За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 23 876
  • 755
  •   1
Отговори
# 750
при мен притеснението е да не я увредя и нараня като когато я нося с една ръка и не придържам добре главата и тя и се килва на страни нагоре надолу , ляво и дясно понеже съм чела доста и за синдром на раздрусано бебе и още много други такива относно колко е крехка главата на бебето
но когато плаче и и приготвям храна е невъзможно да е в леглото количката или където и да е понеже изпада ж истеричен рев и понякога дори се захласва и зат5ова в тези ситуации е в едната ми ръка без да придържАм главата о с другата
Някой дни дори си мисля че съм ужасна майка и в мен е проблема да плаче постоянно и да иска да е постоянно в ръцете, на моменти ми идва да я шляпна по памперса но все се овладявам притеснявам се много че не се грижа правилно за нея

Лошите майки рядко се чудят дали са такива Simple Smile Ти си една изморена майка, това е напълно нормално и ще премине.
Споделям едно видео за синдрома на раздрусаното бебе в което се показва на кукла за колко силно друсане иде реч. Да, случва се, но трудно от някакви обичайни движения. Много по-често е от изтърване на нерви. Ако някога се усетиш на ръба просто поеми дъх и излез за 10 секунди от стаята
https://youtu.be/8wwdXFL0TNM?si=Wa5WiM5gRcBbJ87O

Съветите за слинг са много добри. Има модели които поддържат главата на бебето.

# 751
Мами, бебо не иска попара за закуска. С какво мога да я заменя?  Педи казва, че готовите каши "надували" бебетата и ги ограничавам до 2 пъти седмично, че и моят щурчо си е едричък.
Царевичен грис със сирене и масло, кус-кус, сварени овесени ядки със сирене или плод, може и накиснати от предната вечер в кисело мляко и на сутринта добавяте пресен плод. А относно кашите, аз до година и два месеца давах всеки ден, а детето си беше на долна граница на кг., така че не съм съгласна, че надуват, правех ги 50:50 каша и плод или с котидж сирене.
Аз още не съм въвела киселото мляко. Мисля да е към 9м. Тогава ще има разнообразие, но сега...🤷‍♀️- ще редувам с нещо. Ще опитам кус кус за ночало

# 752
при мен притеснението е да не я увредя и нараня като когато я нося с една ръка и не придържам добре главата и тя и се килва на страни нагоре надолу , ляво и дясно понеже съм чела доста и за синдром на раздрусано бебе и още много други такива относно колко е крехка главата на бебето
но когато плаче и и приготвям храна е невъзможно да е в леглото количката или където и да е понеже изпада ж истеричен рев и понякога дори се захласва и зат5ова в тези ситуации е в едната ми ръка без да придържАм главата о с другата
Някой дни дори си мисля че съм ужасна майка и в мен е проблема да плаче постоянно и да иска да е постоянно в ръцете, на моменти ми идва да я шляпна по памперса но все се овладявам притеснявам се много че не се грижа правилно за нея

Нормално е така да иска детето. Решението - раница или слинг

# 753
Аз не виждам защо бебето трябва да НЕ плаче. Нормално е да се разреве и изпадне в истерия, ако е гладно, наакано, има оригче и други. В такъв случай аз оставям моята на безопасно място и бързо се приготвям, за да я обслужва по-нататък - смяна/хранене. Не бих я държала с една ръка, а с другата да се опитвам да свърша нещо. С бебе трябват здрави нерви.

# 754
  • София
И аз подкрепям предложението за слинг. Моето специално нищо не търпи, а и вече сме на етап пълзене, но ако искаше и не протестираше, щяхме да си се бебеносим.
Ей така ще ми остане нова раница и слинг.
Поне раницата е до 4 г. Ама голямо магаренце в раница.. 🤔😄

# 755

Общи условия

Активация на акаунт