За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 24 739
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
  • до най-прекрасния мъж
Около година и половина започна да си дърпа обиколника, за да легне на него. Купихме най-ниската възглавница, която намерихме. В началото само я мяташе из кошарата и я махнах. Към 2 г вече спеше върху нея. На 2.6 г й взехме голяма като за възрастен, но мека и ниска. Сега си спи без проблеми на нея. В градината са ниски и сравнително малки. Мисля 40/60 са там.

# 76
ок, мерси, значи чак като стане на 2-3 години тогава евентуално ще купя Simple Smile няма да бързам

Нашия ЛЛ каза, че е по-здравословно без възглавница и после в яслата също били без. Така че ние нямаме.

Около година и половина започна да си дърпа обиколника, за да легне на него. Купихме най-ниската възглавница, която намерихме. В началото само я мяташе из кошарата и я махнах. Към 2 г вече спеше върху нея. На 2.6 г й взехме голяма като за възрастен, но мека и ниска. Сега си спи без проблеми на нея. В градината са ниски и сравнително малки. Мисля 40/60 са там.

# 77
  • Пловдив
И двамата от новородени са с възглавница. Интересното е, че на по-малкия взехме, такава за оформяне на главата, за да не я криви, а баш той само надясно си я държи и личи 🤦

# 78
На 1г.4м. нямаме възглавница. Не чувства потребност, но и не знам дали скоро ще се случи, защото тя заспива примерно с главата, там където трябва да се намира хипотетично възглавницата, а през нощта може да се измести и да спи с краката, където би се намирала тази последната. 😊 Върти се през нощта по няколко пъти. Та не знам как ще я караме като дойде време за възглавница. 😂

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 23:16 от bubastet

# 79
  • Sofia
Момичета имам по-различен въпрос. Знаете ли къде в София има от тези машини, на които можеш да принтират снимки от телефон. Нямам една снимка на бебо на хартия и бих искала да пратя някой от семейството да изкара някакви, въпроса е че нямаме време да ходим в фотостудиа.

# 80
Не знам за тези машини, но не виждам разлика в обикалянето за такава машина и фото? Снимките може да се пратят на фотото и по мейл. Поне аз така съм практикувала с кварталното фото. Звъннете в някое около вас и питайте за опцията

# 81
Момичета имам по-различен въпрос. Знаете ли къде в София има от тези машини, на които можеш да принтират снимки от телефон. Нямам една снимка на бебо на хартия и бих искала да пратя някой от семейството да изкара някакви, въпроса е че нямаме време да ходим в фотостудиа.
Аз няколко пъти поръчвам онлайн от този сайт :  https://onlinesnimki.com/ Много коректни и работят супер бързо. На единия ден поръчвам и на другия или по следващия вече са ги пратили, а говоря за около 500 снимки.

# 82

Здравей,

И аз като теб исках да имам възможност за хартиени снимки, за това си купих директно малък принтер за вкъщи, на който принтирам снимки редовно. Лесен за употреба е и можеш да го прибираш навсякъде. 

Ползвам този модел: Принтер Canon - SELPHY CP1500, бял

Консумативите му са много евтини, купувам от eMag, като един комплект (хартия + мастило) струва 30 лв., давам ти директно линк https://www.emag.bg/kp36ip-sp-color-ink-paper-set-za-cp-300-cp40 … ?ref=fav_pd-title

До този момент сме имали 2 партита за бебето вкъщи, като и за двете пинтирах снимки, за който иска (бяхме голям хит). Отделно за РД-то на всеки роднинда принтирам картички със снимки на бебето и мега много се кефят. Картичките за Коледа пак ще са принтирани на принтера Simple Smile това ми е любимата "играчка" в момента хахахах

# 83
Здравейте!
От вчера очичките на бебенцето ми са постоянно мокри и пълни със сълзи. Казаха ми,че не може да е запушен слъзен канал, защото това можело да започне само от раждането. Не са нито зачервени, нито имат секрет, просто сълзят. Някой има ли идея от какво може да е?

# 84
Почистваш ли очичките с изотоничен разтвор?

# 85
Здравейте баща й си беше оставил одеколона отворен за малко и нашето бързаше влезло в стаята и го бутнало .Но имаме съмнение че може да е отпило .
Мн ли е навредило на организма ?
Не можем да преценим ,защото имаше и по пода .Но когато и попадне празно шише си го насочва към устата .беше скапан ден

# 86
Ако е пило от въпросния одеколон предполагам устичката ще ухае доста силно на него.

# 87
Почистваш ли очичките с изотоничен разтвор?
За жалост се оказа вирус. Следобеда вече се подуха и зачервиха, появи се и хрема, съответно бяхме на лекар.

# 88
Здравейте, бебето ми е на 40 дни и забелязах че главичката му не е кръгла, а леко издължена отзад. Иначе като обиколка е в норма 38 см. Нормално ли е да е с такава форма?
Ще кача и снимка.

# 89
Нормално е,да.

Общи условия

Активация на акаунт