърми  Hug Joy

Chepelita нашият бебок също суче даже и 2-3 минути понякога започват мостовете, извиванията и мрънкането до плач, единствено продължава да суче в сънено състояние, отивам в соалнята, загасям лампата и светвам тази в коридора и на почти плътно затворена врата го приспивам с бибката и после я махам и  бутвам гърдата на нейно място...така се лъжеме Grinning

Лека нощ на мами и бебчовци! smile3524 1countingsheep  sleepuu

# 76
Здравейте!  Simple Smile

Не бях влизала два дни и днес едва ви изчетох бе мацки  Whistling

Искам да ви почерпя виртуално   party023 cook beer Wine Glass Misc Baby Bottle, защото днес  нашият татко удари тридесеттака  Mr. Green
По този повод свекито е тук от неделя и тази вечер след като изкъпем Теа ще ходим да  празнуваме с приятели.Честно да ви кажа, излизаме две вечери вече без мъника и на мен ужасно много ми липсва  Sad Sad Направо едвам издържам докато се прибера.
Да кажа и аз нещо за захранването.Първо не мисля, че трябва да се сърдим за това кой какво казва.Всеки споделя мнението си, а останалите постъпват както намерят за добре.Аз  лично смятам, че няма универсален начин за гледане на бебе.Всяка майка си гледа детето така както й диктува интуицията.За мен майчината интуиция, дава най - верният подход, а медицината поставя някакви рамки, който да ни помагат и насочват.И така моята интуиция ми казва, че моето дете е готово за захранване, а и самото то го показва.За бебетата, изцяло на кърма го разбирам късното захранване, но не и за дечицата, които хапват и изкуственяци (АМ), както моето бебе.Не мисля, че съм лоша майка заради това, че ще си захраня детето преди навършени пет месеца(на 4 месеца и 10 дни).Моето вътрешно убеждение е, че шест месеца е твърде дълъг период.
Имам баби на село, свеки ми донесе домашни моркови и тиква и от днес започнах.Дадох на Теа първата и лъжичка пюре от морков, което приготвих собственоръчно.Първо го пое изненадана, но после така мляскаше и се облизваше, че можеше и още да си хапне,ноооо мама не дава.Ако не съм сигурна в произхода на плодовете и зеленчуците, предпочитам да храня с готови пюрета на ХИП.Тук подкрепям Карил и Гадамер.Та утре ще дам две лъжички и така ще ги увелича постепенно до 7-я ден.После ще въведа тиквата.Не слушам и педито, която ми каза да започна с плодово пюре.Просто съм убедена, че това не е добре за Теа и за това започнах с морков.Интуицията никога не ме е лъгала и за това изцяло и се доверявам.
Григ, мъжът ми е във възторг от това, че си сложила ластик на бибата.От както се е родила Теа все това ме кара, нали и тя не желае да смуче биба.Вече имам от всички марки, но не и не.Не е създаден явно все още подходящият за нас биберон  Mr. Green
На мамите, които нямат проблем с това искам да кажа "Повярвайте, наистина е тудно да накараш едно бебе, да смуче биба, ако не я иска"

Оххх, хайде стига съм писала, а да лягам!

Лека нощ, мамета и бебета  Heart Eyes

# 77
Добро утро, дами!  Hug
lightblue , изцяло подкрепям мнението ти за захранването  Peace!
Сега нямам много време за писане, че ще се стягаме за разходка. Днес времето е супер!
Карил, не се притеснявай, че Дани плаче. Някои бебчета са по-емоционални. Може би е период, който ще отмине... Както би казал Шишо Бакшишо: " Това ще отмине, друго ще дойде..."  Simple Smile Само мама да има здрави нерви.  Wink
Желая усмихнат и успешен ден на всички мами и бебчета! Hug

# 78
  • София
Добро утро!!! Hug  Лайтблу, да ти е жив и здрав рожденника и много да ви слушка и глези. Mr. Green

Аз вчера пробвах първата лъжичка ябълков сок и резултата беше колики, неспокойство и малко повръщане. Разбирам, че организма не е свикнал, нова храна е, но чак пък толкова!!! Как реагираха вашите бебоци, като им дадохте за първи път нещо различно от млеко???
Иначе аз не възнамерявах да въвеждам друго до края на месеца. Само сокче от ябълка и просто да увеличавам количеството.

