За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 23 897
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
Ровила съм,чела съм, но не смятам, че това е нужно да е изобщо наше решение.
Ако е нужно и медицински оправдано, би следвало да е официален протокол на поведение. А то не е!
Никой не ме е попитал как съм раждала, но масово ми е бил изписван или препоръчван някакъв пробиоток.
Може да има разбира се своето място, но не бива да се твърди, че е нужен на всяка цена при здраво дете, което на практика се случва тук.

# 721
Ако се поразровите из интернет, ще откриете много медицински статии, относно нуждата от пробиотик при деца родени чрез секцио. За децата родени нормално може би настина не са нужни веднага след раждане.
Моето е 5 седмици по- рано родено- нормално раждане. Беше на пробиотик около 4месеца, докато не спряха и коликите

# 722
Моите и двамата са родени нормално, но и двамата бяха на антибиотик веднага след раждането и съм давала пробиотик след това. Може би до около 2м. И двамата са кърмени. Давам също и преди и по време на почивка на морето и когато пият антибиотик и след това.

# 723
Tirex, аз си мисля че е редно родителите също да имат мнение по въпроса какво да се дава на детето и какво не. Масово педиатрите (включително и нашата) все още препоръчват ранно захранване без причина, както и предлагането на сокчета 😳 а ЗВБ било западна измислица, само пюре! Ако безкритично приемаме всичко което ни посъветват, лоша работа! Ако имате наблюдение, че даден пробиотик действа зле на детето, много ясно че няма да го давате, въпреки че е предписан от лекар.

# 724
Пробиотиците едва ли вредят, по-скоро нищо не правят и са излишни и само пари се хвърлят. А и те не са регулирани като лекарствата, та кой знае какво наистина има вътре, колко от бактериите са живи, дали са наистина в това количество и тн. А за колики (плач без друга причина) да помагат е абсурд.

Тук никой педиатър не препоръчва нито сокове, нито вода, ексклузивно кърмене само първите 6 месеца. Нямат нищо против ЗВБ, макар че не казват, че е нужно илл задължително, нито държат на някаква строга схема на захранване - по-скоро няма значение в каква последователност се въвеждат храните. И въпреки това, никой не е препоръчал пробиотици

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 21:32 от Zimk02

# 725
Бла Бла,
Напълно съм съгласна, че е нужно да мислим! Не ме разбра правилно- именно на тази основа моята критика е насочена не към майките, а към масата педиатърско бг съсловие.

# 726
Мамита един малко по-странен въпрос
Купували ли сте дрешки за бебчетата и децата си от шейн и тему

# 727
Аз не съм и не бих. Нямам им вяра, кой знае какви производители са ги правили, дали имат изобщо някакъв контрол и какво слагат в тях - може да има нещо опасно за бебето и кой ще разбере. Да не говорим, че няма реален контрол над това кои стоки са произведени с робски труд. Утвърдени марки, произвеждащи в Китай е друга работа.

# 728
Купувала съм

# 729
Купувала съм и купувам от Тему, както и от Алиекспрес. Гледам винаги да е памук. Имам и някое и друго пухкаво зимно панталонче, както и пролетни/есенни якенца, памучни чорапогащници и чорапки.
Летните и преходните - пролетни/есенни спални чувалчета миналата година бяха само  от Алиекспрес. Що пране видяха и не мръднаха.
Всичко е наред и дрешките се представят много добре.  Не мисля, че това, което купувам отстъпва по качество на нещата закупени от Синсей, Пепко или КиК.
Така или иначе, гледайки етикетите, ако дрехата не е произведена в Китай,  то тя ще е в Бангладеш, Виетнам, Индия... Голяма част от дрехите на HM също се шие там.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 23:11 от bubastet

# 730
От Тему съм купувала. Като цяло съм доволна, но трябва да се внимава, защото масово са с пластмасови копченца, като се гладят да не се прецакат.

# 731
  • Пловдив
От алито и темуто гледам само състава на дрехата да е памук. Последно и маратонки за по-голямото ми дете купих от тему, а по принцип на обувките много държа - ами страхотно изпълнение бяха /олекотени, гъвкава подметка, не се деформира от ползване/.

# 732
Аз не съм и не бих. Нямам им вяра, кой знае какви производители са ги правили, дали имат изобщо някакъв контрол и какво слагат в тях - може да има нещо опасно за бебето и кой ще разбере. Да не говорим, че няма реален контрол над това кои стоки са произведени с робски труд. Утвърдени марки, произвеждащи в Китай е друга работа.
Купувам от шейн, но сто процента памук за детето. Има много добри попадения. Тему не ми допада, не съм взимала дрехи оттам, но на останалите неща качеството винаги е било зле.

# 733
Мами, бебо не иска попара за закуска. С какво мога да я заменя?  Педи казва, че готовите каши "надували" бебетата и ги ограничавам до 2 пъти седмично, че и моят щурчо си е едричък.

# 734
И ние не ядем попара, както и кускус.
Аз давам различни ядки - овесени, ръжени, лимецови, ечемичени, спелта, 4 вида ядки от DM, царевичен качамак, понякога ситна паста (много обича гръцкото критараки). Давам и ядки от елда, както и варена елда или киноа (бяла или трицветна) с масло и сирене, понякога извара.

Мами, бебо не иска попара за закуска. С какво мога да я заменя?  Педи казва, че готовите каши "надували" бебетата и ги ограничавам до 2 пъти седмично, че и моят щурчо си е едричък.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 09:43 от bubastet

Общи условия

Активация на акаунт