Ето какво четох за сокчетата:
"Българската педиатрична школа препоръчва от края на 2-рия месецдетето да започне да получава пресни плодове или зеленчукови сокове или пюрета в количество колкото месеца е бебето по 10 в зависимост от апетита на бебето и индивидуалните реакции. С плодовите сокове или пюрета се внасят витамини и минерали и се регулира храносмилането. Прибавянето на плодовите сокове/пюрета не променя храненето на бебето - те се дават след кърменето/АМ еднократно или на 2-3 пъти според количеството."

Любимото ми число е 18, така че с нетърпение очаквам да видя какво ще ми поднесе съответния мартенски ден!!!
Днес ще е слънчево и приятно  bouquet
Целувки на всички и мислете за срещичка........

# 79
   Добро утро,мамета HugТази сутрин София надмина себе си-събуди се в 5.00 Crazy-реших да не й обръщам внимание,току-виж заспала сама,но не би-зачурулука славейчето и мама трябваше да стане WinkПосле,естествено,заспа,но не и аз Tired
  Карил,ако донякъде мога  да те успокоя,искам да те уверя,че и София не е от най-спокойните и тихи бебета Crazy-когато се събуди,най-много 10 мин. стои кротка,след това се започва да се "кара" и се кротва едва когато я взема;активната гимнастика не я забавлява,вниманието й към играчките по нея се задържа 5-10 мин. и това е ConfusedЕдинственото,което й харесва е да я държа на ръце/и кенгуру не признава Crazy/ и да я разхождам из вкъщи,да разглежда витрините,да й говоря,пея....Оставя ли я обаче в леглото,такъв рев започва,че целят блок разбира LaughingИ горе-долу сме така до хранене,след като напълни тумбата,се укротява за 15-20 мин. и ако не заспи/а дневният й сън е всъщност лека 30-40 минутна дрямка Crazy/,се започва наново.Та,предполагам,че всяко дете си е с различен темперамент,има бебета кротки и тихи,други-по-шумни и неспокойни....приемам,че моето дете  си е такова Wink;много се бях подразнила на една мама,която като чу,че плаче София,ми заяви:"Леле,как я издържаш-моето бебе не му чух гласа до 5-ия месец!Трябва да вземеш мерки" Close
 Иначе,и София си държи главата изправена,когато я държа-дори вече не се поклаща Grinning,а ако я държа в легнало положение/което тя много мрази/,се изправя самичка до седнало положение...с това темпо сигурно ще проходи на 9 месеца Crazy Laughing
   Лайтблу, newsm59 на половинката ти-да е жив и здрав,късмет,успехи и много да се обичате ви пожелавам HugПо отношение на обсъжданата тема за захранването-абсолютно споделям всяка твоя дума PeaceМисля да започна като теб Peace

# 80
 Лайтблу-честито и от нас на половинката !!!(и на мен ми е любим този парфюм)
 На мен днес ми е моя избран ден и май ще съм мноооого слънчева цяла година Joy
  Мамиии на ски и гледащи ски -блазе виии да си искарате страхотно и да направите хубав тен!
 лек и мноооого слънчев ден от нас  bouquet

Последна редакция: вт, 06 мар 2007, 09:38 от klukarkata

# 81
Честит рожденник на Лайтблу - да ти е жив и здрав! Много да ви обича и да помага на мама  Hug
Мами, днес ще водя Моника на консултация и ако всичко е наред, ще поставяме 1 прием на ДТК и полиомелит. Взех Инфанрикс, но никъде не намерих Имовакс, и полиото ще са живите капки. Между другото и педи така ми беше препоръчала - убита ДТК + живо полио...Направо ми е свита душичката, много ми е притеснено...Дано всичко е наред  Praynig

# 82
Добро утро мами!
ДНес със ведро настроение..
Имам просто...ПРЕДЛОЖЕНИЕ.
ВЪВ ЗАИМОВ - с гледка дива,
да си спретнем СРЕЩИЧКА КРАСИВА!!
Има манджи и мезета,
има няколко кафета...
А за нашите чавета - мнооооого слънце и забава,
има чистичка морава,
за големите деца.
ХАЙДЕ! Казвайте сега ..Кой на срещата ще
 дойде???Кой е "НЕ" и кой е "ЗА"????

офицЕална пУкана  за мами сладурани и БебОци мРъморАНи

Пам, стискам палци да няма реакции!!! Praynig

Лайтблу, честит юбилей на мъжо -
да се смей!
Да има многичко щастливи мигове със ВАС!
Да бъде жив и здрав и силен!
Да види той тогаз,
как от късмет, той ще прелива
от хубави неща!
Да има радост жива и ....
повечко деца! Wink
newsm59 stork-boy tooth

# 83
  • София
Карил, мамичко на трима,
ще се разберем във рима,
за офертата прекрасна,
май не съм съвсем наясно!!!
За местото се разбира -
във Заимов на по бира,
но за дата ме светни,
кой от тез прекрасни дни?
Днес ли, утре ли, не зная
хапвам, гледам и се мая!  newsm78

# 84
въх убихти мъ с тез рими- Joyаз мога за утре Peace

# 85
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добриютро

Та за кога е срещичката?

# 86
  • София
Карил, направо ме шашна, мерси за хубавото стихче... направо нямаш равна, ама ти си го знеш де...

Ние излизаме...
кога ще е срещата в Заимов? Аз съм маниачка да дойда от Люлин ... с метрото и количката Simple Smile

ПС. ако е днес казвайте, щото така и така след малко се мятам към центъра... та оттам не ми е много далеч....

Последна редакция: вт, 06 мар 2007, 11:04 от Фъстъчка

# 87
  • на странно място ......
Карил благодаря за стихчето, продължвай в същия дух, между другото много често те виждам на телевизионния екран колко пари взе за тази реклама признай си Mr. Green и почерпи Laughing

ЗА СРЕЩАТА И АЗ СЪМ НАВИТА ЗА УТРЕ!!

Лайтблу честит празник на съпруга да те радва и слушка и много да те гушка   newsm59

# 88
Здравейте майчета!  Simple Smile

Избраният от мен ден е 17.03, та ще видим дали ще грее слънце на нашата улица  Mr. Green

Карил, благодаря ти мила за прекрасното стихче.Трогната съм  Hug Вече имам на компа папка "Карил" и вътре копирам всичките ти творения.Та довечера ще покажа на татито какво сладко стихче си му спретнала.
Благодаря ви момичета за хубавите пожелания !
На мен много ми се идва на срещичката, ама не зная дали ще сколасам  newsm78 Трябва да приготвя някои неща за довечера.Но ако не успея ще дойда следващия път.
Габи, и аз мног се дразня на подобни изказвания от други майки.Какво означава "как го издържаш"  #Crazy нали ти е детенце и си го обичаш .
Бубалина, и Теа малко повръщаше първите два дни от ябълката, но не съм забелязала дали е било от колики, защото тя по принцип си повръща  newsm78 Според мен е нормално да ги болят коремчетата при въвеждането нещо ново, колкото и големи да са.Все пак до момента са били само на мляко и трябва да им свикнат стомахчетата.То аз получавам киселини като пия сок от ябълка, пък какво остава за бебо.

Целувки от нас !  Heart Eyes
Приятно каране на ски на "ски"-тосващите мами  Wink

# 89
Днес има най-много бебета, родени на един ден. Честити месечинки на бебе Кристиян на мама Люси, на бебе Магдалена на мама Качка, бебе Ивелин на мама Палчето, на бебе Боил на мама benighted,  бебе Ния на мама Рали 84. , бебе Андреа на мама Мирена. Да са живи и здрави!    bouquet  bouquet  bouquet

Да е жив и здрав, и обичан рожденикът на Лайтблу!   bouquet
Подкрепям я за мнението за майчината интуиция, и аз на нея се уповавам!

Сантанджела, и аз бях страстна пушачка, даже и през периода на бременността пушех, но ги бях доста намалила. И както ги пушех по 1-2 последните месеци, така през деветия ми се припуши страшно, и го ударих през просото! Предполагам, че вече от нерви се случва накрая, защото една приятелка също ми сподели, че в последния месец преди раждането й се пушело най-много. Сега съм оставила цигарите, тоест още от деня преди раждането, и не съм запалила нито една. Дано успея да не ги започвам пак, засега не ми липсват много, вече 4 месеца не пуша...

Карил, кога е срещата? Пак те е нападнала музата - как се случва да ти идва вдъхновение при туй притеснение с ревливия бебок, не знам....Вероятно на това д-р Спок му вика "раздразнителен плач", просто си е характер. Сега вече трябва да отшумят коликите и сигурно след 4-ия месец ще спре да плаче, ще видиш!

Жени, благодаря за рамото за д-р Жекова. И второ дете да имам, при нея ще отида пак, като Ивичето. И аз трябва да се замъкна при Стоименов, че година преди да родя имах киста на едната гърда. Болницата е на "Патриарха", нали?

Последна редакция: вт, 06 мар 2007, 11:35 от masha

Общи условия

Активация на акаунт